কেবিনেট
ভাৰত আৰু গুয়ানাৰ মাজত নবীকৰণযোগ্য শক্তি ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাক লৈ বুজাবুজিৰ চুক্তিত কেবিনেটৰ অনুমোদন
21 MAR 2018 8:28PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ অধ্যক্ষতাত অনুষ্ঠিত কেন্দ্ৰীয় কেবিনেটে ভাৰত আৰু গুয়েনাৰ মাজত নবীকৰণযোগ্য শক্তি ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাক লৈ বুজাবুজিৰ চুক্তিত অনুমোদন জনাইছে৷ ২০১৮ৰ ৩০ জানুৱাৰীত নতুন দিল্লীত ভাৰতৰ বিদ্যুৎ আৰু নবীকৰণযোগ্য শক্তি বিভাগৰ ৰাজ্যিক স্বতন্ত্ৰ মন্ত্ৰী শ্ৰী আৰ.কে সিং আৰু গুয়ানাৰ দ্বিতীয় উপৰাষ্ট্ৰপতি তথা বৈদেশিক মন্ত্ৰী মহামান্য শ্ৰী কাৰ্ল বি. গ্ৰেনিজৰ মাজত বুজাবুজিৰ চুক্তিখন স্বাক্ষৰ হৈছিল৷
পাৰস্পৰিক লাভ, সমানতা আৰু পাৰস্পৰিক আদান প্ৰদানৰ আধাৰত নবীন আৰু নবীকৰণযোগ্য শক্তি খণ্ডত কাৰিকৰী দ্বিপাক্ষিক সহযোগিতাক উৎসাহিত কৰিবলৈ দুয়োপক্ষই এক সহযোগিতামূলক প্ৰতিষ্ঠানগত সম্পৰ্কৰ বাবে ভেটি স্থাপনৰ লক্ষ্য লৈছে৷ বুজাবুজিৰ চুক্তিত এখন যুটীয়া কাৰ্যকৰী কমিটি স্থাপনৰ পৰিকল্পনা ৰখা হৈছে, যিয়ে সহযোগিতা সম্পৰ্কীয় বিষয়ৰ সমীক্ষা, নিৰীক্ষণ আৰু আলোচনা কৰিব পাৰে৷ বুজাবুজিৰ চুক্তিখনে বিশেষজ্ঞৰ আদান প্ৰদান আৰু তথ্য নেটৱৰ্কিঙৰ বিষয়ো সন্নিবিষ্ট কৰিছে৷
বুজাবুজিৰ চুক্তিখনে দুয়োখন দেশৰ মাজত দ্বিপাক্ষিক সহযোগিতা শক্তিশালী কৰাত সহায় কৰিব৷

Cabinet
Cabinet apprised of an MoU between India and Guyana on cooperation in Renewable Energy
21 MAR 2018 8:28PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi has been apprised of the Memorandum of Understanding (MoU) on cooperation in Renewable Energy between India and Guyana. The MoU was signed on 30th January, 2018 in New Delhi by Shri R. K. Singh, Minister of State (IC) for Power and New and Renewable Energy (NRE) and H.E. Mr. Carl B. Greenidge, 2ndVice President and the Foreign Minister of the Co-operative, Guyana.
Both sides aim to establish the basis for a cooperative institutional relationship to encourage and promote technical bilateral cooperation on new and renewable energy issues on the basis of mutual benefit, equality and reciprocity. The MoU envisages establishing a Joint Working Committee to review, monitor and discuss matters relation to areas of cooperation. The MoU aims for exchange of expertise and networking of information.
The Memorandum of Understanding will help in strengthening bilateral cooperation between the two countries.