Ministry of Textiles
A total of 1,49,429 weavers and handloom organizations on-boarded on GeM portal
06 APR 2022 6:25PM by PIB Delhi
The Handloom weavers/agencies are facilitated to sell their products online and 23 e-commerce platforms have been associated with Ministry of Textiles under a policy framework. In addition, steps have been taken to on-board Handloom weavers/agencies on Government e-Marketplace (GeM) to enable them to sell their products directly to various Government Departments and organizations. As of now, 1,49,429 weavers and handloom organizations have been on-boarded on the GeM portal, including 6,252 weavers already on-boarded on the date of initiation of the exercise.
The State/UT- wise details of weavers and Handloom organizations on-boarded on the portal through this initiative is as follows:
Name of State
No. of Weavers/Handloom Agencies on-boarded
Andhra Pradesh
32,435
Arunachal Pradesh
2,183
Assam
3,816
Bihar
1,270
Chhattisgarh
2,578
Delhi
160
Gujarat
3,422
Haryana
1,896
Himachal Pradesh
393
Jammu And Kashmir
28
Jharkhand
911
Karnataka
8,533
Kerala
7,007
Madhya Pradesh
5,686
Maharashtra
893
Manipur
3,423
Meghalaya
961
Mizoram
505
Nagaland
1,178
Odisha
4,145
Punjab
240
Rajasthan
1,187
Tamil Nadu
16,495
Telangana
22,440
Tripura
4,088
Uttar Pradesh
6,865
Uttarakhand
1,593
West Bengal
8,846
To support handloom weavers, social media campaigns were organized under the #Vocal4Handmade in the year 2020 and #MyHandloomMyPride in 2021. Central Ministers and State Chief Ministers, besides others, were requested to participate and support these social media campaigns. Marketing events, Quiz Contests etc. were organized to popularize handlooms, stimulating interest of the Indian public and creation of sales opportunities for the weavers.
This information was given by the Minister of State for Textiles Smt. Darshana Jardosh in a written reply in the Lok Sabha today.

তেক্সতাইল মন্ত্রালয়
জি.ই.এম. পোর্তলদা পুন্না ৱীভর অমসুং হেন্দলুম ওর্গনাইজেশন ১,৪৯,৪২৯ য়াওখি
06 APR 2022 6:25PM by PIB Imphal
হেন্দলুম ৱীভরশিং/এজেন্সীশিং অসিবু মখোয়গী প্রোদক্তশিং অদুবু ওনলাইনদা য়োন্নবগী খুদোংচাবা পীখ্রে অমসুং ই-কমর্স প্লেতফোর্ম ২৩না পোলিসী ফ্রেমৱার্ক অমগী মখাদা তেক্সতাইল মন্ত্রালয়গা খুৎশম্নখ্রে। মসিগী মথক্তা, হেন্দলুম ৱীভরশিং/এজেন্সীশিংবু সরকারগি দিপার্তমেন্ত শিং অমসুং ওর্গনাইজেশনশিংদা হকথেংননা মখোয়গী প্রোদক্তশিং অদুবু য়োনবা য়ানবা গোবর্নেমেন্ত ই-মার্কেতপ্লেস (জি.ই.এম.)দা য়াওহন্নবা খোংথাং কয়া অমা পাইখৎখ্রে। হৌজিক ফাওবদা এক্সরসাইজ অসি হেক হৌদোরকপা নুমিৎ অদুদা হান্নদগী মসিদা য়াওরবা ৱীভর ৬,২৫২ য়াওনা ৱীভর অমসুং হেন্দলুম ওর্গনাইজেশন ১,৪৯,৪২৯না জি.ই.এম. পোর্তলদা য়াওখ্রে।
মসিগী ইনিসিয়েতিব অসিগী খুত্থাংদা পোর্তলদা য়াওখ্রবা ৱীভর অমসুং হেন্দলুম ওর্গনাইজেশনগী অকুপ্পা মরোলশিং অদু রাজ্য/য়ু.তি.গী মতুং ইন্না ঞকাদা পীরি:
রাজ্যগী মমিং
য়াওখিবা ৱীভর/হেন্দলুম এজেন্সীশিংগী মশিং
অন্ধ্র প্রদেশ
৩২,৪৩৫
অরুনাচল প্রাদেশ
২,১৮৩
অসাম
৩,৮১৬
বিহার
১,২৭০
ছত্তিসগর
২,৫৭৮
দিল্লী
১৬০
গুজরাত
৩,৪২২
হরিয়ানা
১,৮৯৬
হিমাচল প্রদেশ
৩৯৩
জম্মু অমসুং কাশ্মির
২৮
ঝারখন্দ
৯১১
কর্নাতকা
৮,৫৩৩
কেরলা
৭,০০৭
মধ্য প্রদেশ
৫,৬৮৬
মহারাস্ত্র
৮৯৩
মনিপুর
৩,৪২৩
মেঘালয়
৯৬১
মিজোরাম
৫০৫
নাগালেন্দ
১,১৭৮
ওরিশা
৪,১৪৫
পঞ্জাব
২৪০
রাজস্থান
১,১৮৭
তামিল নাদু
১৬,৪৯৫
তেলঙ্গনা
২২,৪৪০
ত্রিপুরা
৪,০৮৮
উত্তর প্রদেশ
৬,৮৬৫
উত্তরাখন্দ
১,৫৯৩
ৱেস্ত বেঙ্গল
৮,৮৪৬
হেন্দলুম ৱীভরশিং অসিবু মতেং পাংনবা ২০২০দা #ভোকলফোরহেন্দমেদ অমসুং ২০২১দা #মাইহেন্দলুমমাইপ্রাইদকী মখাদা সোসিয়েল মীদিয়া কেমপেনশিং শিনখি। অতোপ্পা কয়া অমগী মনুংদা কেন্দ্রগী মন্ত্রীশিং অমসুং রাজ্যগী মুখ্য মন্ত্রীশিংবু মসিগী সোসিয়েল মীদিয়া কেমপেন অসিদা শরুক য়ানবা অমসুং মতেং পাংনবা হায়জখি। মারজকেতিং ইভেন্তশিং, ক্বিজ কন্তেস্তশিং অসিনচিংবা কয়া অমা হেন্দলুম্বু মীয়াম্না পাম্নবা, ভারতকী মীয়ামবু মসিদা অপাম্বা ফাওহন্নবা অমসুং ৱীভরশিংগীদমক্তা য়োন্নবগী খুদোংচাবা অদু লৈহন্নবা শিনখি।
মসিগী ই-পাউ অসি তেক্সতাইলগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রীমতি দর্শনা জার্দোশনা ঙসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।