Ministry of Development of North-East Region
Check on Infiltration from Neighbouring Countries
24 JUL 2023 3:36PM by PIB Delhi
The Government has adopted a multi-pronged approach to contain cross-border infiltration which inter-alia includes tactical deployment of Border Guarding Forces along the International Borders, erection of border fencing & floodlighting, effective domination of the borders by patrolling, laying Nakas, manning observation posts along the borders, vulnerability mapping of Border Out Posts (BOPs), deployment of special surveillance equipments and vehicles like Hand Held Thermal Imager (HHTI), Night Vision Device (NVD), Twin telescope, UAVs, Long Range Reconnaissance and Observation System (LORROS), Battle Field Surveillance Radar (BFSR), Integrated surveillance technology equipped with CCTV/PTZ Cameras, IR Sensors and Infrared alarm with Command and Control System, relentless anti-infiltration operations, strengthening of intelligence network, anti-tunneling exercise in vulnerable areas and deployment of water crafts/boats, floating BOPs and technological solutions in non-feasible border areas like riverine gaps, etc.
Construction of fencing along India's borders has been taken up as per the requirement and situations prevailing on the respective borders to check illegal cross border activities and address security concerns.
This information was given by Union Minister for Ministry of Development of North Eastern Region Shri G. Kishan Reddy in a written reply in Lok Sabha today.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
য়ুম্লোন্নরিবা লৈবাকশিংদগী নারোন্দা চঙশিল্লকপা ঙাকথোকপা
24 JUL 2023 3:36PM by PIB Imphal
মালেমগী ঙমখৈশিংদা নারোন্দা চঙশিল্লকপা থিংনবা ঙমখৈ ঙাক্নবা ফোর্সশিং থমদুনা, ঙমখৈ শম্বল খাদুনা অমসুং মৈ থান্দুনা, পেত্রোল্লিং চৎতুনা, নাকাশিং থমদুনা, ঙমখৈশিং ওজার্বেসন পোস্তশিং থমদুনা, মরুওইবা বোর্দর আউদ পোস্তশিং মেপ্পিং তৌদুনা, অখন্নবা সর্ভিলিয়েন্স খুৎলায়শিং থমদুনা, হেন্দ হেল্দ থর্মেল ইমেজর, নাইত ভিসন দিভাইন্স, ত্বিন তেলেস্কোওপ, য়ু.এ.ভি, লোং রেঞ্জ রিকন্সাইন্সেস সর্ভিলিয়েন্স এন্দ ওবজার্বেসন সিস্তেম, বেত্তল ফিল্দ সর্ভিলিয়েন্স রাদার, ইন্তিগ্রেতেদ সর্ভিলিয়েন্স তোক্নোলোজি, সি.সি.তি.ভি, আই.আর সেন্সরশিং, ইনফ্রারেত আলার্ম কমান্দ অমসুং কন্ত্রোল সিস্তেম থমদুনা, ইন্তিলিজেন্স নেতৱার্ক ফগৎহন্দুনা, তন্নেল হুৎতনবা থবকশিং পায়খৎতুনা , হিশিং শীজিন্নদুনা ভারত সরকারনা থৌরাং কয়া পায়খৎলে
দরকারগী মতুংইন্না ভারতকী ঙমখৈ পরিংশিংদা শম্বল খাবগী থবকশিং পায়খৎলে অমসুং ঙমখৈশিংদা আইনগী ৱাংমদা ঙমখৈগী শরুকশিংদা লানশিল্লকপা থিংনবা থবক পায়খৎলে অমসুং ঙাক-শেনগা মরী লৈনবা থবকশিং লৌখৎলে।
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা দোনরগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী জি.কিসন রেদ্দিনা ফোঙদোকখিবনি।