Ministry of Health and Family Welfare
Incentives for ASHAs
23 SEP 2020 6:56PM by PIB Delhi
The Ministry of Health & Family Welfare, Govt. of India has provisioned additional incentive of Rs. 1000 per month under the “India COVID 19 Emergency Response and Health Systems Preparedness Package” to ASHAs for undertaking COVID 19 related activities for the period of their engagement in this work. Further the benefit under “Pradhan Mantri Garib Kalyan Package : Insurance Scheme for Health Workers Fighting COVID 19”, has been launched to provide an insurance cover of Rs. 50 lakh to public health providers including ASHAs, who may be at risk of being impacted by COVID 19.
Public Health and Hospitals is a State subject, as such responsibility for timely payment of incentive to ASHAs lies with the respective States/UTs. Howe The Ministry of Health and Family Welfare, Government of India, requests the States/UTs time and again, to ensure that incentives are paid to ASHAs without any delay.
A statement showing, State/UT-wise, numbers ASHAs died during COVID 19 activities as reported by the States/UTs under “Pradhan Mantri Garib Kalyan Package: Insurance Scheme for Health Workers Fighting COVID 19”, is given at Annexure-I.
A statement showing details of claim filed and processed for ASHA workers under “Pradhan Mantri Garib Kalyan Package : Insurance Scheme for Health workers fighting COVID 19” is given at Annexure-II.
ANNEXURE-I
A statement showing, State/UT-wise, numbers ASHAs died during COVID 19 activities as reported by the States/UTs ( till 17-09-2020) under “Pradhan Mantri Garib Kalyan Package: Insurance Scheme for Health Workers Fighting COVID 19
State/UT wise list
S. No.
State/UT
ASHA
1
Andaman & Nicobar
0
2
Andhra Pradesh
1
3
Arunachal Pradesh
0
4
Assam
0
5
Bihar
4
6
Chandigarh
0
7
Chhattisgarh
1
8
Delhi
0
9
Gujarat
1
10
Haryana
0
11
Himachal Pradesh
1
12
Jammu & Kashmir
0
13
Jharkhand
2
14
Karnataka
2
15
Kerala
0
16
Madhya Pradesh
0
17
Maharashtra
1
18
Mizoram
0
19
Odisha
0
20
Punjab
1
21
Puducherry
0
22
Rajasthan
0
23
Tamil Nadu
0
24
Telangana
3
25
Uttar Pradesh
0
26
West Bengal
1
Total
18
Annexure-II
A statement showing details of claim filed and processed of ASHA workers under “Pradhan Mantri Garib Kalyan Package : Insurance Scheme for Health workers fighting COVID 19” .
Number of claims filed by the States to New India Assurance Company Ltd. (NIA)
Number of claimed processed by NIA
12
6 #
Note : # out of six (6), one (1) claim has been disbursed and five (5) claims have been found ineligible for payment by NIA. The remaining claims are under examination by the insurance company.
The Minister of State (Health and Family Welfare), Sh Ashwini Kumar Choubey stated this in a written reply in the Lok Sabha here today.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
অশাশিংদা পীবা ইন্সেন্তিবশিং
23 SEP 2020 6:56PM by PIB Imphal
ভারত লৈঙাক্কী, হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না অশাশিংদা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা থবক থৌরমশিং পায়খৎপগীদমক্তা “ইন্দিয়া কোবিদ ১৯ ইমর্জেন্সী রেসপোন্স এন্দ হেল্থ প্রিপ্যার্দনেস পেকেজ”কী মখাদা থা অমদা লুপা ১০০০গী অহেনবা শেন্ফম পীখি‍। মখা তানা, কোবিদ-১৯না চৈথেং পীনিংঙাই ওইবা অশাশিং য়াওনা পব্লিক হেল্থ প্রোভাইদরশিংদা লুপা লাখ ৫০গী ইন্স্যুরেন্স কভর পীননবা “প্রধান মন্ত্রী গরিব কল্য়ান পেকেজ: ইন্স্যুরেন্স স্কিম ফোর হেল্থ ৱর্কর্স ফাইতিং কোবিদ ১৯” হৌদোকখি‍।
মীয়ামগী হকশেল অমসুং অনা লায়েংশঙশিং অসি স্তেত সবজেক্তনি, মরম অসিনা অশাশিংদা ইন্সেন্তিব মতম চানা পীথোকপগী থৌদাং মরী লৈনবা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈ‍। অদুম ওইনমক ভারত লৈঙাক্কী হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না অশাশিংদা পন্থবা তৌদনা মখোয়গী ইন্সেন্তিবশিং পীথোকপিনবা কয়ারক হন্না স্তে্/য়ু.তি.শিংদা হায়খি‍।
স্তেত/য়ু.তি.শিংনা “প্রধান মন্ত্রী গরিব কল্য়ান য়োজনা: ইন্স্যুরেন্স স্কিম ফোর হেল্থ ৱর্কর্স ফাইতিং কোবিদ ১৯”গী মখাদা রিপোর্ত তৌরকপগী মতুং ইন্না স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কোবিদ-১৯গী থবক থৌরমশিং পাঙথোকপদা শিখিবা অশা মশীং উৎপা স্তেতমেন্ত অমা এনেক্সচর-১ দ পীরি‍।
অশাশিংগীদমক “প্রধান মন্ত্রী গরিব কল্য়ান য়োজনা: ইন্স্যুরেন্স স্কিম ফোর হেল্থ ৱর্কর্স ফাইতিং কোবিদ ১৯”গী মখাদা ক্লেম ফাইল তৌরকখিবা অমদি প্রোসেস তৌখ্রবশিংগী স্তেতমেন্ত এনেক্সচর-২দা পীরি‍।
এনেক্সচর-১
স্তেত/য়ু.তি.শিংনা “প্রধান মন্ত্রী গরিব কল্য়ান য়োজনা: ইন্স্যুরেন্স স্কিম ফোর হেল্থ ৱর্কর্স ফাইতিং কোবিদ ১৯”গী মখাদা রিপোর্ত তৌরকপগী মতুং ইন্না স্তেত/য়ু.তি.শিংদা (১৭-০৯-২০২০ ফাওবদা) কোবিদ-১৯গী থবক থৌরমশিং পাঙথোকপদা শিখিবা অশা মশীং উৎপা স্তেতমেন্ত অমা
স্তেত/ য়ু.তি.শিংগী লিস্ত
সে: নং:
স্তেত/ য়ু.তি.
অশা
১
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎ
০
২
অন্ধ্র প্রদেশ
১
৩
অরুনাচল প্রদেশ
০
৪
অসাম
০
৫
বিহার
৪
৬
চান্দিগর
০
৭
ছত্তিসগর
১
৮
দিল্লী
০
৯
গুজরাত
১
১০
হরিয়ানা
০
১১
হিমাচল প্রদেশ
১
১২
জম্মু অমসুং কাস্মির
০
১৩
ঝার্খন্দ
২
১৪
কর্নাতকা
২
১৫
কেরলা
০
১৬
মধ্য প্রদেশ
০
১৭
মহারাস্ত্র
১
১৮
মিজোরাম
০
১৯
ওরিসা
০
২০
পঞ্জাব
১
২১
পুদুচেরী
০
২২
রাজস্থান
০
২৩
তামিল নাদু
০
২৪
তেলঙ্গনা
৩
২৫
উত্তর প্রদেশ
০
২৬
ৱেস্ত বেঙ্গল
১
অপুনবা
১৮
এনেক্সচর-২
অশাশিংগীদমক “প্রধান মন্ত্রী গরিব কল্য়ান য়োজনা: ইন্স্যুরেন্স স্কিম ফোর হেল্থ ৱর্কর্স ফাইতিং কোবিদ ১৯”গী মখাদা ক্লেম ফাইল তৌরকখিবা অমদি প্রোসেস তৌখ্রবশিংগী স্তেতমেন্ত অমা।
স্তেতশিংনা নিউ ইন্দিয়া এস্যুরেন্স কম্পেনী লিমিতেদ (এন.আই.এ)দা ফাইল তৌরকখ্রবা ক্লেম মশীং
এন.আই.এ.না প্রোসেস তৌখ্রবা ক্লেম মশীং
১২
৬ #
নোত: #তরুক্কী (৬) মনুংদা ক্লেম অম (১) থাদোকখ্রে অমদি মঙা (৫) পীবগী মরম চাদে হায়না এন.আই.এ.না হায়রি‍। লেমহৌরিবা ক্লেমশিং ইন্স্যুরেন্স কম্পেনী অসিনা য়েংশিল্লি‍।
রাজ্য মন্ত্রী (হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল), শ্রী অস্বিনি কুমার চৌবেনা ৱাফম অসি ঙসি মফমসিদা লোক সভাদা অইবা পাউখুম অমদা ফোঙদোকখিবনি‍।