UPSC
Result of Central Armed Police Forces (Assistant Commandants) Examination, 2019
05 SEP 2022 6:05PM by PIB Delhi
Based on the result of the written part of the Central Armed Police Forces (Assistant Commandants) Examination, 2019 held on 18th August, 2019 and the interviews for Personality Test held from 2nd November to 27th November 2020, list of finally recommended candidates was notified vide Press Note dated 05-02-2021 recommending a total of 264 candidates, as per the following break-up, for appointment to the posts of Assistant Commandants (Group A) in the Central Armed Police Forces viz. Border Security Force (BSF), Central Reserve Police Force (CRPF), Central Industrial Security Force (CISF), Indo-Tibetan Border Police (ITBP) and Sashastra Seema Bal (SSB):
GENERAL
EWS
OBC
SC
ST
Total
132
(Incl. 01 Ex-Serviceman)
-
81*
(Incl. 06 Ex-Servicemen)
30
(Incl. 03 Ex-Servicemen)
21
(Incl. 02 Ex-Servicemen)
264
(Incl. 12 Ex-Servicemen)
*Result of one candidate was withheld on the direction of Hon’ble High Court of Gauhati.
In accordance with the directions of Hon’ble High Court of Delhi in the pending matters pertaining to EWS category candidates, all 30 vacancies reported under the EWS category were kept unfilled till the matters were finally decided by the Hon’ble Court. Result of 10 EWS candidates who were qualifying the examination at General Qualifying Standard, however, was released as General category candidates for the time being till their status under EWS category is decided.
In accordance with Rule 16 (4) and (5) of the Central Armed Police Forces (Assistant Commandants) Examination, 2019, the Commission maintained a consolidated Reserve List of 70 candidates ranking in order of merit below the last recommended candidate under respective categories, as under:
GENERAL
EWS
OBC
SC
ST
TOTAL
35
-
34
-
01
70
As stated in para 2 above, due to matter regarding eligibility under EWS category being sub-judice, no Reserve List for EWS category could be drawn owing to all the vacancies requisitioned for EWS category remaining unfilled. The Reserve List maintained for the General Category candidates was also to undergo change due to change in eligibility of some of the EWS candidates to General in the eventuality of directions of Hon’ble Court going against the petitioners. It was further emphasized that the result of Central Armed Police Forces (ACs) Examination, 2019 and the Reserve List were subject to changes that may be necessitated by the orders that may be passed in matter pending before the Hon’ble High Court of Delhi.
Subsequent to declaration of the result of the Central Armed Police Forces (ACs) Examination, 2019, the Commission filed SLP (C) No. 426/2021 in the Hon’ble Supreme Court against the judgement of Hon’ble High Court of Delhi in WP(C) No. 8938/2020 in the matter of Gaurav Singh & Ors. Vs. Union of India & Anr. The matter regarding conferring of EWS status to the respondent Writ-petitioners has been decided by Hon’ble Supreme Court in favour of the Commission vide judgment dated 18.05.2022 in the above SLP(C).
In compliance of the Order made by Hon’ble Supreme Court in the aforesaid SLP(C), the issue of grant of EWS status to such candidates of EWS category who appeared in the interviews for the Personality Test of the Central Armed Police Forces (ACs) Examination, 2019, has been revisited and based on revised scrutiny and certification of eligibility, result of the Central Armed Police Forces (ACs) Examination, 2019 has been recast and the revised list is enclosed. A total number of 288 candidates have been recommended for appointment as per following break-up:
GENERAL
EWS
OBC
SC
ST
Total
125
(Incl. 01 Ex-Serviceman)
30
82
(Incl. 07$ Ex-Servicemen)
30
(Incl. 03 Ex-Servicemen)
21#
(Incl. 01 Ex-Serviceman)
288
(Incl. 12 Ex-Servicemen)
$ Withheld result of 01 candidate has been declared.
# Candidature of 01 finally recommended Ex-S(ST) candidate was cancelled subsequent to the final result declared on 05.02.2021, and, therefore, one more ST candidate has been recommended against the vacancy arising due to this cancellation.
In accordance with Rule 16 (4) and (5) of the Central Armed Police Forces (Assistant Commandants) Examination, 2019, the Commission is maintaining a consolidated Reserve List of 79 candidates ranking in order of merit below the last recommended candidate under respective categories (qualifying at General Standard/Community Standard) which is as under:
GENERAL
EWS
OBC
SC
ST
TOTAL
42
02*
34
-
01
79
* only 02 candidates are available in the Reserve List of EWS Category.
Appointments to the various services shall be made by the Government according to the number of vacancies available and subject to the candidates fulfilling all the prescribed eligibility conditions/provisions contained in the Rules for the Examination and verifications, wherever due, being completed satisfactorily. Allotment to various services shall be made according to the merit obtained and preference of services given by candidates.
The number of vacancies reported by the Government to be filled are as under:
Name of Service
Total Number of Vacancies
General
EWS
OBC
SC
ST
Total
C.R.P.F
45
10
29
16
08
108
B.S.F.
61
10
18
05
06
100
I.T.B.P.
19
02
06
--
01
28
S.S.B.
29
06
19
07
05
66
C.I.S.F.
13
02
10
02
01
28
TOTAL
167
30
82
30
21
330*
*incl. 10% of total vacancies reserved for Ex-Servicemen.
The candidatures of 11 recommended candidates under EWS category with following Roll Numbers are provisional:
0503982
0509236
0510104
0826252
0837339
0857755
0858715
1508001
1512786
1513075
5406148
Union Public Service Commission has a ‘Facilitation Counter’ near Examination Hall Building in its Campus. Candidates may obtain any information /clarification regarding their Examination/recruitments on working days between 10:00 hours to 17:00 hours in person or over Telephone Nos. 011-23385271/ 23381125. The result will also be available on the U.P.S.C. website, i.e., http//www.upsc.gov.in
Revised List of recommended candidates, in order of merit, starts from P. 4/- onwards. This list is in supersession of the list of recommended candidates notified on 05-02-2021.
Click here for results:

য়ু.পি.এস.সি.
সেন্ত্রেল আর্ম্দ পুলিস ফোর্সেস (এসিস্তেন্ত কম্মান্দেন্তস) একজামিনেসন, ২০১৯গী ফল
05 SEP 2022 6:05PM by PIB Imphal
ওগস্ত ১৮, ২০১৯দা পাঙত্থোকখিবা সেন্ত্রেল আর্ম্দ পুলিস ফোর্সেস (এসিস্তেন্ত কম্মান্দেন্ত) একজামিনেসন, ২০১৯গী অইবা শরুক অমসুং নবেম্বর ২দগীনা নবেম্বর ২৭, ২০২০ ফাওবদা পাঙথোকখিবা পার্সনেলিতী তেস্তকী ইন্তর্ভ্যুশিংদা য়ুম্ফম ওইদুনা অরোইবা ওইনা রিকম্মেন্দ তৌরবা কেন্দিদেৎশিংগী লিস্ত অসি ০৫-০২-২০২১দা থোকখিবা অপুনবা কেন্দিদেৎ ২৬৪ রিকম্মেন্দ তৌদুনা থোকখিবা প্রেস নোৎতা অমদা মখাদা পীরিবা সেন্ত্রেল আর্ম্দ পুলিস ফোর্সশিং হায়বদি বোর্দর সেক্যুরিতী ফোর্স (বি.এস.এফ.), সেন্ত্রেল রিজর্ব পুলিস ফোর্স (সি.আর.পি.এফ.), সেন্ত্রেল ইন্দস্ত্রিএল সেক্যুরতি ফোর্স (সি.আই.এস.এফ.), ইন্দো-তিবেতান বোর্দর পুলিস ফোর্স (আই.তি.বি.পি.) অমসুং সাশস্ত্রা সীমা বাল (এস.এস.বি.)দা এসিস্তেন্ত কম্মান্দেন্তস (গ্রুপ এ)গী ফমদা লৌনবা মখাগী ব্রেক অপ অসিদা লাউথোকখিঃ
জেনরেল
ই.দব্ল্যু.এস.
ও.বি.সি.
এস.সি.
এস.তি.
Total
১৩২
( এক্স সর্ভিস মেন ০১ য়াওনা)
-
৮১*
(এক্স সর্ভিস মেন ০৬ য়াওনা)
৩০
(এক্স সর্ভিস মেন ০৩ য়াওনা)
২১
(এক্স সর্ভিস মেন ০২ য়াওনা)
২৬৪
(এক্স সর্ভিস মেন ১২ য়াওনা)
*ইকাইখুম্নজরিবা গৌহাতি হায় কোর্তকী য়াথং মতুং ইন্না কেন্দিদেৎ অমগী ফল লাউথোক্তনা থমখি।
ইকাইখুম্নজরিবা দিল্লী হায় কোর্তকী য়াথং মতুং ইন্না, ই.দব্ল্যু.এস. কাংলুপকী কেন্দিদেৎশিংগী লোইশন্দ্রিবা থবক্কা মরী লৈননা, ই.দব্ল্যু.এস. কাংলুপকী মখাদা অহাংবা ফম ৩০ ইকাইখুম্নজরিবা কোর্তনা অরোইবা ৱারেপ লৌদ্রিবা ফাওবা অদুম্মক হাঙদুনা থমখি। জেনরেল ক্বালিফাইং স্তেন্দার্দকী পরিখা অদুদা খল্লবা ই.দব্ল্যু.এস. কেন্দিদেৎ ১০গী ফলবু মখোয়গী ই.দব্ল্যু.এস. কাংলুপকী স্তেতস লেপত্রিবা ফাওবা মতম খরগী ওইনা জেনরেল কাংলুপতা লাউথোকখি।
সেন্ত্রেল আর্ম্দ পুলিস ফোর্সেস (ইসিস্তেন্ত কম্মান্দেন্ত) এগজামিনেসন, ২০১৯গী রুল ১৬ (৪) অমসুং (৫)কী মতুং ইন্না, কম্মিসন অসিনা কেন্দিদেৎ ৭০গী রিজর্ব লিস্ত অমা মেরিৎকী মতুং ইন্না মখাদা পীরিবা অরোইবা রিকমেন্দেদ কেন্দিদেৎকী মরী লৈনবা কাংলুপতা পীরি।
জেনরেল
ই.দব্ল্যু.এস.
ও.বি.সি.
এস.সি.
এস.তি.
TOTAL
৩৫
-
৩৪
-
০১
৭০
মথক্কী পেরা ২দা পল্লিবগুম্না, ই.দব্ল্যু.এস. কাংলুপকী মখাদা লৈবা ইলিজিবিলিতীগা মরী লৈনবা হীরম্না সব-জুদিস ওইবা অমসুং ই.দব্ল্যু.এস. কাংলুপকী অহাংবশিং মেনশিনবা ঙমদবনা মরম ওইদুনা ই.দব্ল্যু.এস. কাংলুপকী ওইনা রিজর্ব লিস্ত অমত্তা থোকপা ঙমদনা লৈরি। জেনরেল কাংলুপকী রিজর্ব লিস্ত অসিসু ই.দব্ল্যু.এস. কেন্দিদেৎ খরবু জেনরেলদা চিংখৎনবা ইকাইখুম্নজরিবা কোর্তকী য়াথং অসিসু পেরিসনর খরগী মাইয়োক্তা লৈবনা অহোংবা পুরক্তবা য়াখিদে। মসিমসু মখা তানা পল্লি মদুদি সেন্ত্রেল আর্ম্দ পুলিস ফোর্সেস (এ.সি.শিং) একজামিনেস, ২০১৯গী ফল অমসুং রিজর্ব লিস্ত অসিসু ইকাইখুম্নজরিবা দিল্লী হায় কোর্তকী মাংদা লোইশিন্দনা লৈরিবা থবকশিং পাস তৌরকপগা লোইননা অহোংবা লৈরবা য়ারি।
সেন্ত্রেল আর্ম্দ পুলিস ফোর্সেস (এ.সি.শিং) একজামিনেসন, ২০১৯গী ফল লাউথোকপগী মতুংদা, কম্মিসন অসিনা এস.এল.পি. (সি.) নম্বর ৪২৬/২০২১ অমা ইকাইখুম্নজরিবা সুপ্রিম কোর্ততা ইকাইখুম্নজরিবা দিল্লী হায় কোর্তকী দব্ল্যু.পি. (সি) নম্বর ৮৯৩৮/২০২০না পীখিবা জজমেন্ত অমগী মায়োক্তা গৌরব সিংহ অমসুং ও.আর.এস. ভর্সস য়ুনিয়ন ওব ইন্দিয়া অমসুং এ.এন.আর.গী মতাংদা ফাইল তৌখি। রেস্পোন্দেন্ত রিত-পিতিসনরগী ই.দব্ল্যু.এস. স্তেতস পীবগী মতাং অমা ইকাইখুম্নজরিবা সুপ্রিম কোর্তনা কম্মিসনগী মাইকৈদা ভাইদ জজমেন্ত তাং ১৮.০৫.২০২২দা মথক্কী এস.এল.পি. (সি.)গী ৱারেপ লৌখি।
এস.এল.পি. (সি)দা ইকাখুম্নজরিবা সুপ্রিম কোর্তনা থোকখিবা ওর্দর ইল্লদুনা, সেন্ত্রেল আর্ম্দ পুলিস ফোর্সেস (এ.সি.) একজামিনেস, ২০১৯গী পার্সনেলিতী তেস্ততা শরুক য়াখিবা ই.দব্ল্যু.এস. কাংলুপকী কেন্দিদেৎশিংদা ই.দব্ল্যু.এস. স্তেতস পীবগী ইস্যু অসিবু নৌনা পুথোকখি অমসুং নৌনা য়েংশিল্লবা স্ক্রুতিনি অমসুং সর্তিফিকেসন ইলিজিবিলিতীদা য়ুম্ফম ওইদুনা সেন্ত্রেল আর্ম্দ পুলিস ফোর্সেস (এ.সি.) একজামিনেসন, ২০১৯গী ফলসু নৌনা কাস্ত তঊখি অমসুং রিভাইজ লিস্তসু হাপ্লি। অপুনবা কেন্দিদেৎ ২৮৮পু মখাগী ব্রেক অপ অসিগী মতুং ইন্না এপোইন্তমেন্তকীদমক রিকম্মেন্দ তৌখিঃ
জেনরেল
ই.দব্ল্যু.এস.
ও.বি.সি.
এস.সি.
এস.তি.
অপুনবা
১২৫
(এক্স সর্ভিস মেন ০১ য়াওনা)
৩০
৮২
(এক্স সর্ভিস মেন ০৭$ য়াওনা)
৩০
(এক্স সর্ভিস মেন ০৩ য়াওনা)
২১#
(এক্স সর্ভিস মেন ০১ য়াওনা)
২৮৮
(এক্স সর্ভিস মেন ১২ য়াওনা)
$ কেন্দিদে ০১গী লাউথোক্তনা লৈহিবা ফল অমা লাউথোকখি।
# কেন্দিদেত ০১গী অরোইবা ওইনা রিকম্মেন্দেদ এক্স –এস (এস.তি.) কেন্দিদেৎ অমা ০৫.০২.২০২১দা থোকপা অরোইবা ফলগী মতুং ইন্না কেন্সেল তৌখি, অমসুং মসিনা মরম ওইদুনা, এস.তি. কেন্দিদেৎ অমসু কেন্সেলেসন অসিনা মরম ওইদুনা লাকপা অহাংবা ফম্না রিকমেন্দ তৌখি।
সেন্ত্রেল আর্ম্দ পুলিস ফোর্সেস (ইসিস্তেন্ত কম্মান্দেন্ত) এগজামিনেসন, ২০১৯গী রুল ১৬ (৪) অমসুং (৫)কী মতুং ইন্না, কম্মিসন অসিনা কেন্দিদেৎ ৭৯গী কন্সোলিদেতেদ রিজর্ব লিস্ত অমা মেরিৎকী মতুং ইন্না মখাদা পীরিবা অরোইবা রিকমেন্দেদ কেন্দিদেৎকী মরী লৈনবা কাংলুপতা (জেনরেল স্তেন্দার্দ/কম্ম্যুনিতী স্তেন্দার্দ) মখাগী অসুম্না পীরিঃ
জেনরেল
ই.দব্ল্যু.এস.
ও.বি.সি.
এস.সি.
এস.তি.
অপুনবা
৪২
০২*
৩৪
-
০১
৭৯
*ই.দব্ল্যু.এস. কাংলুপতা রিজর্ব লিস্ততা কেন্দিদেৎ ০২ খক্তমক ফংখি।
তোঙান-তোঙানবা সর্ভিসশিংদা থবক লৌবগী থবক অসি লৈঙাক্না লৈরিবা অহাংবা মশীংগী মতুং ইন্না অমসুং একজামিনেসন অদুদা পীরিবা রুলশিং অমসুং ভেরিফিকেসনশিংদা য়াওরিবা কন্দিসন/প্রোভিজনশিংদু কেন্দিদেৎ অদুনা মপুং ফাহনবগী অমসুং মদুদা পেন্নিংঙাই ওইবগী মতুং ইন্না লৌগনি। তোঙান-তোঙানবা সর্ভিসশিংদা পীবগী থবকনা ফংলিবা মেরিৎ অমসুং কেন্দিদেৎ অদুনা পীরকপা সর্ভিসশিংগী প্রিফরেন্সকী মতুং ইন্না লেপকনি।
লৈঙাক্না রিপোর্ত তৌরকপা মেনশিনগদবা অহাংবা ফমশিং মশীং মখাদা পীরিঃ
সর্ভিসকী মমিং
অহাংবগী অপুনবা মশীং
জেনরেল
ই.দব্ল্যু.এস.
ও.বি.সি.
এস.সি.
এস.তি.
অপুনবা
সি.আর.পি.এফ.
৪৫
১০
২৯
১৬
০৮
১০৮
বি.এস.এফ.
৬১
১০
১৮
০৫
০৬
১০০
আই.তি.বি.পি.
১৯
০২
০৬
--
০১
২৮
এস.এস.বি.
২৯
০৬
১৯
০৭
০৫
৬৬
সি.আই.এস.এফ.
১৩
০২
১০
০২
০১
২৮
অপুনবা
১৬৭
৩০
৮২
৩০
২১
৩৩০*
*এক্স সর্ভিসমেনশিংগীদমক অপুনবা ওইনা ১০%গী অহাংবা থম্বা য়াওনা।
মখাগী রোল নম্বরশিং অসিগা লোইননা ই.দব্ল্যু.এস. কাংলুপতা রিকমেন্দ তৌরবা কেন্দিদেৎ ১১গী কেন্দিদেচর অসি প্রোভিজনেল ওইরিঃ
০৫০৩৯৮২
০৫০৯২৩৬
০৫১০১০৪
০৮২৬২৫২
০৮৩৭৩৩৯
০৮৫৭৭৫৫
০৮৫৮৭১৫
১৫০৮০০১
১৫১২৭৮৬
১৫১৩০৭৫
৫৪০৬১৪৮
য়ুনিয়ন পব্লিক সর্ভিস কম্মিসননা 'ফেসিলিতেসন কাউন্তর' অমা কেম্পস্তা লৈরিবা একজামিনেসন হোল বিল্দিংগী ময়াদা থম্লি। কেন্দিদেৎশিংনা মখোয়গী একজামিনেস/রিক্রুৎমেন্তকা মরী লৈনবা ঈপাউ/ক্লেরিফিকেসন অমহেক্তবু শুতি নত্তবা নুমিৎকী পুং ১০:০০দগী ১৭:০০ ফাওবগী মনুংদা মশানা নৎত্রগা তেলিফোন নম্বর ০১১-২৩৩৮৫২৭১/২৩৩৮১১২৫ অসিদা ফাওনবা য়াগনি। ফল অসিসু য়ু.পি.এস.সি.গী ৱেবসাইৎ হায়বদি http//www.upএস.সি..gov.in ফংগনি।
মেরিৎকী মতুং ইন্না পীবা রিকমেন্দেদ কেন্দিদেৎশিংগী রিভাইস লিস্তনা পি. ৪দগী হৌদুনা পীরি। হায়রিবা লিস্ত অসি ০৫-০২-২০২১দা থোকখিবা রিকমেন্দেদ লিস্ত অদুবু সপ্রেসন্দা থমদুনা ফোংবনি।
রিজল্ৎকীদমক মফম অসিদা নম্বীয়ুঃ