স্তীল মন্ত্রালয়
মপান্দগী স্তীল পুশিল্লকপা হন্থনবগীদমক লৌখৎপা খোংথাংশিং
21 SEP 2020 3:24PM by PIB Imphal
সরকার অসিনা মপান্দগী স্তীল পুশিল্লকপা হন্থনবগীদমক মখাগী খোংথাংশিং অসি লৌখৎখিঃ
১) মপান্দগী স্তীল পুশিল্লক্ত্রিঙৈদা মাংজৌননা রেজিস্তর তৌনবগীদমক স্তীল ইম্পোর্ত মোনিতরিং সিস্তেম (সিমস)। মসিগী পান্দমদি সরকারনা অমসুং ইন্দস্ত্রীশিংনা লৈবাক অসিদা মপান্দগী পুশিল্লক্লিবা স্তীলগী মগুন খঙদোক্তুনা লমদম অসিদা পুথোক্নবা হোৎনবা অমসুং পুশিল্লকদবা লৈবশিংগী ই-পাউ মাংজৌননা খঙদোকপা।
২) মগুন লৈতবা স্তীল পুশিল্লকপা থিংনবগীদমক অমসুং পুথোকপা থিংনবগীদমক অমসুং লৈবাক অসিদা লোইরিবা স্তীলগী মগুন খঙদোক্নবগীদমক স্তীল ক্বালিতী কন্ত্রোল ওর্দর (এস.ক্যু.সি.ও.) পীবা।
৩) ভেল্যু এদেদ স্তীল, এন্সিলারী, কেপিতেল গুদস অসিনচিংবগী পুথোকপগী য়ুনিৎশিংদা মীৎয়েং থমদুনা স্তীল ক্লস্তর শেম্নবগীদমক দ্রাফ ফ্রেমৱার্ক পোলিসী শেম্বা।
লৈবাক অসিদা এপ্রিল-ওগস্ত ২০২০ (প্রোবিজনেল) ফাওবগী পুথোকপা লোইরবা স্তীল (এলোই অমসুং নোন এলোই)গী পুথোকপা অমসুং দিমান্দ/কঞ্জুমসনুগী অকুপ্পা মরোল মখাদা পীরিঃ
পোৎলম
পুথোকপা লোইরবা স্তীল (এলোই অমসুং নোন এলোই)(এম.তি.)*
পুথোকপা
২৯.০৫
কঞ্জুমসন
২৬.৪১
সোর্সঃ জোইন্ত প্লান্ত কম্মিতী; এম.তি.= মিল্লিয়ন তন; *প্রোবিজনেল
এপ্রিল-ওগস্ত, ২০২০ ফাওবগী পব্লিক সেক্তর স্তীল অন্দর্তেকিং অনী হায়বদি স্তীল ওথোরিতী ওব ইন্দিয়া লিমিতেদ (সেল) অমসুং রাস্ত্রিয়া ইস্পাৎ নিগম লিমিতেদ (আর.আই.এন.এল.)না দিমান্দ/দোমস্তিক সেল, প্রদক্সন, এক্সপোর্ত তৌবগী অকুপ্পা মরোল মখাদা পীরিঃ
তীল পি.এস.য়ূ.গী মমিং
পুথোকপা (এম.তি.)
দোমেস্তেইক সেল (এম.তি.)
এক্সপোর্ত (এম.তি.)
সেল
৪.৩৮৫
৪.২৬
১.০৪৪
আর.আই.এন.এল.
১.১৫৩
০.৮৬২
০.৫৪২
সোর্সঃ সেল অমসুং আর.আই.এন.এল, এম.তি.= মিল্লিয়ন তন
পাউদম অসি স্তীলগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান্না ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।

Ministry of Steel
Steps to facilitate the reduction of Steel imports
21 SEP 2020 3:24PM by PIB Delhi
Government has taken following steps to facilitate the reduction of Steel imports,:-
(i) Steel Import Monitoring System (SIMS) for advance registration of steel imports. The objective is to help the Government and industry to identify the exact steel grades being imported into the country in order to plan domestic manufacturing, besides advance information about any surge in imports.
(ii) Issuance of Steel Quality Control Orders (SQCO) to stop non-standardised steel import and manufacturing and to ensure availability of quality Steel in the ssssscountry.
(iii) Draft Framework Policy to promote setting up of steel clusters with focus on manufacturing units for value added steel, ancillaries, capital goods etc.
The details of production and demand/consumption of total finished steel (alloy and non-alloy) in the country for the period from April–August, 2020 (provisional) are as following:-
Item
Total Finished Steel (alloy and non-alloy) (mt)*
Production
29.05
Consumption
26.41
The details of demand/domestic sale, production and export of steel by the two Public Sector Steel Undertakings i.e.Steel Authority of India Ltd. (SAIL) and RashtriyaIspat Nigam Ltd. (RINL) for April- August, 2020 are as following:
Name of Steel PSU
Production (mt)
Domestic Sales (mt)
Export (mt)
SAIL
4.835
4.26
1.044
RINL
1.153
0.862
0.542
This Information was given by the Union Minister for Steel Shri Dharmendra Pradhan in a written reply in the Rajya Sabha today.