Ministry of Statistics & Programme Implementation
Consumer Price Index Numbers on base 2012=100 for Rural, Urban and Combined for the Month of August 2020
14 SEP 2020 5:29PM by PIB Delhi
The National Statistical Office (NSO), Ministry of Statistics and Programme Implementation is releasing Consumer Price Index (CPI) on Base 2012=100 for Rural (R), Urban (U) and Combined (C) for the month of August 2020 (Provisional) in this press note. The corresponding Consumer Food Price Index (CFPI) for all India Rural, Urban and Combined are also being released.
2. The Price data are collected from representative and selected 1114 urban markets and 1181 villages covering all States/UTs through personal visits by field staff of Field Operations Division of NSO, MoSPI on a weekly roster. During the month of August, 2020, NSO collected prices from 96.1% villages and 96.4% urban markets while the market-wise numbers of prices reported therein were 78.6% for rural and 84.4% for urban as compared to 87.9% for rural and 93.9% for urban in February 2020. It may be seen that as various pandemic related restrictions were gradually lifted and non-essential activities started resuming operations, availability of price data has also improved. CPIs for Sub-Groups, Groups, General CPI (R, U & C), CFPI (R, U & C) at All India level and State-wise General CPI (R, U & C) are being released for all State/UTs.
3. All India Inflation rates (on point to point basis i.e. current month over same month of last year, i.e., August 2020 over August 2019), based on General Indices and CFPIs are given as follows:
All India Inflation rates (%) based on CPI (General) and CFPI
Indices
Aug. 2020 (Prov.)
Jul. 2020 (Final)
Rural
Urban
Combd.
Rural
Urban
Combd.
CPI (General)
6.66
6.80
6.69
6.76
6.70
6.73
CFPI
9.11
8.82
9.05
9.47
8.99
9.27
Notes: Prov. – Provisional, Combd. - Combined
4. Monthly changes in the General Indices and CFPIs are given below:
Monthly changes (%) in All India CPI (General) and CFPI: Aug. 2020 over Jul. 2020
Indices
Rural
Urban
Combined
Index Value
% Change
Index Value
% Change
Index Value
% Change
Aug.20
Jul.20
Aug.20
Jul.20
Aug.20
Jul.20
CPI (General)
155.4
154.7
0.45
154.0
152.9
0.72
154.7
153.9
0.52
CFPI
155.7
154.9
0.52
161.6
160.1
0.94
157.8
156.7
0.70
Note: Figures of August 2020 are provisional.
5. Price data are collected from selected towns and selected villages by the Field Operations Division (FOD) of NSO, MoSPI. Price data are received through web portals, maintained by the National Informatics Centre.
Next date of release: 12th October, 2020 (Monday) for September 2020.
List of Annex
Annex
Title
I
All-India General (all-groups), Group and Sub-group level CPI and CFPI numbers for July and August 2020 (P) for Rural, Urban and Combined
II
All-India inflation rates for General (all-groups), Group and Sub-group level CPI and CFPI numbers for July and August 2020 (P) for Rural, Urban and Combined
III
General CPI for States for Rural, Urban and Combined for July and August 2020 (P)
IV
Inflation rates of major States, having population more than 50 lakhs as per population Census 2011, for Rural, Urban and Combined for July and August 2020 (P)
Annex I
All India Consumer Price Indices
(Base: 2012=100)
Group Code
Sub-group Code
Description
Rural
Urban
Combined
Weights
Jul. 20 Index
(Final)
Aug. 20 Index
(Prov.)
Weights
Jul. 20 Index
(Final)
Aug. 20 Index
(Prov.)
Weights
Jul. 20 Index
(Final)
Aug. 20 Index
(Prov.)
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11)
(12)
1.1.01
Cereals and products
12.35
147.6
146.9
6.59
151.6
151.5
9.67
148.9
148.4
1.1.02
Meat and fish
4.38
187.2
183.9
2.73
197.8
193.1
3.61
190.9
187.1
1.1.03
Egg
0.49
148.4
149.4
0.36
154.5
157.3
0.43
150.8
152.5
1.1.04
Milk and products
7.72
153.3
153.5
5.33
153.4
153.9
6.61
153.3
153.6
1.1.05
Oils and fats
4.21
139.8
140.4
2.81
133.4
134.3
3.56
137.4
138.2
1.1.06
Fruits
2.88
146.9
146.9
2.90
154.5
155.5
2.89
150.4
150.9
1.1.07
Vegetables
7.46
171.0
178.5
4.41
191.9
202.1
6.04
178.1
186.5
1.1.08
Pulses and products
2.95
149.9
149.4
1.73
151.3
150.7
2.38
150.4
149.8
1.1.09
Sugar and Confectionery
1.70
114.2
115.1
0.97
116.8
118.9
1.36
115.1
116.4
1.1.10
Spices
3.11
160.0
159.9
1.79
160.0
160.9
2.50
160.0
160.2
1.2.11
Non-alcoholic beverages
1.37
143.5
145.2
1.13
136.5
137.7
1.26
140.6
142.1
1.1.12
Prepared meals, snacks, sweets etc.
5.56
161.5
161.6
5.54
163.3
164.3
5.55
162.3
162.9
1
Food and beverages
54.18
155.3
156.1
36.29
159.9
161.3
45.86
157.0
158.0
2
Pan, tobacco and intoxicants
3.26
180.9
182.9
1.36
187.2
188.6
2.38
182.6
184.4
3.1.01
Clothing
6.32
155.1
155.4
4.72
150.0
150.2
5.58
153.1
153.4
3.1.02
Footwear
1.04
149.3
149.9
0.85
135.2
136.4
0.95
143.4
144.3
3
Clothing and footwear
7.36
154.3
154.6
5.57
147.8
148.1
6.53
151.7
152.0
4
Housing
-
-
-
21.67
155.5
156.3
10.07
155.5
156.3
5
Fuel and light
7.94
145.8
146.2
5.58
138.3
137.2
6.84
143.0
142.8
6.1.01
Household goods and services
3.75
151.9
151.8
3.87
144.5
145.5
3.80
148.4
148.8
6.1.02
Health
6.83
158.8
159.0
4.81
148.7
149.8
5.89
155.0
155.5
6.1.03
Transport and communication
7.60
143.6
144.7
9.73
133.9
135.2
8.59
138.5
139.7
6.1.04
Recreation and amusement
1.37
152.2
152.7
2.04
141.2
141.8
1.68
146.0
146.6
6.1.05
Education
3.46
162.7
161.1
5.62
155.5
154.8
4.46
158.5
157.4
6.1.06
Personal care and effects
4.25
153.6
157.4
3.47
155.2
159.7
3.89
154.3
158.4
6
Miscellaneous
27.26
153.0
153.7
29.53
144.8
146.0
28.32
149.0
150.0
General Index (All Groups)
100.00
154.7
155.4
100.00
152.9
154.0
100.00
153.9
154.7
Consumer Food Price Index (CFPI)
47.25
154.9
155.7
29.62
160.1
161.6
39.06
156.7
157.8
Notes:
1. Prov. : Provisional.
2. CFPI : Out of 12 sub-groups contained in ‘Food and Beverages’ group, CFPI is based on ten sub-groups, excluding ‘Non-alcoholic beverages’ and ‘Prepared meals, snacks, sweets etc.’.
3. - : CPI (Rural) for housing is not compiled.
Annex II
All India year-on-year inflation rates (%) for August 2020 (Provisional)
(Base: 2012=100)
Group Code
Sub-group Code
Description
Rural
Urban
Combined
Aug. 19 Index
(Final)
Aug. 20
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
Aug. 19 Index
(Final)
Aug. 20
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
Aug. 19 Index
(Final)
Aug. 20
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11)
(12)
1.1.01
Cereals and products
139.2
146.9
5.53
142.1
151.5
6.62
140.1
148.4
5.92
1.1.02
Meat and fish
161.9
183.9
13.59
158.3
193.1
21.98
160.6
187.1
16.50
1.1.03
Egg
137.1
149.4
8.97
140.8
157.3
11.72
138.5
152.5
10.11
1.1.04
Milk and products
144.6
153.5
6.15
144.9
153.9
6.21
144.7
153.6
6.15
1.1.05
Oils and fats
124.7
140.4
12.59
119.9
134.3
12.01
122.9
138.2
12.45
1.1.06
Fruits
145.5
146.9
0.96
153.9
155.5
1.04
149.4
150.9
1.00
1.1.07
Vegetables
156.2
178.5
14.28
189.1
202.1
6.87
167.4
186.5
11.41
1.1.08
Pulses and products
131.5
149.4
13.61
129.8
150.7
16.10
130.9
149.8
14.44
1.1.09
Sugar and Confectionery
111.7
115.1
3.04
112.7
118.9
5.50
112.0
116.4
3.93
1.1.10
Spices
142.7
159.9
12.05
142.5
160.9
12.91
142.6
160.2
12.34
1.2.11
Non-alcoholic beverages
138.5
145.2
4.84
129.8
137.7
6.09
134.9
142.1
5.34
1.1.12
Prepared meals, snacks, sweets etc.
156.9
161.6
3.00
156.2
164.3
5.19
156.6
162.9
4.02
1
Food and beverages
144.0
156.1
8.40
149.1
161.3
8.18
145.9
158.0
8.29
2
Pan, tobacco and intoxicants
165.1
182.9
10.78
167.9
188.6
12.33
165.8
184.4
11.22
3.1.01
Clothing
151.8
155.4
2.37
145.0
150.2
3.59
149.1
153.4
2.88
3.1.02
Footwear
146.6
149.9
2.25
132.2
136.4
3.18
140.6
144.3
2.63
3
Clothing and footwear
151.1
154.6
2.32
143.0
148.1
3.57
147.9
152.0
2.77
4
Housing
-
-
-
151.6
156.3
3.10
151.6
156.3
3.10
5
Fuel and light
146.4
146.2
-0.14
125.5
137.2
9.32
138.5
142.8
3.10
6.1.01
Household goods and services
150.2
151.8
1.07
138.1
145.5
5.36
144.5
148.8
2.98
6.1.02
Health
152.7
159.0
4.13
141.5
149.8
5.87
148.5
155.5
4.71
6.1.03
Transport and communication
131.4
144.7
10.12
120.8
135.2
11.92
125.8
139.7
11.05
6.1.04
Recreation and amusement
148.0
152.7
3.18
135.4
141.8
4.73
140.9
146.6
4.05
6.1.05
Education
159.7
161.1
0.88
151.5
154.8
2.18
154.9
157.4
1.61
6.1.06
Personal care and effects
138.8
157.4
13.40
137.8
159.7
15.89
138.4
158.4
14.45
6
Miscellaneous
144.9
153.7
6.07
135.3
146.0
7.91
140.2
150.0
6.99
General Index (All Groups)
145.7
155.4
6.66
144.2
154.0
6.80
145.0
154.7
6.69
Consumer Food Price Index
142.7
155.7
9.11
148.5
161.6
8.82
144.7
157.8
9.05
Notes:
1. Prov. : Provisional.
2. - : CPI (Rural) for housing is not compiled.
Annex III
State/UT wise General Consumer Price Indices
(Base: 2012=100)
Sl. No.
Name of the State/UT
Rural
Urban
Combined
Weights
Jul. 20 Index
(Final)
Aug. 20 Index
(Prov.)
Weights
Jul. 20 Index
(Final)
Aug. 20 Index
(Prov.)
Weights
Jul. 20 Index
(Final)
Aug. 20 Index
(Prov.)
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11)
1
Andhra Pradesh
5.40
155.1
154.9
3.64
154.5
155.2
4.58
154.9
155.0
2
Arunachal Pradesh
0.14
160.2
161.7
0.06
--
--
0.10
160.2
161.7
3
Assam
2.63
163.0
162.4
0.79
160.4
161.4
1.77
162.5
162.2
4
Bihar
8.21
151.3
153.2
1.62
152.6
152.9
5.14
151.5
153.2
5
Chhattisgarh
1.68
154.4
155.2
1.22
151.1
152.5
1.46
153.1
154.2
6
Delhi
0.28
149.8
150.8
5.64
149.6
150.6
2.77
149.6
150.6
7
Goa
0.14
162.0
159.8
0.25
152.7
153.6
0.19
156.3
156.0
8
Gujarat
4.54
148.8
149.6
6.82
145.2
146.4
5.60
146.8
147.8
9
Haryana
3.30
149.5
150.8
3.35
147.6
148.0
3.32
148.6
149.5
10
Himachal Pradesh
1.03
144.5
145.8
0.26
151.3
152.8
0.67
145.7
147.1
11
Jharkhand
1.96
154.3
154.9
1.39
155.5
155.2
1.69
154.8
155.0
12
Karnataka
5.09
157.3
157.0
6.81
158.4
158.6
5.89
157.9
157.9
13
Kerala
5.50
162.9
164.4
3.46
160.1
161.4
4.55
161.9
163.3
14
Madhya Pradesh
4.93
152.0
152.6
3.97
154.9
155.5
4.48
153.2
153.8
15
Maharashtra
8.25
154.4
154.5
18.86
149.1
150.2
13.18
150.9
151.6
16
Manipur
0.23
183.5
186.2
0.12
167.7
169.4
0.18
178.5
180.9
17
Meghalaya
0.28
151.8
155.0
0.15
150.3
151.5
0.22
151.3
153.9
18
Mizoram
0.07
156.0
156.1
0.13
148.1
150.3
0.10
151.2
152.6
19
Nagaland
0.14
154.7
155.5
0.12
147.7
154.1
0.13
151.7
154.9
20
Odisha
2.93
159.1
159.5
1.31
150.8
152.4
2.18
156.8
157.5
21
Punjab
3.31
151.6
152.8
3.09
144.8
146.1
3.21
148.6
149.8
22
Rajasthan
6.63
152.3
153.7
4.23
152.8
153.9
5.51
152.5
153.8
23
Sikkim
0.06
162.9
164.4
0.03
156.4
155.2
0.05
160.8
161.4
24
Tamil Nadu
5.55
159.6
158.9
9.20
158.8
159.4
7.25
159.1
159.2
25
Telangana
3.16
155.6
156.5
4.41
156.1
156.5
3.74
155.9
156.5
26
Tripura
0.35
173.2
171.7
0.14
157.2
158.9
0.25
169.1
168.4
27
Uttar Pradesh
14.83
152.1
153.2
9.54
153.3
155.0
12.37
152.5
153.8
28
Uttarakhand
1.06
153.0
153.5
0.73
149.2
150.8
0.91
151.6
152.5
29
West Bengal
6.99
157.3
158.1
7.20
158.1
159.9
7.09
157.7
158.9
30
Andaman & Nicobar Islands
0.05
165.2
169.2
0.07
153.7
160.3
0.06
159.4
164.7
31
Chandigarh
0.02
153.1
152.7
0.34
146.3
147.2
0.17
146.7
147.5
32
Dadra & Nagar Haveli
0.02
146.1
145.3
0.04
148.8
143.7
0.03
147.9
144.2
33
Daman & Diu
0.02
157.6
156.6
0.02
150.2
147.2
0.02
154.5
152.7
34
Jammu & Kashmir*
1.14
159.0
159.1
0.72
158.3
160.1
0.94
158.8
159.5
35
Lakshadweep
0.01
166.1
170.1
0.01
157.8
157.1
0.01
161.9
163.5
36
Puducherry
0.08
158.3
158.2
0.27
157.7
157.5
0.17
157.9
157.7
All India
100.00
154.7
155.4
100.00
152.9
154.0
100.00
153.9
154.7
Notes:
1. Prov. : Provisional
2. -- : indicates the receipt of price schedules is less than 80% of allocated schedules and therefore indices are not compiled.
3. * : Figures of this row pertain to the prices and weights of the combined Union Territories of Jammu & Kashmir and Ladakh (erstwhile State of Jammu & Kashmir).
Annex IV
Major State/UT wise year-on-year inflation rates (%) for August 2020 (Provisional)
(Base: 2012=100)
Sl. No.
Name of the State/UT
Rural
Urban
Combined
Aug. 19 Index
(Final)
Aug. 20
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
Aug. 19 Index
(Final)
Aug. 20
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
Aug. 19 Index
(Final)
Aug. 20
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11)
1
Andhra Pradesh
143.1
154.9
8.25
145.4
155.2
6.74
143.9
155.0
7.71
2
Assam
148.5
162.4
9.36
146.5
161.4
10.17
148.1
162.2
9.52
3
Bihar
143.2
153.2
6.98
142.5
152.9
7.30
143.1
153.2
7.06
4
Chhattisgarh
141.9
155.2
9.37
144.2
152.5
5.76
142.8
154.2
7.98
5
Delhi
147.0
150.8
2.59
145.3
150.6
3.65
145.4
150.6
3.58
6
Gujarat
142.8
149.6
4.76
139.8
146.4
4.72
141.1
147.8
4.75
7
Haryana
142.6
150.8
5.75
139.4
148.0
6.17
141.1
149.5
5.95
8
Himachal Pradesh
140.9
145.8
3.48
142.4
152.8
7.30
141.2
147.1
4.18
9
Jharkhand
147.3
154.9
5.16
144.8
155.2
7.18
146.3
155.0
5.95
10
Karnataka
148.6
157.0
5.65
151.8
158.6
4.48
150.3
157.9
5.06
11
Kerala
154.8
164.4
6.20
150.6
161.4
7.17
153.3
163.3
6.52
12
Madhya Pradesh
141.7
152.6
7.69
145.2
155.5
7.09
143.1
153.8
7.48
13
Maharashtra
146.4
154.5
5.53
139.9
150.2
7.36
142.1
151.6
6.69
14
Odisha
146.7
159.5
8.73
142.6
152.4
6.87
145.6
157.5
8.17
15
Punjab
145.5
152.8
5.02
138.1
146.1
5.79
142.2
149.8
5.34
16
Rajasthan
146.7
153.7
4.77
146.3
153.9
5.19
146.6
153.8
4.91
17
Tamil Nadu
149.2
158.9
6.50
148.3
159.4
7.48
148.7
159.2
7.06
18
Telangana
143.3
156.5
9.21
145.3
156.5
7.71
144.4
156.5
8.38
19
Uttar Pradesh
142.8
153.2
7.28
145.3
155.0
6.68
143.7
153.8
7.03
20
Uttarakhand
142.0
153.5
8.10
140.1
150.8
7.64
141.3
152.5
7.93
21
West Bengal
146.7
158.1
7.77
143.6
159.9
11.35
145.2
158.9
9.44
22
Jammu & Kashmir*
151.5
159.1
5.02
149.7
160.1
6.95
150.9
159.5
5.70
All India
145.7
155.4
6.66
144.2
154.0
6.80
145.0
154.7
6.69
Notes:
1. Prov. : Provisional.
2. * : Figures of this row pertain to the prices and weights of the combined Union Territories of Jammu & Kashmir and Ladakh (erstwhile State of Jammu & Kashmir).

স্তেতিস্তিক্স অমসুং প্রোগ্রাম ইম্প্লিমেন্তেসন মন্ত্রালয়
২০২০গী ওগস্ত থাগী খুঙ্গং, সহর অমসুং অপুনবগী বেস ২০১২=১০০কী কঞ্জুমর প্রাইস ইন্দেক্স নম্বরশিং
14 SEP 2020 5:29PM by PIB Imphal
স্তেতিসতিক্স অমসুং প্রোগ্রাম ইমপ্লিমেন্তেসন মন্ত্রালয়গী নেস্নেল স্তেতিস্তিকেল ওফিস (এন.এস.ও.)না প্রেস নোৎ অসিদা ২০২০গী ওগস্ত (প্রোবিজনেল) থাগী খুঙ্গং, সহর অমসুং অপুনবগী বেস ২০১২=১০০কী কঞ্জুমর প্রাইস ইন্দেক্স (সি.পি.আই.) ফোঙলি। মরী লৈনবা ভারত পুম্বগী খুঙ্গং, সহর অমসুং অপুনবগী কঞ্জুমর ফুদ প্রাইস ইন্দেক্স (সি.এফ.পি.আই.)সু ফোঙখ্রে।
২. প্রাইস দেতা অসি অয়াম্বনা খনগৎলবা সহরগী কৈথেল ১১১৪ অমসুং খনগৎলবা খুঙ্গং ১১৮১দগী এন.এস.ও., এম.ও.এস.পি.আই.গী ফিল্দ ওপরেসন্স দিবিজনগী ফিল্দ স্তাফনা হকথেংননা চয়োল নায়না চৎতুনা খোমগৎখি। ২০২০গী ওগস্ত থাগী মনুংদা খুঙ্গং ৯৬.১% অমসুং সহরগী কৈথেল ৯৬.৪% দগী এন.এস.ও.না প্রাইসশিং খোমগৎখি অমরোমদা কৈথেলশিংগী ওইবা প্রাইজকী মশিংশিং অসি ২০২০গী ফেব্রুৱারীদা খুঙ্গংদা ৮৭.৯% অমসুং সহরদা ৯৩.৯% ওইখিবা অদুগা চাংদম্নবদা খুঙ্গংগী ৭৮.৬% অমসুং সহরগী ৮৪.৪% ওই হায়না রিপোর্ত তৌরকখি। তোঙান তোঙানবা লায়চৎকা মরী লৈনবা অথিংবশিং অসি তপ্না লৌথোরকপা অমসুং নন-ইসেন্সিএলকী থবক থৌরমশিং মথৌ তৌবা হৌরকপনা প্রাইস দেতা অসি ফগৎলকপা উবসু ফংখি। রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী ভারত পুম্বগী থাক অমসুং রাজ্যগী ওইনা জেনরেল সি.পি.আই. (আর, য়ু অমসুং সি)গী সব-গ্রুপশিং, গ্রুপশিং, জেনরেল সি.পি.আই. (আর, য়ু অমসুং সি), সি.এফ.পি.আই. (আর, য়ু. অমসুং সি)গী সি.পি.আই.শিং ফোঙখ্রে।
৩. জেনরেল ইন্দেক্সশিং অমসুং সি.এফ.পি.আই.শিংদা য়ুম্ফম ওইবা ভারত পুম্বগী ইনফ্লেসনগী চাংশিং (পোইন্ত তু পোইন্ত বেসিসতা হায়বদি হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা থাদগী চৎলিবা থা, হায়বদি ওগস্ত ২০১৯দগী ওগস্ত ২০২০) মখাদা পীরি:
সি.পি.আই. (জেনরেল) অমসুং সি.এফ.পি.আই.দা বেজ তৌবা ভারত পুম্বগী ইনফ্লেসনগী চাংশিং (%)
ইন্দেক্সশিং
ওগস্ত-২০২০ (প্রোভ.)
জুলাই-২০২০ (ফাইনেল)
খুঙ্গং
সহর
অপুনবা
খুঙ্গং
সহর
অপুনবা
সি.পি.আই. (জেনরেল)
৬.৬৬
৬.৮০
৬.৬৯
৬.৭৬
৬.৭০
৬.৭৩
সি.এফ.পি.আই.
৯.১১
৮.৮২
৯.০৫
৯.৪৭
৮.৯৯
৯.২৭
খঙজিনগদবাশিং: প্রোভ. – প্রোবিজনেল, অপুনবা - অপুনবা
৪. জেনরেল ইন্দেক্সশিং অমসুং সি.এফ.পি.আই.শিংগী থাগী ওইনা অহোংবশিং মখাদা পীরি:
ভারত পুম্বগী সি.পি.আই. (জেনরেল) অমসুং সি.এফ.পি.আই.গী থাগী ওইনা অহোংবশিং (%): ওগস্ত-২০২০ দগী জুলাই-২০২০ ফাওবা
ইন্দেক্সশিং
খুঙ্গং
সহর
অপুনবা
ইন্দেক্স ভেল্যু
% অহোংবা
ইন্দেক্স ভেল্যু
% অহোংবা
ইন্দেক্স ভেল্যু
% অহোংবা
ওগস্ত ২০
জুলাই ২০
ওগস্ত ২০
জুলাই ২০
ওগস্ত ২০
জুলাই ২০
সি.পি.আই. (জেনরেল)
১৫৫.৪
১৫৪.৭
০.৪৫
১৫৪.০
১৫২.৯
০.৭২
১৫৪.৭
১৫৩.৯
০.৫২
সি.এফ.পি.আই.
১৫৫.৭
১৫৪.৯
০.৫২
১৬১.৬
১৬০.১
০.৯৪
১৫৭.৮
১৫৬.৭
০.৭০
খঙজিনগদবা: ওগস্ত ২০২০গী মশিং অসি প্রোবিজনেলনি।
৫. প্রাইস দেতা অসি এন.এস.ও., এম.ও.এস.পি.আই.গী ফিল্দ ওপরেসন্স দিবিজন (এফ.ও.দি.)না খনগৎলবা সহরশিং অমসুং খুঙ্গংশিংদগী খোমগৎলকখি। প্রাইস দেতা অসি নেস্নেল ইনফোর্মেতিক্স সেন্তরগী ৱেব পোর্তেলশিংগী খুত্থাংদা লাকখিবনি।
মথংগী থাগী ফোঙনবগী তাং: সেপ্তেম্বর ২০২০গী অসিনা ওক্তোবর ১২, ২০২০ (নিংথৌকাবা) দা ফোঙগনি।
এনেক্সকী লিস্ত
এনেক্স
তাইতল
I
খুঙ্গং, সহর অমসুং অপুনবগী জুলাই অমসুং ওগস্ত ২০২০ (পি)গী ভারত পুম্বগী জেনরেল (গ্রুপ পুম্নমক্কী), গ্রুপ অমসুং সব-গ্রুপকী থাক্কী সি.পি.আই. অমসুং সি.এফ.পি.আই.গী মশিংশিং।
II
খুঙ্গং, সহর অমসুং অপুনবগী জুলাই অমসুং ওগস্ত ২০২০ (পি)গী ভারত পুম্বগী ইনফ্লেসনগী চাংশিংগী জেনরেল (গ্রুপ পুম্নমক্কী), গ্রুপ অমসুং সব-গ্রুপকী থাক্কী সি.পি.আই. অমসুং সি.এফ.পি.আই.গী মশিংশিং।
III
খুঙ্গং, সহর অমসুং অপুনবগী জুলাই অমসুং ওগস্ত ২০২০ (পি)গী রাজ্যশিংগী জেনরেল সি.পি.আই.।
IV
খুঙ্গং, সহর অমসুং অপুনবগী জুলাই অমসুং ওগস্ত ২০২০ (পি)গী পোপুলেসন সেন্সস ২০১১গী মতুং ইন্না মীশিং লাখ ৫০দগী হেন্না লৈবা মরু ওইবা রাজ্যশিংগী ইনফ্লেসনগী চাংশিং।
এনেক্স I
ভারত পুম্বগী কঞ্জুমর প্রাইস ইন্দেক্সশিং
(বেজ: ২০১২=১০০)
গ্রুপ কোদ
সব-গ্রুপ কোদ
দেস্ক্রিপসন
খুঙ্গং
সহর
অপুনবা
অরুম্বা
জুলাই-২০ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
ওগস্ত-২০ ইন্দেক্স
(প্রোভ.)
অরুম্বা
জুলাই-২০ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
ওগস্ত-২০ ইন্দেক্স
(প্রোভ.)
অরুম্বা
জুলাই-২০ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
ওগস্ত-২০ ইন্দেক্স
(প্রোভ.)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
(৫)
(৬)
(৭)
(৮)
(৯)
(১০)
(১১)
(১২)
১.১.০১
সিরিএলশিং অমসুং মসিগী পোত্থোকশিং
১২.৩৫
১৪৭.৬
১৪৬.৯
৬.৫৯
১৫১.৬
১৫১.৫
৯.৬৭
১৪৮.৯
১৪৮.৪
১.১.০২
শা-ঙা
৪.৩৮
১৮৭.২
১৮৩.৯
২.৭৩
১৯৭.৮
১৯৩.১
৩.৬১
১৯০.৯
১৮৭.১
১.১.০৩
য়েরুম
০.৪৯
১৪৮.৪
১৪৯.৪
০.৩৬
১৫৪.৫
১৫৭.৩
০.৪৩
১৫০.৮
১৫২.৫
১.১.০৪
শঙ্গোম অমসুং মসিগী পোত্থোকশিং
৭.৭২
১৫৩.৩
১৫৩.৫
৫.৩৩
১৫৩.৪
১৫৩.৯
৬.৬১
১৫৩.৩
১৫৩.৬
১.১.০৫
থাওশিং অমসুং ফেৎশিং
৪.২১
১৩৯.৮
১৪০.৪
২.৮১
১৩৩.৪
১৩৪.৩
৩.৫৬
১৩৭.৪
১৩৮.২
১.১.০৬
উহৈশিং
২.৮৮
১৪৬.৯
১৪৬.৯
২.৯০
১৫৪.৫
১৫৫.৫
২.৮৯
১৫০.৪
১৫০.৯
১.১.০৭
মনা-মশিং
৭.৪৬
১৭১.০
১৭৮.৫
৪.৪১
১৯১.৯
২০২.১
৬.০৪
১৭৮.১
১৮৬.৫
১.১.০৮
হরাইশিং অমসুং মসিগী পোত্থোকশিং
২.৯৫
১৪৯.৯
১৪৯.৪
১.৭৩
১৫১.৩
১৫০.৭
২.৩৮
১৫০.৪
১৪৯.৮
১.১.০৯
চিনি অমসুং অথুম অহাওশিং
১.৭০
১১৪.২
১১৫.১
০.৯৭
১১৬.৮
১১৮.৯
১.৩৬
১১৫.১
১১৬.৪
১.১.১০
মরু-মরাংশিং
৩.১১
১৬০.০
১৫৯.৯
১.৭৯
১৬০.০
১৬০.৯
২.৫০
১৬০.০
১৬০.২
১.২.১১
নন-অলকোহোলিক ওইবা থক্নবশিং
১.৩৭
১৪৩.৫
১৪৫.২
১.১৩
১৩৬.৫
১৩৭.৭
১.২৬
১৪০.৬
১৪২.১
১.১.১২
শেম-শারবা চান্না থক্নবা, অহাও-অথুমনচিংবা
৫.৫৬
১৬১.৫
১৬১.৬
৫.৫৪
১৬৩.৩
১৬৪.৩
৫.৫৫
১৬২.৩
১৬২.৯
১
চান্না থক্নবশিং
৫৪.১৮
১৫৫.৩
১৫৬.১
৩৬.২৯
১৫৯.৯
১৬১.৩
৪৫.৮৬
১৫৭.০
১৫৮.০
২
ক্বা, হিদাক মনা অমসুং নিশাশিং
৩.২৬
১৮০.৯
১৮২.৯
১.৩৬
১৮৭.২
১৮৮.৬
২.৩৮
১৮২.৬
১৮৪.৪
৩.১.০১
ফিরোমশিং
৬.৩২
১৫৫.১
১৫৫.৪
৪.৭২
১৫০.০
১৫০.২
৫.৫৮
১৫৩.১
১৫৩.৪
৩.১.০২
খোংউপ
১.০৪
১৪৯.৩
১৪৯.৯
০.৮৫
১৩৫.২
১৩৬.৪
০.৯৫
১৪৩.৪
১৪৪.৩
৩
খোংউপ ফিরোমশিং
৭.৩৬
১৫৪.৩
১৫৪.৬
৫.৫৭
১৪৭.৮
১৪৮.১
৬.৫৩
১৫১.৭
১৫২.০
৪
য়ুমকৈ
-
-
-
২১.৬৭
১৫৫.৫
১৫৬.৩
১০.০৭
১৫৫.৫
১৫৬.৩
৫
ফ্যুল অমসুং মৈ
৭.৯৪
১৪৫.৮
১৪৬.২
৫.৫৮
১৩৮.৩
১৩৭.২
৬.৮৪
১৪৩.০
১৪২.৮
৬.১.০১
ইমুং-মনুংগী পোৎলম চৈরমশিং
৩.৭৫
১৫১.৯
১৫১.৮
৩.৮৭
১৪৪.৫
১৪৫.৫
৩.৮০
১৪৮.৪
১৪৮.৮
৬.১.০২
হকশেল
৬.৮৩
১৫৮.৮
১৫৯.০
৪.৮১
১৪৮.৭
১৪৯.৮
৫.৮৯
১৫৫.০
১৫৫.৫
৬.১.০৩
ত্রান্সপোর্ত অমসুং কম্ম্যুনিকেসন
৭.৬০
১৪৩.৬
১৪৪.৭
৯.৭৩
১৩৩.৯
১৩৫.২
৮.৫৯
১৩৮.৫
১৩৯.৭
৬.১.০৪
পোথানবা অমসুং হরাও কুম্মৈ
১.৩৭
১৫২.২
১৫২.৭
২.০৪
১৪১.২
১৪১.৮
১.৬৮
১৪৬.০
১৪৬.৬
৬.১.০৫
এজুকেসন
৩.৪৬
১৬২.৭
১৬১.১
৫.৬২
১৫৫.৫
১৫৪.৮
৪.৪৬
১৫৮.৫
১৫৭.৪
৬.১.০৬
প্রস্নেল ক্যের অমসুং মরী লৈনবশিং
৪.২৫
১৫৩.৬
১৫৭.৪
৩.৪৭
১৫৫.২
১৫৯.৭
৩.৮৯
১৫৪.৩
১৫৮.৪
৬
অতোপ্পশিং
২৭.২৬
১৫৩.০
১৫৩.৭
২৯.৫৩
১৪৪.৮
১৪৬.০
২৮.৩২
১৪৯.০
১৫০.০
জেনরেল ইন্দেক্স (গ্রুপ পুম্নমক)
১০০.০০
১৫৪.৭
১৫৫.৪
১০০.০০
১৫২.৯
১৫৪.০
১০০.০০
১৫৩.৯
১৫৪.৭
কঞ্জুমর প্রাইস ইন্দেক্স (সি.এফ.পি.আই.)
৪৭.২৫
১৫৪.৯
১৫৫.৭
২৯.৬২
১৬০.১
১৬১.৬
৩৯.০৬
১৫৬.৭
১৫৭.৮
খঙজিনগদবা:
১. প্রোভ. : প্রোবিজনেল.
২. সি.এফ.পি.আই. : ‘ চান্না থক্নবশিং’ গ্রুপ্তা য়াওবা সব-গ্রুপ ১২গী মনুংদা , ‘নন-অলকোহোলিক ওইবা থক্নবশিং’ অমসুং ‘শেম-শারবা চান্না থক্নবা, অহাও-অথুমনচিংবা’ য়াওদনা সি.এফ.পি.আই. অসি সব-গ্রুপ ১০দা বেজ তৌবনি।
৩. - : য়ুমকৈগী সি.পি.আই. (খুঙ্গং) অসি য়াওদে।
এনেক্স II
ওগস্ত ২০২০গী (প্রোবিজনেল) ভারত পুম্বগী চহি-অমদগী-চহি অমগী ইনফ্লেসনগী চাংশিং (%)
(বেজ: ২০১২=১০০)
গ্রুপ কোদ
সব-গ্রুপ কোদ
দেস্ক্রিপসন
খুঙ্গং
সহর
অপুনবা
ওগস্ত-১৯ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
ওগস্ত-২০
ইন্দেক্স
(প্রোভ.)
ইনফ্লেসনগী চাং
(%)
ওগস্ত-১৯ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
ওগস্ত-২০
ইন্দেক্স
(প্রোভ.)
ইনফ্লেসনগী চাং
(%)
ওগস্ত-১৯ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
ওগস্ত-২০
ইন্দেক্স
(প্রোভ.)
ইনফ্লেসনগী চাং
(%)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
(৫)
(৬)
(৭)
(৮)
(৯)
(১০)
(১১)
(১২)
১.১.০১
সিরিএলশিং অমসুং মসিগী পোত্থোকশিং
১৩৯.২
১৪৬.৯
৫.৫৩
১৪২.১
১৫১.৫
৬.৬২
১৪০.১
১৪৮.৪
৫.৯২
১.১.০২
শা-ঙা
১৬১.৯
১৮৩.৯
১৩.৫৯
১৫৮.৩
১৯৩.১
২১.৯৮
১৬০.৬
১৮৭.১
১৬.৫০
১.১.০৩
য়েরুম
১৩৭.১
১৪৯.৪
৮.৯৭
১৪০.৮
১৫৭.৩
১১.৭২
১৩৮.৫
১৫২.৫
১০.১১
১.১.০৪
শঙ্গোম অমসুং মসিগী পোত্থোকশিং
১৪৪.৬
১৫৩.৫
৬.১৫
১৪৪.৯
১৫৩.৯
৬.২১
১৪৪.৭
১৫৩.৬
৬.১৫
১.১.০৫
থাওশিং অমসুং ফেৎশিং
১২৪.৭
১৪০.৪
১২.৫৯
১১৯.৯
১৩৪.৩
১২.০১
১২২.৯
১৩৮.২
১২.৪৫
১.১.০৬
উহৈশিং
১৪৫.৫
১৪৬.৯
০.৯৬
১৫৩.৯
১৫৫.৫
১.০৪
১৪৯.৪
১৫০.৯
১.০০
১.১.০৭
মনা-মশিং
১৫৬.২
১৭৮.৫
১৪.২৮
১৮৯.১
২০২.১
৬.৮৭
১৬৭.৪
১৮৬.৫
১১.৪১
১.১.০৮
হরাইশিং অমসুং মসিগী পোত্থোকশিং
১৩১.৫
১৪৯.৪
১৩.৬১
১২৯.৮
১৫০.৭
১৬.১০
১৩০.৯
১৪৯.৮
১৪.৪৪
১.১.০৯
চিনি অমসুং অথুম অহাওশিং
১১১.৭
১১৫.১
৩.০৪
১১২.৭
১১৮.৯
৫.৫০
১১২.০
১১৬.৪
৩.৯৩
১.১.১০
মরু-মরাংশিং
১৪২.৭
১৫৯.৯
১২.০৫
১৪২.৫
১৬০.৯
১২.৯১
১৪২.৬
১৬০.২
১২.৩৪
১.২.১১
নন-অলকোহোলিক ওইবা থক্নবশিং
১৩৮.৫
১৪৫.২
৪.৮৪
১২৯.৮
১৩৭.৭
৬.০৯
১৩৪.৯
১৪২.১
৫.৩৪
১.১.১২
শেম-শারবা চান্না থক্নবা, অহাও-অথুমনচিংবা
১৫৬.৯
১৬১.৬
৩.০০
১৫৬.২
১৬৪.৩
৫.১৯
১৫৬.৬
১৬২.৯
৪.০২
১
চান্না থক্নবশিং
১৪৪.০
১৫৬.১
৮.৪০
১৪৯.১
১৬১.৩
৮.১৮
১৪৫.৯
১৫৮.০
৮.২৯
২
ক্বা, হিদাক মনা অমসুং নিশাশিং
১৬৫.১
১৮২.৯
১০.৭৮
১৬৭.৯
১৮৮.৬
১২.৩৩
১৬৫.৮
১৮৪.৪
১১.২২
৩.১.০১
ফিরোমশিং
১৫১.৮
১৫৫.৪
২.৩৭
১৪৫.০
১৫০.২
৩.৫৯
১৪৯.১
১৫৩.৪
২.৮৮
৩.১.০২
খোংউপ
১৪৬.৬
১৪৯.৯
২.২৫
১৩২.২
১৩৬.৪
৩.১৮
১৪০.৬
১৪৪.৩
২.৬৩
৩
ফিরোমশিং and খোংউপ
১৫১.১
১৫৪.৬
২.৩২
১৪৩.০
১৪৮.১
৩.৫৭
১৪৭.৯
১৫২.০
২.৭৭
৪
য়ুমকৈ
-
-
-
১৫১.৬
১৫৬.৩
৩.১০
১৫১.৬
১৫৬.৩
৩.১০
৫
ফ্যুল অমসুং মৈ
১৪৬.৪
১৪৬.২
-০.১৪
১২৫.৫
১৩৭.২
৯.৩২
১৩৮.৫
১৪২.৮
৩.১০
৬.১.০১
ইমুং-মনুংগী পোৎলম চৈরমশিং
১৫০.২
১৫১.৮
১.০৭
১৩৮.১
১৪৫.৫
৫.৩৬
১৪৪.৫
১৪৮.৮
২.৯৮
৬.১.০২
হকশেল
১৫২.৭
১৫৯.০
৪.১৩
১৪১.৫
১৪৯.৮
৫.৮৭
১৪৮.৫
১৫৫.৫
৪.৭১
৬.১.০৩
ত্রান্সপোর্ত অমসুং কম্ম্যুনিকেসন
১৩১.৪
১৪৪.৭
১০.১২
১২০.৮
১৩৫.২
১১.৯২
১২৫.৮
১৩৯.৭
১১.০৫
৬.১.০৪
পোথানবা অমসুং হরাও কুম্মৈ
১৪৮.০
১৫২.৭
৩.১৮
১৩৫.৪
১৪১.৮
৪.৭৩
১৪০.৯
১৪৬.৬
৪.০৫
৬.১.০৫
এজুকেসন
১৫৯.৭
১৬১.১
০.৮৮
১৫১.৫
১৫৪.৮
২.১৮
১৫৪.৯
১৫৭.৪
১.৬১
৬.১.০৬
প্রস্নেল ক্যের অমসুং মরী লৈনবশিং
১৩৮.৮
১৫৭.৪
১৩.৪০
১৩৭.৮
১৫৯.৭
১৫.৮৯
১৩৮.৪
১৫৮.৪
১৪.৪৫
৬
অতোপ্পশিং
১৪৪.৯
১৫৩.৭
৬.০৭
১৩৫.৩
১৪৬.০
৭.৯১
১৪০.২
১৫০.০
৬.৯৯
জেনরেল ইন্দেক্স (গ্রুপ পুম্নমক)
১৪৫.৭
১৫৫.৪
৬.৬৬
১৪৪.২
১৫৪.০
৬.৮০
১৪৫.০
১৫৪.৭
৬.৬৯
কঞ্জুমর প্রাইস ইন্দেক্স
১৪২.৭
১৫৫.৭
৯.১১
১৪৮.৫
১৬১.৬
৮.৮২
১৪৪.৭
১৫৭.৮
৯.০৫
খঙজিনগদবা:
১. প্রোভ. : প্রোবিজনেল.
২. - : য়ুমকৈগী সি.পি.আই. (খুঙ্গং) অসি য়াওদে।
এনেক্স III
রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী জেনরেল কঞ্জুমর প্রাইস ইন্দেক্সশিং
(বেজ: ২০১২=১০০)
সিরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি.গী মমিং
খুঙ্গং
সহর
অপুনবা
অরুম্বা
জুলাই-২০ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
ওগস্ত-২০ ইন্দেক্স
(প্রোভ.)
অরুম্বা
জুলাই-২০ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
ওগস্ত-২০ ইন্দেক্স
(প্রোভ.)
অরুম্বা
জুলাই-২০ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
ওগস্ত-২০ ইন্দেক্স
(প্রোভ.)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
(৫)
(৬)
(৭)
(৮)
(৯)
(১০)
(১১)
১
আন্ধ্র প্রদেশ
৫.৪০
১৫৫.১
১৫৪.৯
৩.৬৪
১৫৪.৫
১৫৫.২
৪.৫৮
১৫৪.৯
১৫৫.০
২
অরুনাচল প্রদেশ
০.১৪
১৬০.২
১৬১.৭
০.০৬
--
--
০.১০
১৬০.২
১৬১.৭
৩
অসাম
২.৬৩
১৬৩.০
১৬২.৪
০.৭৯
১৬০.৪
১৬১.৪
১.৭৭
১৬২.৫
১৬২.২
৪
বিহার
৮.২১
১৫১.৩
১৫৩.২
১.৬২
১৫২.৬
১৫২.৯
৫.১৪
১৫১.৫
১৫৩.২
৫
ছত্তিশগর
১.৬৮
১৫৪.৪
১৫৫.২
১.২২
১৫১.১
১৫২.৫
১.৪৬
১৫৩.১
১৫৪.২
৬
দিল্লী
০.২৮
১৪৯.৮
১৫০.৮
৫.৬৪
১৪৯.৬
১৫০.৬
২.৭৭
১৪৯.৬
১৫০.৬
৭
গোৱা
০.১৪
১৬২.০
১৫৯.৮
০.২৫
১৫২.৭
১৫৩.৬
০.১৯
১৫৬.৩
১৫৬.০
৮
গুজরাত
৪.৫৪
১৪৮.৮
১৪৯.৬
৬.৮২
১৪৫.২
১৪৬.৪
৫.৬০
১৪৬.৮
১৪৭.৮
৯
হরিয়ানা
৩.৩০
১৪৯.৫
১৫০.৮
৩.৩৫
১৪৭.৬
১৪৮.০
৩.৩২
১৪৮.৬
১৪৯.৫
১০
হীমাচল প্রদেশ
১.০৩
১৪৪.৫
১৪৫.৮
০.২৬
১৫১.৩
১৫২.৮
০.৬৭
১৪৫.৭
১৪৭.১
১১
ঝারখন্দ
১.৯৬
১৫৪.৩
১৫৪.৯
১.৩৯
১৫৫.৫
১৫৫.২
১.৬৯
১৫৪.৮
১৫৫.০
১২
কর্নাতক
৫.০৯
১৫৭.৩
১৫৭.০
৬.৮১
১৫৮.৪
১৫৮.৬
৫.৮৯
১৫৭.৯
১৫৭.৯
১৩
কেরেলা
৫.৫০
১৬২.৯
১৬৪.৪
৩.৪৬
১৬০.১
১৬১.৪
৪.৫৫
১৬১.৯
১৬৩.৩
১৪
মধ্য প্রদেশ
৪.৯৩
১৫২.০
১৫২.৬
৩.৯৭
১৫৪.৯
১৫৫.৫
৪.৪৮
১৫৩.২
১৫৩.৮
১৫
মহারাস্ত্রা
৮.২৫
১৫৪.৪
১৫৪.৫
১৮.৮৬
১৪৯.১
১৫০.২
১৩.১৮
১৫০.৯
১৫১.৬
১৬
মনিপুর@
০.২৩
১৮৩.৫
১৮৬.২
০.১২
১৬৭.৭
১৬৯.৪
০.১৮
১৭৮.৫
১৮০.৯
১৭
মেঘালয়
০.২৮
১৫১.৮
১৫৫.০
০.১৫
১৫০.৩
১৫১.৫
০.২২
১৫১.৩
১৫৩.৯
১৮
মিজোরাম
০.০৭
১৫৬.০
১৫৬.১
০.১৩
১৪৮.১
১৫০.৩
০.১০
১৫১.২
১৫২.৬
১৯
নাগালেন্দ@
০.১৪
১৫৪.৭
১৫৫.৫
০.১২
১৪৭.৭
১৫৪.১
০.১৩
১৫১.৭
১৫৪.৯
২০
ওরিশা
২.৯৩
১৫৯.১
১৫৯.৫
১.৩১
১৫০.৮
১৫২.৪
২.১৮
১৫৬.৮
১৫৭.৫
২১
পঞ্জাব
৩.৩১
১৫১.৬
১৫২.৮
৩.০৯
১৪৪.৮
১৪৬.১
৩.২১
১৪৮.৬
১৪৯.৮
২২
রাজস্থান
৬.৬৩
১৫২.৩
১৫৩.৭
৪.২৩
১৫২.৮
১৫৩.৯
৫.৫১
১৫২.৫
১৫৩.৮
২৩
সিক্কিম
০.০৬
১৬২.৯
১৬৪.৪
০.০৩
১৫৬.৪
১৫৫.২
০.০৫
১৬০.৮
১৬১.৪
২৪
তামিল নাদু
৫.৫৫
১৫৯.৬
১৫৮.৯
৯.২০
১৫৮.৮
১৫৯.৪
৭.২৫
১৫৯.১
১৫৯.২
২৫
তেলঙ্গনা
৩.১৬
১৫৫.৬
১৫৬.৫
৪.৪১
১৫৬.১
১৫৬.৫
৩.৭৪
১৫৫.৯
১৫৬.৫
২৬
ত্রিপুরা
০.৩৫
১৭৩.২
১৭১.৭
০.১৪
১৫৭.২
১৫৮.৯
০.২৫
১৬৯.১
১৬৮.৪
২৭
উত্তর প্রদেশ
১৪.৮৩
১৫২.১
১৫৩.২
৯.৫৪
১৫৩.৩
১৫৫.০
১২.৩৭
১৫২.৫
১৫৩.৮
২৮
উত্তারাখন্দ
১.০৬
১৫৩.০
১৫৩.৫
০.৭৩
১৪৯.২
১৫০.৮
০.৯১
১৫১.৬
১৫২.৫
২৯
নোংচুও বঙ্গাল
৬.৯৯
১৫৭.৩
১৫৮.১
৭.২০
১৫৮.১
১৫৯.৯
৭.০৯
১৫৭.৭
১৫৮.৯
৩০
অন্দামান & নিকোবার ইথৎশিং
০.০৫
১৬৫.২
১৬৯.২
০.০৭
১৫৩.৭
১৬০.৩
০.০৬
১৫৯.৪
১৬৪.৭
৩১
চন্দিগর
০.০২
১৫৩.১
১৫২.৭
০.৩৪
১৪৬.৩
১৪৭.২
০.১৭
১৪৬.৭
১৪৭.৫
৩২
দাদ্রা & নগর হভেলি
০.০২
১৪৬.১
১৪৫.৩
০.০৪
১৪৮.৮
১৪৩.৭
০.০৩
১৪৭.৯
১৪৪.২
৩৩
দামন & দ্যু
০.০২
১৫৭.৬
১৫৬.৬
০.০২
১৫০.২
১৪৭.২
০.০২
১৫৪.৫
১৫২.৭
৩৪
জম্মু & কাশ্মির*
১.১৪
১৫৯.০
১৫৯.১
০.৭২
১৫৮.৩
১৬০.১
০.৯৪
১৫৮.৮
১৫৯.৫
৩৫
লহ্মদ্বীপ
০.০১
১৬৬.১
১৭০.১
০.০১
১৫৭.৮
১৫৭.১
০.০১
১৬১.৯
১৬৩.৫
৩৬
পোন্দিচেরী
০.০৮
১৫৮.৩
১৫৮.২
০.২৭
১৫৭.৭
১৫৭.৫
০.১৭
১৫৭.৯
১৫৭.৭
ভারত পুম্বা
১০০.০০
১৫৪.৭
১৫৫.৪
১০০.০০
১৫২.৯
১৫৪.০
১০০.০০
১৫৩.৯
১৫৪.৭
খঙজিনগদবা:
১. প্রোভ. : প্রোবিজনেল.
২-- : এলোকেৎ তৌখ্রিবা সেদ্যুলশিং অদু ৮০%দগী তাবা প্রাইস সেদ্যুলশিংগী রিসিপ্ত তাক্লি অমসুং মরম অসিনা ইন্দেক্সশিং হাপত্রে।
৩.* : রো অসিগী ফিগরশিং অসিনা জম্মু অমসুং কাশমির অমসুং লদাখকী (হান্নগী জম্মু অমসুং কাশমিরগী রাজ্য) অপুনবা য়ুমিয়ন তেরিত্তরীশিংগী প্রাইসশিং অমসুং অরুম্বশিং তাক্লি।
এনেক্স IV
ওগস্ত ২০২০গী (প্রোবিজনেল) মরু ওইবা রাজ্য/য়ু.তি.গী চহি-অমদগী-চহি অমগী ইনফ্লেসনগী চাংশিং (%)
(বেজ: ২০১২=১০০)
Sl. No.
রাজ্য/য়ু.তি.গী মমিং
খুঙ্গং
সহর
অপুনবা
ওগস্ত-১৯ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
ওগস্ত-২০
ইন্দেক্স
(প্রোভ.)
ইনফ্লেসনগী চাং
(%)
ওগস্ত-১৯ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
ওগস্ত-২০
ইন্দেক্স
(প্রোভ.)
ইনফ্লেসনগী চাং
(%)
ওগস্ত-১৯ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
ওগস্ত-২০
ইন্দেক্স
(প্রোভ.)
ইনফ্লেসনগী চাং
(%)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
(৫)
(৬)
(৭)
(৮)
(৯)
(১০)
(১১)
১
আন্ধ্র প্রদেশ
১৪৩.১
১৫৪.৯
৮.২৫
১৪৫.৪
১৫৫.২
৬.৭৪
১৪৩.৯
১৫৫.০
৭.৭১
২
অসাম
১৪৮.৫
১৬২.৪
৯.৩৬
১৪৬.৫
১৬১.৪
১০.১৭
১৪৮.১
১৬২.২
৯.৫২
৩
বিহার
১৪৩.২
১৫৩.২
৬.৯৮
১৪২.৫
১৫২.৯
৭.৩০
১৪৩.১
১৫৩.২
৭.০৬
৪
ছত্তিশগর
১৪১.৯
১৫৫.২
৯.৩৭
১৪৪.২
১৫২.৫
৫.৭৬
১৪২.৮
১৫৪.২
৭.৯৮
৫
দিল্লী
১৪৭.০
১৫০.৮
২.৫৯
১৪৫.৩
১৫০.৬
৩.৬৫
১৪৫.৪
১৫০.৬
৩.৫৮
৬
গুজরাত
১৪২.৮
১৪৯.৬
৪.৭৬
১৩৯.৮
১৪৬.৪
৪.৭২
১৪১.১
১৪৭.৮
৪.৭৫
৭
হরিয়ানা
১৪২.৬
১৫০.৮
৫.৭৫
১৩৯.৪
১৪৮.০
৬.১৭
১৪১.১
১৪৯.৫
৫.৯৫
৮
হিমাচল প্রদেশ
১৪০.৯
১৪৫.৮
৩.৪৮
১৪২.৪
১৫২.৮
৭.৩০
১৪১.২
১৪৭.১
৪.১৮
৯
ঝারখন্দ
১৪৭.৩
১৫৪.৯
৫.১৬
১৪৪.৮
১৫৫.২
৭.১৮
১৪৬.৩
১৫৫.০
৫.৯৫
১০
কর্নাতক
১৪৮.৬
১৫৭.০
৫.৬৫
১৫১.৮
১৫৮.৬
৪.৪৮
১৫০.৩
১৫৭.৯
৫.০৬
১১
কেরেলা
১৫৪.৮
১৬৪.৪
৬.২০
১৫০.৬
১৬১.৪
৭.১৭
১৫৩.৩
১৬৩.৩
৬.৫২
১২
মধ্য প্রদেশ
১৪১.৭
১৫২.৬
৭.৬৯
১৪৫.২
১৫৫.৫
৭.০৯
১৪৩.১
১৫৩.৮
৭.৪৮
১৩
মহারাস্ত্রা
১৪৬.৪
১৫৪.৫
৫.৫৩
১৩৯.৯
১৫০.২
৭.৩৬
১৪২.১
১৫১.৬
৬.৬৯
১৪
ওরিশা
১৪৬.৭
১৫৯.৫
৮.৭৩
১৪২.৬
১৫২.৪
৬.৮৭
১৪৫.৬
১৫৭.৫
৮.১৭
১৫
পঞ্জাব
১৪৫.৫
১৫২.৮
৫.০২
১৩৮.১
১৪৬.১
৫.৭৯
১৪২.২
১৪৯.৮
৫.৩৪
১৬
রাজস্থান
১৪৬.৭
১৫৩.৭
৪.৭৭
১৪৬.৩
১৫৩.৯
৫.১৯
১৪৬.৬
১৫৩.৮
৪.৯১
১৭
তামিল নাদু
১৪৯.২
১৫৮.৯
৬.৫০
১৪৮.৩
১৫৯.৪
৭.৪৮
১৪৮.৭
১৫৯.২
৭.০৬
১৮
তেলঙ্গনা
১৪৩.৩
১৫৬.৫
৯.২১
১৪৫.৩
১৫৬.৫
৭.৭১
১৪৪.৪
১৫৬.৫
৮.৩৮
১৯
উত্তর প্রদেশ
১৪২.৮
১৫৩.২
৭.২৮
১৪৫.৩
১৫৫.০
৬.৬৮
১৪৩.৭
১৫৩.৮
৭.০৩
২০
উত্তারাখন্দ
১৪২.০
১৫৩.৫
৮.১০
১৪০.১
১৫০.৮
৭.৬৪
১৪১.৩
১৫২.৫
৭.৯৩
২১
নোংচুপ বঙ্গাল
১৪৬.৭
১৫৮.১
৭.৭৭
১৪৩.৬
১৫৯.৯
১১.৩৫
১৪৫.২
১৫৮.৯
৯.৪৪
২২
জম্মু অমসুং কাশ্মির*
১৫১.৫
১৫৯.১
৫.০২
১৪৯.৭
১৬০.১
৬.৯৫
১৫০.৯
১৫৯.৫
৫.৭০
ভারত পুম্বা
১৪৫.৭
১৫৫.৪
৬.৬৬
১৪৪.২
১৫৪.০
৬.৮০
১৪৫.০
১৫৪.৭
৬.৬৯
খঙজিনগদবা:
১. প্রোভ. : প্রোবিজনেল.
২. * : রো অসিগী ফিগরশিং অসিনা জম্মু অমসুং কাশমির অমসুং লদাখকী (হান্নগী জম্মু অমসুং কাশমিরগী রাজ্য) অপুনবা য়ুমিয়ন তেরিত্তরীশিংগী প্রাইসশিং অমসুং অরুম্বশিং তাক্লি।