নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তস মন্ত্রালয়গী তার্গেত ওলিম্পিক পোদিয়ম স্কিমদা শান্নরোই ৯৮ য়াওরে: শ্রী কিরেন রিজুজু
14 SEP 2020 6:04PM by PIB Imphal
ওলিম্পিক গেমশিং শরুক য়ানবগী থৌরাং লেপ্পা লৈতনা চৎথরি৷ ক্বালিফিকেসন তৌহন্দুনা ওলিম্পিক গেমশিং অসি শরুক য়াহনগদৌরি অমসুং ভারতনা ২০১৬দা পাংথোকখিবা ওলেম্পিক্স অদুদা শরুক য়ানবগীদমক ঙসি ফাওবদা মহাক্কী খ্বাইদগী চাওরবা কন্তিঞ্জেন্ত অদু থাখ্রে৷
ওলিম্পিক গেম্স অমসুং পেরালিম্পিক গেম্সতা ভারতকী পর্ফোমেন্স অসি অমুক্কা হেন্না ফজনবগীদমক য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তস মন্ত্রালয়না ২০১৮গী সেপ্তেম্বর থাদা তার্গেত ওলিম্পিক পোদিয়ম স্কিম(তি.ও.পি.এস.) হৌদোকখি৷ মরু ওইবা শান্নরোইশিং অসি য়েংশিন্নবা অমসুং হোলিস্তিক সপ্পোর্ত ফংন্নবগীদমক স্কিম অসি ২০১8গী এপ্রিল থাদা নৌনা শেমদোকখ্রে৷ স্কিম অসি মথৌ নিংথীনা তৌই অমসুং শরুক য়ানবগী খনগৎলবা অফবা শান্নরোই খুদিংদা স্ত্রাইপেন্দ ওইনা তি.ও.পি.এস.না লুপা ৫০,০০০ পীবগী মথক্কা তোকিও -২০২১, পেরিস-২০২৮ অমসুং লোস এঞ্জেলিস-২০২8কী ওলিম্পিক অমসুং পেরালিম্পিক গেমশিংদা ফোরেন্দ ত্রেনিং, ইন্তরনেস্নেল কম্পিতিসন,ইক্ব্যুইপমেন্ত অমসুং কোচিং কেম্প তৌদুনা পাংবা য়াবা মতেং পুম্নমক পাংগদৌরি৷ হৌজিক হৌজিক্কী ওইনা শান্নরোই ৯৮না তি.ও.পি.এস. অসিদা শরুক য়ারি৷
মমাংদা পাংথোকখিবা এসিয়ন গেম্স, কম্মন ৱেল্থ গেম্সতা ভারতনা মেদল লৌখিবা মশান্না অমসুং লাক্কদৌরিবা ২০২৮(পেরিস) অমসুং ২০২8(লোস এঞ্জেলিস) ওলিম্পিক্তা ভারতনা মেদল ফংবা য়ানা লৈরিবা মশান্নাশিং অদু খন্দোকখ্রে অমসুং মদুদা কা হেন্না মীৎয়েং চংনবা অমসুং ওলিম্পিক্স অদুদা শান্নখিবা শান্নরোইশিংদা হেন্না থৌনা হাপ্নবা খন্নখ্রে৷ হৌজিক হৌজিক্কী ওইনা খনগৎলবা মশান্না মাপন অদুদি (i) এথেলেতিক্স (ii) বেদমিন্তন (iii) হোক্কী (iv) শুত্তিং (v) তেন্নিস (vi) ৱেদলিপ্তিং (vii) রেস্লিং (vii) আর্চরী অমসুং (ix) বোক্সিং অসিনা অৱাংবা প্রাইওরিতী ওইনা থমখ্রে৷
জুনিয়র অমসুং সব-জুনিয়র মনুং চল্লিবা তার্গেত ওলিম্পিক পোদিয়ম স্কিম(তি.ও.পি.এস)অসি দাইনমিক ওইবা এক্সরসাইজ অমনি৷ শান্নরোই খুদিংদা মখোয় মখোয়গী পর্ফোমেন্স অদু চাং নাইনা তোইনা মখোয়গী তার্গেত অদু য়েংশিনগনি অমসুং তার্গেত অদু ফংবা ঙমদবা শান্নরোই অদুবুনা মঙোনদা ফংহল্লিবা অহেনবা সপ্পোর্ত অদু স্কিম অদুদগী লৌথোক্কদৌরি৷
মখাতানা স্পোর্তস ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া(সাই)না নেস্নেল স্পোর্তস ফেদেরেসন্স(এন.এস.এফ.), কোচশিং অমসুং অতোপ্পা স্তেক হোল্দরশিংগা খুৎশম্নরগা পুখৎলকপা কি পর্ফোমেন্স ইন্দিকেতরশিং অদুগী মতুং ইন্না স্কিম অসিগী মখাদা শান্নরোই পুম্নমক্কী পর্ফোমেন্স অদু চাং নাইনা য়েংশিল্লি৷
হায়রিবা ই-পাউ অসি য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তসকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী কিরেন রেজিজুনা অইবা ৱারোলদা ঙসি রাজ্য সভাদা পীশিনখিবনি৷

Ministry of Youth Affairs and Sports
94 athletes included in the Target Olympic Podium Scheme of Ministry of YAS: Sh. KirenRijiju
14 SEP 2020 6:04PM by PIB Delhi
Preparation for Olympic Games is an ongoing process. Participation in Olympics is through qualification and India sent its largest contingent ever for participation in Olympics in 2016.
In order to improve India’s performance at Olympics and Paralympics, the Ministry of Youth Affairs and Sports started the Target Olympic Podium Scheme (TOPS) in September 2014. This was revamped in April 2018 to have a technical support team for managing the TOPS athletes and providing holistic support. The scheme is fully functional and has been extending all requisite support to probable athletes identified for the Tokyo-2021,Paris-2024 and Los Angles-2028 Olympic Games and Paralympic Games including foreign training, international competition, equipment and coaching camp besides monthly stipend of Rs.50,000/- for each athlete.At present, 94 athletes are included in the TOPS.
High priority category of sports discipline has been identified to put focus on and incentivize those sports disciplines played in the Olympics in which India has won medals in the last conducted Asian Games as well as Commonwealth Games or in which India has good chance of winning medals in the upcoming Olympics of 2024 (Paris) and 2028 (Los Angeles). Presently, nine sports disciplines viz., (i) Athletics, (ii) Badminton (iii) Hockey (iv)Shooting (v) Tennis (vi) Weightlifting (vii) Wrestling, (viii) Archery and (ix) Boxing have been categorised as ‘High Priority’.
Target Olympic Podium Scheme (TOPS), which covers the junior and sub-junior athletes also, is a dynamic exercise, wherein review of performance is done periodically fixing targets and intermediate milestones for individual athletes; and the sportspersons who fail to achieve the targets despite providing additional support and adequate time are dropped from the scheme.
Further, on the basis on key performanceindicators brought out by the Sports Authority of India (SAI) incollaboration with the National Sports Federations(NSFs), Coaches and other stakeholders, aperiodic performance review is conducted forall athletes under the Scheme.
This information was given by Union Minister of State (IC) for Youth Affairs and Sports, Shri KirenRijiju in a written reply in Rajya Sabha today.