Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Centre flag vans selling tomatoes at Rs 65 per Kg in Delhi NCR
Initiative would provide relief to consumers from rising price of tomatoes: Secretary, Department of Consumer Affairs, Government of India
07 OCT 2024 2:53PM by PIB Delhi
In a bid to alleviate rising tomato prices in the retail market, the Secretary, Department of Consumer Affairs under Ministry of Consumer Affairs, Food and Public Distribution, Smt. Nidhi Khare flagged off National Cooperative Consumers' Federation of India Limited (NCCF) vans selling tomatoes at Rs 65 per kg here today.
NCCF has initiated a market intervention by directly procuring tomatoes from mandis and selling them at a subsidized rate of Rs.65 per kilogram. The intervention is to protect consumers from recent increase in tomato prices and prevent windfall gains for intermediaries. NCCF is also continuously supplying onions from the government buffer at Rs.35 per kg to retail consumers in major cities across the country.
The retail price of tomatoes has seen unwarranted increase in recent weeks despite continuous arrival in mandis in good quantities. Rains and high humidity due to prolonged monsoon in major producing states such as Andhra Pradesh, Karnataka and Maharashtra are reported to have led to quality concerns in recent weeks. The possible role of market intermediaries in the current price rise in this high demand festive season may not be ruled out.
NCCF's intervention demonstrates its commitment to promoting fair trade practices, ensuring price stability, and safeguarding consumer interests. By directly engaging with farmers and offering tomatoes at a discounted rate, the organization is playing a crucial role in mitigating the impact of price fluctuations on consumers.
All senior officers of the Department along with Sh. Anupam Mishra, Joint Secretary & MD NCCF, Sh. I.S. Negi, Senior Economic Advisor and Dr. Kamkhenthang Guite, Economic Advisor were present during the launch of retail sale of tomatoes. This initiative aims to benefit consumers in various locations across the country, providing them with a more affordable option for this essential commodity.
Locations Mobile Vans in Delhi NCR:
1. South Extension
2. CGO
3. Krishi Bhawan gate no-1
4. NCUI Complex
5. Dwarka sector 1
6. Rohini Sector 2
7. Parliament Street
8. R.K Puram Sector 10
9. Jasola
10. Kaka Nagar
11. Yamuna Vihar-C Block
12. Model Town
13. Preet Vihar
14. INA Market
15. Mehrauli
16. Moti Nagar
17. Kali Baadi
18. Najafgarh
19. Mayapuri
20. Lodhi Colony
21. Nehru Place
22. Rajiv Chowk Metro Station
23. Patel Chowk Metro Station
24. New Friends colony
25. Munirika
26. Nangal Raya
27. Daulakuan
28. Karol Bagh
29. Rajouri garden
30. Malviya Nagar
31. Saket
32. Ghitorni
33. Sarvpriya Vihar
34. Harkesh Nagar
35. Kalka ji
36. Sadik Nagar
37. Modern Town
38. Chandni Chowk
39. ITO
40. Badarpur border
41. Uttam nagar
42. Okhla Phase-2
43. Karkarduma
44. Shastri park
45. Kidwai Nagar Phase-1
46. Kashmere Gate
47. Daryaganj
48. Shalimar Bagh
49. Shahdara
50. Dilshad Garden

কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
সেন্তরনা দিল্লী এন.সি.আর.দা খামেন অশিনবা কিলোদা লুপা ৬৫ দা য়োনবা ভেনশিং লমথাখ্রে
থৌরাং অসিনা খামেন অশিনবা মমল তাংখৎপনা অচাবশিংদা ৱাহনবদগী কোকহল্লগনিঃ সেক্রেতরী, দিপার্ত্মেন্ত ওব কঞ্জুমর এফিয়র্স, ভারত সরকার
07 OCT 2024 2:53PM by PIB Imphal
রিতেল মার্কেত্তা খামেন অশিনবা মমল তাঙখৎলকপা হন্থহন্নবা থৌরাং অমদা, কঞ্জুমর এফিয়র্স, ফুদ এন্দ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী মখাদা লৈবা দিপার্ত্মেন্ত ওব কঞ্জুমর এফিয়র্সকী সেক্রেতরী, শ্রীমতি নিধি খারেনা ঙসি নেসনেল কোওপরেতিব কঞ্জুমর ফেদরেসন ওব ইন্দিয়া লিমিতেদ (এন.সি.সি.এফ.)কী খামেন অশিনবা কিলোদা লুপা ৬৫দা য়োনবা ভেনশিং লমথাখ্রে।
এন.সি.সি.এফ.না মন্দিশিংদগী খামেন অশিনবা হকথেংননা লৈদুনা সবসিদাইজ তৌরবা মমলদা কিলোদা লুপা ৬৫ দা য়োনবগী থৌরাং অমা লৌখৎখি। থৌরাং অসি অচাবশিংবু হন্দক খামেন অশিনবগী মমল ৱাংখৎলকপদগী কন্নবা অমসুং দলালি চাবশিংদা খুদোংচাবা পীবা থিংনবনি। এন.সি.সি.এফ.না লৈবাক অসিগী মরুওইবা শহরশিংদা লৈবা রিতেল কঞ্জুমরশিংদা লৈঙাক্কী বফরদা কিলোদা লুপা ৩৫দা তিলহৌ সপ্লাই তৌরি।
খামেন অশিনবগী রিতেল প্রাইস অসি হন্দক্কী চয়োল খরা অসিদা মন্দিশিংদা নীংথিনা য়ৌরক্লবসু খঙহৌদনা ৱাংখৎলক্লি। মরাং কায়না পুথোকপা লমশিং হায়বদি অন্ধ্র প্রদেশ, কর্নাতাকা, অমসুং মহারাস্ত্রগুম্বা রাজ্যশিংদা মোন্সুন মতম শাংনা লৈবনা নোং অমসুং ঈশিং মনিলগী চাং ৱাংবনা মরম ওইদুনা হন্দক্কী চয়োল খরসিদা মশা শোকপগী চাং ৱাংখৎলক্লি। হৌজিক লৈরিবা ৱাংখৎলক্লিবা মমল অসিদা মার্কেত ইন্তর্মেদিয়রিগী থৌদাং খরা লাক্লোই হায়নিংঙাই লৈতে।
এন.সি.সি.এফ.কী থৌরাং অসিনা অচুম্বা লল্লোন ইতীক্কী থবক, মমল কায়হন্দবা, অমসুং অচাবশিংগী অপাম্বসু মাঙহন্দনবা হোৎনরি হায়বদু তাক্লে। লৌমীশিংগা হকথেংননা হোৎনমিন্নদুনা খামেন অশিনবা দিস্কাউন্ত তৌদুনা পীদুনা ওর্গানাইজেসন অসিনা কঞ্জুমরশিংদা মমল হেনগৎলকপদগী থোক্লকপা শাফু হন্থহনবদা মরুওইবা থৌদাং লৌরি।
দিপার্ত্মেন্ত অসিগী মকোক থোংবা ওফিসরশিংগা লোইননা অনুপম মিশ্রা, জোইন্ত সেক্রেতরী & এমদি এন.সি.সি.এফ., শ্রী আই.এস. নেগি, সেনিয়র একনোমিক এদভাইজর অমসুং দা. কামখেন্থাং গুইতে, একনোমিক এদভাইজরসু খামেন অশিনবা রিতেল ওইনা য়োনবা হৌদোকপদা শরুক য়াখি। অসিগুম্বা থৌরাং অসিনা লৈবাক অসিগী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদা লৈবা কঞ্জুমরশিংদা তঙাইফদবা পোৎলমশিংবু হেন্না হোংবা মমলদা ফংহন্দুনা কান্নবা পীরগনি
দিল্লী এন.সি.আর.দা মোবাইল ভেনশিংগী মফমশিং:
1. সাউথ এক্সতেন্সন
2. CGO
3. ক্রিশি ভাবন গেত নম্বর-১
4. NCUI কমপ্লেক্স
5. দ্বার্কা সেক্তর ১
6. রোহিনি সেক্তর ২
7. পার্লিয়ামেন্ত স্ত্রীত
8. আর.কে. পুরম সেক্তর ১০
9. জসোলা
10. কাকা নগর
11. য়মুনা বিহার-সি ব্লোক
12. মোদেল তাউন
13. প্রীত বিহার
14. INA মার্কেত
15. মেহরৌলি
16. মোতি নগর
17. কালি বারি
18. নজফগর
19. মায়াপুরি
20. লোধি কোলোনী
21. নেহরু প্লেস
22. রজিব চৌক মেত্রো স্তেসন
23. পতেল চৌক মেত্রো স্তেসন
24. ন্যু ফ্রেন্দস কোলোনী
25. মুনিরিকা
26. নঙ্গল রাই
27. দৌলাকুন
28. কারোল বাগ
29. রজৌরি গার্দন
30. মালবিয়া নগর
31. সকেত
32. ঘিতোর্নি
33. সর্বপ্রিয়া বিহার
34. হর্কেশ নগর
35. কাল্কা জি
36. সদিক নগর
37. মোদর্ন তাউন
38. চান্দনি চৌক
39. ITO
40. বদরপুর বোর্দর
41. উত্তম নগর
42. ওখলা ফেজ-২
43. করকরদুমা
44. শাস্ত্রি পার্ক
45. কিদ্বানি নগর ফেজ – ১
46. কাশ্মিয়র গেত
47. দর্য়াগঞ্জ
48. শালিমার বাগ
49. শাদরা
50. দিলশাদ গার্দন