Prime Minister's Office
PM interacts with Indian Contingent bound for Commonwealth Games 2022
“Today, the spirit of players like you is high, the training is also getting better and the atmosphere in the country towards sports is also tremendous”
“The goal is to see the tricolor flying high, to hear the national anthem being played”
“The athletes are going to the Commonwealth Games at a time when the country is celebrating 75 years of independence”
“You all have trained well, trained with the best facilities in the world. This is the time to incorporate that training and your will power”
“What you have achieved so far is definitely inspiring. But now you have to look afresh, towards new records”
20 JUL 2022 12:02PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with the Indian contingent bound for the Commonwealth Games (CWG) 2022 today via video conferencing. The interaction was attended by both athletes as well as their coaches. Union Minister for Youth Affairs & Sports and Information & Broadcasting Shri Anurag Singh Thakur and Secretary for Sports were also present.
The Prime Minister wished the Indian contingent for Commonwealth Games on International Chess day. The Chess Olympiad is also taking place from 28 July in Tamil Nadu. He wished them for making India proud, as their predecessors did before. He informed that more than 65 athletes are participating in Commonwealth for the first time and he wished them to make a tremendous impact. He advised them to “play with all your heart, play hard, play with full force and will play without any stress”.
During the interaction, the Prime Minister enquired from Shri Avinash Sable, an athlete from Maharashtra, about his life experience of coming from Maharashtra and working in the Indian Army in Siachen. He said that he got to learn a lot from his 4 years stint in the Indian Army. He said that discipline and training he received from the Indian Army would help him shine in whichever field he would go. The PM asked him why he chose the steeplechase field while working in Siachen. He said steeplechase is all about crossing obstacles and he received similar training in the Army. The PM asked about his experience of losing weight so fast. He said that the Army motivated him to join sports and he got extra time to train himself and this helped in losing weight.
The Prime Minister further went on to speak with Achinta Sheuli, a weightlifter in the 73 kg category who hails from West Bengal and asked him how he manages to strike a balance between his peaceful nature and the power of weightlifting in his sport. Achinta said that he has a regular yoga routine that helps him calm the mind. The PM asked him about his family to which Achinta replied that he has his mother and elder brother who support him through all the highs and lows. The Prime Minister also enquired about how he deals with the injury issues that come with the sport. Achinta replied that injuries are a part of the game and that he nurses them very carefully. He further added that he analyses his mistakes that led to the injury and makes sure that they are not repeated in the future. The Prime Minister wished him good luck for his endeavours and also praised his family, especially his mother and brother for making sure that all needs of Achinta were met that got him where he is today.
The Prime Minister interacted with Ms Treesa Jolly, a badminton player from Kerala. PM enquired how she chose badminton when Kannur where she comes from is popular for football and farming. She said that her father motivated her to take the sport. PM enquired about her friendship with Gayathri Gopichand and partnership on field. She informed that a good friendship bond with her field partner helps in her sport. The PM also asked about her plans for celebration while coming back.
The Prime Minister interacted with Ms Salima Tete, a hockey player from Jharkhand. The PM asked about the journey of her and her father in the field of hockey. She said that she was inspired seeing her father play hockey. The PM asked to share her experience of playing in Tokyo Olympics. She said that she was motivated by the interaction she had with the PM before going to Tokyo.
The Prime Minister interacted with Sharmila, a para athlete in shotput from Haryana. The PM asked her about her inspiration to start a career in sport at the age of 34 and also grabbing a gold medal in only two years time. Sharmila said that she has had an interest in sports since childhood but due to the family’s financial condition she was married at an early age, and had to face atrocities at the hands of her husband. She and her two daughters had to fall back on her parents for six years. Her relative Tekchand Bhai, who was a flag bearer supported her and trained her for vigorously for eight hours a day. The PM went on to ask about her daughters and said that she is a role model for the entire nation and not just for her daughters. Sharmila further added that she wanted her daughter to join sports and contribute to the nation. The PM also enquired about her coach Tekchand Ji who is a former paralympian to which Sharmila replied that he has been her inspiration throughout her career. It was his dedication towards Sharmila’s training that got her to compete in sports. The Prime Minister remarked that others would have given up at the age at which she started her career and then congratulated her for her success and wished her good luck for the Commonwealth Games.
The Prime Minister interacted with Shri David Beckham, a cyclist from Andaman and Nicobar. PM asked whether he had passion for football as he shares the name of a legendary footballer. He said that he had passion for football but the infrastructure in Andaman didn’t allow him to pursue the sport. PM asked how remained motivated to pursue this sport for so long. He said that people around him motivated a lot. PM asked how Khelo India helped him. He said that his journey started with Khelo India and PM speaking about him in Mann ki Baat motivated him further. PM praised him for staying motivated even after loss of his father to Tsunami and lose of his mother too soon after.
Addressing the sportspersons after the interaction, the Prime Minister said that he was not able to meet them in person due to him being preoccupied with Parliament despite wanting to do so. He promised them that he would meet them when they come back and their victory can be celebrated together.
The Prime Minister said the current period is in a way the most important period in the history of Indian sports. Today, the spirit of players is also high, the training too is getting better and the atmosphere in the country towards sports is also tremendous. All of you are climbing new peaks, making new peaks, he said.
To those who are entering the big international arena for the first time, the Prime Minister said that only the arena has changed but not the spirit and stubbornness for success. “The goal is to see the tricolor fluttering, to hear the national anthem being played. That's why don't take pressure, make an impact with a good and strong game”, he added.
The Prime Minister remarked that the athletes are going to the Commonwealth Games at a time when the country is celebrating 75 years of independence and that the athletes will showcase their best performance which will be a gift for the country. It should not matter who the adversary is. The PM said that all the athletes have trained well and with the best facilities in the world and urged them to remember the training and rely on the will power. The Prime Minister further said that what the athletes have achieved is definitely inspiring but they should now aim to create new records and give their best for the country and countrymen.
The interaction by the Prime Minister is a part of his continuous endeavour to motivate athletes ahead of their participation in major sporting events. Last year, Prime Minister interacted with the Indian athletes’ contingent bound for the Tokyo 2020 Olympics and the Indian para-athletes’ contingent for the Tokyo 2020 Paralympic Games.
Even during the sporting events, Prime Minister took a keen interest in the athletes' progress. On many occasions, he personally rang up athletes to congratulate them on their success and sincere efforts, while motivating them to do better. Further, upon their return to the country, the Prime Minister also met and interacted with the contingent.
The CWG 2022 is scheduled to be held in Birmingham from 28th July till 08th August 2022. A total of 215 athletes, participating in 141 events across 19 sporting disciplines, will represent India in the CWG 2022.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কমনৱেলথ গেমছ ২০২২ৰ ভাৰতীয় দলৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰে
"আজি আপোনালোকৰ দৰে খেলুৱৈৰ মনোভাৱ উচ্চ, প্ৰশিক্ষণো উন্নত আৰু ক্ৰীড়াৰ প্ৰতি দেশৰ পৰিৱেশো উন্নত"
"ত্ৰিৰংগা ওপৰলৈ উৰি থকা অৱস্থাত ৰাষ্ট্ৰীয় সংগীত শুনিবলৈ পোৱাটো লক্ষ্য হোৱা উচিত"
"খেলুৱৈসকলে এনে এক সময়ত কমনৱেলথ গেমছলৈ গৈ আছে যেতিয়া দেশখনে স্বাধীনতাৰ ৭৫ বছৰ উদযাপন কৰি আছে"
"আপোনালোক সকলোৱে ভালদৰে প্ৰশিক্ষণ লৈছে, বিশ্বৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ সুবিধাৰ সৈতে প্ৰশিক্ষণ লৈছে। এইটো সেই প্ৰশিক্ষণ আৰু আপোনাৰ ইচ্ছাশক্তি অন্তৰ্ভুক্ত কৰাৰ সময়"
"আপোনালোকে এতিয়ালৈকে যি অৰ্জন কৰিছে সেয়া নিশ্চিতভাৱে অনুপ্ৰেৰণাদায়ক। কিন্তু এতিয়া আপোনালোকে নতুনকৈ চাব লাগিব, নতুন ৰেকৰ্ডৰ ফালে"
20 JUL 2022 12:02PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ভিডিঅ' কনফাৰেঞ্চৰ জৰিয়তে কমনৱেলথ গেমছ (চিডব্লিউজি) ২০২২লৈ যোৱা ভাৰতীয় দলটোৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰে। বাৰ্তালাপত খেলুৱৈ সকলৰ লগতে তেওঁলোকৰ প্ৰশিক্ষক দুয়োজনে অংশগ্ৰহণ কৰিছিল। কেন্দ্ৰীয় যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া আৰু তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰী শ্ৰী অনুৰাগ সিং ঠাকুৰ আৰু ক্ৰীড়া সচিবো উপস্থিত আছিল।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় দবা দিৱসত কমনৱেলথ গেমছৰ বাবে ভাৰতীয় দলটোক শুভেচ্ছা জনায়। তামিলনাডুত ২৮ জুলাইৰ পৰা দবা অলিম্পিয়াডো অনুষ্ঠিত হৈছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁলোকক ভাৰতক গৌৰৱান্বিত কৰাৰ বাবে শুভেচ্ছা জনায়। তেওঁ কয় যে ৬৫ জনতকৈও অধিক খেলুৱৈয়ে প্ৰথমবাৰৰ বাবে কমনৱেলথত অংশগ্ৰহণ কৰিছে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁলোকক "হৃদয়েৰে খেলিবলৈ, কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰিবলৈ, সম্পূৰ্ণ শক্তিৰে খেলিবলৈ আৰু কোনো চাপ অবিহনে খেলিবলৈ" পৰামৰ্শ দিয়ে।
বাৰ্তালাপৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মহাৰাষ্ট্ৰৰ এজন খেলুৱৈ শ্ৰী অবিনাশ চাবলেৰ পৰা চিয়াচেনত ভাৰতীয় সেনাত কাম কৰাৰ জীৱনৰ অভিজ্ঞতাৰ বিষয়ে সোধে। শ্ৰী চাবলেয়ে কয় যে তেওঁ ভাৰতীয় সেনাত তেওঁৰ বছৰৰ কাৰ্যকালৰ পৰা বহুত শিকিব পাৰিছিল। তেওঁ কয় যে তেওঁ ভাৰতীয় সেনাৰ পৰা লাভ কৰা অনুশাসন আৰু প্ৰশিক্ষণে তেওঁ যি ক্ষেত্ৰতে যাব সেইক্ষেত্ৰত জিলিকি থকাত সহায় কৰিব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁক সোধে যে চিয়াচেনত কাম কৰাৰ সময়ত তেওঁ কিয় ষ্টিপলচেজ ক্ষেত্ৰখন বাছনি কৰিছিল। তেওঁ কৈছিল যে ষ্টিপলচেজ হৈছে বাধা অতিক্ৰম কৰাৰ বিষয়ে আৰু তেওঁ সেনাবাহিনীত একে ধৰণৰ প্ৰশিক্ষণ লাভ কৰিছিল। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁৰ ইমান দ্ৰুতভাৱে ওজন হ্ৰাস কৰাৰ অভিজ্ঞতাৰ বিষয়ে সোধে। তেওঁ কয় যে সেনাই তেওঁক ক্ৰীড়াত যোগদান কৰিবলৈ অনুপ্ৰাণিত কৰিছিল আৰু তেওঁ নিজকে প্ৰশিক্ষণ দিবলৈ অতিৰিক্ত সময় পাইছিল আৰু ওজন হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰিছিল।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে পশ্চিম বংগৰ পৰা অহা ৭৩ কিলোগ্ৰাম শাখাৰ ভাৰোত্তোলক অচিন্ত শৌলীৰ সৈতে কথা পাতে আৰু তেওঁক সোধে যে তেওঁ কেনেকৈ তেওঁৰ শান্তিপূৰ্ণ প্ৰকৃতি আৰু তেওঁৰ খেলত ভাৰোত্তোলনৰ শক্তিৰ মাজত ভাৰসাম্য বজাই ৰাখিবলৈ সক্ষম হয়। অচিন্তই কয় যে তেওঁৰ এটা নিয়মীয়া যোগৰ ৰুটিন আছে যিয়ে তেওঁক তেওঁৰ মন শান্ত কৰাত সহায় কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁক তেওঁৰ পৰিয়ালৰ বিষয়ে সোধাত অচিন্তাই কয় যে তেওঁৰ মাক আৰু ডাঙৰ ভায়েক আছে যিয়ে তেওঁক সকলো সৰু-ডাঙৰ সমৰ্থন কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে খেলৰ সৈতে অহা আঘাতৰ সমস্যাসমূহৰ সৈতে তেওঁ কেনেদৰে মোকাবিলা কৰে সেই সন্দৰ্ভতো প্ৰশ্ন কৰে। অচিন্তই উত্তৰ দিয়ে যে আঘাতবোৰ খেলৰ এটা অংশ আৰু তেওঁ অতি সাৱধানে ইয়াৰ মোকাবিলা কৰে। তেওঁ কয় যে তেওঁ নিজৰ ভুলবোৰ বিশ্লেষণ কৰে আৰু নিশ্চিত কৰে যে সেইবোৰ ভৱিষ্যতে পুনৰাবৃত্তি নহয়। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁৰ প্ৰচেষ্টাৰ বাবে শুভকামনা জ্ঞাপন কৰে আৰু লগতে তেওঁৰ পৰিয়াল, বিশেষকৈ তেওঁৰ মাতৃ আৰু ভাতৃক প্ৰশংসা কৰে
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কেৰালাৰ এগৰাকী বেডমিণ্টন খেলুৱৈ শ্ৰীমতী ট্ৰিচা জলীৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সোধে যে তেওঁ কেনেকৈ বেডমিণ্টন বাছনি কৰিছিল তেওঁ কয় যে তেওঁৰ দেউতাকে খেলত যোগদান কৰিবলৈ অনুপ্ৰাণিত কৰিছিল। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গায়ত্ৰী গোপীচান্দৰ সৈতে তেওঁৰ বন্ধুত্ব আৰু খেলপথাৰত অংশীদাৰিত্বৰ বিষয়ে প্ৰশ্ন কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উভতি অহাৰ সময়ত উদযাপনৰ বাবে তেওঁৰ পৰিকল্পনাৰ বিষয়েও সোধে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ঝাৰখণ্ডৰ এগৰাকী হকী খেলুৱৈ শ্ৰীমতী চেলিমা টেটৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে হকীৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁ আৰু তেওঁৰ দেউতাকৰ যাত্ৰাৰ বিষয়ে সোধে। তেওঁ কয় যে তেওঁ নিজৰ দেউতাকক হকী খেলি থকা দেখি অনুপ্ৰাণিত হৈছিল। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে টকিঅ' অলিম্পিকত খেলাৰ অভিজ্ঞতা ভাগ বতৰা কৰিবলৈ কৈছিল। তেওঁ কৈছিল যে টকিঅ'লৈ যোৱাৰ আগতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ সৈতে হোৱা বাৰ্তালাপৰ দ্বাৰা তেওঁ অনুপ্ৰাণিত হৈছিল।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে হাৰিয়ানাৰ শ্বটপুট পেৰা-এথলীট শৰ্মিলাৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁক ৩৪ বছৰ বয়সত ক্ৰীড়াত কেৰিয়াৰ আৰম্ভ কৰিবলৈ আৰু মাত্ৰ দুবছৰৰ ভিতৰত সোণৰ পদক দখল কৰিবলৈ তেওঁৰ অনুপ্ৰেৰণাৰ বিষয়ে সুধিছিল। শৰ্মিলাই কৈছিল যে সৰুৰে পৰা তেওঁৰ ক্ৰীড়াৰ প্ৰতি আগ্ৰহ আছিল কিন্তু পৰিয়ালৰ আৰ্থিক অৱস্থাৰ বাবে তেওঁ কম বয়সতে বিবাহপাশত আৱদ্ধ হৈছিল আৰু তেওঁৰ স্বামীৰ হাতত অত্যাচাৰৰ সন্মুখীন হ'বলগীয়া হৈছিল। তেওঁৰ আত্মীয় টেকচান্দ ভাই, যি এজন পতাকা বাহক আছিল, তেওঁক সমৰ্থন কৰিছিল আৰু দিনে আঠ ঘণ্টাৰ বাবে তেওঁক প্ৰশিক্ষণ দিছিল। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁৰ কন্যাৰ বিষয়ে সুধিছিল আৰু কৈছিল যে তেওঁ কেৱল নিজৰ কন্যাৰ বাবেই নহয়, সমগ্ৰ দেশৰ বাবে এক আদৰ্শ। শৰ্মিলাই আগলৈ কয় যে তেওঁ বিচাৰিছিল যে তেওঁৰ ছোৱালীয়ে ক্ৰীড়াত যোগদান কৰক আৰু দেশলৈ অৱদান আগবঢ়াওক। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁৰ প্ৰশিক্ষক টেকচান্দ জীৰ বিষয়েও সোধা-পোছা কৰিছিল যি এগৰাকী প্ৰাক্তন পাৰালিম্পিয়ান ইয়াৰ উত্তৰত শৰ্মিলাই কৈছিল যে তেওঁৰ সমগ্ৰ কেৰিয়াৰত টেকচান্দজী অনুপ্ৰেৰণা হৈ আহিছে। শৰ্মিলাৰ প্ৰশিক্ষণৰ প্ৰতি তেওঁৰ সমৰ্পণেই তেওঁক ক্ৰীড়াত প্ৰতিযোগিতা কৰিবলৈ পাইছিল। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মন্তব্য কৰে যে তেওঁ যি বয়সত কেৰিয়াৰ আৰম্ভ কৰিছিল সেই বয়সত আনসকলে খেল এৰি দিলেহেঁতেন পিছত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁৰ সফলতাৰ বাবে অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰে আৰু কমনৱেলথ গেমছৰ বাবে শুভকামনা জ্ঞাপন কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আন্দামান আৰু নিকোবৰৰ এজন চাইকেল আৰোহী শ্ৰী ডেভিদ বেকহামৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সুধিছিল যে তেওঁৰ ফুটবলৰ প্ৰতি আগ্ৰহ আছে নেকি কিয়নো তেওঁৰ নামটো এজন কিংবদন্তি ফুটবলাৰৰ সৈতে একে। তেওঁ কৈছিল যে তেওঁৰ ফুটবলৰ প্ৰতি আগ্ৰহ আছিল কিন্তু আন্দামানৰ আন্তঃগাঁথনিয়ে তেওঁক খেলখনত ভাগ ল’বলৈ অনুমতি দিয়া নাছিল। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সুধিছিল কেনেকৈ ইমান দিন ধৰি এই খেলখনত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ অনুপ্ৰাণিত হৈ আছিল। তেওঁ কয় যে তেওঁৰ চাৰিওফালৰ মানুহে তেওঁক যথেষ্ট অনুপ্ৰাণিত কৰিছিল। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সুধিছিল খেলো ইণ্ডিয়াই তেওঁক কেনেকৈ সহায় কৰিছিল। তেওঁ কৈছিল যে তেওঁৰ যাত্ৰা খেলো ইণ্ডিয়াৰ সৈতে আৰম্ভ হৈছিল আৰু প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মন কী বাতত তেওঁৰ বিষয়ে কোৱাৰ ফলত তেওঁ অধিক অনুপ্ৰাণিত হৈছিল।
বাৰ্তালাপৰ পিছত খেলুৱৈসকলক সম্বোধন কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে তেওঁ সংসদত ব্যস্ত থকাৰ বাবে তেওঁ লোকসকলক ব্যক্তিগতভাৱে লগ কৰিব পৰা নাই। তেওঁ তেওঁলোকক প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে যে তেওঁলোক ঘূৰি আহিলে তেওঁলোকক লগ পাব আৰু তেওঁলোকৰ বিজয় একেলগে উদযাপন কৰিব পাৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে বৰ্তমান সময়ছোৱা ভাৰতীয় ক্ৰীড়া ইতিহাসৰ আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ সময়। আজি খেলুৱৈসকলৰ মনোভাৱো উচ্চ, প্ৰশিক্ষণ উন্নত হৈ আছে আৰু ক্ৰীড়াৰ প্ৰতি দেশৰ পৰিৱেশো যথেষ্ট ভাল। আপোনালোক সকলোৱে নতুন শৃংগত আৰোহণ কৰি আছে, নতুন শৃংগ প্ৰস্তুত কৰিছে, তেওঁ কয়।
প্ৰথমবাৰৰ বাবে বৃহৎ আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় ক্ষেত্ৰত প্ৰৱেশ কৰা সকলক প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে কেৱল ক্ষেত্ৰখন সলনি হৈছে কিন্তু সফলতাৰ বাবে মনোভাৱ আৰু জেদ সলনি হোৱা নাই।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মন্তব্য কৰে যে খেলুৱৈসকলে এনে এক সময়ত কমনৱেলথ গেমছলৈ গৈ আছে যেতিয়া দেশখনে স্বাধীনতাৰ ৭৫ বছৰ উদযাপন কৰি আছে আৰু খেলুৱৈসকলে তেওঁলোকৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ প্ৰদৰ্শন প্ৰদৰ্শন কৰিব যিটো দেশৰ বাবে এক উপহাৰ হ'ব। প্ৰতিপক্ষ কোন সেয়া গুৰুত্বপূৰ্ণ নহয়। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে সকলো খেলুৱৈয়ে বিশ্বৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ সুবিধাসমূহৰ সৈতে ভালদৰে আৰু প্ৰশিক্ষণ লৈছে আৰু তেওঁলোকক প্ৰশিক্ষণটো মনত ৰাখিবলৈ আৰু ইচ্ছাশক্তিৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰিবলৈ আহ্বান জনাইছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে কয় যে খেলুৱৈসকলে যি অৰ্জন কৰিছে সেয়া নিশ্চিতভাৱে অনুপ্ৰেৰণাদায়ক কিন্তু তেওঁলোকে এতিয়া নতুন অভিলেখ গঢ়ি দেশ আৰু দেশবাসীৰ বাবে সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ প্ৰদান কৰাৰ লক্ষ্য নিৰ্ধাৰণ কৰিব লাগে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কৰা বাৰ্তালাপ হৈছে মুখ্য ক্ৰীড়া প্ৰতিযোগিতাসমূহত অংশগ্ৰহণৰ পূৰ্বে খেলুৱৈসকলক অনুপ্ৰাণিত কৰাৰ তেওঁৰ নিৰন্তৰ প্ৰচেষ্টাৰ এক অংশ। যোৱা বছৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে টকিঅ' ২০২০ অলিম্পিকলৈ যোৱা ভাৰতীয় খেলুৱৈ দল আৰু টকিঅ' ২০২০ পেৰালিম্পিক গেমছৰ বাবে ভাৰতীয় পেৰা-এথলীট দলৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰিছিল।
আনকি ক্ৰীড়া প্ৰতিযোগিতাৰ সময়তো প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে খেলুৱৈসকলৰ প্ৰগতিৰ প্ৰতি গভীৰ আগ্ৰহ ৰাখে। বহু সময়ত, তেওঁ ব্যক্তিগতভাৱে খেলুৱৈসকলক তেওঁলোকৰ সফলতা আৰু আন্তৰিক প্ৰচেষ্টাৰ বাবে অভিনন্দন জনোৱাৰ বাবে ফোন কৰিছিল, আৰু তেওঁলোকক অধিক ভাল কৰিবলৈ অনুপ্ৰাণিত কৰিছিল। তদুপৰি, তেওঁলোক দেশলৈ উভতি অহাৰ পিছত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দলটোক সাক্ষাৎ আৰু বাৰ্তালাপ কৰে।
চিডব্লিউজি ২০২২ ২৮ জুলাইৰ পৰা ০৮ আগষ্ট ২০২২ লৈ বাৰ্মিংহামত অনুষ্ঠিত হ'ব। ১৯ টা ক্ৰীড়া শাখাত ১৪১ টা ইভেণ্টত অংশগ্ৰহণ কৰা মুঠ ২১৫ জন খেলুৱৈয়ে চিডব্লিউজি ২০২২ ভাৰতক প্ৰতিনিধিত্ব কৰিব।