Ministry of Information & Broadcasting
MEGA EXHIBITION COMMEMORATING 550TH BIRTH ANNIVERSARY OF GURU NANAK DEV TO BE HELD AT NAGAON FROM 8TH NOV HONORABLE GOVERNOR OF ASSAM TO INAUGURATE MEGA EXHIBITION COMMEMORATING 550TH BIRTH ANNIVERSARY OF GURU NANAK DEV
06 NOV 2019 7:33PM by PIB Guwahati
Ministry of Information & Broadcasting, Government of India is organising a Mega Exhibition on the life and philosophy of Sri Guru Nanak Dev at Nagaon from 8th to 12th Nov, 2019. The Exhibition is being organised commemorating 550th Birth Anniversary of Shri Guru Nanak Dev ji and will be inaugurated by the Hon’ble Governor of Assam Prof. Jagadish Mukhi.
Director General, Northeast Zone, Ministry of I & B, Govt. of India, Shri L. R. Vishwanath Chaired a Press Conference at the Conference Hall of the Office of the Deputy Commissioner where he expressed that the Exhibition will be one of its kind. Shri Vishwanath during his address said that only two such exhibitions will be held in the entire country- Sultanpur Lodhi and Nagaon. Nagaon has historical significance, where teachings of love, peace, equality and brotherhood of Shri Guru Nanak Devji are rooted in the life and culture of the people of the region, and therefore this exhibition is being organised in the place, he added.
Joint Director, Press Information Bureau, Guwahati, who also addressed the gathering said that the Multimedia Interactive Exhibition will have many state of the art display and projections. The top attraction will be a Virtual Reality of Sri Gurdwara Darbar Sahib Kartarpur wherein Darshan can be had by the people gathered at the venue of the Nagaon exhibition of this historic Gurudwara.
The five-day event will also showcase various cultural performances including dance, drama, interactive sessions and discussions. Every day the exhibition will showcase cultural programmes like folk dances depicting culture and tradition of the Sikhs as well as that of local flavour including Gidda-bhangra, instrumental Bihu, patriotic creative dance, Deodhani dance Tiwa dance, Bihu dance, Karbi dance among others.
Deputy Commissioner, Nagaon Shri Jadav Saikia was also present in the Press Conference.

তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
৮ নৱেম্বৰৰ পৰা নগাঁৱত অনুষ্ঠিত হ’ব গুৰু নানক দেৱৰ ৫৫০তম জন্মজয়ন্তী উপলক্ষে বৃহৎ প্ৰদৰ্শনী
গুৰু নানক দেৱৰ ৫৫০তম জন্মজয়ন্তী উপলক্ষে অনুষ্ঠিত বৃহৎ প্ৰদৰ্শনীখন মুকলি কৰিব অসমৰ মাননীয় ৰাজ্যপালে
06 NOV 2019 7:33PM by PIB Guwahati
চলিত মাহৰ তাৰিখৰ পৰা ১২ তাৰিখলৈ ভাৰত চৰকাৰৰ তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়ে নগাঁৱত শ্ৰী গুৰু নানক দেৱৰ জীৱন আৰু দৰ্শন সম্পৰ্কীয় এখন বৃহৎ প্ৰদৰ্শনীৰ আয়োজন কৰিছে৷ শ্ৰী গুৰু নানক দেৱৰ ৫৫০তম জন্ম জয়ন্তী উপলক্ষে আয়োজিত উক্ত প্ৰদৰ্শনীখন মুকলি কৰিব অসমৰ মাননীয় ৰাজ্যপাল অধ্যাপক জগদীশ মুখীয়ে৷
ভাৰত চৰকাৰৰ তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ উত্তৰ পূব মণ্ডলৰ সঞ্চালক প্ৰধান শ্ৰী এল আৰ বিশ্বনাথে জিলা উপায়ুক্ত কাৰ্যালয়ৰ সন্মিলন কোঠাত অনুষ্ঠিত এখন সংবাদ মেলত সভাপতিত্ব কৰি প্ৰদৰ্শনীখনৰ বিষয়ে উল্লেখ কৰে৷ শ্ৰী বিশ্বনাথে তেওঁৰ ভাষণত দেশৰ ভিতৰত কেৱল ছুলতানপুৰ লোধী আৰু নগাঁৱতহে এনেকুৱা ধৰণৰ প্ৰদৰ্শনীৰ আয়োজন কৰা হৈছে বুলি জানিবলৈ দিয়ে৷ নগাঁৱৰ ঐতিহাসিক গুৰুত্বৰ বিষয়ে উল্লেখ কৰি তেওঁ অঞ্চলটোত শ্ৰী গুৰু নানক দেৱজীৰ দ্বাৰা সংৰোপিত প্ৰেম, শান্তি, সমতা আৰু ভ্ৰাতৃত্ববোধে জনসাধাৰণৰ জীৱন আৰু সংস্কৃতিক প্ৰভাৱান্বিত কৰিছে বুলি মন্তব্য কৰে৷ সেই উদ্দেশ্যে এই প্ৰদৰ্শনীখনৰ আয়োজন কৰা হৈছে তেওঁ ভাষণ প্ৰসংগত উল্লেখ কৰে৷
সংবাদমেলখনত উপস্থিত থাকি গুৱাহাটীৰ প্ৰেছ ইনফ’ৰ্মেছন ব্যুৰ’ৰ যুটীয়া সঞ্চালক শ্ৰীমতী কীৰ্তি তিৱাৰীয়ে তেওঁৰ ভাষণত মাল্টিমিডিয়া ইণ্টাৰেক্টিভ প্ৰদৰ্শনীখনত বিভিন্ন ধৰণৰ কলা প্ৰদৰ্শনী উপস্থাপন কৰা হ’ব বুলি জনায়৷ তাৰোপৰি প্ৰদৰ্শনীখনৰ মুখ্য আকৰ্ষণী কাৰ্যসূচী হিচাপে শ্ৰী গুৰুদ্বাৰা দৰবাৰ চাহিব কৰতাৰপুৰ শীৰ্ষক ঐতিহাসিক গুৰুদ্বাৰটোৰ এক ভাৰ্চুৱেল ৰিয়েলিটী প্ৰদৰ্শনীও প্ৰদৰ্শন কৰা হ’ব৷
পাঁচ দিনীয়াকৈ উদযাপিত হ’বলগীয়া অনুষ্ঠানটোত নৃত্য, নাটক, আলোচনা আদিকে ধৰি বিভিন্ন কাৰ্যসূচী অনুষ্ঠিত কৰা হ’ব৷ প্ৰদৰ্শনীখনত প্ৰতিদিনে শিখসকলৰ সংস্কৃতি আৰু পৰম্পৰাক প্ৰতিনিধিত্ব কৰা নানা ধৰণৰ সাংস্কৃতিক কাৰ্যসূচী লগতে স্থানীয় প্ৰলেপ সনা গিড্ডা-ভাংৰা, বাদ্যযান্ত্ৰিক বিহু, দেশপ্ৰেমমূলক সৃজনীশীল নৃত্য, দেওধনী নৃত্য, তিৱা নৃত্য, বিহু নৃত্য, কাৰ্বি নৃত্য আদিও প্ৰদৰ্শন কৰা হ’ব৷
উল্লেখ্য, সংবাদমেলখনত নগাঁও জিলাৰ উপাযুক্ত শ্ৰী যাদৱ শইকীয়াও উপস্থিত আছিল৷