রেলৱে মন্ত্রালয়
রেলৱে ত্রেক্তা ইলেক্ত্রিক্কী থবকশিং পায়খৎপা
23 SEP 2020 4:14PM by PIB Imphal
রেলৱেজ মন্ত্রালয়না দিসেম্বর ২০১৩ ফাওবদা ব্রোদ গেজ(বি.জি.) রুৎশিংদা ১০০% ইলেক্ত্রিক্কী থবকশিং পায়খৎনবা থৌরাং তৌখ্রে।
রেলৱেগী প্রোজেক্তশিং অসি রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরী/জিলাশিংনখক্তমক পাংথোক্কদবা নত্তে। অদুম ওইনমক জোনশিংগী ওইনা ০১.০৪.২০২০ ফাওবদা রেলৱেদা ইলেক্ত্রিক্কী থবকশিং পায়খৎখিবশিংগী মতাংদা মখাদা পীরি:-
জোনেল রেলৱেজ
অপুনবা
বি.জি. রুৎকী কিলোমিতর
ইলেক্ত্রিক্কী থবকশিং পায়খৎখ্রবা রুৎকী কিলোমিতর
বেলেঞ্চ ওইবা রুৎকী কিলোমিতর ০১.০৪.২০২০ ফাওবদা
কেন্দ্রগী
৩,৮৫৩
২,৯২৮
৯২৫
নোংপোক থংবা তোর্বান
২,৭৭৪
২,৭৭৪
নোংপোক থংবা ময়াই
৩,৮৮৩
৩,৩৩৬
৫৪৭
নোংপোক থংবা
২,৮০৪
২,২৩৫
৫৬৯
অৱাংথংবা ময়াই
৩,২২২
২,৫৬৯
৬৫৩
অৱাং-নোংপোক থংবা
২,৯৯৪
১,৭৩৮
১,২৫৬
অৱাং-নোংপোক থংবা ফ্রন্তিয়র
৪,১১২
৩১৯
৩,৭৯৩
অৱাংথংবা
৭,০৫৭
৪,৮১৬
২,২৪১
অৱাং-নোংচুপ
৫,০৮৩
১,৮০১
৩,২৮২
খা থংবা ময়াই
৬,০৫৮
৩,৭৪৪
২,৩১৪
খা থংবা নোংপোক থংবা ময়াই
২,০৯৯
১,৮৬৩
২৩৬
খা থংবা নোংপোক থংবা
২,৭১৩
২,৩৯২
৩২১
খা থংবা
৪,৮৩৪
৩,৩৮১
১,৪৫৩
খা থংবা নোংচুপ
৩,৫৬৬
৭৩১
২,৮৩৫
নোংচুপ ময়াই
৩,০১০
২,৫২৫
৪৮৫
নোংচুপ
৪,৮০৫
২,৫৭৮
২,২২৭
মেত্রো রেলৱে
২৭
২৭
কোঙ্কন রেলৱে কোর্পোরেসন লিমিতেদ
৭৩৭
১০৯
৬২৮
অপুনবা
৬৩,৬৩১
৩৯,৮৬৬
২৩,৭৬৫
লৈবাক অসিগী রেলৱে পরিংশিংদইলেক্ত্রিক্কী থবকশিং পায়খৎপা অসি থুজিলহন্নবা অচৌবা সাইজগী ইঞ্জীনিয়রিং প্রোক্যুর্মেন্ত এন্দ কন্সত্রক্সন(ই.পি.সি.) কন্ত্রেক্তশিং পীবা, মেকানিজম য়েংশিন্নবা অফবা প্রোজেক্তশিং, ‘এক্সত্রা বজেতরী রিসোর্স(ইন্সতিত্যুস্নেল ফাইনান্স)তগী ফন্দশিং পীনবা ৱাশক, পাৱরশিং অসি ফীল্দ য়ুনিৎশিংদা মাই ওনশিনবা, তেক্নোলোজীশিং শিজিন্নবনচিংবা মখল-মখা কয়াগী থবকশিং পায়খৎখ্রে।
পাও অসি রেলৱেজ অমসুং কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী মন্ত্রী শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা ঙসি রাজ্য সভাদা হংবা ৱাহং অমগী অইবা পাউখুম অমদা পীখিবনি।

Ministry of Railways
Railway Track Electrification
23 SEP 2020 4:14PM by PIB Delhi
Ministry of Railways has planned for 100% electrification of its Broad Gauge (BG) routes by December, 2023.
Railway projects are not confined to State/Union Territories (UT)/Districts. However, zone wise details of Railway Electrification as on 01.04.2020 are as under:-
Zonal
Railways
Total BG
Route
Kilometer
Electrified Route
Kilometer
Balance Route
Kilometer
As on 01.04.2020
Central
3,853
2,928
925
East Coast
2,774
2,774
0
East Central
3,883
3,336
547
Eastern
2,804
2,235
569
North Central
3,222
2,569
653
North Eastern
2,994
1,738
1,256
Northeast Frontier
4,112
319
3,793
Northern
7,057
4,816
2,241
North Western
5,083
1,801
3,282
South Central
6,058
3,744
2,314
South East central
2,099
1,863
236
South Eastern
2,713
2,392
321
Southern
4,834
3,381
1,453
South Western
3,566
731
2,835
West Central
3,010
2,525
485
Western
4,805
2,578
2,227
METRO Railway
27
27
0
Konkan Railway Corporation Limited
737
109
628
TOTAL
63,631
39,866
23,765
To expedite electrification of railway lines in the country, various steps have been taken including award of large size Engineering Procurement and Construction (EPC) contracts, better project monitoring mechanism, assured/committed funds through ‘Extra Budgetary Resource (Institutional Finance), decentralization of powers to field units, utilisation of technology etc.
This information was given by the Minister of Railways and Commerce & Industry, Shri Piyush Goyal in a written reply to a question in Rajya Sabha today.