প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
নৱী মুম্বাই বিমানবন্দৰৰ আধাৰশিলা অনুষ্ঠানত উপস্থিত প্ৰধানমন্ত্ৰী, চতুৰ্থ জৱাহৰলাল নেহৰু পৰ্ট ট্ৰাষ্ট কন্টেইনাৰ টাৰ্মিনেল ৰাইজৰ বাবে মুকলি
18 FEB 2018 6:32PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী আজি নৱী মুম্বাই বিমানবন্দৰৰ আধাৰশিলা অনুষ্ঠানত উপস্থিত থাকে। নৱী মুম্বাইত এক অনুষ্ঠানত তেওঁ চতুৰ্থ জৱাহৰলাল নেহৰু পৰ্ট ট্ৰাষ্ট কন্টেইনাৰ টাৰ্মিনেল ৰাইজৰ বাবে মুকলি কৰে।
এক জনসভাক উদ্দেশ্যি প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে তেওঁ মহাৰাষ্ট্ৰলৈ মহান শিৱাজী মহাৰাজৰ জয়ন্তীৰ এদিন আগত আহিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে বিশ্বায়নৰ লগত খাপ খুৱাই চলিবলৈ হ’লে আমাক উন্নত মানৰ আন্তঃগাঁথনি লাগিব। তেওঁ কয় যে বন্দৰসমূহৰ উন্নয়নৰ বাবে হাতত লোৱা সাগৰমালা প্ৰকল্পই কেৱল বন্দৰসমূহৰে নহয়, ইয়াৰ লগত জড়িত বিভিন্ন উন্নয়ন সম্ভৱ কৰি তুলিছে। তেওঁ কয় যে ভাৰত চৰকাৰে জলপথসমূহৰ উন্নয়নৰ বাবে যথেষ্ট প্ৰয়াস কৰিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে নৱী মুম্বাই বিমানবন্দৰৰ প্ৰকল্পটো কেইবাবছৰ ধৰি পৰি আছিল। প্ৰকল্পৰ কাম লেহেমীয়া হ’লে বহু অসুবিধা হয় আৰু সেয়ে আধৰুৱা প্ৰকল্পৰ ক্ষীপ্ৰ ৰূপায়ণৰ বাবে ‘প্ৰগতি’ পদক্ষেপ লোৱা হৈছে।
তেওঁ কয় যে বিমান ক্ষেত্ৰখনত ক্ষীপ্ৰ গতিত উন্নয়ন হৈছে আৰু বিমান সেৱা গ্ৰহণ কৰা যাত্ৰীৰ সংখ্যা বাঢ়িছে। ইয়াৰ ফলত বিমান ক্ষেত্ৰত মানসম্পন্ন আন্তঃগাঁথনি গুৰুত্বপূৰ্ণ হৈ পৰিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে বিমান নীতি হাতত লৈছে যি বিমান খণ্ডলৈ পৰিৱৰ্তন আনিবলৈ সমৰ্থ হৈছে। তেওঁ লগতে কয় যে বিমান ক্ষেত্ৰখনে অধিক অৰ্থনৈতিক সুবিধা প্ৰদান কৰিব পাৰে। ভাল সংযোগ ব্যৱস্থাই ভাৰতলৈ অহা পৰ্যটকৰ সংখ্যা বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰিব, তেওঁ কয়।

Prime Minister's Office
PM attends Ground Breaking Ceremony of Navi Mumbai International Airport; dedicates fourth container terminal at JNPT
18 FEB 2018 6:32PM by PIB Delhi
The Prime Minister, ShriNarendraModi, today attended the Ground Breaking Ceremony of Navi Mumbai International Airport. At a function in Navi Mumbai, he also dedicated the fourth container terminal at Jawaharlal Nehru Port Trust.
Addressing the gathering on the occasion, the Prime Minister noted that he had come to Maharashtra, a day before the Jayanti of the great ShivajiMaharaj.
The Prime Minister said globalization is a reality of our times and to keep pace with globalisation, we need top quality infrastructure. He said the Sagarmala project is ushering not only development of ports but also port-led development. The Prime Minister said that the Government of India is devoting significant efforts towards the development of waterways.
The Prime Minister said that the Navi Mumbai airport project has been pending for years. He said delayed projects cause many problems, and the PRAGATI initiative had been initiated, to give priority to completion of projects.
He said India's aviation sector is growing tremendously, and there is a sharp increase in the number of people flying. This makes quality infrastructure in the aviation sector of prime importance, he added. The Prime Minister said that the Union Government has brought an aviation policy that is transforming the sector. He added that a strong aviation sector also gives more economic opportunities. Better connectivity leads to more tourists coming to India, he said.