শেল-থুম মন্ত্রালয়
অচাথাউশিং, ব্রাস স্ক্রেপ, পোপ্পী মরুশিং, সুপারী, সনা অমসুং লুপাগী তারিফ ভেল্যু লেপ্নবগী তারিফ নোতিফিকেসন নম্বর. ৬৮/২০২০-কস্তমস (এন.তি)না অমা থোকখ্রে
06 AUG 2020 6:58PM by PIB Imphal
সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ ইন্দাইরেক্ত তেক্সেস অমসুং কস্তমসগী কস্তমস এক্ত, ১৯৬২ (৫২ ওফ ১৯৬২)গী সেক্সন ১৪গী
সব-সেক্সন (২)গী অয়াবা শিজিন্দুনা তঙাইফদবাশিং অমসুং অথুবদা পুথোক্নবা গবর্নমেন্ত ওফ ইন্দিয়াগী মিনিস্ত্রী ওফ ফাইনান্স (দিপার্তমেন্ত ওফ রিবিন্যু), নম্বর ৩৬/২০০১ কস্তমস (এন.তি), ২০০১গী ওগস্ত ৩, গেজেতেৎ ওফ ইন্দিয়ানা ফোংবা, এক্সত্রাওর্দিনারি, পার্ত-২, সেক্সন-৩, সব-সেক্সন (২), ভাইদ নম্বর এস.ও. ৭৪৮ (ই), তারিক ২০০১গী ওগস্তকী ৩দা মখাগী নোতিফিকেসন্দা পীরিবা এমেন্দমেন্তশিং অসি থোকখ্রে। মিং ওইনা: -
হায়রিবা নোতিফিকেসন অসিদা, তেবল-১, তেবল-২ অমসুং তেবল-৩গী মখাদা পীরিবা তেবলশিং অসিনা মহুৎ শিনগনি, মিং ওইনা:-
“তেবল-১
সেরিয়েল নম্বর.
চেপ্তর/হেদিং/সব-হেদিং/তারিফ আইতেম
পোৎকী মখল
তারিফ ভেল্যু
(য়ু.এস.$ মেত্রীক তোন্দা)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
১
১৫১১ ১০ ০০
ক্রুদ পাল্ম থাও
৬৮০ (হোংদবা)
২
১৫১১ ৯০ ১০
আর.বি.দি. পাল্ম থাও
৭০১ (হোংদবা)
৩
১৫১১ ৯০ ৯০
অতোপ্পা - পাল্ম থাও
৬৯১ (হোংদবা)
৪
১৫১১ ১০ ০০
ক্রুদ পাল্মোলিন
৭০৭ (হোংদবা)
৫
১৫১১ ৯০ ২০
আর.বি.দি. পাল্মোলিন
৭১০ (হোংদবা)
৬
১৫১১ ৯০ ৯০
অতোপ্পা-পাল্মোলিন
৭০৯ (হোংদবা)
৭
১৫০৭ ১০ ০০
ক্রুদ সোয়াবিন থাও
৮০৩ (হোংদবা)
৮
৭৪০৪ ০০ ২২
ব্রাস স্ক্রেপ (গ্রেদ পুম্বা)
৩৭১৭ (হোংদবা)
৯
১২০৭ ৯১ ০০
পোপ্পী মরু
৩৬২৩ (হোংদবা)
তেবল-২
সেরিয়েল নম্বর.
চেপ্তর/হেদিং/সব-হেদিং/তারিফ আইতেম
পোৎকী মখল
তারিফ ভেল্যু
(য়ু.এস.$ মেত্রীক তোন্দা)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
১
৭১ নত্রগা ৯৮
সনা, মখল কয়াদা, সেরিয়েল নম্বর ৩৫৬গী কান্নবগী মতুংইন্না
নোতিফিকেসন নম্বর ৫০/২০১৭ – কস্তম তাং ৩০/০৬/২০১৭দা ফংবদা
গ্রাম ১০দা ৬৩০
(হোংদবা)
২
৭১ নত্রগা ৯৮
লুপা, মখল কয়াদা, সেরিয়েল নম্বর ৩৫৭গী কান্নবগী মতুংইন্না
নোতিফিকেসন নম্বর ৫০/২০১৭ – কস্তম তাং ৩০/০৬/২০১৭দা ফংবদা
কিলোগ্রামদা ৮৬৮
৩
৭১
(১)লুপা, মখল কয়াদা, মেদল অমসুং লুপাগী কোইন গী মথক্তা ৯৯.৯% লুপা য়াওবা নত্রগা সব-হেদিংদা ৭১০৬৯২গী মনুংদা লৈবা সেমি-মেনুফেকচরগী লুপা
(২)মেদল অমসুং লুপাগী কোইন ৯৯.৯% লুপা য়াওবা নত্রগা সব-হেদিংদা ৭১০৬৯২গী মনুংদা লৈবা সেমি-মেনুফেকচরগী লুপা অতৈ পোস্ত, কুরিয়র নত্রগা বেগেজতা পুশিল্লকপা পোৎ চৈশিং।
শুগাইনা তাকপা: হায়রিবা এন্ত্রী অসিদা মপাল লমগী লুপা করেন্সি কোইন, লুপানা শেম্বা লিক-কোন মখল অমত্তা য়াওরোই
কিলোগ্রামদা ৮৬৮
৪
৭১
(১)সনাগী খাঙেন, তোলা বারগী মথক্তা মেনুফেকচর অমসুং রিফাইনর সেরিয়েল নম্বর অমসুং অরুম্বা মেত্রিক য়ুনিত্তা পীবা
(২)সনাগী কোইন ৯৯.৫% দগী তাদনা সনা য়াওবা অতৈ সনা পোস্ত, কুরিয়র নত্রগা বেগেজতা পুশিল্লকপা পোৎ চৈশিং।
শুগাইনা তাকপা: হায়রিবা এন্ত্রী অসিদা মপাল লমগী “গোল্দ ফাইন্দিং” হায়রিব অসি অপিকপা মচাক হায়বদি হুক, ক্লাস্প, ক্লাম্প, পিন, কেত্চ, স্ক্রু বেক লিক কোনগী মনিং ফানবা
গ্রাম ১০দা ৬৩০
(হোংদবা)
তেবল-৩
সেরিয়েল নম্বর.
চেপ্তর/হেদিং/সব-হেদিং/তারিফ আইতেম
পোৎকী মখল
তারিফ ভেল্যু
(য়ু.এস.$ মেত্রীক তোন্দা)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
১
০৮০২৮০
সুপারী
৩৭৪৬ (হোংদবা)
খঙজিনগদবা: প্রিন্সিপাল নোতিফিকেসন অমা ফোংখ্রে মদুদি গেজেতেৎ ওফ ইন্দিয়া, এক্সত্রাওর্দিনারি, পার্ত -২, সেক্সন-৩, সব-সেক্সন (২), ভাইদ নোতিফিকেসন নম্বর. ৩৬/২০০১ – কস্তমস (এন.তি),২০০১গী ওগস্ত ৩, ভাইদ নম্বর. এস.ও. ৭৪৮ (ই),তারিক ২০০১গী ওগস্তকী ৩ অমসুং অরোইবা ভাইদ নোতিফিকেসন নম্বর. ৬৫/২০২০ – কস্তমস (এন.তি) তাং ২০২০গী জুলাইগী ৩১, ই-পব্লিস গেজেতেৎ ওফ ইন্দিয়া,এক্সত্রাওর্দিনারি, পার্ত -২, সেক্সন-৩, সব-সেক্সন (২), ভাইদ নম্বর. এস.ও. ২৫৬৫ (ই),তাং ২০২০গী জুলাইগী ৩১.

Ministry of Finance
Tariff Notification No. 68/2020-Customs (N.T.) in respect of Fixation of Tariff Value of Edible Oils, Brass Scrap, Poppy Seeds, Areca Nut, Gold and Silver
06 AUG 2020 6:58PM by PIB Delhi
In exercise of the powers conferred by sub-section (2) of section 14 of the Customs Act, 1962 (52 of 1962), the Central Board of Indirect Taxes & Customs, being satisfied that it is necessary and expedient so to do, hereby makes the following amendments in the notification of the Government of India in the Ministry of Finance (Department of Revenue), No. 36/2001-Customs (N.T.), dated the 3rd August, 2001, published in the Gazette of India, Extraordinary, Part-II, Section-3, Sub-section (ii), vide number S. O. 748 (E), dated the 3rd August, 2001, namely:-
In the said notification, for TABLE-1, TABLE-2, and TABLE-3 the following Tables shall be substituted, namely: -
“TABLE-1
Sl. No.
Chapter/ heading/ sub-heading/tariff item
Description of goods
Tariff value
(US $Per Metric Tonne)
(1)
(2)
(3)
(4)
1
1511 10 00
Crude Palm Oil
680 (i.e. no change)
2
1511 90 10
RBD Palm Oil
701 (i.e. no change)
3
1511 90 90
Others – Palm Oil
691 (i.e. no change)
4
1511 10 00
Crude Palmolein
707 (i.e. no change)
5
1511 90 20
RBD Palmolein
710 (i.e. no change)
6
1511 90 90
Others – Palmolein
709 (i.e. no change)
7
1507 10 00
Crude Soya bean Oil
803 (i.e. no change)
8
7404 00 22
Brass Scrap (all grades)
3717 (i.e. no change)
9
1207 91 00
Poppy seeds
3623 (i.e. no change)
TABLE-2
Sl. No.
Chapter/ heading/ sub-heading/tariff item
Description of goods
Tariff value
(US $)
(1)
(2)
(3)
(4)
1.
71 or 98
Gold, in any form, in respect of which the benefit of entries at serial number 356 of the Notification No. 50/2017-Customs dated 30.06.2017 is availed
630 per 10 grams (i.e. no change)
2.
71 or 98
Silver, in any form, in respect of which the benefit of entries at serial number 357 of the Notification No. 50/2017-Customs dated 30.06.2017 is availed
868 per kilogram
3.
71
(i) Silver, in any form, other than medallions and silver coins having silver content not below 99.9% or semi-manufactured forms of silver falling under sub-heading 7106 92;
(ii) Medallions and silver coins having silver
content not below 99.9% or semi-manufactured forms of silver falling under sub-heading 7106 92, other than imports of such goods through post, courier or baggage.
Explanation. - For the purposes of this entry, silver in any form shall not include foreign
currency coins, jewellery made of silver or
articles made of silver.
868 per kilogram
4.
71
(i) Gold bars, other than tola bars, bearing manufacturer’s or refiner’s engraved serial number and weight expressed in metric units;
(ii) Gold coins having gold content not below 99.5% and gold findings, other than imports of such goods through post, courier or baggage.
Explanation. - For the purposes of this entry, “gold findings” means a small component such as hook, clasp, clamp, pin, catch, screw back used to hold the whole or a part of a piece of Jewellery in place.
630 per 10 grams (i.e. no change)
TABLE-3
Sl. No.
Chapter/ heading/ sub-heading/tariff item
Description of goods
Tariff value
(US $ Per Metric Tonne)
(1)
(2)
(3)
(4)
1
080280
Areca nuts
3746 (i.e. no change)”
Note: - The principal notification was published in the Gazette of India, Extraordinary, Part-II, Section-3, Sub-section (ii), vide Notification No. 36/2001–Customs (N.T.), dated the 3rd August, 2001, vide number S. O. 748 (E), dated the 3rd August, 2001 and was last amended vide Notification No. 65/2020-Customs (N.T.), dated the 31st July, 2020, e-published in the Gazette of India, Extraordinary, Part-II, Section-3, Sub-section (ii), vide number S.O. 2565 (E), dated 31st July, 2020.