প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে মুকলি কৰিলে স্বচ্ছ ভাৰত দিৱস ২০১৯
সবৰমতী আশ্ৰমত মহাত্মা গান্ধীক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি প্ৰদান
মহাত্মা গান্ধীৰ জীৱনভিত্তিক ডাক টিকট আৰু ৰূপৰ মুদ্ৰা মুকলি
গুজৰাটৰ আহমেদাবাদৰ সবৰমতী আশ্ৰমত শিশু আৰু স্বেচ্ছাসেৱীসকলৰ সৈতে বাৰ্তালাপ
02 OCT 2019 9:31PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি আহমেদাবাদত স্বচ্ছ ভাৰত দিৱস ২০১৯ মুকলি কৰে৷ তেওঁ মহাত্মা গান্ধীৰ ১৫০তম জন্মজয়ন্তী উপলক্ষে স্মাৰক ডাক টিকট আৰু ৰূপৰ মুদ্ৰা মুকলি কৰে৷ তেওঁ বিজেতাসকলক স্বচ্ছ ভাৰত বঁটাও প্ৰদান কৰে৷ দিনটোৰ আৰম্ভণিতে তেওঁ সবৰমতী আশ্ৰমত মহাত্মা গান্ধীক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি অৰ্পণ কৰে৷ তেওঁ মদন নিৱাস (চৰখা গেলেৰী)পৰিদৰ্শন কৰে আৰু তাত শিশুসকলৰ সৈতে মত-বিনিময় কৰে৷
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ‘স্বচ্ছ ভাৰত দিৱস’ কাৰ্যসূচীত উপস্থিত পঞ্চায়ত সদস্যসকলৰ সন্মুখত ভাষণ প্ৰদান কৰি কয় যে সমগ্ৰ বিশ্বই মহাত্মা গান্ধীৰ ১৫০তম জন্মজয়ন্তী পালন কৰিছে আৰু কেইদিনমান পূৰ্বে ৰাষ্ট্ৰসংঘই গান্ধীজীৰ এক ডাক-টিকট মুকলি কৰি ইয়াক অধিক স্মৰণীয় কৰি তুলিলে৷ তেওঁ কয় যে জীৱনত তেওঁ বহুবাৰ সবৰমতী আশ্ৰমলৈ আহিছে আৰু প্ৰতিবাৰৰ দৰে এইবাৰো তেওঁ নতুন শক্তি লাভ কৰিছে৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে আজি গাঁওসমূহে নিজকে মুকলি স্থানত মলত্যাগমুক্ত গাঁও হিচাপে ঘোষণা কৰিছে আৰু ‘স্বচ্ছতা’ সন্দৰ্ভত কাম কৰা প্ৰতিজন ব্যক্তি, বিশেষকৈ গাঁৱৰ বাসিন্দাসকলক আৰু পঞ্চায়তসমূহক প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অভিনন্দন জনায়৷ তেওঁ কয় যে বয়স, সমাজ, অৰ্থনৈতিক স্থিতি নিৰ্বিশেষে সকলোৱে স্বচ্ছতা, আত্মসন্মান আৰু সন্মানৰ শপত গ্ৰহণ কৰিছে৷ তেওঁ কয় যে আজি বিশ্বই আমাৰ সাফল্যত আচৰিত হৈছে আৰু আমাক পুৰস্কাৰেৰে সন্মানিত কৰিছে৷ ভাৰতে ৬০ মাহৰ ভিতৰত ৬০ কোটি জনতাক ১১ কোটিতকৈও অধিক টয়লেট নিৰ্মাণ কৰি দি বিশ্ববাসীক আশ্বৰ্যচকিত কৰি তুলিছে৷
জনসাধাৰণৰ অংশগ্ৰহণ আৰু স্বেচ্ছাসেৱীসকল হ’ল স্বচ্ছতা ভাৰত অভিযানৰ হলমাৰ্ক আৰু ইয়াৰ সাফল্যৰ কাৰণ, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এইদৰে কয়৷ এই অভিযানক সমৰ্থন জনোৱা বাবে তেওঁ প্ৰতিজন দেশবাসীক ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে৷ জনসাধাৰণৰ অংশগ্ৰহণক গুৰুত্ব প্ৰদান কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে চৰকাৰী আঁচনিসমূহ যেনে জল জীৱন অভিযান আৰু ২০২২ চনৰ ভিতৰত এবাৰ ব্যৱহৃত প্লাষ্টিকৰ ব্যৱহাৰ নোহোৱা কৰা আদি আঁচনিসমূহৰ সাফল্যৰ বাবে জনসাধাৰণৰ সামূহিক প্ৰয়াস অতিশয় আৱশ্যক৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে তেওঁৰ চৰকাৰ মহাত্মা গান্ধীৰ সপোন বাস্তৱায়িত কৰাৰ ক্ষেত্ৰত দৃঢ় প্ৰতিজ্ঞ৷ এই প্ৰসংগত তেওঁ চৰকাৰে গ্ৰহণ কৰা আত্মনিৰ্ভৰশীলতা, ইজ অব্ লিভিং, সমাজৰ অন্তিম প্ৰান্তলৈ বিকাশ আদি পদক্ষেপসমূহৰ বিষয়ে উল্লেখ কৰে৷ তেওঁ জনসাধাৰণক ৰাষ্ট্ৰৰ উন্নতিৰ বাবে শপত গ্ৰহণ কৰি ইয়াক সাফল্যমণ্ডিত কৰি তুলিবলৈ আহ্বান জনায়৷ তেওঁ কয় যে ১৩০ কোটি শপত ব্যাপক পৰিৱৰ্তনৰ কাৰক হিচাপে বিবেচিত হ’ব পাৰে৷

Prime Minister's Office
Prime Minister Narendra Modi Inaugurates Swachh Bharat Diwas 2019
Pays homage to Mahatma Gandhi at Sabarmati Ashram
Unveils Postal Stamp and Silver Coin based on Mahatma Gandhi’s life
Interacts with children and volunteers at Sabarmati Ashram in Ahmedabad, Gujarat
02 OCT 2019 9:31PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated the Swachh Bharat Diwas 2019 in Ahmedabad today. He released postage stamp and silver coin to commemorate the 150th birth anniversary of Mahatma Gandhi. He also distributed the Swachh Bharat Puraskar to the winners. Earlier in the day, he paid homage to Mahatma Gandhi at Sabarmati Ashram. He visited the Magan Niwas (Charkha Gallery) and interacted with the children there.
Prime Minister Shri Narendra Modi while addressing a gathering of Sarpanches at the 'Swachh Bharat Diwas’ programme said that the entire world is commemorating 150th birth anniversary of Mahatma Gandhi and the event has been made more memorable after UN released a postal stamp on Gandhiji a few days back. He said that he had the opportunity to visit Sabarmati Ashram many times in his lifetime and today like every other time got new energy there as well.
PM Modi said that today, the villages have declared themselves free from open defecation and he congratulated every countryman, especially those living in villages, Sarpanches and all those who have worked for 'Swachata'. He added that irrespective of age, social and economic status, everyone has contributed in this pledge of cleanliness, dignity and respect. He said that today the world is amazed by this success of ours and they are rewarding us. Entire world is amazed that India has provided toilet facilities to more than 60 crore population in 60 months by constructing more than 11 crore toilets, he added.
Public participation and voluntarism has been the hallmark of Swachh Bharat Abhiyan and the reason for its success, the PM said. He thanked the entire country for the whole hearted support provided for the mission. Stressing on the importance of public participation, Prime Minister said that collective efforts are essential for the success of important government initiatives like Jal Jeevan Mission and eliminating single use plastic by 2022.
Prime Minister said that his Government is committed towards realizing the dreams of Mahatma Gandhi. In this context, he mentioned about the initiatives of the government to ensure self-reliance, provide Ease of Living, and taking development to the last mile. He urged the public to take a resolution for the betterment of the nation and strive hard to make it successful. He added that such 130 crore resolutions can bring about a massive transformation.