তুরিজম মন্ত্রালয়
তুরিজম মন্ত্রালয়গী “দেখো অপ্না দেশ” ৱেবিনারদা “অৱধ কী সৈর – দি প্রাইদ ওফ লখনৌ”গী খুত্থাঙদা চীঞ্জাক তুরিজমগী লৈরিবা মঙম উৎখ্রে
‘এক্সপ্লোরিং পোন্দিচেরীজ ফ্রেঞ্চ ক্বার্তর – ফ্রেঞ্চ কনেক্সন’ হায়না মিংথোনবা মথংগী ৱেবিনার এপ্রিল ২৭, ২০২০দা পাঙথোক্কনি
26 APR 2020 3:50PM by PIB Imphal
“দেখো অপ্না দেশ” হায়বা বেন্নর মখাদা পাঙথোকপা কেন্দ্রগী তুরিজম মন্ত্রালয়গী ৱেবিনার সেরিজগী এপ্রিল ২৫, ২০২০দা শন্দোকখিবা অৱধ কী সৈর – দি প্রাইদ ওফ লখনৌ হায়বা তাঙ্ককতা চীঞ্জাক তুরিজমগী মঙমগী মতাংদা নীংথিনা উৎখি‍। চীঞ্জাকশিং উৎপগা লোয়ননা লখনৌগী পুৱারীগী ওইবা ৱারীশিং, ফিজেৎ-লৈতেং অমদি অতৈ চৎনবীশিংনা লৈতেংদুনা ৱেবিনার অদুদা লখনৌগী পাক চাউনা খেন্নবা চীঞ্জাক্কী মওং মতৌ নীংথিনা উৎখি‍।
চান-থক্নবা পোৎলমশিং অসিনা লমথুংফম অসিগী মরূওইবা মহাও অমা পীরি অমদি ঙসিদি লমথুংফমদুগী তোপ তোপ্পা চীঞ্জাক থোং থাকপগী মহাওদুবু লৌনীংবা নৎত্রগা চান-থক্নবা পোৎলমশিংনা লমথুংফম অমগী মরুওইবা ৱাফম অমা ওইনা লৌজবা লমকোয়বা মখল কয়ামরুম মফমসিদা লাক্লি‍। ভারতগী থোং থাকপগী চৎনবী অসি থায়না মমাংঙৈদগী হৌরক্লবা অমদি ইথিল কয়ামরুম চঙখিবনা মরম ওইরগা মহাও মখল মখা কয়া য়ানশিন্নবা অমদি শেম্বগী লমদা নীংথিনা হৈথোই শিংথোইরে‍। মরোয় মপাং অমদি মরু মরাংগী মওংদা ঐখোয়দা মহৌশানা ফংজবা মমল য়াম্লবা মহাও মখলশিং মশা মশাগী ওইবা মওং মতৌশিংসু কায়হন্দনা ঐখোয়না পুনশিন্দুনা পুথোরকপা অসিনা মালেমগী মফমদা ভারতনা পীবা তোপ তোপ্পা খুদোল ওইরি‍।
ৱেবিনার অদু থিজিল্লোই অমসু ওইরিবা অদুগা হেরিতেজ ৱাল্কী লময়ানবা, হৌজিক্না য়ুনিভর্সিতী ওফ ৱেল্সতা ভিজিতিং ফেকল্তী ওইরিবা প্রোফেসর মিঃ প্রতীক হিরা, ইন্দিয়ন মাস্তর ছেফ ২০১০ থোইখিবা ছেফ মিস পঙ্কজ ভদৌরিয়া অমসুং নৱাব জাফর মীর অব্দুল্লাহনা পাঙথোকখিবনি‍।
ৱেবিনার অদুদা ইচম চমবা মীয়াম্না পাম্নবা চরা ৱান্নবগী পোৎলম মখলশিংদগী হৌরগা দম মওংগী থোং থাকপা, শৌদোক্লববা কবাব অমদি কোর্মা, বির্য়ানী অমদি শীরমল অমসুং লম্বীদা ফংবা মখল কয়াগী তোপ তোপ্পা চান থক্নবা মখলশিংগী মরমদা উৎখি‍।
মীয়াম্না য়াম্না পাম্নবা বন কবাব, লখনৌগী লা মার্তিনিএর কলেজকী কেন্তীনদা হৌবা খৃস্তমাস কেককী মরমদা পনবগা লোয়ননা শরুক য়াখিবা মীশিংদা উৎখিবা চান থক্নবা পোৎলম খরদি থুম মোরোক নম্লবা আলু কী সবজী অমসুং দহি অমদি জলেবীগা লোয়ননা খস্তা কচোরী, নিহারী কুলহা, তুন্দে কবাব, গলোতী কবাব, ককোরী কবাব, মমিং লৈরবা খাঙ মনীংদা হৌবা পরাথা, চাৎ মচলশিং, সলন, মখন মলাই অমদি লখনৌ ক্বানচিংবনি‍।
তুরিজম মন্ত্রালয়গী ৱেবিনার সেরিজ অসিনা লৈবাক অসিখক্তদগী নত্তনা মপা লৈবাকশিংদগীসু য়াওবা চাংচত্তা মীওই ৩০০০ রোম্না শরুক য়ারি‍। হায়রিবা তাঙ্ককশিং অসি হৌজিক্তি https://www.youtube.com/channel/UCzIbBmMvtvH7d6Zo_ZEHDA/featuredদা অমদি ভারত লৈঙাক্কী তুরিজম মন্ত্রালয়গী সোসেল মেদিয়া হেন্দলশিংদসু ফংলে‍।
এপ্রিল ২৭, ২০২০গী অয়ুক পুং ১১দা শন্দোক্কদবা মথংগী তাঙ্কক অসিগী মমিং ‘এক্সপ্লোরিং পোন্দিচেরীজ ফ্রেঞ্চ ক্বার্তর – ফ্রেঞ্চ কন্নেক্সন’ হায়না থোল্লে অমদি শরুক য়ানিংবশিংনা https://bit.ly/WebinarPondicherryদা রেজিস্তর তৌদুনা ৱেবিনার অসিদা শরুক য়াবা য়াগনি‍।

Ministry of Tourism
Ministry of Tourism’s "Dekho Apna Desh" webinar series showcases the potential of culinary tourism through “Awadh ki sair- the pride of Lucknow”
The next webinar titled ‘Exploring Pondicherry's French quarter - French Connections’and participants to be held on 27th April 2020
26 APR 2020 12:15PM by PIB Delhi
26th April, 2020The Union Tourism Ministry’s Webinar Series under the banner “Dekho Apna Desh” on 25th April 2020 showcased the potential of ‘Culinary Tourism’ with an episode titled Awadh ki sair- the pride of Lucknow. The webinar presented amazing diverse culinary heritage of Lucknow and was laced with the food trail with some stories from history, textiles and other traditions of Lucknow .
Cuisine forms an important experience of the destination and today we have a different kind of tourist who is either travelling just to taste the unique gastronomic delights of the destination or where cuisine forms an important experience of the destination. India’s culinary traditions go back to the ancient times and have had so many influences which have perfected the art of mixing and blending flavours. The unique contribution of Indian cuisine to the world is how we have managed to bring together all the great flavours that are available to us naturally in the form of spices and at the same time retaining their individual aspects.
The webinar was presented by Mr.Prateek Hira, Pioneer of Heritage walks, Professor and Researcher and presently he is a visiting faculty at University of Wales, Chef Ms. Pankaj Bhadouria, winner of Indian Masterchef 2010 and Nawab Jafar Mir Abdullah
The webinar showcased from the popular simple breakfast options to the exquisite Dum style cooking, melting kababs and kormas, Biryani and sheermal and the rich street food options.
Khasta Kachori with spicy Aloo ki Sabji plus Dahi and Jalebi, Nihari Kulcha, Tunday Kebab, Galoti Kebab, Kakori Kebabs,the famous Ulte Tawa ka Paratha, Chaat Items , Salan , Makhan Malai and LucknowiPann were some of the items presented in detailed to the participants along with a mention of the most sought after bun kabab, Christmas cake baked in the canteen of La Martiniere College Lucknow.
The Ministry of Tourism’s webinar series has been attracting an average of 3000 participants not only from India but also abroad. These episodes are now available on the https://www.youtube.com/channel/UCzIbBmMvtvH7d6Zo_ZEHDA/featured and also on all social media handles of Ministry of Tourism , Government of India.
The next episode of the webinar scheduled Monday, 27th April 2020 at 11.00 am , is titled ‘Exploring Pondicherry's French quarter - French Connections’and participants can join the webinar be registering at https://bit.ly/WebinarPondicherry