শেল-থুম মন্ত্রালয়
চাননবা থাওশিং, ব্রাস স্ক্রেপ, পোপ্পী মরুশিং, সুপারী, সনা অমসুং লুপাগী তারিফ ভেল্যু লেপ্নবগী তারিফ নোতিফিকেসন নম্বর. 70/২০২০-কস্তমস (এন.তি)না অমা থোকখ্রে
07 AUG 2020 5:26PM by PIB Imphal
সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ ইন্দাইরেক্ত তেক্সেস অমসুং কস্তমসগী কস্তমস এক্ত, ১৯৬২ (৫২ ওফ ১৯৬২)গী সেক্সন ১৪গী
সব-সেক্সন (২)গী অয়াবা শিজিন্দুনা তঙাইফদবাশিং অমসুং অথুবদা পুথোক্নবা গবর্নমেন্ত ওফ ইন্দিয়াগী মিনিস্ত্রী ওফ ফাইনান্স (দিপার্তমেন্ত ওফ রিবিন্যু), নম্বর ৩৬/২০০১ কস্তমস (এন.তি), ২০০১গী ওগস্ত ৩, গেজেতেৎ ওফ ইন্দিয়ানা ফোংবা, এক্সত্রাওর্দিনারি, পার্ত-২, সেক্সন-৩, সব-সেক্সন (২), ভাইদ নম্বর এস.ও. ৭৪৮ (ই), তারিক ২০০১গী ওগস্তকী ৩দা মখাগী নোতিফিকেসন্দা পীরিবা এমেন্দমেন্তশিং অসি থোকখ্রে। মিং ওইনা: -
হায়রিবা নোতিফিকেসন অসিদা, তেবল-১, তেবল-২ অমসুং তেবল-৩গী মখাদা পীরিবা তেবলশিং অসিনা মহুৎ শিনগনি, মিং ওইনা:-
তেবল-১
সেরিয়েল নম্বর.
চেপ্তর/হেদিং/সব-হেদিং/তারিফ আইতেম
পোৎকী মখল
তারিফ ভেল্যু
(য়ু.এস.$ মেত্রীক তোন্দা)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
১৫১১ ১০ ০০
ক্রুদ পাল্ম থাও
৬৮০ (হোংদবা)
১৫১১ ৯০ ১০
আর.বি.দি. পাল্ম থাও
৭০১ (হোংদবা)
১৫১১ ৯০ ৯০
অতোপ্পা - পাল্ম থাও
৬৯১ (হোংদবা)
১৫১১ ১০ ০০
ক্রুদ পাল্মোলিন
৭০৭ (হোংদবা)
১৫১১ ৯০ ২০
আর.বি.দি. পাল্মোলিন
৭১০ (হোংদবা)
১৫১১ ৯০ ৯০
অতোপ্পা-পাল্মোলিন
৭০৯ (হোংদবা)
১৫০৭ ১০ ০০
ক্রুদ সোয়াবিন থাও
৮০৩ (হোংদবা)
৭৪০৪ ০০ ২২
ব্রাস স্ক্রেপ (গ্রেদ পুম্বা)
৩৭১৭ (হোংদবা)
১২০৭ ৯১ ০০
পোপ্পী মরু
৩৬২৩ (হোংদবা)
তেবল-১
সেরিয়েল নম্বর.
চেপ্তর/হেদিং/সব-হেদিং/তারিফ আইতেম
পোৎকী মখল
তারিফ ভেল্যু
(য়ু.এস.$ মেত্রীক তোন্দা)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
৭১ নত্রগা ৯৮
সনা, মখল কয়াদা, সেরিয়েল নম্বর ৩৫৬গী কান্নবগী মতুংইন্না নোতিফিকেসন নম্বর ৫০/২০১৭ – কস্তম তাং ৩০/০৬/২০১৭দা ফংবদা
গ্রাম ১০দা ৬৬৬
৭১ নত্রগা ৯৮
লুপা, মখল কয়াদা, সেরিয়েল নম্বর ৩৫৭গী কান্নবগী মতুংইন্না নোতিফিকেসন নম্বর ৫০/২০১৭ – কস্তম তাং ৩০/০৬/২০১৭দা ফংবদা
কিলোগ্রামদা ৮৬৮
৭১
(১)লুপা, মখল কয়াদা, মেদল অমসুং লুপাগী কোইন গী মথক্তা ৯৯.৯% লুপা য়াওবা নত্রগা সব-হেদিংদা ৭১০৬৯২গী মনুংদা লৈবা সেমি-মেনুফেকচরগী লুপা
(২)মেদল অমসুং লুপাগী কোইন ৯৯.৯% লুপা য়াওবা নত্রগা সব-হেদিংদা ৭১০৬৯২গী মনুংদা লৈবা সেমি-মেনুফেকচরগী লুপা অতৈ পোস্ত, কুরিয়র নত্রগা বেগেজতা পুশিল্লকপা পোৎ চৈশিং।
শুগাইনা তাকপা: হায়রিবা এন্ত্রী অসিদা মপাল লমগী লুপা করেন্সি কোইন, লুপানা শেম্বা লিক-কোন মখল অমত্তা য়াওরোই
কিলোগ্রামদা ৮৬৮
৭১
(১)সনাগী খাঙেন, তোলা বারগী মথক্তা মেনুফেকচর অমসুং রিফাইনর সেরিয়েল নম্বর অমসুং অরুম্বা মেত্রিক য়ুনিত্তা পীবা
(২)সনাগী কোইন ৯৯.৫% দগী তাদনা সনা য়াওবা অতৈ সনা পোস্ত, কুরিয়র নত্রগা বেগেজতা পুশিল্লকপা পোৎ চৈশিং।
শুগাইনা তাকপা: হায়রিবা এন্ত্রী অসিদা মপাল লমগী “গোল্দ ফাইন্দিং” হায়রিব অসি অপিকপা মচাক হায়বদি হুক, ক্লাস্প, ক্লাম্প, পিন, কেত্চ, স্ক্রু বেক লিক কোনগী মনিং ফানবা
গ্রাম ১০দা ৬৬৬
তেবল-৩
সেরিয়েল নম্বর.
চেপ্তর/হেদিং/সব-হেদিং/তারিফ আইতেম
পোৎকী মখল
তারিফ ভেল্যু
(য়ু.এস.$ মেত্রীক তোন্দা)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
০৮০২৮০
সুপারী
৩৭৪৬ (হোংদবা)
খঙজিনগদবা: প্রিন্সিপাল নোতিফিকেসন অমা ফোংখ্রে মদুদি গেজেতেৎ ওফ ইন্দিয়া, এক্সত্রাওর্দিনারি, পার্ত -২, সেক্সন-৩, সব-সেক্সন (২), ভাইদ নোতিফিকেসন নম্বর. ৩৬/২০০১ – কস্তমস (এন.তি),২০০১গী ওগস্ত ৩, ভাইদ নম্বর. এস.ও. ৭৪৮ (ই),তারিক ২০০১গী ওগস্তকী ৩ অমসুং অরোইবা ভাইদ নোতিফিকেসন নম্বর. ৬৮/২০২০ – কস্তমস (এন.তি) তাং ২০২০গী জুলাইগী ৬, ই-পব্লিস গেজেতেৎ ওফ ইন্দিয়া,এক্সত্রাওর্দিনারি, পার্ত -২, সেক্সন-৩, সব-সেক্সন (২), ভাইদ নম্বর. এস.ও. ২৬৪৫ (ই),তাং ২০২০গী জুলাইগী ৬.