ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଜନତା କର୍ଫ୍ୟୁ ଦୀର୍ଘ ଲଢେଇର ଆରମ୍ଭ ମାତ୍ର – ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
22 MAR 2020 9:10AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଏକାଧିକ ଟ୍ଵିଟ ମାଧ୍ୟମରେ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଏହା ହେଉଛି କୋଭିଡ-19 ବିରୁଦ୍ଧରେ ହେବାକୁଥିବା ଦୀର୍ଘ ଲଢେଇର ଆରମ୍ଭ ମାତ୍ର ଏବଂ ଆମକୁ ଲମ୍ବା ରାସ୍ତା ଅତିକ୍ରମ କରିବାକୁ ହେବ । ଏଥିରେ ଲୋକଙ୍କୁ ଆତ୍ମତୃପ୍ତି ନହେବାକୁ ସତର୍କ କରିବା ସହିତ ଏହାକୁ ସଫଳ ଭାବି ଖୁସି ନ ମନେଇବାକୁ ସେ ଦେଶବାସୀଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ କରିଛନ୍ତି । ସେ ଆହୁରି କହିଛନ୍ତି ଯେ, “ଆଜି, ଦେଶବାସୀ ପ୍ରମାଣ ଦେଇଛନ୍ତି ଯେ, ଆମେ ସମର୍ଥବାନ, ଆମେ ଥରେ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେଲେ, ଆମେ ସବୁଠୁ ବଡ ଆହ୍ଵାନକୁ ମିଳିତଭାବେ ପରାଜିତ କରିପାରିବୁ ।
ବିଭିନ୍ନ ସମୟରେ କେନ୍ଦ୍ର ଓ ରାଜ୍ୟ ସରକାରଙ୍କ ଦ୍ଵାରା ଜାରି କରାଯାଉଥିବା ପରାମର୍ଶକୁ ଗ୍ରହଣ କରିବା ନିମନ୍ତେ ସେ ଲୋକମାନଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ କରିଥିଲେ । ସେ ଲକଡାଉନ ହୋଇଥିବା ଜିଲ୍ଲା ଓ ରାଜ୍ୟରେ ଥିବା ଲୋକଙ୍କୁ ଘରୁ ନ ବାହାରିବାକୁ ଅନୁରୋଧ କରିଥିଲେ ଏବଂ ଅନ୍ୟ ଅଞ୍ଚଳର ଲୋକମାନଙ୍କୁ କେବଳ ଅତି ଜୁରୁରୀ ପରିସ୍ଥିତିରେ ଘରୁ ବାହାରିବାକୁ ନିବେଦନ କରିଥିଲେ ।

Prime Minister's Office
Janta Curfew is just the beginning of a long battle : PM
22 MAR 2020 9:46PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi in a series of tweets wrote this is just the beginning of a long battle against COVID-19 and there is a long way to go. He cautioned people against complacency and asked people to not consider it a success and celebrate. He further said, “Today, the countrymen have showed that we are capable, if we decide, we can beat the biggest challenge together.”
He urged the people to follow the instructions being issued by the central government and the state governments from time to time. He asked people not to leave the houses in districts and states where the lockdown is announced and also not to leave the houses unless very necessary in other areas.