ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
କୋଭିଡ-19 ମୁକାବିଲା ପାଇଁ ସାର୍କ ନେତାଙ୍କ ସହ ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଉଦଯାପନୀ ବକ୍ତବ୍ୟ
15 MAR 2020 7:58PM by PIB Bhubaneswar
ମାନ୍ୟବର,
ଆପଣମାନେ ଦେଇଥିବା ସମୟ ଓ ବ୍ୟକ୍ତ କରିଥିବା ଚିନ୍ତାଧାରା ପାଇଁ ଧନ୍ୟବାଦ । ଆଜିର ଆଲୋଚନା ବେଶ ଫଳପ୍ରଦ ଓ ସୃଜନାତ୍ମକ ହୋଇପାରିଛି । ନିଜ ଅଭିଜ୍ଞତା ବାଣ୍ଟିବା, ସର୍ବୋତ୍ତମ କାର୍ଯ୍ୟପନ୍ଥା ଆପଣାଇବା, ଦକ୍ଷତା ଓ ଆବଶ୍ୟକ ସ୍ଥଳେ ସମ୍ବଳ ବିନିଯୋଗ କରି ଆମେ ସମସ୍ତେ ମିଳିତ ଭାବେ ସମାଧାନ ଖୋଜିବାକୁ ରାଜି ହୋଇଛେ । କିଛି ଅଂଶୀଦାର ଔଷଧ ଓ ଉପକରଣ ଭଳି ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଅନୁରୋଧ କରିଛନ୍ତି । ମୋ ଦଳ ସେଗୁଡିକୁ ସାବଧାନତା ସହ ନୋଟ କରିଛନ୍ତି । ଆପଣମାନେ ଆଶ୍ୱସ୍ତ ରହନ୍ତୁ ଯେ, ପଡୋଶୀମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଯାହା ହୋଇପାରିବ ତାହା ନିଶ୍ଚିତ କରିବୁ ।
ଭାଗିଦାରୀ ମନୋଭାବ ଓ ଏକାଠି କାମ କରିବାର ସଂକଳ୍ପ ନେଇ ଘନିଷ୍ଠ ସମ୍ପର୍କ ବଜାୟ ରଖି ମିଳିତ ରଣକୌଶଳ ବିକଶିତ କରିବାକୁ ଅଧିକାରୀମାନଙ୍କୁ କହିବା ।
ପ୍ରତ୍ୟେକ ଦେଶ ପାଇଁ ନୋଡାଲ ବିଶେଷଜ୍ଞ ଚିହ୍ନଟ ଓ ସେମାନେ ସପ୍ତାହକୁ ଥରେ ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସ ଆୟୋଜନ କରି ଆଜିର ଆଲୋଚନାର ଫଲୋଅପ କରିବେ ।
ମାନ୍ୟବର,
ଆମେ ଏହି ଲଢେଇ ଏକାଠି ଲଢିବା ଓ ଆମେ ଏହାକୁ ଏକାଠି ଜିତିବା ।
ଆମ ପଡୋଶୀ ସମ୍ପର୍କ ବିଶ୍ୱ ପାଇଁ ମଡେଲ ସାଜିବ ।
ସମସ୍ତ ନାଗରିକଙ୍କ ଉତ୍ତମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ଆମ ଦେଶଗୁଡିକରେ ଦେଖା ଦେଇଥିବା ମହାମାରୀର ମୁକାବିଲା ପାଇଁ ମିଳିତ ଉଦ୍ୟମର ସଫଳତା କାମନା କରି ମୋ ବକ୍ତବ୍ୟ ଶେଷ କରୁଛି ।
ଧନ୍ୟବାଦ ।
ବହୁତ ବହୁତ ଧନ୍ୟବାଦ ।

Prime Minister's Office
PM’s Concluding Remarks at Video Conference of SAARC Leaders on combating COVID-19
15 MAR 2020 6:44PM by PIB Delhi
Excellencies,
Thank you once again for your time and your ideas. We have had a very productive and constructive discussion today.
We all agree that evolving a common strategy is critical to handling such challenges.
And, we agreed to find cooperative solutions – we will share knowledge, best practices, capacities, and where possible, resources.
Some partners have made specific requests, including about medicine and equipment. My team has taken careful note of these. Let me assure you, that we will do our best for our neighbours.
Let us ask our officials to maintain close contact and develop a common strategy, in the spirit of partnership and working together.
Let us identify nodal experts from each of our countries, and they can have a similar video-conference one week from now, to follow up on our discussions today.
Excellencies,
We have to fight this battle together, and we have to win it together.
Our neighbourhood collaboration should be a model for the world.
Let me conclude by wishing all our citizens good health, and success in our united efforts to tackle this pandemic in our region.
Thank you.
Thank you very much.