কোইলা মন্ত্রালয়
কেবিনেৎনা রেভেন্যু শেয়রিং য়ুম্ফম ওইরগা কোইলা / লিগ্নাইৎ য়োন্নবগীদমক্তা কোইলাগী অমসুং লিগ্নাইৎকী মাইনশিং/ব্লোকশিং ওক্সন তৌবগী অনৌবা পাম্বৈ অমসুং কোকিং কোল লিংকেজকী তেন্যরবু হেনগৎহনবগী অয়াবা পীখ্রে।
মার্কেত্তা ফংলিবা কোইলাদগী খ্বাইদগী য়াম্না রেভেন্যু ফংনবগী ওইবা খোংথাং অসিদগী, অথুবা মতমদা মার্কেত্তা কোইলা খ্বাইদগী য়াম্না ফংহনবগী কৌংথাং অসিগুম্বা খুদম অসিদা অহোংবা লাকপা।
তন খুদিংদা চপচাবি মমল লেপ্তুনাওক্সন লাউবগী মওংদগী মার্কেৎ ওরিএন্তেদ রেভেন্যু শেয়র ওক্সনগীপাম্বৈদা হোংদোরকপগী থৌওং
পাম্বৈ অসিনা মার্কত্তা ব্লোকশিংগী মমল খঙদোকপা অমসুং অথুবা মতমদা কোল ব্লোকশিং অসিবু দিবেলপ তৌনবগীদমক্তামতিকচানা কম্পিতিসন তৌহল্লি
মাইনিং তৌনবগীদমক্তা শান্দোক্লিবা মফমশিংদা কোল বেদ মিথেনগী লল্লোন-ঈতিক্কা মরী লৈনবা থবকশিংগীদমক্তা শিজিন্নবগী অয়াবা পীরি
কোল মাইনদগী খ্বাইদগী ঙন্না কোইলা পুথোরকপা মতমদা রেভেন্যুগী শরুক অদুগী শেল থিবদা রিবেৎ পীবা
অশেংবা কোইলাগী ওপসনশিং – গ্যাসিফিকেশন অমসুং লিক্বিফেক্সন তৌবগীদমক্তা কোইলা শিজিন্নবা নত্রগা য়োনবগীদমক্তা রিবেৎ পীবা
ইনভস্তমেন্ত ৱাংনা তৌবনা দাইরেক্ত অমসুং ইন্দাইরেক্ত এমপ্লোইমেন্ত ফংহনগনি
রিগুলেৎ তৌদবা সেক্তরদা কোকিং কোল লিঙ্কেজগী অপীবা মতম অদু চহি ৩০ ফাওবা হেনগৎখ্রে।
20 MAY 2020 2:15PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদিনা সভাপতি ওইবা ইকোনোমিক অফিয়র্সকী কেবিনেৎ কমিতীনা রেভেন্যু শেয়রিং য়ুম্ফম ওইরগা কোইলা / লিগ্নাইৎ য়োন্নবগীদমক্তা কোইলাগী অমসুং লিগ্নাইৎকী মাইনশিং/ব্লোকশিং ওক্সন তৌবগী অনৌবা পাম্বৈ অমসুং কোকিং কোল লিংকেজকী তেন্যরবু হেনগৎহনবগী অয়াবা পীখ্রে।
পাম্বৈ অসিনা রেভেন্যুগী শরুক অদু বিদ পেরামিতর ওইনা ফংহনগনি। বিদ্দরশিং অদুনা সরকারদা পীগদবা রেভেন্যুগী পর্সেন্তেজ শেয়রগীদমক্তা বিদ তৌবা মথৌ তাগনি। খ্বাইদগী নেম্বা মমল অদু রেভেন্যুগী শরুক অদুগী ৪% ওইগনি। বিদশিং অদু রেভেন্যু অদুগী পর্সেন্তেজ (%)অদু ১০% য়ৌদ্রিবা ফাওবা রেভেন্যু অদুগী ০.৫%গী মল্তিপলদা লৌখিগনি অমসুং মসিগী মখা তাবদি বিদশিং অদু রেভেন্যুগী শরুক অদুগী ০.২৫%গী মলতিপলদা লৌগনি। কোল মাইনদগী কোইলা শিং অদু য়োনবা অমসুং/নত্রগা শিজিন্নবদা অথিংবা অমত্তা লৈহল্লোই।
পাম্বৈ অসিনা অথুবা মতমদা মার্কেত্তা কোইলা খ্বাইদগী য়াম্না ফংহন্নবগী মতাংদা মিৎয়েং থম্লি অমসুং মসিনা ব্লোকশিং অসিগীদমক্তা মার্কেৎকী মমল অদু খংদোকপা ঙমহনগদবা মতিকচাবা কম্পিতিশন লৈহল্লি অমসুং কোল ব্লোকশিং অসিগী খোংজেল য়াংনা চাউখৎহনবা ঙমহল্লি। ইনভেস্তমেন্ত ৱাংবনা মরম ওইরগা মরু ওইনা মাইনিং সেক্তরদা কোইলা ফংঙিবা মফমশিংদা দাইরেক্ত অমসুং ইন্দাইরেক্ত ওইনা থবক ফংহনগনি অমসুং মফমশিং অসিদা শেল-থুমগী ফিভম চাউখৎহনবা অহোংবা খয়া পুরক্কনি।
মাইপাক্লবা বিদ্দর অদুনা থাগী ওইবা মওংদা শেল থিবা মথৌ তাই হায়রিবা অসি মখাদা পীরিবা অসিগী পোত্থোক্নি হায়না লৌগনি:
1. রেভন্যুগী শরুক (অরোইবা বিদ) অদুগী পর্সেন্তেজ
2. থা অদুগী মনুংদা স্তেতুতরী রোয়াল্তি থিগদবা কোইলাগী ক্বান্তিতী অমসুং
3. নোশনেল প্রাইজ নত্রগা একচুৱেল প্রাইজ অনিসিগী মরক্তা অহেনবা অমা।
থবক হৌদ্রিঙৈদা পীগদবা শেনফম অদু কোল মাইন অদুদা লৈরিবা জিয়োলিজিকেল রিজর্ব অদুগী চাওরাকপা ওইথোকপা য়াবা শেনফম অদুগী ০.২৫%দা চপ মান্নবা শরুক মরিরক থোক্না থিগদবনি। অদুবু থবক হৌদ্রিঙৈগী মমাংদা পীগদবা শেনফম অদু মথক্তা পীরিবা পাম্বৈশিং অসিগী মতুং ইন্না তশেংবা কেলকুলেশনগী মতুং ইন্না পীগদবনি নত্রগা মখাদা পল্লিবা খ্বাইদগী য়াম্বা শেনফম অসিগী মতুং ইন্না, অনিসিগী মরক্তা খ্ববাইদগী তাবা অদু পীগদবনি:-
মাইনদা লৈরিবা জিয়োলোজিকেল রিজর্বশিং (এম.তি.)
থবক হৌদ্রিঙৈদা পীবা শেনফম (লু. কোতিদা) অদুগী খ্বাইদগী য়াম্বা শেনফম
২০০ ফাওবা
১০০
২০০গী মথক
৫০০
মাইনিং তৌনবগীদমক্তা শান্দোক্লিবা মফমশিংদা লৈরিবা সি.বি.এম. অদু লল্লোন-ঈতিক্কীদমক্তা শিজিন্নবগী অয়াবসু পী।
মসিগী পাম্বৈ অসিনা কোল মাইনদগী কোইলা ঙন্না পুথোকপা অমসুং কোল মাইন অসিদগী চহী চহিগী ওইনা গ্যাসতা ওনথোকপা নত্রগা মহিদা ওন্থোক্নবগীদমক্তা চংখিবা অপুনবা কোইলা নত্রগা য়োনখিবা নত্রগা অনিমক ওইবা তারবদিরেভেন্যুগী শরুক অদুদা রিবেৎ পীদুনা মাইপাক্লবা বিদ্দর অদুদা ইন্সেন্তিব পীগনি।
কোল মাইনশিংগী ওক্সন/এলোৎমেন্ততগী রেভেন্যু পুম্নমক অদু কোইল ফংলিবা রাজ্যশিংদা কাগনি, মসিগী পাম্বৈ অসিনা রেভেন্যুশিং হেনগৎহনবগা লোইননা মখোয়গী ইনসেন্তিব হেনগৎহনগনি, মসিনা শোত্থরবা মফমশিং অমসুং মফম অদুদা লৈরিবা ত্রাইভেলশিং য়াওনা মফম অদুগী চাউখৎ থৌরাংদা শিজিন্নবা য়াগনি। লৈবাক অসিগী নোংপোক থংবা শরুক্তা লৈরিবশিংনা মরুওইনা কান্নবা ফংগনি।
রিগুলেৎ তৌদবা সেক্তর লিঙ্কেজদা কোকিং কোল লিঙ্কেজগী অপীবা মতম অদু চহি ৩০ ফাওবা হেনগৎখ্রে।

Ministry of Coal
Cabinet approves adoption of methodology for auction of coal and lignite mines/blocks for sale of coal / lignite on revenue sharing basis and tenure of coking coal linkage
A paradigm shift in the approach from being oriented to maximum revenue from coal to making maximum coal available in the market at the earliest
A move away from fixed rupees per tonne basis auction methodology to a more market oriented revenue share auction methodology
Methodology enables adequate competition which will allow discovery of market prices for the blocks and faster development of coal blocks
Permitting commercial exploitation of Coal Bed Methane in the mining lease area
Rebates in revenue share payments in the event of early production of coal from the coal mine
Clean coal options - Rebates for consumption or sale of coal for gasification or liquefaction
Higher investment will create direct and indirect employment
Tenure of Coking Coal linkage in the non-regulated sector linkage auction increased upto 30 years
20 MAY 2020 2:15PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs, chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi, has approved the methodology for auction of coal and lignite mines/blocks for sale of coal / lignite on revenue sharing basis and increasing the tenure of coking coal linkage.
This methodology provides that bid parameter will be revenue share. The bidders would be required to bid for a percentage share of revenue payable to the Government. The floor price shall be 4% of the revenue share. Bids would be accepted in multiples of 0.5% of the revenue share till the percentage (%) of revenue share is up to 10% and thereafter bids would be accepted in multiples of 0.25% of therevenue share. There shall be no restriction on the sale and/or utilization of coal from the coal mine.
The methodology is oriented to make maximum coal available in the market at the earliest and it also enables adequate competition which will allow discovery of market prices for the blocks and faster development of coal blocks. Higher investment will create direct and indirect employment in coal bearing areas especially in mining sector and will have an impact on economic development of these regions.
Successful Bidder shall be required to make monthly payments which shall be determined as product of:
1. percentage (%) of revenue share (final bid)
2. quantity of coal on which the statutory royalty is payable during the month and
3. notional price or actualprice whichever is higher.
The Upfront Amount shall be 0.25% of the value of estimated geological reserves of the coal mine payable in 4 equal instalments. However, the upfront amount payable shall be as per actual calculation as per above method or as per ceiling mentioned here below, whichever is lower:-
Geological Reserves in mine (MT)
Upper ceiling of Upfront Amount (Rs. cr)
Upto 200
100
Above 200
500
It also permits commercial exploitation of the CBM present in the mining lease area.
This methodology provides incentives to the successful bidder by way of offering rebates in revenue share in events of early production of coal from the coal mine and the total quantity of coal consumed or sold or both for gasification or liquefaction on an yearly basis from the coal mine.
As the entire revenue from the auction/allotment of coal mines would accrue to the coal bearing States, this methodology shall incentivise them with increased revenueswhich can be utilised for the growth and development of backward areas and their inhabitants including tribals. States in Eastern part of the country will be especially benefited.
Tenure of coking coal linkage in the non-regulated sector linkage auction has been increased upto 30 years.