Ministry of Statistics & Programme Implementation
Quick Estimates of Index of Industrial Production and Use-Based Index for the Month of May, 2022 (Base 2011-12=100)
12 JUL 2022 5:30PM by PIB Delhi
The Quick Estimates of Index of Industrial Production (IIP) are released on 12th of every month (or previous working day if 12th is a holiday) with a six weeks lag and compiled with data received from source agencies, which in turn receive the data from the producing factories/ establishments.
2. For the month of May 2022, the Quick Estimates of Index of Industrial Production (IIP) with base 2011-12 stands at 137.7 The Indices of Industrial Production for the Mining, Manufacturing and Electricity sectors for the month of May 2022 stand at 120.1, 134.5 and 199.9 respectively. These Quick Estimates will undergo revision in subsequent releases as per the revision policy of IIP.
3. As per Use-based classification, the indices stand at 144.5 for Primary Goods, 95.3 for Capital Goods, 152.2 for Intermediate Goods and 153.1 for Infrastructure/ Construction Goods for the month of May 2022. Further, the indices for Consumer durables and Consumer non-durables stand at 113.5 and 136.8 respectively for the month May 2022.
4. Details of Quick Estimates of the Index of Industrial Production for the month of May 2022 at Sectoral, 2-digit level of National Industrial Classification (NIC-2008) and by Use-based classification are given at Statements I, II and III respectively. Also, for users to appreciate the changes in the industrial sector, Statement IV provides month-wise indices for the last 12 months, by industry groups (as per 2-digit level of NIC-2008) and sectors.
5. Along with the Quick Estimates of IIP for the month of May 2022, the indices for April 2022 have undergone the first revision and those for February 2022 have undergone final revision in the light of the updated data received from the source agencies. The Quick Estimates for May 2022, the first revision for April 2022 and the final revision for February 2022 have been compiled at weighted response rates of 90 percent, 92 percent and 94 percent respectively.
6. Release of the Index for June 2022 will be on Friday, 12th August 2022.
Note: -
1. This Press release information is also available at the Website of the Ministry - http://www.mospi.gov.in
2. Press release in Hindi follows and shall be available at: https://www.mospi.gov.in/hi/web/mospi/home
STATEMENT I: INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - SECTORAL
(Base: 2011-12=100)
Month
Mining
Manufacturing
Electricity
General
(14.372472)
(77.63321)
(7.994318)
(100)
2021-22
2022-23
2021-22
2022-23
2021-22
2022-23
2021-22
2022-23
Apr
107.6
116.2
124.6
131.8
174.0
194.5
126.1
134.6
May*
108.3
120.1
111.5
134.5
161.9
199.9
115.1
137.7
Jun
105.5
121.2
169.1
122.8
Jul
104.6
131.0
184.7
131.5
Aug
103.6
131.9
188.7
132.4
Sep
95.1
131.9
167.9
129.5
Oct
109.8
136.4
167.3
135.0
Nov
111.8
128.9
147.9
128.0
Dec
120.4
139.8
162.5
138.8
Jan
124.9
139.2
165.6
139.3
Feb
123.3
129.9
160.8
131.4
Mar
144.4
145.3
191.0
148.8
Average
Apr-May
108.0
118.2
118.1
133.2
168.0
197.2
120.6
136.2
Growth over the corresponding period of previous year#
May*
23.6
10.9
32.1
20.6
7.5
23.5
27.6
19.6
Apr-May
29.8
9.4
86.6
12.8
21.7
17.4
67.3
12.9
* Figures for May 2022 are Quick Estimates.
Note: Indices for the months of Feb'22 and Apr'22 incorporate updated production data.
#The growth rates over corresponding period of previous year are to be interpreted considering the unusual circumstances on account of COVID 19 pandemic since March 2020
STATEMENT II: INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - (2-DIGIT LEVEL)
(Base: 2011-12=100)
Industry
code
Description
Weight
Index
Cumulative Index
Percentage growth #
May'21
May'22*
Apr-May*
May'22*
Apr-May*
2021-22
2022-23
2022-23
10
Manufacture of food products
5.3025
111.4
123.2
119.6
126.3
10.6
5.6
11
Manufacture of beverages
1.0354
54.8
125.0
73.2
121.1
128.1
65.4
12
Manufacture of tobacco products
0.7985
72.4
87.4
71.2
86.8
20.7
21.9
13
Manufacture of textiles
3.2913
105.3
111.7
110.0
113.0
6.1
2.7
14
Manufacture of wearing apparel
1.3225
83.8
142.4
83.6
136.4
69.9
63.2
15
Manufacture of leather and related products
0.5021
67.1
99.9
84.2
103.2
48.9
22.6
16
Manufacture of wood and products of wood and cork, except furniture; manufacture of articles of straw and plaiting materials
0.1930
73.4
114.5
87.7
113.0
56.0
28.8
17
Manufacture of paper and paper products
0.8724
78.7
82.8
83.4
83.3
5.2
-0.1
18
Printing and reproduction of recorded media
0.6798
61.9
89.3
63.3
89.2
44.3
40.9
19
Manufacture of coke and refined petroleum products
11.7749
113.8
134.4
116.2
132.8
18.1
14.3
20
Manufacture of chemicals and chemical products
7.8730
109.1
133.5
113.6
128.5
22.4
13.1
21
Manufacture of pharmaceuticals, medicinal chemical and botanical products
4.9810
217.1
188.7
209.7
192.1
-13.1
-8.4
22
Manufacture of rubber and plastics products
2.4222
96.7
105.3
101.6
105.1
8.9
3.4
23
Manufacture of other non-metallic mineral products
4.0853
110.1
134.1
119.1
135.8
21.8
14.0
24
Manufacture of basic metals
12.8043
159.8
186.8
164.2
183.3
16.9
11.6
25
Manufacture of fabricated metal products, except machinery and equipment
2.6549
64.4
80.9
71.3
79.7
25.6
11.8
26
Manufacture of computer, electronic and optical products
1.5704
95.2
123.0
107.2
125.3
29.2
16.9
27
Manufacture of electrical equipment
2.9983
61.6
98.3
73.1
95.0
59.6
30.0
28
Manufacture of machinery and equipment n.e.c.
4.7653
76.3
105.9
85.4
103.0
38.8
20.6
29
Manufacture of motor vehicles, trailers and semi-trailers
4.8573
59.2
111.7
80.7
110.3
88.7
36.7
30
Manufacture of other transport equipment
1.7763
52.2
119.3
80.5
114.2
128.5
41.9
31
Manufacture of furniture
0.1311
118.5
199.9
123.3
197.8
68.7
60.4
32
Other manufacturing
0.9415
67.2
79.8
81.1
85.9
18.8
5.9
05
Mining
14.3725
108.3
120.1
108.0
118.2
10.9
9.4
10-32
Manufacturing
77.6332
111.5
134.5
118.1
133.2
20.6
12.8
35
Electricity
7.9943
161.9
199.9
168.0
197.2
23.5
17.4
General Index
100.00
115.1
137.7
120.6
136.2
19.6
12.9
* Figures for May 2022 are Quick Estimates.
#The growth rates over corresponding period of previous year are to be interpreted considering the unusual circumstances on account of COVID 19 pandemic since March 2020
STATEMENT III: INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - USE-BASED
(Base :2011-12=100)
Primary goods
Capital goods
Intermediate goods
Infrastructure/ Construction goods
Consumer durables
Consumer non-durables
Month
(34.048612)
(8.223043)
(17.221487)
(12.338363)
(12.839296)
(15.329199)
2021-22
2022-23
2021-22
2022-23
2021-22
2022-23
2021-22
2022-23
2021-22
2022-23
2021-22
2022-23
Apr
126.5
139.3
79.0
89.5
139.6
149.4
144.0
149.8
103.3
110.9
140.0
139.2
May*
122.8
144.5
61.9
95.3
129.1
152.2
129.5
153.1
71.6
113.5
135.6
136.8
Jun
122.4
81.2
132.7
137.9
100.1
141.8
Jul
128.5
92.4
143.7
144.4
118.7
145.9
Aug
127.2
91.1
144.7
148.3
121.6
148.3
Sep
117.3
93.3
142.9
145.0
131.0
147.3
Oct
128.5
89.8
147.2
153.6
129.5
149.7
Nov
126.5
82.1
141.3
141.5
106.6
147.9
Dec
133.7
92.9
151.8
154.0
122.5
161.6
Jan
136.5
94.9
153.5
158.9
118.5
154.4
Feb
130.8
94.5
143.7
152.0
112.9
137.6
Mar
153.2
111.4
156.7
169.5
129.5
149.9
Average
Apr-May
124.7
141.9
70.5
92.4
134.4
150.8
136.8
151.5
87.5
112.2
137.8
138.0
Growth over the corresponding period of previous year#
May*
15.8
17.7
74.9
54.0
54.2
17.9
46.5
18.2
80.4
58.5
0.2
0.9
Apr-May
25.7
13.8
232.5
31.1
109.3
12.2
151.5
10.7
287.2
28.2
32.5
0.1
* Figures for May 2022 are Quick Estimates.
Note: Indices for the months of Feb'22 and Apr'22 incorporate updated production data.
#The growth rates over corresponding period of previous year are to be interpreted considering the unusual circumstances on account of COVID 19 pandemic since March 2020
STATEMENT IV: MONTHLY INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - (2-DIGIT LEVEL)
(Base: 2011-12=100)
Ind
Description
Weight
Jun-21
Jul-21
Aug-21
Sep-21
Oct-21
Nov-21
Dec-21
Jan-22
Feb-22
Mar-22
Apr-22
May-22
code
10
Manufacture of food products
5.3025
111.3
116.2
117.3
110.3
118.8
130.1
151.8
145.1
139.9
149.5
129.4
123.2
11
Manufacture of beverages
1.0354
82.0
90.2
86.3
85.3
86.8
85.2
92.0
91.5
94.4
115.7
117.1
125.0
12
Manufacture of tobacco products
0.7985
74.0
79.4
86.9
95.6
95.0
96.5
101.8
108.2
79.9
108.2
86.1
87.4
13
Manufacture of textiles
3.2913
111.3
117.8
120.2
121.4
125.6
117.9
124.9
122.6
113.0
118.9
114.2
111.7
14
Manufacture of wearing apparel
1.3225
110.0
116.8
144.1
158.7
163.6
133.8
161.8
154.7
155.0
199.6
130.4
142.4
15
Manufacture of leather and related products
0.5021
94.1
114.7
106.5
110.4
103.2
94.9
111.6
101.6
103.2
109.2
106.4
99.9
16
Manufacture of wood and products of wood and cork, except furniture; manufacture of articles of straw and plaiting materials
0.1930
97.9
103.1
110.2
109.9
110.5
104.3
115.2
106.0
112.5
118.3
111.4
114.5
17
Manufacture of paper and paper products
0.8724
76.3
85.1
82.8
76.9
86.5
79.7
81.4
82.1
78.8
84.2
83.8
82.8
18
Printing and reproduction of recorded media
0.6798
68.7
68.4
69.1
70.0
73.4
72.1
87.4
80.7
76.6
88.0
89.0
89.3
19
Manufacture of coke and refined petroleum products
11.7749
110.1
117.9
112.1
108.5
123.9
129.0
129.6
130.4
120.3
139.1
131.1
134.4
20
Manufacture of chemicals and chemical products
7.8730
116.3
128.0
124.8
124.3
125.9
118.1
125.9
124.9
115.3
121.2
123.4
133.5
21
Manufacture of pharmaceuticals, medicinal chemical and botanical products
4.9810
226.9
228.6
233.8
238.5
236.7
227.2
237.5
223.3
186.3
200.9
195.5
188.7
22
Manufacture of rubber and plastics products
2.4222
99.4
108.6
108.6
108.4
103.8
97.6
102.7
105.2
100.9
108.8
104.9
105.3
23
Manufacture of other non-metallic mineral products
4.0853
119.2
126.9
122.2
115.7
129.2
109.1
133.0
141.5
134.0
154.1
137.4
134.1
24
Manufacture of basic metals
12.8043
163.5
171.1
178.8
174.7
182.6
175.7
185.4
191.6
180.0
199.3
179.7
186.8
25
Manufacture of fabricated metal products, except machinery and equipment
2.6549
79.7
90.3
94.0
91.0
88.9
80.2
95.8
88.5
91.0
97.5
78.5
80.9
26
Manufacture of computer, electronic and optical products
1.5704
125.6
138.4
139.5
163.5
151.8
125.6
188.4
186.0
139.8
186.2
127.6
123.0
27
Manufacture of electrical equipment
2.9983
84.2
118.4
128.7
144.4
126.6
106.3
109.9
93.5
90.3
93.6
91.7
98.3
28
Manufacture of machinery and equipment n.e.c.
4.7653
96.3
109.1
108.9
113.5
106.2
91.0
104.3
101.8
103.1
127.7
100.1
105.9
29
Manufacture of motor vehicles, trailers and semi-trailers
4.8573
87.8
101.2
93.5
90.7
98.2
93.3
97.7
104.8
107.8
114.8
108.8
111.7
30
Manufacture of other transport equipment
1.7763
103.4
128.2
125.1
134.7
138.7
106.1
108.9
121.6
111.1
128.2
109.1
119.3
31
Manufacture of furniture
0.1311
158.0
160.9
165.7
173.2
183.8
180.0
215.4
190.4
198.4
232.4
195.7
199.9
32
Other manufacturing
0.9415
75.7
84.7
95.3
106.1
115.2
67.4
103.5
92.3
95.4
126.0
92.0
79.8
5
Mining
14.3725
105.5
104.6
103.6
95.1
109.8
111.8
120.4
124.9
123.3
144.4
116.2
120.1
10-32
Manufacturing
77.6332
121.2
131.0
131.9
131.9
136.4
128.9
139.8
139.2
129.9
145.3
131.8
134.5
35
Electricity
7.9943
169.1
184.7
188.7
167.9
167.3
147.9
162.5
165.6
160.8
191.0
194.5
199.9
General Index
100.0
122.8
131.5
132.4
129.5
135.0
128.0
138.8
139.3
131.4
148.8
134.6
137.7
Note: The figures for Mar'22, Apr'22 and May'22 are provisional
The Indices are to be interpreted considering the unusual circumstances on account of COVID 19 pandemic since March 2020
Click here to see in PDF Format:

স্তেতিস্তিক্স অমসুং প্রোগ্রাম ইম্প্লিমেন্তেসন মন্ত্রালয়
ইং ২০২২গী মে থাগী (বেজ ২০১১-১২=১০০) ইন্দস্ত্রীএল ইন্দেক্সকী ক্বিক ইস্তিমেত অমসুং য়ুজ-বেজ ইন্দেক্স
12 JUL 2022 5:30PM by PIB Imphal
ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রীএল প্রদক্সন (আই.আই.পি.)গী ক্বিক ইস্তিমেত অসি থা খুদিংগী ১২দা (করিগুম্বা ছুতি নুমিৎ ওইরগনা মমাংগী ৱর্কিং দে, হায়বদি ১২ অসি ছুতি ওইবা তারবদি) চয়োল তরুক্কী খেন্না লৈদুনা অমসুং পোত্থোক পুথোক্লিবা ফেক্তরী/ইস্তাব্লিশমেন্তশিংদগী দেতা ফংলিবা সোর্স এজেন্সীশিংদগী অমুক ফংবা পুন্সিন্দুনা শেমদুনা ফোঙবনি।
মে ২০২২গী ওইনদি, বেজনা ২০১১-১২ ওইদুনা ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রীএল প্রদক্সন (আই.আই.পি.)গী অথুবা ইস্তিমেত অসি ১৩৭.৭তা লৈরি। মাইনিং, মেন্যুফেকচরিং অমসুং ইলেক্ত্রিসিতী সেক্তরগী মে ২০২২গী ইন্দস্ত্রীএল প্রদক্সনগী ইন্দেক্সশিংনা মথংশিৎনা ১২০.১, ১৩৪.৫ অমসুং ১৯৯.৯দা লৈরি। মসিগী অথুবা ইস্তিমেতশিং অসি আই.আই.পি.গী রিভিজন পোলিসীগী মখা পোন্না মথং ফোঙবা মতমদা শেমদোক-শেমজিন অমুক্কা হন্না তৌখিগনি।
য়ুজ বেজ ক্লাসিফিকেসনগী মখা পোনবা ইং ২০২২গী মে থাগী ইন্দাইসশিং অসিনা প্রাইমরী গুদকী ১৪৪.৫, কেপিতেল গুদকী ৯৫.৩, ইন্তর্মেদিএত গুদকী ১৫২.২ অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর/কন্সত্রক্সন গুদকীনা ১৫৩.১ ওইনা লৈরি। মখা তাবা ওইনা, কঞ্জ্যুমর দ্যুরেবল অমসুং কঞ্জ্যুমর নন-দ্যুরেবলগী ইন্দসিশিংনা মে ২০২২দা মথংশিৎনা ১১৩.৫ অমসুং ১৩৬.৮দা লৈরি।
মে থাগী সেক্তোরেল, দিজিত-২গী থাক্কী নেস্নেল ইন্দস্ত্রীএল ক্লাসিফিকেসন (এন.আই.সি.-২০০৮)গী ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রীএল প্রদক্সনগী অথুবা ইস্তিমেত অমসুং য়ুজ-বেজকী মখা পোনবা ক্লাসিফিকেসন অসি মথংশিৎনা ৱারোল ১, ২ অমসুং ৩দা পীরি। মসিদা নত্তনা, ইন্দস্ত্রীএল সেক্তরদা লাকপা অহোংবশিংবু য়ুজরনা খঙনবগীদমক্তা ৱারোল ৪না মমাংগী থা ১২গী থা খুদিংগী ওইবা ইন্দাইসপু ইন্দস্ত্রী কাঙলুপ (এন.আই.সি.-২০০৮গী দিজিত-২গী থাক্কী মতুং ইন্না) অমসুং সেক্তরগী মখা পোন্না পীরি।
মে ২০২২গী আই.আই.পি.গী অথুবা ইস্তিমেৎকা লোয়ননা, এপ্রিল ২০২২গী ৱারোলসু অহানবা রিভিজন পাংথোকখ্রে অমসুং সোর্স এজেন্সীশিংদগী ফংবা অপদেত তৌরবা দেতাগী মতুং ইন্না ফেব্রুৱারী ২০২২গী দেতাসু ফাইনেল রিভিজন পাংথোকখ্রে। মে ২০২২গী ক্বিক ইস্তিমেত, এপ্রিল ২০২২গী অহানবা রিভিজন অমসুং ফেব্রুৱারী ২০২২গী অরোইবা রিভিজনবু মথংশিৎনা ৯০%, ৯২% অমসুং ৯৪%দা মরী লৈনবা ৱেতেদ রেস্পোন্সকী মখা পোন্না শেমখ্রবনি।
জুন ২০২২গী ইন্দেক্স অসি ওগস্ত ১২, ২০২২, ইরাই নুমিত্তা ফোঙগনি।
খঙজিনগদবাঃ
১) প্রেস রিলিজ অসি মন্ত্রালয়গী ৱেবসাইত, http://www.mospi.gov.in অসিদসু ফংগনি।
২) মান্নবা প্রেস রিলিজ অসি হিন্দিদসু https://www.mospi.gov.in/hi/web/mospi/home দা ফংগনি।
ৱারোল ১ : ইন্দস্ত্রীএল প্রদক্সন – সেকতরগী ওইবা ইন্দেক্স
(বেজ: ২০১১-১২=১০০)
থা
মাইনিং
মেন্যুফেকচরিং
ইলেক্ত্রিসিতী
জেনেরেল
(১৪.৩৭২৪৭২)
(৭৭.৬৩৩২১)
(৭.৯৯৪৩১৮)
(১০০)
২০২১-২২
২০২২-২৩
২০২১-২২
২০২২-২৩
২০২১-২২
২০২২-২৩
২০২১-২২
২০২২-২৩
এপ্রিল
১০৭.৬
১১৬.২
১২৪.৬
১৩১.৮
১৭৪.০
১৯৪.৫
১২৬.১
১৩৪.৬
মে*
১০৮.৩
১২০.১
১১১.৫
১৩৪.৫
১৬১.৯
১৯৯.৯
১১৫.১
১৩৭.৭
জুন
১০৫.৫
১২১.২
১৬৯.১
১২২.৮
জুলাই
১০৪.৬
১৩১.০
১৮৪.৭
১৩১.৫
ওগস্ত
১০৩.৬
১৩১.৯
১৮৮.৭
১৩২.৪
সেপ্তেম্বর
৯৫.১
১৩১.৯
১৬৭.৯
১২৯.৫
ওক্তোবর
১০৯.৮
১৩৬.৪
১৬৭.৩
১৩৫.০
নবেম্বর
১১১.৮
১২৮.৯
১৪৭.৯
১২৮.০
দিসেম্বর
১২০.৪
১৩৯.৮
১৬২.৫
১৩৮.৮
জনুৱারী
১২৪.৯
১৩৯.২
১৬৫.৬
১৩৯.৩
ফেব্রুৱারী
১২৩.৩
১২৯.৯
১৬০.৮
১৩১.৪
মার্চ
১৪৪.৪
১৪৫.৩
১৯১.০
১৪৮.৮
চাংচৎ
এপ্রিল-মে
১০৮.০
১১৮.২
১১৮.১
১৩৩.২
১৬৮.০
১৯৭.২
১২০.৬
১৩৬.২
মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা শাহৌ লৌবা#
মে*
২৩.৬
১০.৯
৩২.১
২০.৬
৭.৫
২৩.৫
২৭.৬
১৯.৬
এপ্রিল-মে
২৯.৮
৯.৪
৮৬.৬
১২.৮
২১.৭
১৭.৪
৬৭.৩
১২.৯
* মে ২০২২গী মশিং অসি ক্বিক ইস্তিমেৎনি।
খঙজিনগদবাঃ ফেব্রুৱারী ২২ অমসুং এপ্রিল ২২গী ইন্দাইস অসি অপদেত তৌরবা প্রদক্সন দেতা মনুং চল্লবনি।
# মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগী শাহৌ লৌবগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী হৌখিবা কোবিদনা মরম ওইরগা লৈহনখিবা অতৈ মতমগা মান্নদবা ফিভম য়েংলগা লেপখিবনি।
ৱারোল ২: ইন্দস্ত্রীএল প্রদক্সনগী ইন্দেক্স – (দিজিৎ ২গী থাক)
(বেজ: ২০১১-১২=১০০)
ইন্দস্ত্রী কোদ
মরোল
অরুম্বা
ইন্দেক্স
অপুনবা ইন্দেক্স
চাদা শাহৌ #
মে ২১
মে ২২*
এপ্রিল-মে*
মে ২২*
এপ্রিল-মে*
২০২১-২২
২০২২-২৩
২০২২-২৩
১০
চিঞ্জাক্কী পোত্থোক শেম-শাবা অমসুং পুথোকপা
৫.৩০২৫
১১১.৪
১২৩.২
১১৯.৬
১২৬.৩
১০.৬
৫.৬
১১
থক্নবা পুথোকপা
১.০৩৫৪
৫৪.৮
১২৫.০
৭৩.২
১২১.১
১২৮.১
৬৫.৪
১২
হিদাক মনাগী পোত্থোক পুথোকপা
০.৭৯৮৫
৭২.৪
৮৭.৪
৭১.২
৮৬.৮
২০.৭
২১.৯
১৩
ফিরোল পুথোকপা
৩.২৯১৩
১০৫.৩
১১১.৭
১১০.০
১১৩.০
৬.১
২.৭
১৪
শেৎ-চানবা পোত্থোক পুথোকপা
১.৩২২৫
৮৩.৮
১৪২.৪
৮৩.৬
১৩৬.৪
৬৯.৯
৬৩.২
১৫
শউন অমসুং মরী লৈনবা পোত্থোক পুথোকপা
০.৫০২১
৬৭.১
৯৯.৯
৮৪.২
১০৩.২
৪৮.৯
২২.৬
১৬
উ অমসুং উ-কোর্ক্কী পোত্থোক পুথোকপা; মসিদা উপু কাংথোল য়াওদে, স্ত্রো অমসুং প্লেতিং মেতরিএল পুথোকপা
০.১৯৩০
৭৩.৪
১১৪.৫
৮৭.৭
১১৩.০
৫৬.০
২৮.৮
১৭
চে অমসুং চেগী পোত্থোক পুথোকপা
০.৮৭২৪
৭৮.৭
৮২.৮
৮৩.৪
৮৩.৩
৫.২
-০.১
১৮
প্রিন্তিং অমসুং রেকোর্দেদ মিদিয়া অমুক হন্না থাদোকপা
০.৬৭৯৮
৬১.৯
৮৯.৩
৬৩.৩
৮৯.২
৪৪.৩
৪০.৯
১৯
কোক অমসুং রিফাইন পেত্রোলিয়ন পোত্থোক পুথোকপা
১১.৭৭৪৯
১১৩.৮
১৩৪.৪
১১৬.২
১৩২.৮
১৮.১
১৪.৩
২০
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক পুথোকপা
৭.৮৭৩০
১০৯.১
১৩৩.৫
১১৩.৬
১২৮.৫
২২.৪
১৩.১
২১
ফার্মাস্যুতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতানীগী পোত্থোক পুথোকপা
৪.৯৮১০
২১৭.১
১৮৮.৭
২০৯.৭
১৯২.১
-১৩.১
-৮.৪
২২
রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোক পুথোকপা
২.৪২২২
৯৬.৭
১০৫.৩
১০১.৬
১০৫.১
৮.৯
৩.৪
২৩
নন-মেতালিক মিনরেল পোত্থোক পুথোকপা
৪.০৮৫৩
১১০.১
১৩৪.১
১১৯.১
১৩৫.৮
২১.৮
১৪.০
২৪
বেসিক মেতরিএল পোত্থোক পুথোকপা
১২.৮০৪৩
১৫৯.৮
১৮৬.৮
১৬৪.২
১৮৩.৩
১৬.৯
১১.৬
২৫
মেছিনরী অমসুং খুৎলায় নত্তনা ফেব্রিকেতেদ মেতল পোত্থোক পুথোকপা
২.৬৫৪৯
৬৪.৪
৮০.৯
৭১.৩
৭৯.৭
২৫.৬
১১.৮
২৬
কম্প্যুতর, ইলেক্ত্রোনিক অমসুং ওপ্তিকেল পোত্থোক পুথোকপা
১.৫৭০৪
৯৫.২
১২৩.০
১০৭.২
১২৫.৩
২৯.২
১৬.৯
২৭
ইলেক্ত্রিকেল পোত্থোক পুথোকপা
২.৯৯৮৩
৬১.৬
৯৮.৩
৭৩.১
৯৫.০
৫৯.৬
৩০.০
২৮
মেছিনরী অমসুং খুৎলাই এন.ই.সি.গী পোত্থোক পুথোকপা
৪.৭৬৫৩
৭৬.৩
১০৫.৯
৮৫.৪
১০৩.০
৩৮.৮
২০.৬
২৯
মোতোর গারী, ত্রেলর অমসুং সেমি ত্রেলরগী পোত্থোক পুথোকপা
৪.৮৫৭৩
৫৯.২
১১১.৭
৮০.৭
১১০.৩
৮৮.৭
৩৬.৭
৩০
ত্রান্সপোর্তকী অতোপ্পা পোত্থোক পুথোকপা
১.৭৭৬৩
৫২.২
১১৯.৩
৮০.৫
১১৪.২
১২৮.৫
৪১.৯
৩১
উপু কাংথোলগী পোত্থোক পুথোকপা
০.১৩১১
১১৮.৫
১৯৯.৯
১২৩.৩
১৯৭.৮
৬৮.৭
৬০.৪
৩২
অতোপ্পা
০.৯৪১৫
৬৭.২
৭৯.৮
৮১.১
৮৫.৯
১৮.৮
৫.৯
০৫
মাইনিং
১৪.৩৭২৫
১০৮.৩
১২০.১
১০৮.০
১১৮.২
১০.৯
৯.৪
১০-৩২
মেন্যুফেকচরিং
৭৭.৬৩৩২
১১১.৫
১৩৪.৫
১১৮.১
১৩৩.২
২০.৬
১২.৮
৩৫
ইলেক্ত্রিসিতী
৭.৯৯৪৩
১৬১.৯
১৯৯.৯
১৬৮.০
১৯৭.২
২৩.৫
১৭.৪
জেনেরেল ইন্দেক্স
১০০.০০
১১৫.১
১৩৭.৭
১২০.৬
১৩৬.২
১৯.৬
১২.৯
*মে ২০২২গী মশিং অসি ক্বিক ইস্তিমেৎনি।
#মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগী শাহৌ লৌবগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী হৌখিবা কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা লৈহনখিবা অতৈ মতমগা মান্নদবা ফিভম য়েংলগা লেপখিবনি।
ৱারোল ৩: য়ুজ বেজ ইন্দস্ত্রীএল প্রদক্সনগী ইন্দেক্স
(বেজ :২০১১-১২=১০০)
প্রাইমারী গুদ
কেপিতেল গুদ
ইন্তর্মেদিএত গুদ
ইনফ্রাস্ত্রকচর/কন্সত্রক্সন গুদ
কঞ্জ্যুমর দ্যুরেবল
কঞ্জ্যুমর নন- দ্যুরেবল
থা
(৩৪.০৪৮৬১২)
(৮.২২৩০৪৩)
(১৭.২২১৪৮৭)
(১২.৩৩৮৩৬৩)
(১২.৮৩৯২৯৬)
(১৫.৩২৯১৯৯)
২০২১-২২
২০২২-২৩
২০২১-২২
২০২২-২৩
২০২১-২২
২০২২-২৩
২০২১-২২
২০২২-২৩
২০২১-২২
২০২২-২৩
২০২১-২২
২০২২-২৩
এপ্রিল
১২৬.৫
১৩৯.৩
৭৯.০
৮৯.৫
১৩৯.৬
১৪৯.৪
১৪৪.০
১৪৯.৮
১০৩.৩
১১০.৯
১৪০.০
১৩৯.২
মে*
১২২.৮
১৪৪.৫
৬১.৯
৯৫.৩
১২৯.১
১৫২.২
১২৯.৫
১৫৩.১
৭১.৬
১১৩.৫
১৩৫.৬
১৩৬.৮
জুন
১২২.৪
৮১.২
১৩২.৭
১৩৭.৯
১০০.১
১৪১.৮
জুলাই
১২৮.৫
৯২.৪
১৪৩.৭
১৪৪.৪
১১৮.৭
১৪৫.৯
ওগস্ত
১২৭.২
৯১.১
১৪৪.৭
১৪৮.৩
১২১.৬
১৪৮.৩
সেপ্তেম্বর
১১৭.৩
৯৩.৩
১৪২.৯
১৪৫.০
১৩১.০
১৪৭.৩
ওক্তোবর
১২৮.৫
৮৯.৮
১৪৭.২
১৫৩.৬
১২৯.৫
১৪৯.৭
নবেম্বর
১২৬.৫
৮২.১
১৪১.৩
১৪১.৫
১০৬.৬
১৪৭.৯
দিসেম্বর
১৩৩.৭
৯২.৯
১৫১.৮
১৫৪.০
১২২.৫
১৬১.৬
জনুৱারী
১৩৬.৫
৯৪.৯
১৫৩.৫
১৫৮.৯
১১৮.৫
১৫৪.৪
ফেব
১৩০.৮
৯৪.৫
১৪৩.৭
১৫২.০
১১২.৯
১৩৭.৬
মার্চ
১৫৩.২
১১১.৪
১৫৬.৭
১৬৯.৫
১২৯.৫
১৪৯.৯
চাংচৎ
এপ্রিল-মে
১২৪.৭
১৪১.৯
৭০.৫
৯২.৪
১৩৪.৪
১৫০.৮
১৩৬.৮
১৫১.৫
৮৭.৫
১১২.২
১৩৭.৮
১৩৮.০
মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা শাহৌ লৌবা#
মে*
১৫.৮
১৭.৭
৭৪.৯
৫৪.০
৫৪.২
১৭.৯
৪৬.৫
১৮.২
৮০.৪
৫৮.৫
০.২
০.৯
এপ্রিল-মে
২৫.৭
১৩.৮
২৩২.৫
৩১.১
১০৯.৩
১২.২
১৫১.৫
১০.৭
২৮৭.২
২৮.২
৩২.৫
০.১
*মে ২০২২গী মশিং অসি ক্বিক ইস্তিমেৎনি।
খঙজিনগদবাঃ ফেব্রুৱারী ২২ অমসুং এপ্রিল ২২গী ইন্দাইস অসি অপদেত তৌরবা প্রদক্সন দেতা মনুং চল্লবনি।
# মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগী শাহৌ লৌবগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী হৌখিবা কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা লৈহনখিবা অতৈ মতমগা মান্নদবা ফিভম য়েংলগা লেপখিবনি।
ৱারোল ৪: ইন্দস্ত্রীএল প্রদক্সনগী থাগী ওইবা ইন্দেক্স (দিজিৎ ২গী থাক)
(বেজ: ২০১১-১২=১০০)
ইন্দস্ত্রী কোদ
মরোল
অরুম্বা
জুন-২১
জুলাই-২১
ওগস্ত-২১
সেপ-২১
ওক্ত-২১
নবেম্বর-২১
দিসেম্বর-২১
জেন-২২
ফেব-২২
মার্চ-২২
এপ্রিল-২২
মে-২২
১০
চিঞ্জাক্কী পোত্থোক শেম-শাবা অমসুং পুথোকপা
৫.৩০২৫
১১১.৩
১১৬.২
১১৭.৩
১১০.৩
১১৮.৮
১৩০.১
১৫১.৮
১৪৫.১
১৩৯.৯
১৪৯.৫
১২৯.৪
১২৩.২
১১
থক্নবা পুথোকপা
১.০৩৫৪
৮২.০
৯০.২
৮৬.৩
৮৫.৩
৮৬.৮
৮৫.২
৯২.০
৯১.৫
৯৪.৪
১১৫.৭
১১৭.১
১২৫.০
১২
হিদাক মনাগী পোত্থোক পুথোকপা
০.৭৯৮৫
৭৪.০
৭৯.৪
৮৬.৯
৯৫.৬
৯৫.০
৯৬.৫
১০১.৮
১০৮.২
৭৯.৯
১০৮.২
৮৬.১
৮৭.৪
১৩
ফিরোল পুথোকপা
৩.২৯১৩
১১১.৩
১১৭.৮
১২০.২
১২১.৪
১২৫.৬
১১৭.৯
১২৪.৯
১২২.৬
১১৩.০
১১৮.৯
১১৪.২
১১১.৭
১৪
শেৎ-চানবা পোত্থোক পুথোকপা
১.৩২২৫
১১০.০
১১৬.৮
১৪৪.১
১৫৮.৭
১৬৩.৬
১৩৩.৮
১৬১.৮
১৫৪.৭
১৫৫.০
১৯৯.৬
১৩০.৪
১৪২.৪
১৫
শউন অমসুং মরী লৈনবা পোত্থোক পুথোকপা
০.৫০২১
৯৪.১
১১৪.৭
১০৬.৫
১১০.৪
১০৩.২
৯৪.৯
১১১.৬
১০১.৬
১০৩.২
১০৯.২
১০৬.৪
৯৯.৯
১৬
উ অমসুং উ-কোর্ক্কী পোত্থোক পুথোকপা; মসিদা উপু কাংথোল য়াওদে, স্ত্রো অমসুং প্লেতিং মেতরিএল পুথোকপা
০.১৯৩০
৯৭.৯
১০৩.১
১১০.২
১০৯.৯
১১০.৫
১০৪.৩
১১৫.২
১০৬.০
১১২.৫
১১৮.৩
১১১.৪
১১৪.৫
১৭
চে অমসুং চেগী পোত্থোক পুথোকপা
০.৮৭২৪
৭৬.৩
৮৫.১
৮২.৮
৭৬.৯
৮৬.৫
৭৯.৭
৮১.৪
৮২.১
৭৮.৮
৮৪.২
৮৩.৮
৮২.৮
১৮
প্রিন্তিং অমসুং রেকোর্দেদ মিদিয়া অমুক হন্না থাদোকপা
০.৬৭৯৮
৬৮.৭
৬৮.৪
৬৯.১
৭০.০
৭৩.৪
৭২.১
৮৭.৪
৮০.৭
৭৬.৬
৮৮.০
৮৯.০
৮৯.৩
১৯
কোক অমসুং রিফাইন পেত্রোলিয়ন পোত্থোক পুথোকপা
১১.৭৭৪৯
১১০.১
১১৭.৯
১১২.১
১০৮.৫
১২৩.৯
১২৯.০
১২৯.৬
১৩০.৪
১২০.৩
১৩৯.১
১৩১.১
১৩৪.৪
২০
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক পুথোকপা
৭.৮৭৩০
১১৬.৩
১২৮.০
১২৪.৮
১২৪.৩
১২৫.৯
১১৮.১
১২৫.৯
১২৪.৯
১১৫.৩
১২১.২
১২৩.৪
১৩৩.৫
২১
ফার্মাস্যুতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতানীগী পোত্থোক পুথোকপা
৪.৯৮১০
২২৬.৯
২২৮.৬
২৩৩.৮
২৩৮.৫
২৩৬.৭
২২৭.২
২৩৭.৫
২২৩.৩
১৮৬.৩
২০০.৯
১৯৫.৫
১৮৮.৭
২২
রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোক পুথোকপা
২.৪২২২
৯৯.৪
১০৮.৬
১০৮.৬
১০৮.৪
১০৩.৮
৯৭.৬
১০২.৭
১০৫.২
১০০.৯
১০৮.৮
১০৪.৯
১০৫.৩
২৩
নন-মেতালিক মিনরেল পোত্থোক পুথোকপা
৪.০৮৫৩
১১৯.২
১২৬.৯
১২২.২
১১৫.৭
১২৯.২
১০৯.১
১৩৩.০
১৪১.৫
১৩৪.০
১৫৪.১
১৩৭.৪
১৩৪.১
২৪
বেসিক মেতরিএল পোত্থোক পুথোকপা
১২.৮০৪৩
১৬৩.৫
১৭১.১
১৭৮.৮
১৭৪.৭
১৮২.৬
১৭৫.৭
১৮৫.৪
১৯১.৬
১৮০.০
১৯৯.৩
১৭৯.৭
১৮৬.৮
২৫
মেছিনরী অমসুং খুৎলায় নত্তনা ফেব্রিকেতেদ মেতল পোত্থোক পুথোকপা
২.৬৫৪৯
৭৯.৭
৯০.৩
৯৪.০
৯১.০
৮৮.৯
৮০.২
৯৫.৮
৮৮.৫
৯১.০
৯৭.৫
৭৮.৫
৮০.৯
২৬
কম্প্যুতর, ইলেক্ত্রোনিক অমসুং ওপ্তিকেল পোত্থোক পুথোকপা
১.৫৭০৪
১২৫.৬
১৩৮.৪
১৩৯.৫
১৬৩.৫
১৫১.৮
১২৫.৬
১৮৮.৪
১৮৬.০
১৩৯.৮
১৮৬.২
১২৭.৬
১২৩.০
২৭
ইলেক্ত্রিকেল পোত্থোক পুথোকপা
২.৯৯৮৩
৮৪.২
১১৮.৪
১২৮.৭
১৪৪.৪
১২৬.৬
১০৬.৩
১০৯.৯
৯৩.৫
৯০.৩
৯৩.৬
৯১.৭
৯৮.৩
২৮
মেছিনরী অমসুং খুৎলাই এন.ই.সি.গী পোত্থোক পুথোকপা
৪.৭৬৫৩
৯৬.৩
১০৯.১
১০৮.৯
১১৩.৫
১০৬.২
৯১.০
১০৪.৩
১০১.৮
১০৩.১
১২৭.৭
১০০.১
১০৫.৯
২৯
মোতোর গারী, ত্রেলর অমসুং সেমি ত্রেলরগী পোত্থোক পুথোকপা
৪.৮৫৭৩
৮৭.৮
১০১.২
৯৩.৫
৯০.৭
৯৮.২
৯৩.৩
৯৭.৭
১০৪.৮
১০৭.৮
১১৪.৮
১০৮.৮
১১১.৭
৩০
ত্রান্সপোর্তকী অতোপ্পা পোত্থোক পুথোকপা
১.৭৭৬৩
১০৩.৪
১২৮.২
১২৫.১
১৩৪.৭
১৩৮.৭
১০৬.১
১০৮.৯
১২১.৬
১১১.১
১২৮.২
১০৯.১
১১৯.৩
৩১
উপু কাংথোলগী পোত্থোক পুথোকপা
০.১৩১১
১৫৮.০
১৬০.৯
১৬৫.৭
১৭৩.২
১৮৩.৮
১৮০.০
২১৫.৪
১৯০.৪
১৯৮.৪
২৩২.৪
১৯৫.৭
১৯৯.৯
৩২
অতোপ্পা
০.৯৪১৫
৭৫.৭
৮৪.৭
৯৫.৩
১০৬.১
১১৫.২
৬৭.৪
১০৩.৫
৯২.৩
৯৫.৪
১২৬.০
৯২.০
৭৯.৮
মাইনিং
১৪.৩৭২৫
১০৫.৫
১০৪.৬
১০৩.৬
৯৫.১
১০৯.৮
১১১.৮
১২০.৪
১২৪.৯
১২৩.৩
১৪৪.৪
১১৬.২
১২০.১
১০-৩২
মেন্যুফেকচরিং
৭৭.৬৩৩২
১২১.২
১৩১.০
১৩১.৯
১৩১.৯
১৩৬.৪
১২৮.৯
১৩৯.৮
১৩৯.২
১২৯.৯
১৪৫.৩
১৩১.৮
১৩৪.৫
৩৫
ইলেক্ত্রিসিতী
৭.৯৯৪৩
১৬৯.১
১৮৪.৭
১৮৮.৭
১৬৭.৯
১৬৭.৩
১৪৭.৯
১৬২.৫
১৬৫.৬
১৬০.৮
১৯১.০
১৯৪.৫
১৯৯.৯
জেনেরেল ইন্দেক্স
১০০.০
১২২.৮
১৩১.৫
১৩২.৪
১২৯.৫
১৩৫.০
১২৮.০
১৩৮.৮
১৩৯.৩
১৩১.৪
১৪৮.৮
১৩৪.৬
১৩৭.৭
খঙজিনগদবাঃ মার্চ’২২, এপ্রিল’২২ অমসুং মে’২২গী মশিং অসি প্রোবিজনেলনি।
মার্চ ২০২০দগী হৌখিবা কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা লৈহনখিবা অতৈ মতমগা মান্নদবা ফিভম য়েংলগা ইন্দাইসশিং অসি লেপখিবনি।
পি.দি.এফ. ফোর্মেত্তা য়েংনবা ক্লিক তৌসি: