শেল-থুম মন্ত্রালয়
এক্সচেজ রেৎ নোতিফিকেসন নম্বর. ৪৬/২০২০ – কস্তম্স (এন.তি.)
21 MAY 2020 5:01PM by PIB Imphal
কস্তম এক্ত,১৯৬২(১৯৬২গী ৫২)গী সেক্সন ১৪না পীবা পাৱর শীজিন্নদুনা অমসুং মে ৬,২০২০দা থোকপা নোতিফিকেসন নম্বর ৪১/২০২০-কস্তম্স(এন.তি.)গী মহুৎ শিল্লদুনা, মহুৎ শিন্দ্রিঙৈ মমাংদা তৌখিবশিং নত্রগা তৌদবশিং য়াওদনা, সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ ইন্দাইরেক্ত তেক্সেস এন্দ কস্তম্সনা সেদ্যুল I অমসুং সেদ্যুল II অমমমদা এন্নেক্স তৌরিবা কলম(২)দা য়াওরিবা মীরৈবাক্কী শেনয়েকশিং অমমমগী ভারতকী শেনয়েক্তা নত্রগা ভাইস ভর্শা দা এক্সচেঞ্জ ওফ কনভর্জনগী চাং অদু মে ২২,২০২০দগী চৎনবা হৌরগা, চাং অদু এন্ত্রী তৌরিবা অদুগী থংনবা কলম(৩)দা পল্লিবা চাং অদুদা লেপ্লে, মসি পল্লিবা সেক্সনগা মরী লৈনবা পোৎশিং ইম্পোর্ত অমসুং এক্সপোর্ত তৌবদা শীজিন্ননবনি।
সেদ্যুল-I
এস.এল.নম্বর
মীরৈবাক্কী শেনয়েক
মীরৈবাক্কী শেনয়েক্কী য়ুনিৎ ১০০ এক্সচেঞ্জ তৌবগী চাংগা ভারতকী লুপাগা মান্নবা
(১)
(২)
(৩)
(a)
(b)
(মীরৈবাক্তগী পুশিল্লকপা পোৎচৈশিংগী)
(মীরৈবাক্তা থাদোকখিবা পোৎচৈশিং)
1.
অস্ত্রেলিয়ন দোলর
৫০.৯০
৪৮.৬৫
2.
বাহ্রৈনি দিনার
২০৭.২০
১৯৪.২০
3.
কনাদিয়ন দোলর
৫৫.৩০
৫৩.৪৫
4.
চাইনিজ য়ুৱান
১০.৪০
১০.৫০
5.
দেনিশ ক্রোনর
১১.৩৫
১০.৯৫
6.
য়ুরো
৮৪.৫৫
৮১.৫০
7.
হোং কোং দোলর
৯.৯৫
৯.৬০
8.
কুৱেতি দিনার
২৫৩.৩০
২৩৭.৫০
9.
ন্যু জিলেন্দ দোলর
৪৭.৭০
৪৫.৫০
10.
নোর্ৱেজিয়ন ক্রোনর
৭.৭৫
৭.৫০
11.
পাউন্দ স্তর্লিঙ
৯৪.০৫
৯০.৮০
12.
কতারি রিয়াল
২১.৩০
২০.০০
13.
সাউদি অরাবিয়ন রিয়াল
২০.৪০
১৯.৫৫
14.
সিঙ্গাপোর দোলর
৫৪.৪০
৫২.৬০
15.
খা অফ্রিকা রান্দ
৪.৩৫
৪.০৫
16.
স্বিদিশ ক্রোনর
৮.০০
৭.৭৫
17.
স্বিস ফ্রেঙ্ক
৭৯.৯০
৭৬.৯০
18.
তর্কিস লিরা
১১.৫০
১০.৮০
১৯.
য়ু.এ.ই. দিরহম
২১.৩০
২০.০০
২০.
য়ু.এস.দোলার
৭৬.৬০
৭৪.৯০
সেদ্যুল-II
এস.এল.নম্বর
মীরৈবাক্কী শেনয়েক
মীরৈবাক্কী শেনয়েক্কী য়ুনিৎ ১০০ এক্সচেঞ্জ তৌবগী চাংগা ভারতকী লুপাগা মান্নবা
(১)
(২)
(৩)
(a)
(b)
(মীরৈবাক্তগী পুশিল্লকপা পোৎচৈশিংগী)
(মীরৈবাক্তা থাদোকখিবা পোৎচৈশিং)
১.
জাপানিজ য়েন
৭১.৬৫
৬৯.১০
২.
কোরিয়ন ৱুন
৬.৩৫
৫.৯৫

Ministry of Finance
Exchange Rate Notification No.46/2020 - Customs (N.T.)
21 MAY 2020 5:01PM by PIB Delhi
In exercise of the powers conferred by section 14 of the Customs Act, 1962 (52 of 1962), and in supersession of the Notification No.41/2020-Customs(N.T.), dated 6th May, 2020 except as respects things done or omitted to be done before such supersession, the Central Board of Indirect Taxes and Customs hereby determines that the rate of exchange of conversion of each of the foreign currencies specified in column (2) of each of Schedule I and Schedule II annexed hereto, into Indian currency or vice versa, shall, with effect from 22nd May, 2020, be the rate mentioned against it in the corresponding entry in column (3) thereof, for the purpose of the said section, relating to imported and export goods.
SCHEDULE-I
Sl.No.
Foreign Currency
Rate of exchange of one unit of foreign currency equivalent to Indian rupees
(1)
(2)
(3)
(a)
(b)
(For Imported Goods)
(For Exported Goods)
1.
Australian Dollar
50.90
48.65
2.
Bahraini Dinar
207.20
194.20
3.
Canadian Dollar
55.30
53.45
4.
Chinese Yuan
10.80
10.50
5.
Danish Kroner
11.35
10.95
6.
EURO
84.55
81.50
7.
Hong Kong Dollar
9.95
9.60
8.
Kuwaiti Dinar
253.30
237.50
9.
New Zealand Dollar
47.70
45.50
10.
Norwegian Kroner
7.75
7.50
11.
Pound Sterling
94.05
90.80
12.
Qatari Riyal
21.30
20.00
13.
Saudi Arabian Riyal
20.80
19.55
14.
Singapore Dollar
54.40
52.60
15.
South African Rand
4.35
4.05
16.
Swedish Kroner
8.00
7.75
17.
Swiss Franc
79.90
76.90
18.
Turkish Lira
11.50
10.80
19.
UAE Dirham
21.30
20.00
20.
US Dollar
76.60
74.90
SCHEDULE-II
Sl.No.
Foreign Currency
Rate of exchange of 100 units of foreign currency equivalent to Indian rupees
(1)
(2)
(3)
(a)
(b)
(For Imported Goods)
(For Export Goods)
1.
Japanese Yen
71.65
69.10
2.
Korean Won
6.35
5.95