Ministry of Housing & Urban Affairs
MoHUA implements PMAY-U for giving Central assistance to States/UTs for providing all-weather pucca houses to all eligible urban households including homeless
A total of 115.48 lakh houses have been sanctioned and 95.13 lakh houses have been grounded for construction; 56.33 lakh have been completed/delivered to beneficiaries
04 APR 2022 3:48PM by PIB Delhi
In pursuance of the Government’s vision of “Housing for All”, Ministry of Housing and Urban Affairs is implementing Pradhan Mantri Awas Yojana-Urban (PMAY-U) since 25.06.2015 for giving Central assistance to States/ Union Territories (UTs) for providing all-weather pucca houses to all eligible urban households including homeless.
States/ UTs have undertaken a demand survey under PMAY-U for assessing actual demand for housing for eligible beneficiaries. Total assessed demand of houses as validated by States/ UTs in the year 2017 under the scheme was 112.24 lakhs. However, demand for housing being dynamic in nature, additional housing demand of urban households who became eligible during implementation of the scheme were also covered under PMAY-U.
Based on the project proposals submitted by States/ UTs, 115.48 lakh houses have been sanctioned as on 21.03.2022 across the country. Out of the total sanctioned houses, 95.13lakh houses have been grounded for construction; of which, 56.33lakh have been completed/ delivered to beneficiaries. State/ UT-wise details are at Annexure.
State/ UT-wise details of cities where houses have been sanctioned as on 21.03.2022 under PMAY-U is available at URL https://pmay-urban.gov.in/City_March_2022.pdf
Annexure
State/UT-wise details of houses sanctioned, grounded for construction and completed/ delivered under PMAY-U
Sr. No.
Name of the
State/ UT
Physical Progress of Houses (Number)
Sanctioned
Grounded*
Completed/ Delivered*
1
States
Andhra Pradesh
20,45,343
17,25,641
4,89,275
2
Bihar
3,66,136
2,76,694
1,04,640
3
Chhattisgarh
3,11,778
2,41,374
1,50,229
4
Goa
2,770
2,713
2,712
5
Gujarat
9,04,869
8,44,594
6,73,683
6
Haryana
1,59,303
85,395
49,125
7
Himachal Pradesh
12,661
12,300
7,030
8
Jharkhand
2,35,755
2,00,233
1,11,941
9
Karnataka
6,90,308
5,64,243
2,66,001
10
Kerala
1,41,345
1,29,253
1,04,164
11
Madhya Pradesh
8,72,653
8,01,782
4,86,292
12
Maharashtra
14,09,993
8,69,337
6,25,368
13
Odisha
2,07,169
1,44,413
1,04,301
14
Punjab
1,14,308
1,01,689
49,716
15
Rajasthan
2,33,235
1,82,099
1,53,426
16
Tamil Nadu
7,27,597
6,30,826
4,67,151
17
Telangana
2,38,450
2,47,479
2,14,871
18
Uttar Pradesh
17,42,896
14,95,728
10,50,574
19
Uttarakhand
63,232
33,690
24,317
20
West Bengal
5,63,422
4,71,975
2,89,683
Sub- total (States) :-
110,43,223
90,61,458
54,24,499
21
North East States
Arunachal Pradesh
8,992
7,592
3,780
22
Assam
1,67,947
1,22,869
44,328
23
Manipur
56,015
39,423
5,855
24
Meghalaya
4,749
4,031
1,327
25
Mizoram
40,319
29,214
5,209
26
Nagaland
32,334
33,415
8,215
27
Sikkim
652
668
359
28
Tripura
91,949
73,505
56,467
Sub- total (N.E. States) :-
4,02,957
3,10,717
1,25,540
29
Union Territories
A&N Island (UT)
603
603
44
30
Chandigarh (UT)
1,074
6,034
6,034
31
UT of DNH & DD
8,459
8,067
5,863
32
Delhi (NCR)
26,445
67,025
50,425
33
J&K (UT)
48,480
42,345
13,576
34
Ladakh (UT)
1,363
1,071
543
35
Lakshadweep (UT)
-
-
-
36
Puducherry (UT)
15,786
15,774
6,496
Sub- total (UT):
1,02,210
1,40,919
82,981
Grand Total:
115.48 Lakh
95.13 Lakh
56.33 Lakh
*
Included incomplete houses of earlier NURM.
This information was given by the Minister of State for Housing & Urban Affairs, Shri Kaushal Kishore, in a written reply in the Rajya Sabha today.

হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.না য়ুম লৈজদবশিং য়াওনা ইলিজিবল ওইবা শহরগী ইমুং-মনুং পুম্নমক্তা নোংজু-নুংশাদগী ঙাকথোকপা ঙম্লবা পক্কাগী য়ুমশিং পীনবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা কেন্দ্রগী তেংবাং পীনবা পি.এম.এ.ৱাই.-য়ু ইমপ্লিমেন্ত তৌখ্রে
পুন্না য়ুম লাখ ১১৫.৪৮ সেঙ্কসন তৌখ্রে অমসুং য়ুম লাখ ৯৫.১৩ শানবগীদমক য়ুম্ফম থোনখ্রে; লাখ ৫৬.৩৩না বেনিফিসরীশিংদা খুৎশিন্নখ্রে
04 APR 2022 3:48PM by PIB Imphal
“হাউজিং ফোর ওল” হায়বা গভর্নমেন্তগী বিজনগী মখাদা হাউজিং এন্দ অর্বান এফিয়র্স মন্ত্রালয়না য়ুম লৈজদবশিং য়াওনা ইলিজিবল ওইবা শহরগী ইমুং-মনুং পুম্নমক্তা নোংজু-নুংশাদগী ঙাকথোকপা ঙম্লবা পক্কাগী য়ুমশিং পীনবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা কেন্দ্রগী তেংবাং পীনবগীদমক ২৫.০৬.২০১৫দগী প্রধান মন্ত্রী আৱাজ য়োজনা – অর্বান (পি.এম.এ.ৱাই.-য়ু) ইমপ্লিমেন্ত তৌখ্রে।
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা ইলিজিবল বেনিফিসরীশিংগীদমক য়ুমগী তশেংবা দিমান্দ খঙদোক্নবা পি.এম.এ.ৱাই.-য়ু.গী মখাদা দিমান্দ সর্ভে অমা পাইখৎখি। স্কিম অসিগী মখাদা২০১৭দা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা ভেলিদেৎ তৌখিবা পুন্না খঙদোকখিবা য়ুমশিংগী দিমান্দ অসি লাখ ১১২.২৪ ওইখি। অদুম ওইনমক য়ুমশিংগী দিমান্দ তৌবা হায়বা অসিমক মহৌশানা দাইনামিক ওইবনা, স্কিম অসি ইমপ্লিমেন্তেসন তৌরিঙৈ মনুংদা ইলিজিনল ওইখিবা শহরগী ইমুং-মনুংশিংগী অহেনবা য়ুমগী দিমান্দ অসি পি.এম.এ.ৱাই.-য়ুগী মখাদা কবর তৌখি।
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা পীশিল্লকখিবা প্রোজেক্ত প্রপোজেলশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা লৈবাক শিনবা থুংবদা ২১.০৩.২০২২ ফাওবদা য়ুম লাখ ১১৫.৪৮ সেঙ্কসন তৌখি। পুন্না সেঙ্কসন তৌখিবা য়ুমশিংগী মনুংদা য়ুম লাখ ৯৫.১৩দি শানবগীদমক য়ুম্ফম থোনখ্রে; মসিগী মনুংদা লাখ ৫৬.৩৩দি শাবা লোইদুনা বেনিফিসরীশিংদা খুৎশিন্নখ্রে। রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী অমমমগী ওইবা অকুপ্পা মরোল এনেক্সরদা পীরি।
পি.এম.এ.ৱাই.-য়ু.গী মখাদা ২১.০৩.২৯২২ ফাওবদা য়ুমশিং সেঙ্কসন তৌখিবা শহরশিংগী মতাংদা রাজ্য/য়ু.তি. অমমমগী অকুপ্পা মরোল মসিদা ফংবীগনি https://pmay-urban.gov.in/City_March_২০২২.pdf
নেক্সর
রাজ্য/য়ু.তি. অমমমগী ওইবা পি.এম.এ.ৱাই.-য়ুগী মখাদা সেঙ্কসন তৌখিবা, শান্নবা য়ুম্ফম থোনখিবা অমসুং শাবা লোইশিনখ্রবা/খুৎশিন্নখ্রবা য়ুমশিংগী অকুপ্পা মরোল
মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.গী মমিং
য়ুমশিংগী ফিজিকেল প্রোগ্রেস(মশিং)
সেঙ্কসন তৌখিবা
য়ুম্ফম থোনখিবা*
লোইখ্রবা/খুৎশিন্নখ্রবা*
রাজ্যশিং
অন্ধ্র প্রদেশ
২০,৪৫,৩৪৩
১৭,২৫,৬৪১
৪,৮৯,২৭৫
বিহার
৩,৬৬,১৩৬
২,৭৬,৬৯৪
১,০৪,৬৪০
ছত্তিসগর
৩,১১,৭৭৮
২,৪১,৩৭৪
১,৫০,২২৯
গোৱা
২,৭৭০
২,৭১৩
২,৭১২
গুজরাত
৯,০৪,৮৬৯
৮,৪৪,৫৯৪
৬,৭৩,৬৮৩
হরিয়ানা
১,৫৯,৩০৩
৮৫,৩৯৫
৪৯,১২৫
হিমাচল প্রদেশ
১২,৬৬১
১২,৩০০
৭,০৩০
ঝার্খন্দ
২,৩৫,৭৫৫
২,০০,২৩৩
১,১১,৯৪১
কর্নাতকা
৬,৯০,৩০৮
৫,৬৪,২৪৩
২,৬৬,০০১
১০
কেরআলা
১,৪১,৩৪৫
১,২৯,২৫৩
১,০৪,১৬৪
১১
মধ্য প্রদেশ
৮,৭২,৬৫৩
৮,০১,৭৮২
৪,৮৬,২৯২
১২
মহারাস্ত্র
১৪,০৯,৯৯৩
৮,৬৯,৩৩৭
৬,২৫,৩৬৮
১৩
ওরিশা
২,০৭,১৬৯
১,৪৪,৪১৩
১,০৪,৩০১
১৪
পঞ্জাব
১,১৪,৩০৮
১,০১,৬৮৯
৪৯,৭১৬
১৫
রাজস্থান
২,৩৩,২৩৫
১,৮২,০৯৯
১,৫৩,৪২৬
১৬
তামিল নাদু
৭,২৭,৫৯৭
৬,৩০,৮২৬
৪,৬৭,১৫১
১৭
তেলঙ্গানা
২,৩৮,৪৫০
২,৪৭,৪৭৯
২,১৪,৮৭১
১৮
উত্তর প্রদেশ
১৭,৪২,৮৯৬
১৪,৯৫,৭২৮
১০,৫০,৫৭৪
১৯
উত্তরাখন্দ
৬৩,২৩২
৩৩,৬৯০
২৪,৩১৭
২০
ৱেস্ত বেঙ্গোল
৫,৬৩,৪২২
৪,৭১,৯৭৫
২,৮৯,৬৮৩
অপুনবা (রাজ্যশিং) :-
১১০,৪৩,২২৩
৯০,৬১,৪৫৮
৫৪,২৪,৪৯৯
২১
অৱাং নোংপোক থংবা রাজ্যশিং
অরুনাচল প্রদেশ
৮,৯৯২
৭,৫৯২
৩,৭৮০
২২
অসাম
১,৬৭,৯৪৭
১,২২,৮৬৯
৪৪,৩২৮
২৩
মনিপুর
৫৬,০১৫
৩৯,৪২৩
৫,৮৫৫
২৪
মেঘালয়
৪,৭৪৯
৪,০৩১
১,৩২৭
২৫
মিজোরাম
৪০,৩১৯
২৯,২১৪
৫,২০৯
২৬
নাগালেন্দ
৩২,৩৩৪
৩৩,৪১৫
৮,২১৫
২৭
সিক্কিম
৬৫২
৬৬৮
৩৫৯
২৮
ত্রিপুরা
৯১,৯৪৯
৭৩,৫০৫
৫৬,৪৬৭
অপুনবা (এন.ই. রাজ্যশিং) :-
৪,০২,৯৫৭
৩,১০,৭১৭
১,২৫,৫৪০
২৯
য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিং
এ অমসুং এন ইথৎশিং (য়ু.তি.)
৬০৩
৬০৩
৪৪
৩০
চান্দিগর (য়ু.তি.)
১,০৭৪
৬,০৩৪
৬,০৩৪
৩১
য়ু,তি, ওফ দি.এন.ঐচ অমসুং দি.দি
৮,৪৫৯
৮,০৬৭
৫,৮৬৩
৩২
দিল্লী (এন.সি.আর.)
২৬,৪৪৫
৬৭,০২৫
৫০,৪২৫
৩৩
জে এন্দ কে (য়ু.তি.)
৪৮,৪৮০
৪২,৩৪৫
১৩,৫৭৬
৩৪
লদাখ (য়ু.তি.)
১,৩৬৩
১,০৭১
৫৪৩
৩৫
লক্ষদীপ (য়ু.তি.)
-
-
-
৩৬
পুদুচেরী(য়ু.তি.)
১৫,৭৮৬
১৫,৭৭৪
৬,৪৯৬
অপুনবা (য়ু.তি.):
১,০২,২১০
১,৪০,৯১৯
৮২,৯৮১
পুল্লপকী অপুনবা:
লাখ ১১৫.৪৮
লাখ ৯৫.১৩
লাখ ৫৬.৩৩
*
মমাংগী এন.য়ু.আর.এম.গী লোইশিনখিদবা য়ুমশিং য়াওরগা
ই-পাউ অসি হাউজিং এন্দ অর্বান এফিয়র্সকী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী কৌশল কিশোরনা ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।