Ministry of Housing & Urban Affairs
Approved Outlay for PM Svanidhi Scheme is Rs.600 Crore
Street Vendors Act, 2014 Implemented by Respective States/ Union Territories by Framing of Rules and Schemes
Number of Street Vendors Identified, so far, is 18,25,776
22 SEP 2020 5:51PM by PIB Delhi
Ministry of Housing and Urban Affairs has, on June 01, 2020, launched Prime Minister Street Vendor’s Amta Nirbhar Nidhi Scheme (PM SVANidhi). It aims at facilitating collateral free working capital loans upto Rs 10,000 of 1 year tenure, to about 50 lakh street vendors across the country. It also provides for incentives in the form of interest subsidy @ 7% per annum on regular repayment of loan and cash-back upto Rs. 100 per month on undertaking prescribed digital transactions. Further, on timely or early repayment, the vendors will be eligible for the next cycle of working capital loan with an enhanced limit. For the purpose of scheme administration, an end-to-end solution through an IT platform has been developed in collaboration with Small Industries Development Bank of India (SIDBI). The loan processing under the Scheme has commenced on July 02, 2020.
The Street Vendors (Protection of Livelihood and Regulation of Street Vending) Act, 2014 is implemented by the respective States/ Union Territories by framing of Rules and Schemes. As per provision of the Act, the Town Vending Committee shall, within such period and in such manner as may be specified in the scheme, conduct a survey of all existing street vendors, within the area under its jurisdiction. As informed by the States/UTs, the number of street vendors identified, so far, is 18,25,776. State/Union Territory wise detail is at Annexure-I.
PM SVANidhi aims at facilitating collateral free working capital loans upto Rs 10,000 of 1 year tenure, to an estimated about 50 lakh street vendors vending in the urban areas belonging to urban / rural areas across the country.
The approved outlay for PM SVANidhi scheme is Rs.600 crore. A statement giving State/Union Territories wise details of loan applications received, loan amount sanctioned and disbursed up to September 17, 2020 isat Annexure-II.
In order to extend coverage, the street vendors who are left out of the Urban Local Body-led identification survey, or rural vendors vending in urban areas, have been made eligible to take benefit under the Scheme on production of a Letter of Recommendation issued by the ULB. Other initiatives include launching PM SVANidhi Web Portal and a Mobile App for lending institutions and Urban Local Body officials, a digital module for Letter of Recommendation, and integration of Common Service Centres with the application process. Further, the Radio Jingles were broadcast and newspaper advertisement published in Hindi and other regional languages in July-August 2020.Also, States / UTs have been provided Information, Education and Communication (IEC) material in local languages for outreach and dissemination of the benefits to the vendors to avail the facilities.
This was informed by Minister of State (I/C) for Housing and Urban Affairs Shri Hardeep Singh Puri in a written reply in the Lok Sabha today.
STATE/UT WISE NUMBER OF STREET VENDORS IDENTIFIED
State Name
Street Vendors Identified
Andhra Pradesh
97,916
Arunachal Pradesh
5,290
Assam
21,418
Bihar
65,842
Chandigarh
21,622
Chhattisgarh
31,853
Goa
1,151
Gujarat
2,13,789
Haryana
1,03,126
Himachal Pradesh
5,529
J& K
1,202
Jharkhand
37,173
Karnataka
1,17,936
Kerala
21,658
Madhya Pradesh
94,636
Maharashtra
1,10,708
Manipur
725
Meghalaya
843
Mizoram
4,605
Nagaland
722
Odisha
63,222
Puducherry
7,235
Punjab
82,646
Rajasthan
86,975
Tamil Nadu
1,03,011
Telangana
2,25,701
Tripura
8,666
Uttar Pradesh
2,68,756
Uttarakhand
21,188
West Bengal
632
Total
18,25,776
STATE-WISE DETAILS OF APPLICATIONS RECEIVED, LOAN AMOUNT SANCTIONED AND DISBURSED UNDER PM SVANIDHI
(AS ON 17-09-2020)
S.No
State
Total Received Application
Sanctioned
amount
(Rs. in Crore)
Disbursed
amount
(Rs. in Crore)
1
Andaman and Nicobar Islands
129
0.098
0.027
2
Andhra Pradesh
73,465
19.379
2.417
3
Arunachal Pradesh
757
0.356
0.194
4
Assam
3,055
0.226
0.014
5
Bihar
28,102
5.283
0.391
6
Chandigarh
547
0.275
0.138
7
Chhattisgarh
10,858
2.522
0.857
8
D&NH AND DD
838
0.269
0.064
9
Delhi
8,007
1.013
0.077
10
Goa
346
0.161
0.015
11
Gujarat
1,11,333
41.976
2.179
12
Haryana
18,282
5.743
0.615
13
Himachal Pradesh
1,063
0.578
0.149
14
Jammu and Kashmir
673
0.075
0.016
15
Jharkhand
16,148
7.606
1.420
16
Karnataka
41,097
10.963
1.209
17
Kerala
8,069
4.053
1.304
18
Ladakh
6
0.000
0.000
19
Madhya Pradesh
2,79,846
163.300
92.613
20
Maharashtra
1,01,144
16.973
2.687
21
Manipur
2,928
0.700
0.170
22
Meghalaya
25
0.001
0.000
23
Mizoram
394
0.184
0.028
24
Nagaland
39
0.004
0.000
25
Odisha
22,529
6.392
0.690
26
Puducherry
1,069
0.083
0.007
27
Punjab
5,980
1.470
0.083
28
Rajasthan
31,315
8.045
0.620
29
Sikkim
3
0.000
0.000
30
Tamil Nadu
38,664
13.284
1.983
31
Telangana
2,32,022
88.328
6.865
32
Tripura
1,534
0.201
0.031
33
Uttar Pradesh
2,66,452
60.467
3.622
34
Uttarakhand
3,089
0.922
0.118
35
West Bengal
1,408
0.181
0.003
Grand Total
13,11,216
461.110
120.607

হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
পি.এম. স্বনিধি স্কিমগীদমক চাদিং তৌনবা অয়াবা পীখ্রিবা শেনফম অসি লুপা করোর ৬০০নি
স্ত্রীৎ বেন্দর্স এক্ত, ২০১৪ অসি মশা-মশাগী রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা রুলশিং অমসুং স্কিমশিং শেমজদুনা ইমপ্লিমেন্ত তৌখ্রে হৌজিক ফাওবদা খঙদোক্লবা স্ত্রীৎ বেন্দরশিংগী মশিং অসি ১৮,২৫,৭৭৬ ওইরি
22 SEP 2020 5:51PM by PIB Imphal
হাউজিং অমসুং অর্বান এফিয়র্স মন্ত্রালয়না জুন ০১, ২০২০দা প্রাইম মিনিস্তর স্ত্রীৎ বেন্দর্স আত্ম নির্ভর নিধি স্কিম (পি.এম. স্বনিধি) হৌদোকখি। লৈবাক অসিদা লৈরিবা স্ত্রীৎ বেন্দর লাখ ৫০রোমদা লুপা ১০,০০০ফাওবগী চহি ১গী তেনরদা কোল্লেতরল য়াওদনা ৱার্কিং কেপিতেল লোনশিং ফংহন্নবা পান্দম থম্লি। মসিনা লোন চাং নাইনা শিংগৎপদা চহি অমগী @ ৭% শন্দোইগী সবসিদী ওইনা অমদি দিজিতেল ত্রাঞ্জেক্সনশিং তৌরবদি থা অমদা লুপা ১০০ ফাওবগী কেশ-বেকশিং ফংহন্দুনা শেলগী ওইবা কান্নবশিং ফংহল্লি। মখা তানা মতম চানা নত্রগা ঙন্না শিংগৎপদা বেন্দরশিংদা লিমিৎ হেনগৎহন্দুনা মথংগী সাইকলগী ৱার্কিং কেপিতেল লোন ফংহনগনি। স্কিম অসি চৎনহন্নবা স্মোল ইন্দস্ত্রীস দিবেলপমেন্ত বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া (এস.আই.দি.বি.আই.)গা লোয়ননা চুংশিন্নদুনা আই.তি. প্লেৎফোর্ম অমগী খুত্থাংদা এন্দ-তু-এন্দ সোলুসন পুথোকখ্রে। স্কিম অসিগী মখাদা লোন পীবগী থবক তৌবা জুলাই ০২, ২০২০দগী হৌখ্রে।
বেন্দর্স (প্রোতেক্সন ওফ লাইফলিহুদ এন্দ রিউলেসন ওফ স্ত্রীৎ বেন্দিং) এক্ত, ২০১৪ অসি মশা-মশাগী রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা রুলশিং অমসুং স্কিমশিং শেমজদুনা ইমপ্লিমেন্ত তৌখ্রে। এক্ত অসিগী প্রোবিজনগী মতুং ইন্না, তাউন বেন্দিং কম্মিতীনা স্কিম অসিদা পীরিবা মতম অদুগী মনুং অমসুং মওংদা মখোয়গী জুরিসদিক্সনগী মখাদা লৈরিবা লমগী মনুংদা লৈরিবা স্ত্রীৎ বেন্দরশিং খঙদোক্নবা সর্ভে অমা পাঙথোকই। রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা হায়রকপগী মতুং ইন্না হৌজিক ফাওবদা খঙদোক্লবা স্ত্রীৎ বেন্দরশিংগী মশিং অসি ১৮,২৫,৭৭৬ ওইরি। রাজ্য/য়ু.তি. অমমমগী ওইবা অকুপ্পা মরোলশিং অসু এনেক্সর-Iদা পীরি।
লৈবাক অসিগী সহর/খুঙ্গংগী মফমশিংদা লৈরিবা অর্বান এরিয়াদা বেন্দিং তৌরিবা চাউরাক্না স্ত্রীৎ বেন্দর লাখ ৫০রোমদা লুপা ১০,০০০ফাওবগী চহি ১গী তেনরদা কোল্লেতরল য়াওদনা ৱার্কিং কেপিতেল লোনশিং ফংহন্নবা পি.এম. স্বনিধিনা পান্দম থম্লি।
পি.এম. স্বনিধি স্কিমগীদমক চাদিং তৌনবা লুপা করোর ৬০০গী শেনফম অয়াবা পীখ্রে। রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতরীশিংগী ওইনা সেপ্তেম্বর ১৭, ২০২০ ফাওবদা থারকখিবা এপ্লিকেসনশিং, থাদখিবা লোনগী শেনফম অমসুং কায়থোকখ্রবশিংগী মরমদা পীরকপা ৱারোলশিংগী অকুপ্পা মরোল এনেক্সর-IIদা পীরি।
স্কিম অসি চাউথোক্নবগীদমক, অর্বান বোদীনা লুচিংদুনা মশিং খঙদোক্নবা পাঙথোকপা সর্ভে অসিদা চিত্থহৌবা স্ত্রীৎ বেন্দরশিং কোনশিন্নবা নত্রগা সহরগী মফমশিংদা লৈরিবা রুরেল বেন্দর্স বেন্দিং অসি য়ু.এল.বি.না পীবা অয়াবগী চেরোল অমা পুথোক্লবদি স্কিম অসিগী মখাদা কান্নবা লৌবা য়াগনি। অতোপ্পা থৌরাংশিংদা লোয়শঙশিং অমসুং অর্বান লোকেল বোদী ওফিসিএলশিংদা দিজিতেল মোদ্যুলগী অয়াবগী পীবগী চেরোল অমসুং এপ্লিকেসন প্রোসেতা কম্মন সর্ভিস সেন্তরগা পুনশিন্নবগীদমক পি.এম. স্বনিধি ৱেব পোর্তেল অমসুং মোবাইল এপ অমা লোঞ্চ তৌখ্রে। মখা তারকপদা, জুলাই-ওগস্ত ২০২০দা হিন্দী অমদি অতোপ্পা রিজনেলগী লোলশিংদা রেদিও জিঙ্গলশিং শন্দোকখি অমসুং পাউচেদা এদবর্তিসমেন্ত হাপখি। লোয়ননা ফেসিলিতীশিং অসি ফংহন্নবা বেন্দরশিংদা ফংহল্লিবা কান্নবশিং অসি খঙহন্নবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ইনফোর্মেসন, এজুকেসন অমসুং কম্ম্যুনিকেসন (আই.ই.সি.) মেতরিএলশিং অসি লোকেল লোলশিংদা ফংহল্লি।
মসি ঙসি লোক সভাদা হাউসিং অমসুং অর্বান এফিয়র্সকী রাজ্যগী মন্ত্রী (আই/সি) শ্রী হর্দীপ সিংহ পুরিনা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।
রাজ্য/য়ু.তি. অমমমগী ওইনা খঙদোকখ্রবা স্ত্রীৎ বেন্দরগী মশিং
রাজ্যগী মমিং
খঙদোকখ্রবা স্ত্রীৎ বেন্দরশিং
অন্ধ্রা প্রদেশ
৯৭,৯১৬
অরুনাচল প্রদেশ
৫,২৯০
অসাম
২১,৪১৮
বিহার
৬৫,৮৪২
চন্দিগর
২১,৬২২
ছত্তিশগর
৩১,৮৫৩
গোৱা
১,১৫১
গুজরাত
২,১৩,৭৮৯
হরিয়ানা
১,০৩,১২৬
হিমাচল প্রদেশ
৫,৫২৯
জে অমসুং কে
১,২০২
ঝারখন্দ
৩৭,১৭৩
কর্নাতকা
১,১৭,৯৩৬
কেরেলা
২১,৬৫৮
মধ্য প্রদেশ
৯৪,৬৩৬
মহারাস্ত্র
১,১০,৭০৮
মনিপুর
৭২৫
মেঘালয়
৮৪৩
মিজোরাম
৪,৬০৫
নাগালেন্দ
৭২২
ওরিশা
৬৩,২২২
পুদুচেরী
৭,২৩৫
পঞ্জাব
৮২,৬৪৬
রাজস্থান
৮৬,৯৭৫
তামিল নাদু
১,০৩,০১১
তেলঙ্গনা
২,২৫,৭০১
ত্রিপুরা
৮,৬৬৬
উত্তর প্রদেশ
২,৬৮,৭৫৬
উত্তরাখন্দ
২১,১৮৮
ৱেস্ত বেঙ্গল
৬৩২
অপুনবা
১৮,২৫,৭৭৬
পি.এম. স্বানিধিগী মখাদা রাজ্য-রাজ্যগী ওইনা থারকখিবা এপ্লিকেসনশিং, থাদখিবা লোনগী শেনফম অমসুং কায়থোকখ্রবশিংগী অকুপ্পা মরোল
(১৭-০৯-২০২০ ফাওবদা)
সিরিএল নম্বর
রাজ্য
থারকখিবা এপ্লিকেসনগী অপুনবা
থাদখিবা শেনফম
(লুপা করোরদা)
কায়থোকখ্রবা শেনফম
(লুপা করোরদা)
১
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎ
১২৯
০.০৯৮
০.০২৭
২
অন্ধ্রা প্রদেশ
৭৩,৪৬৫
১৯.৩৭৯
২.৪১৭
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৭৫৭
০.৩৫৬
০.১৯৪
৪
অসাম
৩,০৫৫
০.২২৬
০.০১৪
৫
বিহার
২৮,১০২
৫.২৮৩
০.৩৯১
৬
চন্দিগর
৫৪৭
০.২৭৫
০.১৩৮
৭
ছত্তিশগর
১০,৮৫৮
২.৫২২
০.৮৫৭
৮
দি অমসুং এন ঐচ অমদি দি দি
৮৩৮
০.২৬৯
০.০৬৪
৯
দিল্লী
৮,০০৭
১.০১৩
০.০৭৭
১০
গোৱা
৩৪৬
০.১৬১
০.০১৫
১১
গুজরাত
১,১১,৩৩৩
৪১.৯৭৬
২.১৭৯
১২
হরিয়ানা
১৮,২৮২
৫.৭৪৩
০.৬১৫
১৩
হিমাচল প্রদেশ
১,০৬৩
০.৫৭৮
০.১৪৯
১৪
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৬৭৩
০.০৭৫
০.০১৬
১৫
ঝারখন্দ
১৬,১৪৮
৭.৬০৬
১.৪২০
১৬
কর্নাতকা
৪১,০৯৭
১০.৯৬৩
১.২০৯
১৭
কেরেলা
৮,০৬৯
৪.০৫৩
১.৩০৪
১৮
লদাখ
৬
০.০০০
০.০০০
১৯
মধ্য প্রদেশ
২,৭৯,৮৪৬
১৬৩.৩০০
৯২.৬১৩
২০
মহারাস্ত্র
১,০১,১৪৪
১৬.৯৭৩
২.৬৮৭
২১
মনিপুর
২,৯২৮
০.৭০০
০.১৭০
২২
মেঘালয়
২৫
০.০০১
০.০০০
২৩
মিজোরাম
৩৯৪
০.১৮৪
০.০২৮
২৪
নাগালেন্দ
৩৯
০.০০৪
০.০০০
২৫
ওরিশা
২২,৫২৯
৬.৩৯২
০.৬৯০
২৬
পুদুচেরী
১,০৬৯
০.০৮৩
০.০০৭
২৭
পঞ্জাব
৫,৯৮০
১.৪৭০
০.০৮৩
২৮
রাজস্থান
৩১,৩১৫
৮.০৪৫
০.৬২০
২৯
সিক্কিম
৩
০.০০০
০.০০০
৩০
তামিল নাদু
৩৮,৬৬৪
১৩.২৮৪
১.৯৮৩
৩১
তেলঙ্গনা
২,৩২,০২২
৮৮.৩২৮
৬.৮৬৫
৩২
ত্রিপুরা
১,৫৩৪
০.২০১
০.০৩১
৩৩
উত্তর প্রদেশ
২,৬৬,৪৫২
৬০.৪৬৭
৩.৬২২
৩৪
উত্তরাখন্দ
৩,০৮৯
০.৯২২
০.১১৮
৩৫
ৱেস্ত বেঙ্গল
১,৪০৮
০.১৮১
০.০০৩
পলপকী অপুনবা
১৩,১১,২১৬
৪৬১.১১০
১২০.৬০৭