Ministry of Health and Family Welfare
Update on Ayushman Bharat Digital Mission
More than 52.5 Crore ABHA IDs created
06 FEB 2024 4:23PM by PIB Delhi
Government of India has launched Ayushman Bharat Digital Mission (ABDM) with a vision to create national digital health ecosystem. It aims to develop a platform enabling interoperability of health data within the health ecosystem to create longitudinal Electronic Health Record (EHR) of every citizen.
To ensure participation of citizen, Ayushman Bharat Health Account (ABHA) numbers (erstwhile known as Health IDs) are created. ABHA is Unique Health Identifier as a random 14-digit number and may be issued digitally or in the form of a hardcopy.
Creation of ABHA number is voluntary.
As on 24.01.2024, a total of 52,50,15,110 ABHA Numbers have been created.
State/UT-wise details are as under:
S.No
State/UT
ABHAs Created
1
Andaman And Nicobar Islands
437777
2
Andhra Pradesh
41231065
3
Arunachal Pradesh
332675
4
Assam
17402397
5
Bihar
18403298
6
Chandigarh
674965
7
Chhattisgarh
19822176
8
Delhi
7918415
9
DNHDD
675191
10
Goa
745858
11
Gujarat
42251129
12
Haryana
12288393
13
Himachal Pradesh
5568590
14
Jammu And Kashmir
8596224
15
Jharkhand
7133354
16
Karnataka
25611817
17
Kerala
14866214
18
Ladakh
370982
19
Lakshadweep
99540
20
Madhya Pradesh
42837762
21
Maharashtra
47116865
22
Manipur
587272
23
Meghalaya
860215
24
Mizoram
579740
25
Nagaland
639014
26
Odisha
25973337
27
Puducherry
1091093
28
Punjab
8930344
29
Rajasthan
29095048
30
Sikkim
399541
31
Tamil Nadu
9182178
32
Telangana
17325015
33
Tripura
566640
34
Uttar Pradesh
66203035
35
Uttarakhand
6387162
36
West Bengal
29787043
Total (A)
511991364
Not Yet Updated (B)
13023746
Grand Total (A+|B)
525015110
The Union Minister of State for Health and Family Welfare, Prof. S P Singh Baghel stated this in a written reply in the Rajya Sabha today.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
অয়ুস্মান ভারত দিজিতেল মিসনগী অনৌবা পাউ
এ.বি.ঐচ.এ আই.দি কার্দ করোর ৫২.৫ হেন্না শাখ্রে
06 FEB 2024 4:23PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা দিজিতেল হেল্থ ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবদা দরকার ওইবশিং শেমগৎনবা অয়ুস্মান ভারত দিজিতেল মিসন(এ বি দি এম) না পান্দম থম্লি। মিসন অসিগী মরুওইবা মচাকশিংগী মনুংদা নাগরিকশিংগী অয়ুস্মান ভারত হেল্থ একাউন্ত(এ বি ঐচ এ), হেল্থ প্রোফেসনেল রেজিস্ত্রি(ঐচ পি আর), হেল্থ ফেসিলিতি রেজিস্ত্রি(ঐচ এফ আর) অমসুং এ.বি.ঐচ.এ এপ্লিকেসন য়াওরি। অয়ুস্মান ভারত দিজিতেল মিসন্না শেমগৎপা দিজিতেল হেল্থ ইকোসিস্তমনা প্রাইমারি, সেকেন্দরি অমসুং তরসিয়ারি হেল্থকিয়ার শীনবা থুংনা মতেং পাংলি।
মীয়াম শরুক য়াবা ঙম্নবা, অয়ুস্মান ভারত হেল্থ একাউন্ত(এ বি ঐচ এ) নম্বরশিং শেম্লে। অয়ুস্মান ভারত হেল্থ একাউন্ত অসি মশিং ১৪ য়াওবা অখন্নবা হকশেলগী মশক তাক্নবা অমনি অমসুং মসি দিজিতেল ওইনা নত্ত্রগা হার্দকপিগী মওংদা শীজিন্নবা য়াগনি।
অয়ুস্মান ভারত হেল্থ একাউন্ত নম্বর শেম্বা অসি মশানা য়াবা ওইগদবনি।
24.01.2024 ফাওবদা, অয়ুস্মান ভারত হেল্থ একাউন্ত 52,50,15,110 শেমখ্রে।
রাজ্য/য়ু.তিগী ওইবা অকুপ্পা মরোলশিংদা মখাদা পীরি:
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি
শেমখ্রবা অয়ুস্মান ভারত হেল্থ একাউন্ত
1
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
437777
2
অন্ধ্র প্রদেস
41231065
3
অরুনাচল প্রদেস
332675
4
অসাম
17402397
5
বিহার
18403298
6
চান্দিগর
674965
7
ছতিসগর
19822176
8
দিল্লি
7918415
9
দাদ্রা নাগর হাভিলি দমন অমসুং দিয়ু
675191
10
গৱা
745858
11
গুজরাত
42251129
12
হরিয়ানা
12288393
13
হিমাচল প্রদেস
5568590
14
জম্মু অমসুং কাস্মির
8596224
15
ঝারখন্দ
7133354
16
কর্নাতকা
25611817
17
কেরলা
14866214
18
লাদাখ
370982
19
লক্ষদ্বিপ
99540
20
মধ্য প্রদেস
42837762
21
মহারাস্ত্রা
47116865
22
মনিপুর
587272
23
মেঘালয়
860215
24
মিজোরম
579740
25
নাগালেন্দ
639014
26
ওরিসা
25973337
27
পুদুচেরি
1091093
28
পঞ্জাব
8930344
29
রাজস্থান
29095048
30
সিক্কিম
399541
31
তামিল নাদু
9182178
32
তেলঙ্গানা
17325015
33
ত্রিপুরা
566640
34
উত্তর প্রদেস
66203035
35
উত্তরখন্দ
6387162
36
নোংচুপ বেঙ্গল
29787043
অপুনবা (A)
511991364
হৌজিক ফাওবা অনৌবা ফংদ্রিবা (B)
13023746
অপুনবা (A+B)
525015110
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ারগী রাজ্য মন্ত্রী প্রোফেসার এস.পি সিংহ বাঘেলনা ফোঙদোকখিবনি।