হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কেন্দ্রনা মহারাস্ত্র, অন্ধ্র প্রদেশ অমসুং কর্নাতকাদা ত্রান্সমিসনগী পরিং অসি থুগাইনবা অমসুং শিবগী চাং অসি চাদা ১দা হন্থহন্নবা ৱাখল চিংশিনখ্রে
05 SEP 2020 4:45PM by PIB Imphal
হকশেল মন্ত্রালয়না রাজ্যশিং অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগা জিলা খরদা কোবিদ-১৯গী কেসশিং অসি খুদক্তা হেনগৎলকপা, ৱাংনা কেসলোদ নত্রগা অৱাংবা শিবগী চাংগী পাউ ফংবগী মতাংদা খুৎশম্নদুনা চাং নাইনা থবক ৱারক-ৱাতেমদুনা লাক্লি।
কেন্দ্র অসিনা ঙসি মহারাস্ত্র, অন্ধ্র প্রদেশ অমসুং কর্নাতকাদা ত্রান্সমিসনগী পরিং অসি থুগাইনবা অমসুং শিবগী চাং অসি চাদা ১দা হন্থহন্নবা ৱারক-ৱাতেমখ্রে। রাজ্যশিংদা শোইদবা মওংদা চাং ৱাংনা তেস্ত তৌবা, শিবগী চাং হন্থনবা নিংথিনা লায়েং চত্থবগী থবক শিন্দোক-শিঞ্জিন অমসুং তোঙান-তোঙানবা থাকশিংদা নিংথিনা য়েংশিনবগা লোয়ননা পুন্সি কন্নবগী পাউতাক পীখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪সিদা মহারাস্ত্র, অন্ধ্র প্রদেশ অমসুং কর্নাতকাদা চাউরাক্না চাদা ৪৬কী পোজিতিব কেসশিং লৈবগী পাউ পীরকখি। হৌখিবা পুং ৪সিদা মহারাস্ত্র খক্তদা পোজিতিব কেস অসি চাদা ২২গী রিপোর্ত তৌরকখি। মসিদা নত্তনা রাজ্য অহুমসিগুম্না হৌখিবা পুং ২৪সিদা লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯না শিখিবগী চাং অসি চাদা ৫২ ওইবগী পাও পীরকখ্রে। মহারাস্ত্র খক্তদা শিবগী চাং অসি অপুনবগী ওইনা চাদা ৩৫ ওইবগী পাও পীরকখি।
কেন্দ্র গৃহ মন্ত্রীনা রাজ্য খুদিংগী ওইনা ৱানিংঙাই ওইরিবা জিলাশিংগী মতাংদা পুথোক্তুনা খংহনখ্রে। মহারাস্ত্র, পুনে, নাগপুর, কোলহাপুর, সঙ্গলি, নাশিক, অহমদনগর, রাইগড়, জলগাৱ, সোলাপুর, সতারা অমসুং পালঘর অসি পুথোক্তুনা খংহনখি অমসুং নিংথিবা কন্তেন্মেন্ত তৌবা অমসুং শোক্ন-শম্নরুবশিং খংদোকপগী মথৌ তাবা অদুদা অকনবা মিৎয়েং থম্নবা হায়খি।
অন্ধ্র প্রদেশ, প্রকাসম অমসুং চিত্তোরদসু মরি লৈনবা জিলাশিং অমসুং ফেসিলিতীগী ওইনা শিবগী চাং অসি নুতিগী য়েংশিনবা, হোসপিতালগী ফেসিলিতীশিং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা, আই.সি.য়ু.গী, ওক্সিজেন ফমুংশিং মশিং হেনগৎহন্নবা অমসুং নিংতিনা লায়েং চত্থদুনা য়েংশিন্নবা পান্দম থম্নবগী মথৌ তাবা অদু পুথোক্তুনা খংহনখি।
কর্নাতকাদা কোপ্পাল, মৈশুর, দবাঙ্গেরে অমসুং বেল্লারীগী জিলাশিং অসিগী পুথোক্তুনা খংনরবা মফমশিংদা আর.তি.-পি.সি.আর. তেস্তিং ফসিলিতীশিং অসি পুকচেল শেংনা শিজিন্ননবা, য়ুমথোং-য়ুমথোংদা চত্তুনা এক্তিব ওইবা কেসশিং থিবা অমসুং মখোয়গী হেল্থকেয়রশিং ঙাক-শেনবিনবা পাউতাক পীখ্রে।
অপুনবগী মওংদা রাজ্য মঙাদা এক্তিব ওইবগী কেস অসি লৈবাক অসিদা চাদা ৬০ হেনখ্রে। মহারাস্ত্রনা এক্তিব কেস লোদ অসি খ্বাইদগী য়াম্বা ওইনা চাদা ২৫, অন্ধ্র প্রদেশ(চাদা ১২.৬), কর্নাতকা(চাদা ১১.৭১), উত্তর প্রদেশ(চাদা ৬.৯২) অমসুং তমিল নাদুনা চাদা ৬.১০ লৈদুনা মতুং ইল্লি। মহারাস্ত্র, অন্ধ্র প্রদেশ অমসুং কর্নাতকা রাজ্য অহুম অসিদা চাউরাক্না এক্তিব কেসশিং অসি চাদা ৪৯ ওইখ্রে অমসুং কোবিদনা শিবগী চাং অসি চাদা ৫৭ ওইরে।
লৈবাক অসিদা অপুনবা শিখিবশিংগী মনুংদা মহারাস্তর, তমিল নাদু, কর্নাতকা, দিল্লী অমসুং অন্ধ্র প্রদেশ হায়রিবা রাজ্য মঙাসিখক্তদা অপুনবা শিখিবগী চাং অসি চাদা ৭০নি হায়না রেকোর্দ তৌখি। মহারাস্ত্রখক্তদা অপুনবগী শিবগী চাং অসি চাদা ৩৭.৩৩ নি।
অচুম্বা, অমসুং খুদক্কী ওইবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইস্যু, গাইদলাইন অমসুং এদভাইজরীশিংগী ঈ-পাওশিংগীদমক্তা https://www.mohfw.gov.in/ দা অমসুং @MoHFW_INDIA দা চাং নাইনা চংবিয়ু।

Ministry of Health and Family Welfare
Centre exhorts Maharashtra, Andhra Pradesh and Karnataka to focus on breaking the Chain of Transmission and keeping the Mortality below 1%
05 SEP 2020 4:45PM by PIB Delhi
The Health Ministry has been regularly engaging with States and UTs that have been exhibiting either a sudden surge in COVID cases, high caseload or reporting a higher mortality in some districts.
The Centre today exhorted the States of Maharashtra, Andhra Pradesh and Karnataka to focus on undertaking aggressive measures to break the chain of transmission and to ensure that the mortality is kept below 1%. The States have been advised to proactively ensure higher testing, effective clinical management to lower fatality and save lives along with efficient monitoring at various levels.
Maharashtra, Andhra Pradesh and Karnataka account for about 46% of active cases reported nationally in the last 24 hours. Maharashtra alone accounts for 22% of all active cases reported in the last 24 hours.
Similarly these three states account for 52% of all COVID deaths reported across the country in the last 24 hours. Maharashtra alone accounted for 35% of all deaths reported in the last 24 hours.
The Union Home Ministry also highlighted the districts of concern in each State. In Maharashtra, Pune, Nagpur, Kolhapur, Sangli, Nashik, Ahmednagar, Raigad, Jalgaon, Solapur, Satara and Palghar were highlighted and need for effective containment and contact tracing was emphasized.
In Andhra Pradesh, Prakasam and Chittoor were highlighted as districts of concern and the need for daily monitoring of facility wise deaths, strengthening of hospital facilities, increasing the number of ICUs, oxygen beds and efficient clinical management were focused upon.
In Karnataka, the highlighted districts of Koppal, Mysuru, Davangere and Bellari were advised to optimally utilize RT-PCR testing facilities, to strengthen their door to door active case search and to protect their healthcare workers.
In cumulative terms, five States account for more than 60% of the total active cases in the country. Maharashtra contributes maximum to the active case load amounting to almost 25%, followed by Andhra Pradesh (12.06%), Karnataka (11.71%), Uttar Pradesh (6.92%) and Tamil Nadu which stands at 6.10%.
Of these, three States of Maharashtra, Andhra Pradesh and Karnataka account for nearly 49% of the Active Cases and more than 57% of COVID deaths.
Of the total deaths in the country, 70% are recorded in just five States of Maharashtra, Tamil Nadu, Karnataka, Delhi and Andhra Pradesh. Maharashtra alone accounts for 37.33% of the total deaths.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.