ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
অরুনাচল প্রদেশকী সরকারনা লোকদাউন মনুংদা চাননবা পোৎলমশিং ৱাৎলে হায়বগী পাউ অরানবনি হায়খ্রে
অরুনাচল প্রদেশতগী অচুম্বা রিপোর্ত
21 APR 2020 5:22PM by PIB Imphal
মীদিয়াগী প্লেৎফোর্ম খরদা অরুনাচল প্রদেশকী মীওই খরনা অরুনাচলদা ওইরিবা লোকদাউনগী ফিভম অসিনা মরম ওইদুনা চাননবা পোৎলম (চেং) লৈতবদগী লিল খারৌ হাৎতুনা চাই হায়বগী পাউ ফোংলে। অরুনাচল প্রদেশকী সরকারনা শেংদোক্লি মদুদি অরুনাচল প্রদেশকী দিস্ত্রিক্ত খুদিংমক্তা য়ামদ্রবদা থা অহুম কোন্নগদবা চেং মরাং কাইনা লৈরি।
লোকদাউন হেক তৌখিবদগী ইন্দিয়ন এয়র ফোর্সনা অরুনাচল প্রদেশকী মনুং হঞ্জিনবা মফমশিংদা চেং হোন্ননবা এ.এন.-৩২ হেলিকোপ্তর কয়ারক হন্না শিজিন্নরি। রাজ্য সরকারনসু হেলিকোপ্তরশিং অসি হায়রিবা থবক অসিগীদমক্তসু শিজিন্নৈ।
এফ.সি.আই.নসু তোঙান তোঙানবা জিলাশিংদা ওপন মার্কেৎ সেল্সকীদমক্তা চেং মেত্রিক তন ১০০০ ফংহনখ্রে। মসিদসু নত্তনা ভারত সরকারনা অরুনাচল প্রদেশতা পি.এম.জি.কে.ৱাই.গী মখাদা চাননবা পোৎলম মেত্রিক তন ১২,০০০ পীখ্রে। পি.এম.জি.কে.ৱাই.গী মখাদা মীয়ামদা চাননবা পোৎলম মরাং কাইনা ফংহন্নবা চেং মেত্রিক তন ৮০০০দগী হেন্না এয়র লিফতিং তৌবা অমসুং রাজ্য অপুনবদা য়েন্থোকপগী থবক চৎথরি। রাজ্যনসু মথৌ তারকপা মতমদা কৈথেলদা থাদোকপা য়ারবা আলু মেত্রিক তন ১০০ অমসুং হৱাই মেত্রিক তন ৬০গী বফর স্তোকসু শেমখ্রে। রাজ্যনা মখোয়গী নুংতিগী হিংননবগী লম্বীদা লোকদাউন্না মরম ওইদুনা শোকহল্লবা মীওইশিংদা লেম্না রাসনসু ফংহল্লি। লোকদাউন হেক লাওথোকখিবদগী মতুংদা অরুনাচল প্রদেশকী তোঙান তোঙানবা জিলাশিংদা মীওই ২০,০০০ লোম হেনবনা রাসন লেমনা ফংখ্রে।
কোবিদ-১৯গা মরা লৈনবা ইশুশিং খঙবীনবগীদমক পুং ২৪ চুপ্না ওফিয়েলশিং ফংবীগনি। মরম অদুনা মীদিয়াগী ইচিল-ইনাওশিংনা কোবিদ-১৯গী মরী লৈনবা রিপোর্ত অমা হেক্তা ফোংবীদ্রিঙৈদা সরকারগী ওফিসিয়েলশিংদগী অচুম্বা ই-পাউ হান্না লৌবীয়ু।

Ministry of Information & Broadcasting
Arunachal Pradesh Govt. busts the Fake news on Shortage of food grain in the State during lockdown
FACT CHECK REPORT FROM ARUNACHAL PRADESH
21 APR 2020 5:22PM by PIB Guwahati
There were reports in few media platforms that certain group of people from Arunachal Pradesh were killing King Cobra for meals as there is no rice left to eat due to current situation of Lockdown in Arunachal Pradesh. The Government of Arunachal Pradesh clarified that there is sufficient stock of rice available in every district of Arunachal Pradesh which can last at least for three months.
Since lockdown Indian Air Force has carried out multiple sorties of AN-32 and Helicopter for lifting rice to remote locations in Arunachal Pradesh. State government has also used its helicopter for the said purpose.
FCI has also provided more than 1000MT of rice for open market sales in various districts. Besides the Government of India allocated more than 12,000 MT of food grains under PMGKAY to Arunachal Pradesh. More than 8000MT of rice was under lifting and distribution across the State to provide food to the people under PMGKAY. The State has also created a buffer stock of 100 MT of potato and 60MT of pulses which can be released in market based on the demand. The State is also providing free ration to those whose livelihood has been impacted due to lockdown. Around 20,000 persons have received free ration in various districts of Arunachal Pradesh since lockdown has announced.
All the officials are available round the clock for any kind of clarification on COVID-19 related issues. Hence the media fraternity to obtain information and clarification from official government sources before reporting anything related to COVID-19