President's Secretariat
President of India Honours Freedom Fighters on the 78th anniversary of ‘Quit India Movement’
09 AUG 2020 5:10PM by PIB Delhi
The President of India, Shri Ram Nath Kovind, honoured and felicitated 202 freedom fighters from across the country on the occasion of 78th anniversary of Quit India Day today (August 9, 2020).
Every year, the President of India hosts an ‘At Home’ Reception at Rashtrapati Bhavan on the anniversary of the Quit India Movement - 9th August - to honour freedom fighters. This year ‘At Home’ Reception could not be organised in view of Covid-19 pandemic. Therefore, State/UT Governments have been requested to honour and felicitate freedom fighters with a shawl and angavastram by District Magistrate/Addl District Magistrate/Sub Divisional Magistrate at their homes on behalf of the President. Rashtrapati Bhavan provided Angvastram and shawls to the State/UT Governments through their Resident Commissioners.

রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
ভারতকী রাস্ত্রপতিনা ‘ভারত থাদোক্লো খোঙজংগী’গী ৭৮শুবা কুমওন্দা নি-খা তম্বদা লান থেংনখিবশিংগীদমক ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে
09 AUG 2020 5:10PM by PIB Imphal
ভারতকী রাস্ত্রপতি, শ্রী রাম নাথ কোভিন্দনা ঙসি ভারত থাদোক্লো খোঙজংগী ৭৮শুবা কুমওন্দা লৈবাক অসিগী নি-খা তম্বদা লান থেংনখিবা ২০২শিংদা ইকাই খুম্নবা অমসুং থাগৎপা ফোংদোকখ্রে (২০২০গী ওগস্তকী ৯)।
চহি খুদিংগী ভারতকী রাস্ত্রপতিনা ফ্রিদম ফাইত্তরশিংবু ইকাই খুম্নবা উৎপা ওইনা ওগস্তকী ৯ খুদিংগী ‘ভারত থাদোক্লো খোঙজংগী কুমওন্দা ‘এত হোম’ হায়বা থৌরম অমা রাস্ত্রপতি ভবন্দা পাংথোকই। হন্দক্কী চহি অসিদি কোভিদ-১৯গী লায়চৎ অসিনা মরম ওইদুনা ‘এত হোম’গী ওকপগী থৌরম পাংথোকপা ঙমখিদ্রে। মরম অদুনা স্তেত/য়ু.তি. সরকারশিংনা ফ্রিদম ফাইত্তরশিংবু ইকাই খুম্নবা উৎপা ওইনা শাল অমসুং এনগাভাস্ত্রাম য়ান্দুনা দিস্ত্রীক্ত মাইজিস্ত্রেত/এদিসিসেনেল দিস্ত্রীক্ত মাইজিস্ত্রেত/সব-দিবিজনেল মাইজিস্ত্রেত্তা প্রসিদেন্তগী মায়কৈদগী পীনবা হায়জখ্রে। রাস্ত্রপতি ভবন্না শাল অমসুং এনগাভাস্ত্রাম স্তেত/য়ু.তি. সরকারশিংদা রেসিদেন্ত কম্মিস্নরগী খুত্থাংদা পীখ্রে।