প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
এডভান্টেজ আছাম – বিশ্ব বিনিয়োগকাৰী সন্মিলন ২০১৮ ৰ উদ্বোধনী অনুষ্ঠানত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰদান কৰিব ভাষণ
02 FEB 2018 6:29PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কাইলৈ গুৱাহাটীত অনুষ্ঠিত হ’বলগীয়া এডভান্টেজ আছাম – বিশ্ব বিনিয়োগকাৰী সন্মিলন ২০১৮ ৰ উদ্বোধনী অনুষ্ঠানত ভাষণ প্ৰদান কৰিব
এই দুদিনীয়া অনুষ্ঠানটো অসম চৰকাৰৰ উদ্যোগত বিনিয়োগৰ সুবিধাৰ প্ৰচাৰৰ বাবে অনুষ্ঠিত হোৱা আটাইতকৈ ডাঙৰ অনুষ্ঠান। এই সন্মিলনে অসমৰ ভৌগোলিক অৱস্থিতিয়ে বিনিয়োগকাৰীসকললৈ আনি দিব পৰা সুবিধাসমূহৰ বিষয়ে আলোকপাত কৰাত সহায় কৰিব। এই অনুষ্ঠানে নিয়োগক্ষেত্ৰত থকা অসমৰ সম্ভাৱনীয়তা তথা দক্ষিণ আৰু দক্ষিণ-পূৱ এচিয়াৰ ক্ৰমৱৰ্দ্ধামান অৰ্থনীতিত অসমত নিৰ্মিত সামগ্ৰী তথা সেৱা ব্যৱস্থাৰ ৰপ্তানিয়ে আনিব পৰা সুবিধাসমূহৰ বিষয়েও সকলোকে অৱগত কৰাব।
এই অনুষ্ঠানে ৰাজ্যখনত থকা শক্তি, কৃষি, খাদ্য প্ৰক্ৰিয়াকৰণ, তথ্য-প্ৰযুক্তি, তথ্য-প্ৰযুক্তি ক্ষেত্ৰৰ সেৱা, নদী পৰিৱহণ, বন্দৰ নগৰ সৃষ্টি, প্লাষ্টিক আৰু পেট্ৰ’কেমিকেল, ফাৰ্মাচিটিকেল আৰু চিকিৎসা সামগ্ৰী, হস্ততাঁত আৰু বস্ত্ৰশিল্প, কূটীৰ শিল্প, পৰ্যটন, অসামৰিক বিমান, খনিজ আৰু প্ৰকৃতিক গেছ আদি ক্ষেত্ৰত বিনিয়োগৰ সুবিধাৰ বিষয়ে আলোকপাত কৰাত সহায় কৰিব।

Prime Minister's Office
PM to address the inaugural session of Advantage Assam - Global Investors Summit 2018
02 FEB 2018 6:29PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, will address the inaugural session of Advantage Assam - Global Investors Summit 2018, in Guwahati tomorrow.
The two-day Summit will be the largest ever investment promotion and facilitation initiative by the Government of Assam. The Summit aims at highlighting the geo-strategic advantages offered to investors by Assam. The event shall showcase the manufacturing prowess and the opportunities offered by the State in terms of export-oriented manufacturing and services to growing economies in South and South-East Asia.
The Summit will highlight investment opportunities in the State, focusing on: Power, Agriculture & Food Processing, IT & ITeS, River Transport & Port Townships, Plastics & Petrochemicals, Pharmaceuticals & Medical Equipment, Handloom, Textiles & Handicrafts, Tourism, Hospitality & Wellness, Civil Aviation and Petroleum and Natural Gas.