Ministry of Petroleum & Natural Gas
Monthly Production Report for May, 2020
23 JUN 2020 10:18AM by PIB Delhi
1. Production of Crude Oil
Crude oil production[1] during May, 2020 was 2602.40 TMT which is 3.46% lower than target and 7.06% lower when compared with May 2019. Cumulative crude oil production during April-May, 2020 was 5148.22 TMT which is 2.47% and 6.71% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Unit-wise and State-wise crude oil production is given at Annexure-I. Unit-wise crude oil production for the month of May, 2020 and cumulatively for the period April-May, 2020 vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-1 and month-wise in Figure-1.
Table-1: Crude Oil Production (in TMT)
Oil Company
Target
May (Month)
April-May (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020-21
2019-20
% over last year
2020-21
2019-20
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
ONGC
20931.54
1760.46
1719.12
1759.50
97.71
3453.29
3400.89
3450.28
98.57
OIL
3268.00
261.26
256.45
273.95
93.61
511.78
504.70
539.16
93.61
PSC Fields
8265.00
673.84
626.84
766.60
81.77
1313.52
1242.63
1529.15
81.26
Total
32464.53
2695.56
2602.40
2800.05
92.94
5278.59
5148.22
5518.60
93.29
Note: 1. Target for the year 2020-21 is provisional, subject to finalization. *: Provisional
2. Totals may not tally due to rounding off.
Figure-1: Monthly Crude Oil Production
Unit-wise production details with reasons for shortfall are as under:
1. Crude oil production by ONGC in nomination block during May, 2020 was 1719.12 TMT which is 2.35% lower when compared with May, 2019 and 2.29% lower than the target for the month. Cumulative crude oil production by ONGC during April-May, 2020 was 3400.89 TMT which is 1.52% and 1.43% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• Closure of wells in Western Offshore due to of less offtake by M/s GAIL due to Covid-19 Lockdown.
• Restriction of movements for field operations in Onshore fields due to Covid-19 lockdown.
1. Crude oil production by OIL in the nomination during May, 2020 was 256.45 TMT which is 1.84% lower than the monthly target and 6.39% lower than the May, 2019. Cumulative crude oil production by OIL during April-May, 2019-20 was 504.70 TMT which is 1.38% and 6.39% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• Less than planned contribution from workover and drilling wells.
• Rise in water cut and decline in liquid production from existing wells.
• Loss of production due to nationwide lockdown for COVID-19 Pandemic.
• Loss of production due the blow out incident at BGN#5 on 27th May, 2020.
1. Crude oil production by Pvt/JVs in the PSC regime during May, 2020 was 626.84 TMT which is lower by 6.98% than the monthly target and 18.23% lower than May, 2019. Cumulative crude oil production by Pvt/JVs during April-May, 2020 was 1242.63 TMT which is 5.40% and 18.74% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• RJ-ON-90/1: (i) Mangala: Delay in workover wells and production optimization jobs due to COVID 19 impact. (ii) Bhagyam: Artificial lift (PCP) malfunction & delayed startup of full field polymer injection. (iii) Aishwarya: Delayed startup of polymer injection full field. (iv) ABH: Delay in hook-up of ABH Stage-2 wells. (v) Satellite Fields: Failure or flow cease in few wells. (CEIL)
• CB-ONN-2000/1: 01 well shut-in due to subsurface pump failure. 03 Wells shut in due non availability of effective demulsifier. 01 well shut-in as precautionary measure due to security staff detected COVID-19 positive. (GSPC)
• AAP-ON-94/1: Low consumer demand. (HOEC)
• BAKROL: Impact on workforce due to COVID-19 affected optimal well running hours and Processing of crude oil. (SELAN)
1. Production of Natural Gas
Natural gas production during May, 2020 was 2300 MMSCM which is 11.32% lower than the monthly target and 16.02% lower when compared with May, 2019. Cumulative natural gas production during April-May, 2020 was 4461.33 MMSCM which is 11.11% and 17.30% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Unit-wise and state-wise natural gas production is given at Annexure-II. Unit-wise natural gas production for the month of May, 2020 and cumulatively for the period April-May, 2020 vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-2 and month-wise in Figure-2.
Table-2: Natural Gas Production ( in MMSCM)
Oil Company
Target
May (Month)
April-May (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020-21
2019-20
% over last year
2020-21
2019-20
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
ONGC
24437.08
2046.20
1805.94
2082.33
86.73
4023.62
3531.63
4120.04
85.72
OIL
3181.54
263.32
228.23
230.89
98.85
475.21
430.28
455.38
94.49
PSC Fields
6826.82
284.17
265.83
425.64
62.45
520.19
499.42
819.34
60.95
Total
34445.44
2593.69
2300.00
2738.87
83.98
5019.01
4461.33
5394.76
82.70
Note: 1. Target for the year 2020-21 is provisional, subject to finalization. *: Provisional
2. Totals may not tally due to rounding off.
Figure-2: Monthly Natural Gas Production
1. Natural gas production by ONGC in the nomination during May, 2020 was 1805.94 MMSCM which is 11.74% lower than target and 13.27% lower when compared with May 2019. Cumulative natural gas production by ONGC during April-May, 2020 was 3531.63 MMSCM which is 12.23% and 14.28% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• Closure of gas wells in offshore due to less offtake by M/s GAIL in Western Offshore and by M/s GPPC in Eastern Offshore due to Covid-19 Lockdown.
• Restricted/ no gas off take by consumers in onshore due to Covid-19 lockdown.
1. Natural gas production by OIL in the nomination during May, 2020 was 228.23 MMSCM which is 13.33% lower than monthly target and 1.15% lower than May, 2019. Cumulative natural gas production by OIL during April-May, 2020 was 430.28 MMSCM which is 9.45% and 5.51% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• Loss of potential in Deohal area due to presence of CO2 in production stream.
• Low demand of gas by the customer.
• Consequential loss due to effect of bandh/blockades
• Loss of production due the blow out incident at BGN#5 on 27th May, 2020.
1. Natural gas production by Pvt/JVs in the PSC regime during May, 2020 was 265.83 MMSCM which is 6.45% lower than monthly target and 37.55% lower than May, 2019. Cumulative natural gas production by Pvt/JVs during April-May, 2020 was 499.42 MMSCM which is 3.99% and 39.05% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. . Reasons for shortfall in production are as under:
• KG-DWN-98/2: U3-B well was closed due to less consumer demand due to lockdown. (ONGC)
• RJ-ON/6: Less offtake by buyer. (FEL)
• RANIGUNJ SOUTH: Due to Covid-19, company has choked the production due to lower offtake of Gas by many of our customers as they have stopped operating their plant which has adversely impacted our CBM gas sales. (GEECL)
• PY-1 & AAP-ON-94/1: Low consumer demand. (HOEC)
1. Crude Oil Processed (Crude Throughput)
Crude Oil Processed during May, 2020 was 16347.13 TMT which is 22.88% lower than the target for the month and 24.24% lower when compared with May, 2019. Cumulative crude throughput during April-May, 2020 was 31092.30 TMT which is 22.47% and 26.46% lower than target for the period and crude throughput during corresponding period of last year respectively. Refinery-wise details of the crude throughput and capacity utilization during the month of May, 2020 vis-à-vis May, 2019 are given at Annexures-III and Annexures -IV. Company-wise crude throughput for the month of May, 2020 and cumulatively for the period April-May, 2019-20 vis-à-Vis same period of last year has been shown in Table-3 and month-wise in Figure-3.
Table 3: Crude Oil Processed (Crude Throughput) (in TMT)
Oil Company
Target
May (Month)
April-May (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020-21
2019-20
% over last year
2020-21
2019-20
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
CPSE
148031.12
12066.36
8380.68
11896.24
70.45
22058.72
15484.44
23159.56
66.86
IOCL
72499.86
6307.49
4310.90
5926.70
72.74
10981.63
7357.03
11461.14
64.19
BPCL
30499.95
2517.67
1583.46
2760.62
57.36
5102.09
3167.22
5333.85
59.38
HPCL
17867.47
1556.59
1267.17
1351.27
93.78
3062.96
2591.14
2441.14
106.14
CPCL
9000.00
450.00
441.20
904.24
48.79
750.00
748.81
1744.15
42.93
NRL
2700.00
229.00
205.77
223.31
92.14
451.00
375.50
464.01
80.93
MRPL
15400.00
1000.00
565.89
722.30
78.35
1700.00
1236.54
1701.29
72.68
ONGC
63.83
5.61
6.29
7.81
80.59
11.03
8.21
14.00
58.65
JVs
14772.00
1236.00
1093.21
1787.38
61.16
2433.00
2018.35
3509.03
57.52
BORL
7800.00
660.00
440.07
704.56
62.46
1300.00
772.36
1375.62
56.15
HMEL
6972.00
576.00
653.14
1082.82
60.32
1133.00
1245.99
2133.42
58.40
Private
89515.16
7894.24
6873.24
7894.24
87.07
15612.32
13589.52
15612.32
87.04
RIL
68894.99
6137.46
5312.29
6137.46
86.56
12143.46
10626.79
12143.46
87.51
EOL
20620.18
1756.77
1560.94
1756.77
88.85
3468.86
2962.73
3468.86
85.41
TOTAL
252318.28
21196.60
16347.13
21577.85
75.76
40104.04
31092.30
42280.91
73.54
Note: 1. Target for the year 2020-21 is provisional, subject to finalization. *: Provisional
2. Totals may not tally due to rounding off.
Figure 3: Crude Oil Processed (Crude Throughput)
1. CPSE Refineries’ crude oil processed during May, 2020 was 8380.68 TMT which is 30.55% lower than the target for the month and 29.55% lower when compared with May, 2019. Cumulative crude throughput by CPSE refineries during April-May, 2020 was 15484.44 TMT which is 29.80% and 33.14% lower than target for the period and crude throughput during corresponding period of last year respectively. The major reason for lower crude oil processed is due to lower demand due to impact of COVID-19 lockdown.
3.2 JV refineries’ crude oil processed during May, 2020 was 1093.21 TMT which is 11.55% lower than the target for the month and 38.84% lower when compared with May, 2019. Cumulative crude throughput during April-May, 2020 was 2018.35 TMT which is 17.04% and 42.48% lower than target for the period and crude throughput during corresponding period of last year respectively.
3.3 Private refineries’ crude oil processed during May, 2020 was 6873.24 TMT which is 12.93% lower than the corresponding month of last year. Cumulative crude throughput during April-May, 2020 was 13589.52 TMT which is 12.96% lower than the corresponding period of last year.
1. Production of Petroleum Products
Refinery production of Petroleum Products during May, 2020 was 17281.78 TMT which is 20.15% lower than the target for the month and 21.26% lower when compared with May, 2019. Cumulative production during April-May, 2020 was 33241.59 TMT which is 18.98% and 22.68% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Unit-wise production of petroleum products is given at Annexure-V. Company-wise production for the month of May, 2020 and cumulatively for the period April-May, 2020 vis-à-Vis same period of last year has been shown in Table-4 and month-wise in Figure-4.
Table 4: Refinery Production (TMT)
Oil Company
Target
May (Month)
April-May (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020-21
2019-20
% over last year
2020-21
2019-20
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
CPSE
139203.86
11368.42
7916.33
11094.12
71.36
20852.51
14537.39
21666.64
67.10
IOCL
68912.87
6006.95
4021.88
5716.06
70.36
10481.51
6910.66
10899.33
63.40
BPCL
28965.13
2391.66
1539.50
2467.62
62.39
4862.16
3020.35
4883.72
61.85
HPCL
16438.97
1434.59
1228.45
1251.54
98.16
2823.05
2497.32
2252.71
110.86
CPCL
8278.87
396.37
409.71
792.68
51.69
659.13
657.68
1578.95
41.65
NRL
2660.91
226.00
207.94
217.69
95.52
444.70
379.69
437.42
86.80
MRPL
13887.11
907.58
502.94
641.37
78.42
1571.58
1063.93
1601.52
66.43
ONGC
60.00
5.27
5.90
7.15
82.44
10.37
7.77
12.98
59.83
JVs
13590.40
1136.48
1018.94
1651.60
61.69
2237.40
1845.09
3263.17
56.54
BORL
6958.40
588.48
364.13
638.12
57.06
1159.40
595.83
1243.81
47.90
HMEL
6632.00
548.00
654.81
1013.48
64.61
1078.00
1249.26
2019.36
61.86
Private
102154.50
8794.37
8028.62
8794.37
91.29
17239.31
16245.14
17239.31
94.23
RIL
82374.12
7133.51
6537.38
7133.51
91.64
13924.39
13306.36
13924.39
95.56
NEL
19780.38
1660.85
1491.24
1660.85
89.79
3314.92
2938.78
3314.92
88.65
Total Refinery
254948.76
21299.26
16963.89
21540.08
78.75
40329.22
32627.62
42169.12
77.37
Fractionators
4572.73
342.30
317.89
407.36
78.04
701.71
613.97
823.43
74.56
TOTAL
259521.49
21641.57
17281.78
21947.44
78.74
41030.92
33241.59
42992.55
77.32
Note: 1. Target for the year 2020-21 is provisional, subject to finalization. *: Provisional
2. Totals may not tally due to rounding off.
Figure 4: Monthly Refinery Production of Petorleum Products
1. Production of petroleum Products by CPSE Refineries during May, 2020 was 7916.33 TMT which is 30.37% lower than the target for the month and 28.64% lower when compared with May, 2019. Cumulative production by CPSE refineries during April-May, 2020 was 14537.39 TMT which is 30.28% and 32.90% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. The major reason for lower production of petroleum products is lower due to lower demand due to impact of COVID-19 lockdown.
4.2 Production of petroleum Products by JV refineries during May, 2020 was 1018.94 TMT which is 10.34% lower than the target for the month and 38.31% lower when compared with May, 2019. Cumulative production by JVs refineries during April-May, 2020 was 1845.09 TMT which is 17.53% and 43.46% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.
4.3 Production of petroleum Products by private refineries during May, 2020 was 8028.62 TMT which is 8.71% lower than the corresponding month of last year. Cumulative production by private refineries during April-May, 2020 was 16245.14 TMT which is 5.77% lower than the target as well as corresponding period of last year.
Click here to see all Annexure

পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
মে, ২০২০গী থা খুদিংগী ফোংবা প্রদক্সন রিপোর্ত
23 JUN 2020 10:18AM by PIB Imphal
১. ক্রুদ ওইল পুথোকপা
ক্রুদ ওইল পুথোকপা [১] অসি মে ২০২০গী ওইনা মেত্রিক তন লিশিং ২৬০২.৪০ পুথোকখি, হায়রিবসি পান্দম থমখিবদুদগী ৩.৪৬% হন্থরে অমসুং মে ২০১৯গা চাংদম্নবদা ৭.০৬% হন্থরে। এপ্রিল-মে, ২০২০গী ওইনা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ ওইল অসি মেত্রিক তন লিশিং ৫১৪৮.২২নি হায়রিবসি পান্দম থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ২.৪৭% অমসুং ৬.৭১% তারে। য়ুনিৎকী ওইনা অমসুং রাজ্যগী ওইনা পুথোকখিবা ক্রুদ ওইল অসি এনেক্সর-১ দা পীরি। য়ুনিৎকী ওইবা ক্রুদ ওইল মে, ২০২০দা পুথোকখিবা অমসুং এপ্রিল-মে। ২০২০গী ওইবা অপুনবা মসিগা চপ মান্ননা মমাঙ চহীগী চপ মান্নবা মতমদা পুথোকখিবদু তেবল-১দা অমসুং থাগী ওইনা পুথোকপনা ফিগর-১ দা উৎলি।
তেবল-১: ক্রুদ ওইল পুথোকখিবা (মেত্রিক তন লিশিংদা)
ক্রুদ ওইল কম্পেনী
পান্দম
মে (থা)
এপ্রিল-মে (অপুনবা)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
মমাং চহীদগী ওইবা %
২০২০-২১
২০১৯-২০
মমাং চহীদগী ওইবা %
পান্দম
পুথোকপা*
পুথোকপা
পান্দম
পুথোককপা*
পুথোককপা
ও.এন.জি.সি.
২০৯৩১.৫৪
১৭৬০.৪৬
১৭১৯.১২
১৭৫৯.৫০
৯৭.৭১
৩৪৫৩.২৯
৩৪০০.৮৯
৩৪৫০.২৮
৯৮.৫৭
ও.আই.এল.
৩২৬৮.০০
২৬১.২৬
২৫৬.৪৫
২৭৩.৯৫
৯৩.৬১
৫১১.৭৮
৫০৪.৭০
৫৩৯.১৬
৯৩.৬১
পি.এস.সি. ফিল্দশিং
৮২৬৫.০০
৬৭৩.৮৪
৬২৬.৮৪
৭৬৬.৬০
৮১.৭৭
১৩১৩.৫২
১২৪২.৬৩
১৫২৯.১৫
৮১.২৬
অপুনবা
৩২৪৬৪.৫৩
২৬৯৫.৫৬
২৬০২.৪০
২৮০০.০৫
৯২.৯৪
৫২৭৮.৫৯
৫১৪৮.২২
৫৫১৮.৬০
৯৩.২৯
খঙজিনগদবাঃ ১. ২০২০-২১গী পান্দম অসি মরক্কীনি, অরোইবা ৱারেপ লৌরকখিবা য়ারি। *: মরক্কী ওইবা
২. অপুনবদু চাউরাক্না হোৎপনা তেল্লি তৌদবা য়াই।
ফিগর-১: থাগী ওইবা ক্রুদ ওইল পুথোকপা
য়ুনিৎকী ওইনা পুথোকপগী অকুপ্পা মরোলগা লোইননা হন্থরকপগী মরম মখাদা পীরিঃ
১.
১. ও.এন.জি.সি.না নোমিনেসন ব্লোক্তা মে, ২০২০গী মনুংদা ক্রুদ ওইল পুথোকপগী চাং অসি মেত্রিক তন লিশিং ১৭১৯.১২নি হায়রিবসি মে, ২০১৯গা চাংদম্নবদা ২.৩৫% হন্থরে অমসুং থাগী ওইবা পান্দমদগী ২.২৯% হন্থরে। ও.এন.জি.সি.না এপ্রিল-মে, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ ওইল অসি মেত্রিক তন লিশিং ৩৪০০.৮৯নি, হায়রিবসি মতম অসিগী থমখিবা পান্দমদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ১.৫২% অমসুং ১.৪৩% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
• ৱেস্তর্ন ওফশোরদা লৈবা খোংশিং এম/এস গাইলনা কোবিদ-১৯ লোকদাউন লৈবনা মরম ওইদুনা চিংথোকপগী চাং নেম্বনা লোনখিবা।
• কোবিদ-১৯ লোকদাউন্না মরম ওইদুনা ওনশোর ফিল্দদা চত্থোক-চৎশিন তৌবদা অথিংবা লৈবা।
১.
২. ও.আই.এল.না নোমিনেসন ব্লোক্তা মে, ২০২০গী মনুংদা ক্রুদ ওইল পুথোকপগী চাং অসি মেত্রিক তন লিশিং ২৫৬.৪৫নি হায়রিবসি মে, ২০১৯গা চাংদম্নবদা ৬.৩৯% হন্থরে অমসুং থাগী ওইবা পান্দমদগী ১.৮৪% হন্থরে। .আই.এল.না এপ্রিল-মে, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ ওইল অসি মেত্রিক তন লিশিং ৫০৪.৭০নি, হায়রিবসি মতম অসিগী থমখিবা পান্দমদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ১.৩৮% অমসুং ৬.৩৯% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
• ৱার্কওবর অমসুং দ্রিল্লিং ৱেলদগী প্লান তৌখবা চাংদগী তানা পোত্থোক পুথোকপা
• ৱাতর কৎকী চাং ৱাংখৎলকপা অমসুং লৈরিবা খোংশিংসিদগী মহী চিংথোকপগী চাং হন্থরকপা।
• কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা লৈবাক পুম্বা লোকদাউন লৈখিবদগী পুথোকপগী চাং হন্থরকপা।
• মে ২৭, ২০২০দা বি.জি.এন.#৫তা মৈ হৌরকখিবদুনা মরম ওইদুনা পুথোকপগী চাংদা হন্থরকপা।
১.
৩. প্রাইবেৎ/জে.ভি.শিংনা পি.এস.সি. রেজিমদা মে, ২০২০গী মনুংদা ক্রুদ ওইল পুথোকপগী চাং অসি মেত্রিক তন লিশিং ৬২৬.৪৪নি হায়রিবসি থাগী পান্দমগা চাংদম্নবদা ৬.৯৮% হন্থরে অমসুং মে, ২০১৯দগী ১৮.২৩% হন্থরে। প্রাইবেৎ/জে.ভি.শিংনা এপ্রিল-মে, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ ওইল অসি মেত্রিক তন লিশিং ১২৪২.৬৩নি, হায়রিবসি মতম অসিগী থমখিবা পান্দমদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ৫.৪০% অমসুং ১৮.৭৪% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
• আর.জে.-ও.এন.-৯০/১: (১) মঙ্গলাঃ কোবিদ-১৯না পীবা শাফুনা ৱার্কওবর ৱেলশিংদা তপথরকপা অমসুং পুথোকপদা হন্থগদবা থবকশিং থোক্লকপা। (২) ভাগ্যমঃ আর্তিফিসিএল লিফ্ৎ (পি.সি.পি.) য়ারক্তবা অমসুং ফুল ফিল্দ পোলাইমর ইঞ্জেক্সনগী স্তার্ত অপ তৌবা তপ্পা। (৩) আশ্বরিয়াঃ পোলাইমর ইঞ্জেক্সন ফুল ফিল্দগী স্তার্ত অপ তপথরকপা। (৪) এ.বি.ঐচ.: এ.বি.ঐচ. স্তেজ-২গী খোংশিংদা হুক-অপ তৌবা তুপথরকপা। (৫) সেতিলাইৎ ফিল্দঃ খোং খরদা য়ারক্তবা অমসুং ইচেল থিংজিনখিবা। (সি.ই.আই.এল.)
• সি.বি.-ও.এন.এন.-২০০০/১: ০১ খোং সবসর্ফেস পম্প য়ারক্তবনা মরম ওইদুনা থিংখিবা। ০৩ খোং অয়াবা দিমলসিফাইয়র ফংদবনা থিংখিবা। সেক্যুরিতী স্তাফকী মরক্তা কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইবা য়াওরকপনা মরম ওইদুনা ০১ খোং থিংখিবা। (জি.পি.এস.সি.)
• এ.এ.পি.-ও.এন.-৯৪/১: কঞ্জুমরগী দিমান্দ হন্থরকপা। (ঐচ.ও.ই.সি.)
• বাক্রোলঃ কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা থবক শুবদা অকাইবা পীরকপনা খোং থবক শুবগী মতমদা হন্থরকপা অমসুং ক্রুদ ওইল প্রোসেস তৌবদা অকাইবা পীরকপা। (সেলান)
২. নেচরেল গ্যাস পুথোকপা
নেচরেল গ্যাস পুথোকপা অসি মে, ২০২০দা এম.এম.এস.সি.এম. ২৩০০ ওইখি হায়রিবসি থাগী পান্দম থমখিবদুদগী ১১.৩২% হন্থরে অমসুং মে ২০১৯গা চাংদম্নবদা ১৬.০২% হন্থরে। এপ্রিল-মে, ২০২০গী ওইনা পুথোকখিবা অপুনবা নেচরেল গ্যাস অসি এম.এম.এস.সি.এম. ৪৪৬০.৩৩নি হায়রিবসি পান্দম থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ১১.১১% অমসুং ১৭.৩০% তারে। য়ুনিৎকী ওইনা অমসুং রাজ্যগী ওইনা পুথোকখিবা ক্রুদ ওইল অসি এনেক্সর-২ দা পীরি। য়ুনিৎকী ওইবা ক্রুদ ওইল মে, ২০২০দা পুথোকখিবা অমসুং এপ্রিল-মে। ২০২০গী ওইবা অপুনবা মসিগা চপ মান্ননা মমাঙ চহীগী চপ মান্নবা মতমদা পুথোকখিবদু তেবল-২দা অমসুং থাগী ওইনা পুথোকপনা ফিগর-২ দা উৎলি।
তেবল-২: নেচরেল গ্যাস পুথোকপা (এম.এম.এস.সি.এম.দা)
ওইল কম্পেনী
পান্দম
মে (থা)
এপ্রিল-মে (অপুনবা)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
মমাং চহীদগী ওইবা %
২০২০-২১
২০১৯-২০
মমাং চহীদগী ওইবা %
পান্দম
পুথোকপা*
পুথোকপা
পান্দম
পুথোকপা*
পুথোকপা
ও.এন.জি.সি.
২৪৪৩৭.০৮
২০৪৬.২০
১৮০৫.৯৪
২০৮২.৩৩
৮৬.৭৩
৪০২৩.৬২
৩৫৩১.৬৩
৪১২০.০৪
৮৫.৭২
ও.আই.এল.
৩১৮১.৫৪
২৬৩.৩২
২২৮.২৩
২৩০.৮৯
৯৮.৮৫
৪৭৫.২১
৪৩০.২৮
৪৫৫.৩৮
৯৪.৪৯
পি.এস.সি. ফিল্দশিং
৬৮২৬.৮২
২৮৪.১৭
২৬৫.৮৩
৪২৫.৬৪
৬২.৪৫
৫২০.১৯
৪৯৯.৪২
৮১৯.৩৪
৬০.৯৫
তুতেল
৩৪৪৪৫.৪৪
২৫৯৩.৬৯
২৩০০.০০
২৭৩৮.৮৭
৮৩.৯৮
৫০১৯.০১
৪৪৬১.৩৩
৫৩৯৪.৭৬
৮২.৭০
খঙজিনগদবাঃ ১. ২০২০-২১গী পান্দম অসি মরক্কীনি, অরোইবা ৱারেপ লৌরকখিবা য়ারি। *: মরক্কী ওইবা
২. অপুনবদু চাউরাক্না হোৎপনা তেল্লি তৌদবা য়াই।
ফিগর-২: থাগী ওইবা নেচরেল গ্যাস পুথোকপা
১.
৪. ও.এন.জি.সি.না নোমিনেসন্দা মে, ২০২০গী মনুংদা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী চাং অসি এম.এম.এস.সি.এম. ১৮০৫.৯৪নি হায়রিবসি পান্দমদগী ১১.৭৪% হন্থরে অমসুং মে, ২০১৯গা চাংদম্নবা মতমদা ১৩.২৭% হন্থরে। ও.এন.জি.সি.না এপ্রিল-মে, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা নেচরেল গ্যাস অসি এম.এম.এস.সি.এম. ৩৫৩১.৬৩নি, হায়রিবসি মতম অসিগী থমখিবা পান্দমদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ১২.২৩% অমসুং ১৪.২৮% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
• ৱেস্তর্ন ওফশোরদা লৈবা গ্যাসকী খোংশিং এম/এস গাইলনা অমসুং এম/এস জি.পি.পি.সি.না ইস্তর্ন ওফশোরদগী কোবিদ-১৯ লোকদাউন লৈবনা মরম ওইদুনা চিংথোকপগী চাং নেম্বনা লোনখিবা।
• কোবিদ-১৯ লোকদাউন্না মরম ওইদুনা ওনশোরদগী গ্যাস লৌবা থিংবা অমসুং লৌথোকতবা।
১.
৫. ও.আই.এল.না নোমিনেসন্দা মে, ২০২০গী মনুংদা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী চাং অসি এম.এম.এস.সি.এম. ২২৮.২৩নি হায়রিবসি থাগী ওইবা পান্দমদগী ১৩.৩৩% হন্থরে অমসুং মে, ২০১৯গা চাংদম্নবদা ১.১৫% হন্থরে। ও.আই.এল.না এপ্রিল-মে, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা নেচরেল গ্যাস অসি এম.এম.এস.সি.এম. ৪৩০.২৮নি, হায়রিবসি মতম অসিগী থমখিবা পান্দমদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ৯.৪৫% অমসুং ৫.৫১% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
• দিওহাল এরিয়াদা প্রদক্সন স্ত্রিমদা কার্বোন দাইওক্সাইদ লৈবনা মরম ওইদুনা পুথোকপা ঙমদবা।
• কস্তমরদগী গ্যাস দিমান্দ হন্থরকপা।
• বন্দ/ব্লোকেদনা মরম ওইদুনা মথং মথং মাংথরকপা।
• মে ২৭, ২০২০দা বি.জি.এন.#৫তা মৈ হৌরকখিবদুনা মরম ওইদুনা পুথোকপগী চাংদা হন্থরকপা।
১.
৬. প্রাইবেৎ/জে.ভি.শিংনা পি.এস.সি. রেজিমদা মে, ২০২০গী মনুংদা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী চাং অসি এম.এম.এস.সি.এম. ২৬৫.৮৩নি হায়রিবসি থাগী পান্দমগা চাংদম্নবদা ৬.৪৫% হন্থরে অমসুং মে, ২০১৯দগী ৩৭.৫৫% হন্থরে। প্রাইবেৎ/জে.ভি.শিংনা এপ্রিল-মে, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ ওইল অসি এম.এম.এস.সি.এম. ৪৯৯.৪২নি, হায়রিবসি মতম অসিগী থমখিবা পান্দমদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ৩.৯৯% অমসুং ৩৯.০৫% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
• কে.জি.-দি.দব্ল্যু.এন.-য়ু.৩-বি. খোংবু লোকদাউন্না মরম ওইদুনা কঞ্জুমর দিমান্দ হন্থরকপা। (ও.এন.জি.সি.)
• আর.জে.- ও.এন./৬: লৈগদবশিংনা লৌথোকপগী চাং নেম্বা। (এফ.ই.এল.)
• রানিগঞ্জ সাউথঃ কোবিদ-১৯গী মরম্না, ঐখোয়গী কস্তমরশিংনা মখোয়গী প্লানশিং থবক তৌবা লেপখিবনা মরম ওইদুনা গ্যাস লৌথোকপা লেপখিবনা পুথোকপদা লেপখিবনা সি.বি.এম. গ্যাস য়োনবদা নাকোইননা শোকহল্লি। (জি.ই.ই.সি.এল.)
• পি.ৱাই.-১ এন্দ এ.এ.পি.-ও.এন.-৯৪/১ : কঞ্জুমর দিমান্দ নেম্বা। (ঐচ.ও.ই.সি.)
৩. ক্রুদ ওইল প্রোসেস (ক্রুদ থ্রুপুৎ)
ক্রুদ ওইল প্রোসেস অসি মে, ২০২০দা মেত্রিক তন লিশিং ১৬৩৪৭.১৩ ওইখি হায়রিবসি থাগী পান্দম থমখিবদুদগী ২২.৮৮% হন্থরে অমসুং মে ২০১৯গা চাংদম্নবদা ২৪.২৪% হন্থরে। এপ্রিল-মে, ২০২০গী ওইনা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ থ্রুপুৎ অসি মেত্রিক তন লিশিং ৩১০৯২.৩০নি হায়রিবসি পান্দম থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ২২.৪৭% অমসুং ২৬.৪৬% তারে। মে, ২০২০গী মনুংদা পুথোকখিবা রিফাইনরীগী ওইনা ক্রুদ থ্রুপুৎ তৌবা অমসুং কেপাসিতী য়ুতিলাইজেসনগা মে, ২০১৯গীগা চাংদম্নবসি এনেক্সর-৩ অমসুং এনেক্সর-৪ দা পীরি। কম্পেনীগী ওইবা ক্রুদ থ্রুপুৎ মে, ২০২০দা পুথোকখিবা অমসুং এপ্রিল-মে। ২০২০গী ওইবা অপুনবা মসিগা চপ মান্ননা মমাঙ চহীগী চপ মান্নবা মতমদা পুথোকখিবদু তেবল-৩দা অমসুং থাগী ওইনা পুথোকপনা ফিগর-৩ দা উৎলি।
তেবল ৩: ক্রুদ ওইল প্রোসেস (ক্রুদ থ্রুপুৎ) (মেত্রিক তন লিশিংদা)
ওইল কম্পেনী
পান্দম
মে (থা)
এপ্রিল-মে (অপুনবা)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
মমাং চহীদগী ওইবা %
২০২০-২১
২০১৯-২০
মমাং চহীদগী ওইবা %
পান্দম
পুথোকপা*
পুথোকপা
পান্দম
পুথোকপা*
পুথোকপা
সি.পি.এস.ই
১৪৮০৩১.১২
১২০৬৬.৩৬
৮৩৮০.৬৮
১১৮৯৬.২৪
৭০.৪৫
২২০৫৮.৭২
১৫৪৮৪.৪৪
২৩১৫৯.৫৬
৬৬.৮৬
আই.ও.সি.এল.
৭২৪৯৯.৮৬
৬৩০৭.৪৯
৪৩১০.৯০
৫৯২৬.৭০
৭২.৭৪
১০৯৮১.৬৩
৭৩৫৭.০৩
১১৪৬১.১৪
৬৪.১৯
বি.পি.সি.এল.
৩০৪৯৯.৯৫
২৫১৭.৬৭
১৫৮৩.৪৬
২৭৬০.৬২
৫৭.৩৬
৫১০২.০৯
৩১৬৭.২২
৫৩৩৩.৮৫
৫৯.৩৮
ঐচ.পি.সি.এল.
১৭৮৬৭.৪৭
১৫৫৬.৫৯
১২৬৭.১৭
১৩৫১.২৭
৯৩.৭৮
৩০৬২.৯৬
২৫৯১.১৪
২৪৪১.১৪
১০৬.১৪
সি.পি.সি.এল.
৯০০০.০০
৪৫০.০০
৪৪১.২০
৯০৪.২৪
৪৮.৭৯
৭৫০.০০
৭৪৮.৮১
১৭৪৪.১৫
৪২.৯৩
এন.আর.এল.
২৭০০.০০
২২৯.০০
২০৫.৭৭
২২৩.৩১
৯২.১৪
৪৫১.০০
৩৭৫.৫০
৪৬৪.০১
৮০.৯৩
এম.আর.পি.এল.
১৫৪০০.০০
১০০০.০০
৫৬৫.৮৯
৭২২.৩০
৭৮.৩৫
১৭০০.০০
১২৩৬.৫৪
১৭০১.২৯
৭২.৬৮
ও.এন.জি.সি.
৬৩.৮৩
৫.৬১
৬.২৯
৭.৮১
৮০.৫৯
১১.০৩
৮.২১
১৪.০০
৫৮.৬৫
জে.ভি.শিং
১৪৭৭২.০০
১২৩৬.০০
১০৯৩.২১
১৭৮৭.৩৮
৬১.১৬
২৪৩৩.০০
২০১৮.৩৫
৩৫০৯.০৩
৫৭.৫২
বি.ও.আর.এল.
৭৮০০.০০
৬৬০.০০
৪৪০.০৭
৭০৪.৫৬
৬২.৪৬
১৩০০.০০
৭৭২.৩৬
১৩৭৫.৬২
৫৬.১৫
ঐচ.এম.ই.এল.
৬৯৭২.০০
৫৭৬.০০
৬৫৩.১৪
১০৮২.৮২
৬০.৩২
১১৩৩.০০
১২৪৫.৯৯
২১৩৩.৪২
৫৮.৪০
প্রাইবেৎ
৮৯৫১৫.১৬
৭৮৯৪.২৪
৬৮৭৩.২৪
৭৮৯৪.২৪
৮৭.০৭
১৫৬১২.৩২
১৩৫৮৯.৫২
১৫৬১২.৩২
৮৭.০৪
আর.আই.এল.
৬৮৮৯৪.৯৯
৬১৩৭.৪৬
৫৩১২.২৯
৬১৩৭.৪৬
৮৬.৫৬
১২১৪৩.৪৬
১০৬২৬.৭৯
১২১৪৩.৪৬
৮৭.৫১
ই.ও.এল.
২০৬২০.১৮
১৭৫৬.৭৭
১৫৬০.৯৪
১৭৫৬.৭৭
৮৮.৮৫
৩৪৬৮.৮৬
২৯৬২.৭৩
৩৪৬৮.৮৬
৮৫.৪১
অপুনবা
২৫২৩১৮.২৮
২১১৯৬.৬০
১৬৩৪৭.১৩
২১৫৭৭.৮৫
৭৫.৭৬
৪০১০৪.০৪
৩১০৯২.৩০
৪২২৮০.৯১
৭৩.৫৪
খঙজিনগদবাঃ ১. ২০২০-২১গী পান্দম অসি মরক্কীনি, অরোইবা ৱারেপ লৌরকখিবা য়ারি। *: মরক্কী ওইবা
২. অপুনবদু চাউরাক্না হোৎপনা তেল্লি তৌদবা য়াই।
ফিগর ৩: ক্রুদ ওইল প্রোসেস (ক্রুদ থ্রুপুৎ)
১.
১. সি.পি.এস.ই. রিফাইনরীগী ক্রুদ ওইল প্রোসেস তৌবসি মে, ২০২০গী মনুংদা মেত্রিক তন লিশিং ৮৩৮০.৬৮নি হায়রিবসি থাগী পান্দমদগী ৩০.৫৫% হন্থরে অমসুং মে, ২০১৯গা চাংদম্নবা মতমদা ২৯.৫৫% হন্থরে। সি.পি.এস.ই.না এপ্রিল-মে, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ থ্রুপুৎ অসি মেত্রিক তন লিশিং ১৫৪৮৪.৪৪নি, হায়রিবসি পান্দম থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা ক্রুদ থ্রুপুৎকী চাংদগী মথং শিৎনা ২৯.৮০% অমসুং ৩৩.১৪% তারে। ক্রুদ ওই প্রোসেস তৌবগী মরু ওইবা মরমদি কোবিদ-১৯ লোকদাউন্না মরম ওইদুনা দিমান্দ হন্থরকপননি।
৩.২ জে.ভি. রিফাইনরীগী ক্রুদ ওইল প্রোসেস তৌবসি মে, ২০২০গী মনুংদা মেত্রিক তন লিশিং ১০৯৩.২১নি হায়রিবসি থাগী পান্দমদগী ১১.৫৫% হন্থরে অমসুং মে, ২০১৯গা চাংদম্নবা মতমদা ৩৮.৮৪% হন্থরে। এপ্রিল-মে, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ থ্রুপুৎ অসি মেত্রিক তন লিশিং ২০১৮.৩৫নি, হায়রিবসি পান্দম থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা ক্রুদ থ্রুপুৎকী চাংদগী মথং শিৎনা ১৭.০৪% অমসুং ৪২.৪৮% তারে।
৩.৩ প্রাইবেৎ রিফাইনরীগী ক্রুদ ওইল প্রোসেস তৌবসি মে, ২০২০গী মনুংদা মেত্রিক তন লিশিং ৬৮৭৩নি হায়রিবসি মমাং চহীগী হায়রিবা থা অসিগী চাংদগী ১২.৯৩% হন্থরে। এপ্রিল-মে, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ থ্রুপুৎ অসি মেত্রিক তন লিশিং ১৩৫৮৯.৫২নি, হায়রিবসি মমাং চহীগী হায়রিবা থা অসিগী চাংদগী ১২.৯৬% হন্থরে।
৪. পেত্রোলিয়মগী পোত্থোক পুথোকপা
পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিংগী রিফাইনরী পুথোকপসি মে ২০২০গী ওইনা মেত্রিক তন লিশিং ১৭২৮১.৭৮ পুথোকখি, হায়রিবসি থাগী পান্দম থমখিবদুদগী ২০.১৫% হন্থরে অমসুং মে ২০১৯গা চাংদম্নবদা ২১.২৬% হন্থরে। এপ্রিল-মে, ২০২০গী ওইনা পুথোকখিবা অপুনবসি মেত্রিক তন লিশিং ৩৩২৪১.৫৯নি হায়রিবসি পান্দম থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ১৮.৯৮% অমসুং ২২.৬৮% তারে। য়ুনিৎকী ওইনা পুথোকখিবা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকসি এনেক্সর-৫ দা পীরি। কম্পেনীগী ওইনা পেত্রোলিয়ম প্রদক্ত মে, ২০২০দা পুথোকখিবা অমসুং এপ্রিল-মে। ২০২০গী ওইবা অপুনবা মসিগা চপ মান্ননা মমাঙ চহীগী চপ মান্নবা মতমদা পুথোকখিবদু তেবল-৪দা অমসুং থাগী ওইনা পুথোকপনা ফিগর-৪ দা উৎলি।
তেবল ৪: রিফাইনরী প্রদক্সম (তি.এম.তি.দা)
ওইল কম্পেনী
পান্দম
মে (থা)
এপ্রিল-মে (অপুনবা)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
মমাং চহীদগী ওইবা %
২০২০-২১
২০১৯-২০
মমাং চহীদগী ওইবা %
পান্দম
পুথোকপা*
পুথোকপা
পান্দম
পুথোকপা*
পুথোকপা
সি.পি.এস.ই
১৩৯২০৩.৮৬
১১৩৬৮.৪২
৭৯১৬.৩৩
১১০৯৪.১২
৭১.৩৬
২০৮৫২.৫১
১৪৫৩৭.৩৯
২১৬৬৬.৬৪
৬৭.১০
আই.ও.সি.এল.
৬৮৯১২.৮৭
৬০০৬.৯৫
৪০২১.৮৮
৫৭১৬.০৬
৭০.৩৬
১০৪৮১.৫১
৬৯১০.৬৬
১০৮৯৯.৩৩
৬৩.৪০
বি.পি.সি.এল.
২৮৯৬৫.১৩
২৩৯১.৬৬
১৫৩৯.৫০
২৪৬৭.৬২
৬২.৩৯
৪৮৬২.১৬
৩০২০.৩৫
৪৮৮৩.৭২
৬১.৮৫
ঐচ.পি.সি.এল.
১৬৪৩৮.৯৭
১৪৩৪.৫৯
১২২৮.৪৫
১২৫১.৫৪
৯৮.১৬
২৮২৩.০৫
২৪৯৭.৩২
২২৫২.৭১
১১০.৮৬
সি.পি.সি.এল.
৮২৭৮.৮৭
৩৯৬.৩৭
৪০৯.৭১
৭৯২.৬৮
৫১.৬৯
৬৫৯.১৩
৬৫৭.৬৮
১৫৭৮.৯৫
৪১.৬৫
এন.আর.এল.
২৬৬০.৯১
২২৬.০০
২০৭.৯৪
২১৭.৬৯
৯৫.৫২
৪৪৪.৭০
৩৭৯.৬৯
৪৩৭.৪২
৮৬.৮০
এম.আর.পি.এল.
১৩৮৮৭.১১
৯০৭.৫৮
৫০২.৯৪
৬৪১.৩৭
৭৮.৪২
১৫৭১.৫৮
১০৬৩.৯৩
১৬০১.৫২
৬৬.৪৩
ও.এন.জি.সি.
৬০.০০
৫.২৭
৫.৯০
৭.১৫
৮২.৪৪
১০.৩৭
৭.৭৭
১২.৯৮
৫৯.৮৩
জে.ভি.শিং
১৩৫৯০.৪০
১১৩৬.৪৮
১০১৮.৯৪
১৬৫১.৬০
৬১.৬৯
২২৩৭.৪০
১৮৪৫.০৯
৩২৬৩.১৭
৫৬.৫৪
বি.ও.আর.এল.
৬৯৫৮.৪০
৫৮৮.৪৮
৩৬৪.১৩
৬৩৮.১২
৫৭.০৬
১১৫৯.৪০
৫৯৫.৮৩
১২৪৩.৮১
৪৭.৯০
ঐচ.এম.ই.এল.
৬৬৩২.০০
৫৪৮.০০
৬৫৪.৮১
১০১৩.৪৮
৬৪.৬১
১০৭৮.০০
১২৪৯.২৬
২০১৯.৩৬
৬১.৮৬
প্রাইবেৎ
১০২১৫৪.৫০
৮৭৯৪.৩৭
৮০২৮.৬২
৮৭৯৪.৩৭
৯১.২৯
১৭২৩৯.৩১
১৬২৪৫.১৪
১৭২৩৯.৩১
৯৪.২৩
আর.আই.এল.
৮২৩৭৪.১২
৭১৩৩.৫১
৬৫৩৭.৩৮
৭১৩৩.৫১
৯১.৬৪
১৩৯২৪.৩৯
১৩৩০৬.৩৬
১৩৯২৪.৩৯
৯৫.৫৬
এন.ই.এল.
১৯৭৮০.৩৮
১৬৬০.৮৫
১৪৯১.২৪
১৬৬০.৮৫
৮৯.৭৯
৩৩১৪.৯২
২৯৩৮.৭৮
৩৩১৪.৯২
৮৮.৬৫
অপুনবা রিফাইনরী
২৫৪৯৪৮.৭৬
২১২৯৯.২৬
১৬৯৬৩.৮৯
২১৫৪০.০৮
৭৮.৭৫
৪০৩২৯.২২
৩২৬২৭.৬২
৪২১৬৯.১২
৭৭.৩৭
ফ্রেক্সনেতরশিং
৪৫৭২.৭৩
৩৪২.৩০
৩১৭.৮৯
৪০৭.৩৬
৭৮.০৪
৭০১.৭১
৬১৩.৯৭
৮২৩.৪৩
৭৪.৫৬
অপুনবা
২৫৯৫২১.৪৯
২১৬৪১.৫৭
১৭২৮১.৭৮
২১৯৪৭.৪৪
৭৮.৭৪
৪১০৩০.৯২
৩৩২৪১.৫৯
৪২৯৯২.৫৫
৭৭.৩২
খঙজিনগদবাঃ ১. ২০২০-২১গী পান্দম অসি মরক্কীনি, অরোইবা ৱারেপ লৌরকখিবা য়ারি। *: মরক্কী ওইবা
২. অপুনবদু চাউরাক্না হোৎপনা তেল্লি তৌদবা য়াই।
ফিগর ৪: থাগী ওইবা পেত্রোলিয়ম প্রদক্তকী রিফাইনরী পুথোকপা
১.
১. পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিং সি.পি.এস.ই. রিফাইনরীনা পুথোকপসি মে ২০২০গী ওইনা মেত্রিক তন লিশিং ৭৯১৬.৩৩ পুথোকখি, হায়রিবসি থাগী পান্দম থমখিবদুদগী ৩০.৩৭% হন্থরে অমসুং মে ২০১৯গা চাংদম্নবদা ২৮.৬৪% হন্থরে। এপ্রিল-মে, ২০২০গী ওইনা সি.পি.এস.ই.না পুথোকখিবা অপুনবসি মেত্রিক তন লিশিং ১৪৫৩৭.৩৯নি হায়রিবসি পান্দম থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ৩০.২৮% অমসুং ৩২.৯০% তারে। পেত্রোক্লিয়মগী প্রদক্তশিং পুথোকপা হন্থবগী মরুওইবা মরমশিং অসি কোবিদ-১৯ লোকদাউন্না মরম ওইদুনা দিমান্দ হন্থরকপদগীনি।
৪.২. পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিং জে.ভি. রিফাইনরীনা পুথোকপসি মে ২০২০গী ওইনা মেত্রিক তন লিশিং ১০১৮.৯৪ পুথোকখি, হায়রিবসি থাগী পান্দম থমখিবদুদগী ১০.৩৪% হন্থরে অমসুং মে ২০১৯গা চাংদম্নবদা ৩৮.৩১% হন্থরে। এপ্রিল-মে, ২০২০গী ওইনা জে.ভি. রিফাইনরিশিংনা পুথোকখিবা অপুনবসি মেত্রিক তন লিশিং ১৮৪৫.০১নি হায়রিবসি পান্দম থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ১৭.৫৩% অমসুং ৪৩.৪৬% তারে।
৪.৩ পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিং প্রাইবেৎ রিফাইনরীনা পুথোকপসি মে ২০২০গী ওইনা মেত্রিক তন লিশিং ৮০২৮.৬২ পুথোকখি, হায়রিবসি মমাং চহীগী থাসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী ৮.৭১% হন্থরে। প্রাইবেৎ রিফাইনরীশিংনা পুথোকখিবা এপ্রিল-মে, ২০২০গী ওইবা অপুনবসি ১৬২৪৫.১৪নি হায়রিবসি পান্দমদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখবা চাংদগী ৫.৭৭% হন্থরে।
এনেক্সর খুদিংমক য়েংনবগীদমক মফমসিদা নম্বীয়ু