Ministry of Defence
AZADI KA AMRIT MAHOTSAV
INDIAN NAVY@75
06 AUG 2022 5:40PM by PIB Delhi
As part of Azadi Ka Amrit Mahostav (AKAM) to celebrate 75 years of India’s Independence, commemorative visits are being undertaken by Indian Navy ships to foreign ports in every continent (except Antarctica). Details are as follows:-
Ser
Continent
Port Call/ Country
IN Ship
1.
Asia
Muscat, Oman
Chennai, Betwa
Singapore
Saryu
1.
Africa
Mombasa, Kenya
Trikand
1.
Australia
Perth, Australia
Sumedha
1.
North America
San Diego, USA
Satpura
1.
South America
Rio de Janeiro, Brazil
Tarkash
1.
Europe
London, UK
Tarangini
Various activities and events are being planned at each of these ports by Indian Missions on 15 August 2022 during the visit by IN Ships. The most significant amongst these would be the hoisting of our tri colour onboard these ships in the presence of Indian diaspora and distinguished local dignitaries. This event is spread across six Continents, three Oceans and in six different Time Zones.
Other activities being planned include official calls by IN crew on senior leadership of host country, participation by IN contingent/ Guard at the Flag Hoisting Ceremony in the respective Embassies, band performance at a prominent public place/ auditorium, ship open to visitors, visit by school children/ Indian diaspora, deck reception and various cultural events as organised by Indian Embassies.
At London (UK), the crew of INS Tarangini would be paying homage to the Indian soldiers, who gave the supreme sacrifice during the two World Wars, at the Commonwealth Memorial gates. Similarly, a ceremonial wreath laying by the IN ship crew/ delegation is scheduled at Kranji War Memorial and the INA Marker at Singapore. At Mombassa (Kenya), the IN crew will participate in the inauguration of a commemorative pillar in the Battlefield area of Taita Taveta region where Indian soldier fought and sacrificed their lives whilst serving under East Africa campaign of World War – I. The commemorative events will also include battlefield tours, a mobile exhibition and a Light and Sound show at Fort Jesus highlighting the contribution of the Indian soldiers in WW-I as well as India’s struggle for independence.
The 75th year of India’s Independence Azadi Ka Amrit Mahotsav is an occasion to reinvigorate and reemphasise India’s maritime moorings. Towards this, a large number of activities have been undertaken by the Indian Navy over the last one year both within the country and abroad. Commemorative ship visits to 75 Indian ports in the year 2021-22, President’s Fleet Review aligned with the 75th year of independence, Lokayan 2022 (sail ship expedition), display of monumental national flag at Mumbai, community outreach programs across all coastal districts of India, freedom run at various cities, sailing regattas, mountaineering/ cycling expeditions, blood donation camps, coastal cleanup efforts, seminars/ events on India’s rich maritime heritage, and felicitation of gallantry award winners and war veterans (born in or before 1947) are some of the prominent events undertaken.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
আজাদী কা অমৃত মহোৎসব
ইন্দিয়ন নেভী @৭৫
06 AUG 2022 5:40PM by PIB Imphal
আজাদী কা অমৃত মহোৎসৱ (এ.কে.এ.এম.)গী শরুক অমা ওইনা, ভারতকী নিংতম্বগী চহি ৭৫শুবগী থৌরম পাংথোক্নবগীদমক্তা ভারতকী নেভীগী জহাজশিংনা কন্তিনেন্ত খুংদিংমক্তা লৈরিবা (অন্তার্কতিকা য়াওদনা) মপান লমগী পোর্তশিংদা নিংশিং খোংচৎ চৎখি। অকুপ্পা মরোলশিং অদু মখাদা পীরি:-
সিরিয়ল
কন্তিনেন্ত
পোর্ত কোল/ লৈবাক
আই.এন. জহাজ
ক.
এসিয়া
মুস্কেত, ওমান
চেন্নাই, বেত্বা
সিঙ্গাপুর
সর্য়ু
খ.
অফ্রিকা
মোম্বাসা, কেন্যা
ত্রিকান্দ
গ.
ওস্ত্রেলিয়া
পর্থ, ওস্ত্রেলিয়া
সুমেধা
ঘ.
নোর্থ অমেরিকা
সেন দিয়েগো, য়ু.এস.এ.
সতপুরা
ঙ.
সাউথ অমেরিকা
রিয়ো দে জানেরো, ব্রাজিল
তর্কাশ
চ.
য়ুরোপ
লন্দন, য়ু.কে.
তরঙ্গিনি
আই.এন. জহাজশিংনা মখোয়গী খোংচৎ অদুগী মনুংদা ২০২২গী ওগস্ত ১৫দা ভারতকী মিসনশিং অদুনা মসিগী পোর্ত খুদিমক অসিদা থবক-থৌরমশিং অমসুং থৌরম কয়া অমা পাংথোক্নবা থৌরাং তৌখি। মসিগী মনুংদা খ্বাইদগী মরু ওইবা অদুদি ইন্দিয়ন দাইসপোরা অমসুং লমদম অদুগী শক্নাইরবা দিগ্নিতরীশিংগা লোইননা মসিগী জহাজশিং অসিদা ঐখোয়গী মচু অহুমগী ফিরাল চিংখৎপা অদুনা ওইগনি। মসিগী থৌরম অসি কন্তিনেন্ত তরুক, মহাসাগর অমসুং তোঙান-তোঙানবা তাইম জোন তরুক্তা শিনবা থুংনা পাংথোক্কদৌরিবনি।
থৌরাং তৌরিবা অতোপ্পা থৌরমশিং অদুগী মনুংদা য়াওরিবশিং অদুদি থৌবু ওইরিবা লৈবাক অদুগী অৱাংবা থাক্কী লুচিংবশিংদা ‌আই.এন.গী ক্রুশিংনা ওফিসিয়েল ওইবা কোলশিং তৌবা, আই.এন. কন্তিঞ্জেন্ত/গার্দ অদুনা মশা-মশাগী এম্বেশীশিংদা ফিরাল চিংখৎপগী থৌরমদা শরুক য়াবা, মরু ওইবা মীয়াম তিনবা মফমশিংদা/ওদিতোরিয়মদা বেন্দ পর্ফোর্মেন্স উৎপা, জহাজ অদুবু ভিজিতরশিংদা চংদুনা য়েংবগী অয়াবা পীবা, স্কুলগী অঙাংশিংনা/ইন্দিয়ন দাইসপোরানা চংদুনা য়েংবগী অয়াবা পীবা, দেক রিসেপ্সন অমসুং ভারতকী এম্বেসীশিংনা শিনবা কলচরগী ওইবা থৌরম কয়া অমা য়াওরি।
লন্দন (য়ু.কে.)দা, আই.এন.এস. তরঙ্গিনিগী ক্রুনা কমনৱেল্থ মেমোরিয়েল গেতশিংদা অনিশুবা মালেমগী লাঞ্জাওদা থৱায় কত্থোকখিবা ভারতকী লান্মীশিংদা ইকাই-খুম্নবা উৎলগনি। অসিগা চপ মান্ননা আই.এন. জহাজকী ক্রু/দেলিগেশননা লৈ কৎপগী থৌরম অমা সিঙ্গাপুরগী ক্রাঞ্জি ৱার মেমোরিয়েল অমসুং আই.এন.এ. মার্করদা পাংথোক্লগনি। মোম্বাসা (কেন্যা)দা, আই.এন. ক্রুনা মালেমগী অহানবা লাঞ্জাওগী ইস্ত অফ্রিকা কেমপেনগী মখাদা থবক তৌরিঙৈ মনুংদা ভারতকী লান্মীশিংনা লান শোক্নখিবা অমসুং থৱায় কত্থোকখিবা তাইতা তাভেতা রিজনগী লান শোক্নখিবা লানফম অদুদা নিংশিং য়ুম্বি শঙ্গাবদা শরুক য়ারগনি। নিঙশীং থৌরমশিং অদুগী মনুংদা লনফমগী তুরশিং, মোবাইল একজিবিশন অমসুং দবল্যু.দবল্যু.- Iগা লোইন-লোওইননা ভারতকী নিংতম লানদা ভারতকী লান্মীশিং লৌখিবা থৌদাংশিং অদুবু উৎলদুনা ফোর্ত জিজসতা লাইত অমসুং সাউন্দ শো উৎলগনি।
ভারতকী নিংতম্বগী চহি ৭৫শুবগী আজাদি কা অমৃত মহোতসব অসি ভারতকী মেরিতাইম মুরিংশিং অমুক হন্না হিংগৎহনবা অমসুং মরু ওইবা পীনবা পাংথোকপা থৌরম্নি। মসিগী মাইকৈদা, হৌখিবা চহি অমা অসিদা লৈবাক অসিগী মনুংদা অমসুং মপান্দা ভারতকী নেভীনা থবক-থৌরম কয়া অমা পাইখৎখি।চহি ২০২১-২২দা ভারতকী পোর্ত ৭৫দা জহাজশিংনা নিংশিং খোংচৎ চৎখি, প্রেসিদেন্তকী ফ্লীত রিভ্যু অসি নিংতম্বগী চহি ৭৫শুবা অসিগা মপা চানখি, লোকায়ান ২০২২ (জহাজ হোনবগী এক্সপিদিশন), মুম্বাইদা মোন্যুমেন্তেল নেস্নেল ফ্লেগ উৎপা, ভারতকী কোস্তেল দিস্ত্রিক্তশিং পুম্নমক্তা কম্যুনিতী আউৎরীচ প্রোগ্রামশিং পাংথোকপা, সিতী কয়া অমদা ফ্রীদম রন পাংথোকপা, রেগাত্তাশিং হোনবা, মাউন্তেনীয়রিং/সাইক্লিং এক্সপিদিশনশীং, ব্লদ দোনেশন কেম্পশিং, সমুদ্র খোংবানশিং শেংদোক্নবা হোৎনবা, ভারতকী ফজরবা মেরিতাইম হেরিতেজকী মতাংদা সেমিনারশিং/থৌরমশিং, অমসুং গেলেন্ত্রী এৱার্দ ফংখ্রবশিং অমসুং ৱার ভেতরানশিং (১৯৪৭দা নত্রগা অদুগী মমাংদা পোকখিবশিং)গী ফেলিসিতেশন তৌবা হায়রিবশিং অসিনা পাইখৎখিবা মরু ওইবা থৌরমশিংনি।