Ministry of Health and Family Welfare
Delay in Surgeries Due to Corona
18 SEP 2020 4:19PM by PIB Delhi
There have been reports in the media regarding planned surgeries being cancelled/affected due to Covid-19 pandemic. However, Public Health & Hospitals being State subjects, such information is not maintained centrally.
As far as three Central Government Hospitals in Delhi viz. Safdarjung, Dr. Ram Manohar Lohia (RML) and Lady Hardinge Medical College (LHMC) & Associated Hospitals, are concerned, elective operation theatres were closed w.e.f. 18.03.2020 and elective surgeries resumed w.e.f. 01.09.2020 in Safdarjung Hospital. However, during the period of March, 2020 to 10.09.2020, a total number of 3356 numbers of emergency surgeries were done in Safdarjung Hospital.
In Dr. RML Hospital, planned surgeries were curtailed during COVID-19 for initial period of two months. As the norms of lockdown were relaxed, planned surgeries were resumed in a sequential manner. However, during the entire COVID period, emergency surgeries were never stopped and round the clock emergency surgeries were performed as and when required. No planned surgeries were cancelled or delayed in LHMC & Associated Hospitals. All emergency surgeries are being operated with proper screening of the COVID-19 pandemic. Further, separate operations theatres were earmarked for surgery of suspected and confirmed cases.
As far as All India Institute of Medical Sciences (AIIMS), New Delhi is concerned, some of the elective surgeries were postponed due to COVID-19. However, all emergency surgeries were undertaken regularly without any delay. Approximately 5958 surgeries of non COVID patients have been performed during the period from 25.03.2020 to 31.08.2020.
The Minister of State (Health and Family Welfare), Sh Ashwini Kumar Choubey stated this in a written reply in the Lok Sabha here today.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোরোনানা মরম ওইরগা সর্জরীশিং থেংথহনবা
18 SEP 2020 4:19PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯গী লায়চৎনা মরম ওইরগা মতম লেপতুনা লৈরবা সর্জরীশিং তোকপা/অকায়বা থোকগী মতাংদা মীদিয়াদা রিপোর্তশিং লাকখি। অদুম ওইনমক পব্লিক হেল্থ অমসুং হোস্পিতালশিং অসি রাজ্যগী মখাদা লৈবনা অসিগুম্বা ই-পাউ অসি কেন্দ্রদা লৈতে।
দিল্লীদা লৈবা কেন্দ্র সরকারগী হোস্পিতালশিং মদুদি সফদর্জং, দা রাম মনোহর লোহিয়া (আর.এম.এল.) অমসুং লেদী হর্দিঞ্জ মেদিকেল কোলেজ (এল.ঐচ.এম.সি.) অমসুং মরী লৈনবা হোস্পিতালশিংগী ওইনা ইলেক্তিব ওপরেসন থিএতর অসি ১৮.০৩.২০২০দগী হৌনবা থোং লোনখি অমসুং ০১.০৯.২০২০দগী হৌনা সফদর্জং হোস্পিতালদা ইলেক্তিব সর্জীরীশিং মথৌ তৌখি। অদুম ওইনমক মার্চ, ২০২০দগী ১০.০৯.২০২০গী মনুংদা সফদর্জং হোস্পিতালদা অপুনবা ইমর্জেন্সী সর্জরী মশিং ৩৩৫৬ তৌখি।
কোবিদ-১৯গী মনুংগী অহৌবা থা অনিদা দা আর.এম.এল. হোস্পিতালদা মতম লেপ্লবা সর্জরীশিং তোকখি। লোকদাউনগী কাঙলোন কোমথোরকপা অসিদা মতম লেপতুনা লৈরবা সর্জরীশিং তাঙ্কক নাইবা মওংদা অমুক হন্না পাঙথোকপা হৌখি। অদুম ওইনমক কোবিদকী মতমগী মনুংদা ইমর্জেন্সী সর্জরীশিং অমত্তা লেপখিদা অমসুং মথৌ তারকপা মতমদা ইমর্জেন্সী সর্জরীশিং পাঙথোকখি। এল.ঐচ.এম.সি. অমসুং মরী লৈনবা হোস্পিতালশিংদা মতম লেপতুনা লৈরবা সর্জরীশিং অমত্তা তোকখিদে নত্রগা থেংথখিদে। কোবিদ-১৯ লায়চৎকী মথৌ তাবা স্ক্রীনিং তৌবগা লোয়ননা ইমর্জেন্সী সর্জরী পুম্নমক পাঙথোকখি। মখা তানা, সসপেক্ত অমসুং কনফর্ম কেসশিংগী ওইনা তোঙানবা ওপরেসন থিএতরশিং থমখি।
ওল ইন্দিয়া ইন্সতিত্যুত ওফ মেদিকেল সাইন্সেস (এম্স) নই দিল্লীগী ওইনা কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা ইলেক্তিব সর্জরীশিং খরা য়ৈথোকখি। অদুম ওইনমক ইমর্জেন্সী সর্জরী পুম্নমক চাং নাইনা য়ৈথোক্তনা পাঙথোকখি। ২৫.০৩.২০২০দগী ৩১.০৮.২০২০গী মতমগী মনুংদা নন কোবিদ নাবা মীওইশিংগী ওইনা চাউরাক্না সর্জরী ৫৯৫৮ পাঙথোকখি।
মসি রাজ্যগী মন্ত্রী (হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল), শ্রী অশ্বিনি কুমার চৌবেনা ঙসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখি।