AYUSH
Cabinet approves establishment of Pharmacopoeia Commission for Indian Medicine & Homoeopathy (PCIM&H) as Subordinate Office under Ministry of AYUSH
03 JUN 2020 5:14PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi has given its approval to re-establish Pharmacopoeia Commission for Indian Medicine & Homoeopathy (PCIM&H) as Subordinate Office under Ministry of AYUSH by merging into it Pharmacopoeia Laboratory for Indian Medicine (PLIM) and Homoeopathic Pharmacopoeia Laboratory (HPL)- the two central laboratories established at Ghaziabad since 1975.
Presently, Pharmacopoeia Commission for Indian Medicine & Homoeopathy (PCIM&H) is an autonomous body under the aegis of Ministry of AYUSH established since 2010. The merger is aimed at optimizing the use of infrastructural facilities, technical manpower and financial resources of the three organizations for enhancing the standardization outcomes of Ayurveda, Siddha, Unani and Homoeopathy drugs towards their effective regulation and quality control.
This merger will facilitate focused and cohesive development of standards of AYUSH drugs and publication of pharmacopoeias and formularies. It is also intended to accord legal status to the merged structure of PCIM&H and its laboratory by virtue of making necessary amendment and enabling provisions in the Drugs & Cosmetics Rules, 1945. Consultation in this regard has been done with the Director General Health Services, Drugs Controller General and Ayurveda, Siddha and Unani Drugs Technical Advisory Board (ASUDTAB), which is a statutory body under the provisions of Drugs & Cosmetics Act, 1940 meant for advising Central and State Governments in regulatory matters of ASLT drugs. Department of Expenditure, Ministry of Finance has concurred the proposal of realigning the posts and hierarchical structure of the merged organisations.
PLIM & HPL being the subordinate offices and PCIM&H- an autonomous organization under Ministry of AYUSH are going to be merged to establish PCIM&H, as a subordinate office of the Ministry with a common administrative control.
Post-merger PCIM&H will have adequate administrative structure under the Ministry to strive for augmenting the capacity and outcomes of pharmacopoieal work, achieving harmonization of pharmacopoeial standards of Ayurveda, Siddha, Unani and Homoeopathy drugs, preventing duplication and overlapping of drug standardization work and optimal utilization of resources in effective manner.

আয়ুশ
মন্ত্রী মন্দলনা ফার্মাকোপিয়া কম্মিসন ফোর ইন্দিয়ন মেদিসিন এন্দ হোমিওপেথী (পি.সি.আই.এম.এন্দ ঐচ.)বু অয়ুশ মন্ত্রালয়গী মখাদা সবওর্দিনেৎ ওফিস ওইনা লিংখৎপদা অয়াবা পীখ্রে
03 JUN 2020 5:14PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্দলনা ফার্মাকোপিয়া কম্মিসন ফোর ইন্দিয়ন মেদিসিন এন্দ হোমিওপেথী (পি.সি.আই.এম.এন্দ ঐচ.)বু অয়ুশ মন্ত্রালয়গী মখাদা সবওর্দিনেৎ ওফিস ওইনা ১৯৭৫তা ঘাজিয়াবাদতা লিংখৎখিবা কেন্দ্রগী লেবোরেতরী অনী, ফার্মাকোপিয়া লেবোরেতরী ফোর ইন্দিয়ন মেদিসিন (পি.এল.আই.এম.) অমসুং হোমিওপেথীক ফার্মাকোপিয়া লেবোরেতরী (ঐচ.পি.এল.) পুন্সিন্দুনা শেম্বদা অয়াবা পীখ্রে।
হৌজিক-হৌজিক্কী ওইনা, ফার্মাকোপিয়া কম্মিসন ফোর ইন্দিয়ন মেদিসিন এন্দ হোমিওপেথী (পি.সি.আই.এম. এন্দ ঐচ.) হায়বসি ২০১০দা অয়ুশ মন্ত্রালয় লিংখৎখিবদগী মসিগী মখাদা ওতোনোমস বোদী অমা ওইনা লৈরি। পুন্সিল্লিবা অসিগী পান্দমদি ওর্গনাইজেসন অহুম অসিগী ইনফ্রাস্ত্রকচরেল ফেসিলিতী শীজিন্নবা, তেক্নিকেল মেনপাৱর রিসোর্স অমসুং শেলথুমগী রিসোর্সশিং হন্থহন্দুনা আয়ুর্বেদ, সিদ্ধ, উনানি অমসুং হোমিওপেথীগী হিদাক লাংথকশিং শেম শাবদা হেন্না ফগৎহন্নবা অমসুং মগুন হেন্না লৈহন্নবনি।
মসিগী পুন্সিল্লিবা অসি অয়ুশকী হিদাক মসুং ফার্মাকোপিয়া অমসুং ফোর্মুলাশিংদা মীৎয়েং থম্নবা অমসুং অপুনবা ওইনা চাউখৎনবগীদমকনি। মসিনা পুন্সিল্লবা পি.সি.আই.এম. এন্দ ঐচ.কী মওং মতৌদা অমসুং মসিগী লেবোরেতরীবু তঙাইফদবা এমেন্দমেন্তশিং অমসুং দ্রগ এন্দ কোস্মেতেক্স রুল, ১৯৪৫ গী প্রোবিজনশিং মনুং চলহন্দুনা আইনগী ওইবা মফম অমা কন্নবা হোৎনগনি। মসিগী হীরম অসিগী মতাংদা দ্রগস এন্দ কোস্মেতিক্স এক্ত, ১৯৪০গী মখাদা লৈবা স্তেত্যুতরী বোর্দ অমা ওইরিবা হেলথ সর্বিসকী দিরেক্তর জেনরেল, দ্রগস কন্ত্রোল্লর জেনরেল অমসুং আয়ুর্বেদ, সিদ্ধ অমসুং উনানি দ্রগস তেক্নিকেল এদবাইজরী বোর্দ (আসুদতাব)গা তান্নদুনা কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিংদা এ.এস.এল.তি. দ্রগশিং থানবগী খন্নখ্রে। শেলথুম মন্ত্রালয়গী এক্সপেন্দিচর বিভাগনা ফমশিং অমসুং পুন্সিল্লবা ওর্গনাইজেসনশিং অসিগী মথং মনাও লৈরিবশিং অসি শেমদোক শাদোক্নবা হোৎনবা হৌখ্রে।
অয়ুশ মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈরিবা পি.এল.আই.এম. অমসুং ঐচ.পি.এল.না সবওর্দিনেৎ ওফিসশিং ওইদুনা অমসুং পি.সি.আই.এম. এন্দ ঐচ.না ওতোনোমস ওর্গনাইজেসন ওইদুনা পি.সি.আই. এন্দ ঐচ.পু অমত্তা ওইবা এদমিনিস্ত্রেতিব চুপ্লি অমগী মখাদা মন্ত্রালয় অসিদা লিংখৎনবা পুন্সিনগদৌরি।
পুন্সিল্লবা মতুংদা পি.সি.আই.এম. এন্দ ঐচ.দা এদমিনিস্ত্রেতিবকী ওইবা মওং মতৌ অমা মন্ত্রালয় অসিগী মতীক চানা কেপাসিতী অমসুং ফার্মাকোপিয়াগী থবকশিংগী আউৎকমদা ফগৎনবা, আয়ুর্বেদ, সিদ্ধ, উনানি অমসুং হোমিওপেথী হিদাকশিংগী ফার্মাকোপিয়াগী থাক হেনগৎপা, হঞ্জিন্না পুথোকপা অমসুং হিদাক্কী স্তেন্দর্দাইজেসন্দা থবক থিন্থবা অমসুং রিসোর্স মরম চানা অমসুং মতীক চানা শীজিন্ননবগীদমক্নি।