Ministry of Panchayati Raj
Development Plans of Gram Panchayats
05 APR 2023 5:38PM by PIB Delhi
State wise details of Gram Panchayat Development Plan (GPDP) along with the number of activities sanctioned, completed and ongoing as reported by States for the plan year 2022-23 is at Annexure.
Under Digital India Programme, Ministry is implementing e-Panchayat Mission Mode Project (MMP) with the aim to transform the functioning of Panchayati Raj Institutions (PRIs), making them more transparent, accountable, and effective. The Ministry launched eGramSwaraj, a work-based Accounting Application for Panchayati Raj Institutions underthee-Panchayat MMP on 24thApril 2020. This application encompasses all aspects of Panchayat functioning viz. planning, budgeting, accounting, monitoring, asset management etc., on asingle digital platform including online payments.
Under e-Panchayat MMP funds are being provided to National Informatics Center Services Inc. (NICSI) for central level support for maintenance of e-Panchayat applications. In 2022-23, the expenditure on e-Panchayat MMP is Rs.15crore.
This information was given by the Union Minister of State for Panchayati Raj, Shri Kapil Moreshwar Patil in a written reply in Rajya Sabha today.
****
Annexure
S. N.
State Name
Total GPs
Uploaded GPDP
Total Sanction Activities*
Ongoing Activities
Completed
1
ANDAMAN AND NICOBAR ISLANDS
70
70
0
0
0
2
ANDHRA PRADESH
13324
13323
1733
913
1
3
ARUNACHAL PRADESH
2108
1960
960
685
0
4
ASSAM
2663
2191
1901
1083
0
5
BIHAR
8150
8067
139374
76835
133
6
CHHATTISGARH
11657
11650
66600
52770
53
7
GOA
191
191
240
196
3
8
GUJARAT
14355
13965
11356
5708
7
9
HARYANA
6230
6225
5416
4250
124
10
HIMACHAL PRADESH
3615
3600
9523
7913
7
11
JAMMU AND KASHMIR
4291
4289
88
3
0
12
JHARKHAND
4345
4335
23026
15719
15
13
KARNATAKA
5958
5891
117681
105301
43
14
KERALA
941
941
26809
15632
57
15
LADAKH
193
193
0
0
0
16
LAKSHADWEEP
10
0
0
0
0
17
MADHYA PRADESH
23067
22928
82304
58606
161
18
MAHARASHTRA
27921
27807
30953
26284
17
19
MANIPUR
3812
758
2
1
0
20
MEGHALAYA
7033
0
0
0
0
21
MIZORAM
834
763
4
0
0
22
NAGALAND
1290
0
0
0
0
23
ODISHA
6798
6781
76762
53650
431
24
PUDUCHERRY
108
0
0
0
0
25
PUNJAB
13241
13218
3553
2722
0
26
RAJASTHAN
11285
11303
105417
76728
319
27
SIKKIM
185
180
241
231
0
28
TAMIL NADU
12525
12170
6144
4998
1
29
TELANGANA
12769
12756
67845
57600
39
30
THE DADRA AND NAGAR HAVELI AND DAMAN AND DIU
38
38
0
0
0
31
TRIPURA
1178
1176
5817
4388
9
32
UTTARAKHAND
7791
7780
14749
12268
7
33
UTTAR PRADESH
58189
58084
824476
743713
842
34
WEST BENGAL
3339
3213
69320
52712
161
Total
269504
255846
1692294
1380909
2430
* GPDP are prepared with the inclusion of all activities in a GP irrespective of resources. However, the sanctioned activities are mainly reported by the States in respect of Central Finance Commission.

পঞ্চায়তী রাজগী মন্ত্রালয়
গ্রাম পঞ্চায়ৎশিংগী দিবলপমেন্ত প্লানশিং
05 APR 2023 5:38PM by PIB Imphal
প্লান তৌবা চহি ২০২২-২৩গীদমক রাজ্যশিংনা পীরকপা রিপোর্তকী মতুং ইন্না সেঙ্কসন তৌরবা, মপুং ফানা লোইশিল্লবা অমসুং হৌজিক চত্থরিবা এক্তিবিতীশিংগী মশিংগা লোয়ননা রাজ্য-রাজ্যশিংগী ওইবা গ্রাম পঞ্চায়ৎ দিবলপমেন্ত প্লান (জি.পি.দি.পি.)গী অকুপ্পা ৱারোল এনেক্সচরদা পীরি।
দিজিতেল ইন্দিয়া প্রোগ্রামগী মখাদা মন্ত্রালয়না পঞ্চায়তি রাজ ইন্সতিত্যুসন (পি.আর.আই.)গী ফঙ্কসন তৌবা ত্রান্সফোর্ম তৌবা, মখোয়বু হেন্না ত্রান্সপরেন্ত, একাউন্তেবল অমসুং ইফেক্তিব ওইহন্নবা পান্দমগা লোয়ননা ই-পঞ্চায়ৎ মিসন মোদ প্রোজেক্ত (এম.এম.পি.) ইমপ্লিমেন্ত তৌরি। মন্ত্রালয়না ২০২০গী এপ্রিল ২৪দা ই-পঞ্চায়ৎ এম.এম.পি.গী মখাদা পঞ্চায়তি রাজ ইন্সতিত্যুসনশিংগীদমক ৱার্ক-বেজ একাউন্তিং এপ্লিকেসন অমা ওইরিবা ই গ্রাম স্বরাজ হৌদোকখি। এপ্লিকেসন অসিদা ওনলাইন পেমেন্তশিং য়াওনা সিঙ্গল দিজিতেল প্লেতফোর্ম অমদা পঞ্চায়ৎকী মথৌ তৌবগী এস্পেক্ত পুম্নমক হায়বদি প্লানিং, বজেতিং, একাউন্তিং, মোনিতরিং, এসেত মেনেজমেন্ত অসিনচিংবা য়াওরি।
ই-পঞ্চায়ৎ এম.এম.পি.গী মখাদা ফন্দশিং ই-পঞ্চায়ৎ এপ্লিকেসনশিংগী মেন্তিনেন্সকীদমক কেন্দ্র থাক্কী তেংবাংগীদমক নেস্নেল ইনফোর্মেতিক্স সেন্তর সর্বিসেস আই.এন.সি. (এন.আই.সি.এস.আই.) দা ফংহল্লি। ২০২২-২৩দা ই-পঞ্চায়ৎ এম.এম.পি.দা চাদিং অসি লুপা করোর ১৫ ওইখি।
ইনফোর্মেশন অসি ঙসি রাজ্য সভাদা কেন্দ্রগী পঞ্চায়তি রাজগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী কপিল মোরেশ্বর পতিলনা অইবা পাউখুম অমদা পীখিবনি।
****
এনেক্সচর
মথং মনাও
রাজ্য মমিং
অপুনবা গ্রাম পঞ্চায়ৎশিং
অপলোদ তৌরবা জি.পি.দি.পি.
অপুনবা সেঙ্কসন এক্তিবিতীশিং*
হৌজিক চত্থরিবা এক্তিবিতীশিং
মপুং ফানা লোইশিল্লবা
১
অন্দমান অমসুং নিকোৱার ইথৎশিং
৭০
৭০
০
০
০
২
আন্ধ্র প্রদেশ
১৩৩২৪
১৩৩২৩
১৭৩৩
৯১৩
১
৩
অরুনাচল প্রদেশ
২১০৮
১৯৬০
৯৬০
৬৮৫
০
৪
অসাম
২৬৬৩
২১৯১
১৯০১
১০৮৩
০
৫
বিহার
৮১৫০
৮০৬৭
১৩৯৩৭৪
৭৬৮৩৫
১৩৩
৬
ছত্তিশগর
১১৬৫৭
১১৬৫০
৬৬৬০০
৫২৭৭০
৫৩
৭
গৱা
১৯১
১৯১
২৪০
১৯৬
৩
৮
গুজরাত
১৪৩৫৫
১৩৯৬৫
১১৩৫৬
৫৭০৮
৭
৯
হরিয়ানা
৬২৩০
৬২২৫
৫৪১৬
৪২৫০
১২৪
১০
হিমাচল প্রদেশ
৩৬১৫
৩৬০০
৯৫২৩
৭৯১৩
৭
১১
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
৪২৯১
৪২৮৯
৮৮
৩
০
১২
ঝার্খন্দ
৪৩৪৫
৪৩৩৫
২৩০২৬
১৫৭১৯
১৫
১৩
কর্নাতকা
৫৯৫৮
৫৮৯১
১১৭৬৮১
১০৫৩০১
৪৩
১৪
কেরলা
৯৪১
৯৪১
২৬৮০৯
১৫৬৩২
৫৭
১৫
লদাখ
১৯৩
১৯৩
০
০
০
১৬
লক্ষদ্বীপ
১০
০
০
০
০
১৭
মধ্য প্রদেশ
২৩০৬৭
২২৯২৮
৮২৩০৪
৫৮৬০৬
১৬১
১৮
মহারাস্ত্র
২৭৯২১
২৭৮০৭
৩০৯৫৩
২৬২৮৪
১৭
১৯
মনিপুর
৩৮১২
৭৫৮
২
১
০
২০
মেঘলায়া
৭০৩৩
০
০
০
০
২১
মিজোরাম
৮৩৪
৭৬৩
৪
০
০
২২
নগালেন্দ
১২৯০
০
০
০
০
২৩
ওরিশা
৬৭৯৮
৬৭৮১
৭৬৭৬২
৫৩৬৫০
৪৩১
২৪
পুদুচেরী
১০৮
০
০
০
০
২৫
পঞ্জাব
১৩২৪১
১৩২১৮
৩৫৫৩
২৭২২
০
২৬
রাজস্থান
১১২৮৫
১১৩০৩
১০৫৪১৭
৭৬৭২৮
৩১৯
২৭
সিক্কিম
১৮৫
১৮০
২৪১
২৩১
০
২৮
তমিল নাদু
১২৫২৫
১২১৭০
৬১৪৪
৪৯৯৮
১
২৯
তেলঙ্গনা
১২৭৬৯
১২৭৫৬
৬৭৮৪৫
৫৭৬০০
৩৯
৩০
দাদ্রা অমসুং নগর হভেলি অমসুং দামন অমসুং দ্যু
৩৮
৩৮
০
০
০
৩১
ত্রিপুরা
১১৭৮
১১৭৬
৫৮১৭
৪৩৮৮
৯
৩২
উত্তরাখন্দ
৭৭৯১
৭৭৮০
১৪৭৪৯
১২২৬৮
৭
৩৩
উত্তর প্রদেশ
৫৮১৮৯
৫৮০৮৪
৮২৪৪৭৬
৭৪৩৭১৩
৮৪২
৩৪
ৱেস্ত বেঙ্গল
৩৩৩৯
৩২১৩
৬৯৩২০
৫২৭১২
১৬১
অপুনবা
২৬৯৫০৪
২৫৫৮৪৬
১৬৯২২৯৪
১৩৮০৯০৯
২৪৩০
* জি.পি.দি.পি. অসি জি.পি. অমদা রিসোর্সশিং য়েংদনা এক্তিবিতী পুম্নমক মনুং চন্না শেম শাই। অদুম ওইনমক, সেঙ্কসন তৌরবা এক্তিবিতীশিং অদু সেন্ত্রেল ফাইনান্স কমিসনগী মতুং ইন্না রাজ্যশিংনা মরুওইনা রিপোর্ত তৌই।