Ministry of Health and Family Welfare
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 180.14 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 15.49 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
08 MAR 2022 9:24AM by PIB Delhi
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 8th March 2022)
SUPPLIED
1,80,14,60,200
BALANCE AVAILABLE
15,49,85,231
More than 180.14 crore (1,80,14,60,200) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt. of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 15.49 Cr (15,49,85,231) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କୋଭିଡ୍-୧୯ ନିରାକରଣ ନିମିତ୍ତ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ସଂକଳ୍ପବଦ୍ଧ
08 MAR 2022 9:24AM by PIB Bhubaneswar
କୋଭିଡ୍-୧୯ ନିରାକରଣ କ୍ଷେତ୍ରରେ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ସଂକଳ୍ପବଦ୍ଧ ଏବଂ ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ପର୍ଯ୍ୟାପ୍ତ ପରିମାଣରେ ପ୍ରତିଷେଧକ ଟିକା ମହଜୁଦ୍ ଅଛି । ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ୧୮୦.୧୪ କୋଟି ପ୍ରତିଷେଧକ ଟିକା ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ଦିଆଯାଇ ସାରିଲାଣି । ଏହାବାଦ୍ ଆହୁରି ୧୫.୪୯ କୋଟି ଟିକା ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳଗୁଡ଼ିକରେ ଦିଆଯିବା ପାଇଁ ରହିଛି । ଗତ ୨ଠ୨୧ ଜାନୁଆରୀ ୧୬ ତାରିଖରୁ ସମଗ୍ର ଦେଶରେ ଟିକାକରଣ କାର୍ଯ୍ୟ ଆରମ୍ଭ କରାଯାଇଛି । ୨ଠ୨୧ ବର୍ଷ ଜୁନ୍ ୨୧ ତାରିଖ ଠାରୁ ସାର୍ବଜନିନ ଟିକାକରଣ ନୂତନ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ଆରମ୍ଭ ହେଲା । ପର୍ଯ୍ୟାପ୍ତ ପରିମାଣରେ ଟିକାର ପ୍ରସ୍ତୁତି, ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ଟିକା, ରାଜ୍ୟ ସରକାର ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ ପାଇଁ ପର୍ଯ୍ୟାପ୍ତ ପରିମାଣର ଟିକା ଯୋଗାଣ, ଟିକା ଯେଗାଣ ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ସୁନିୟନ୍ତ୍ରିତ କରାଯାଇ ପାରିଲା ।
ଦେଶବ୍ୟାପି ଟିକାକରଣ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଅଧିନରେ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ ଏବଂ ରାଜ୍ୟ ସରକାରମାନଙ୍କୁ ବିନା ମୂଲ୍ୟରେ କୋଭିଡ ପ୍ରତିଷେଧକ ଟିକା ଯୋଗାଇ ଦେଉଛନ୍ତି । ନୂତନ ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ଉତ୍ପାଦିତ ଟିକାର ଶତକଡ଼ା ୭୫ ଶତାଂଶ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ ଓ ରାଜ୍ୟ ସରକାରଗୁଡ଼ିକୁ ବିନା ମୂଲ୍ୟରେ ଯୋଗାଇ ଦେବା ପାଇଁ ସଂଗ୍ରହ କରୁଛନ୍ତି । ୨ଠ୨୨ ମାର୍ଚ୍ଚ ୮ ତାରିଖ ସୁଦ୍ଧା ୧,୮ଠ,୧୪,୬ଠ,୨ଠଠ ଡୋଜ ଟିକା ସମଗ୍ର ଦେଶରେ ଯୋଗାଇ ଦିଆଗଲାଣି । ସେଥିମଧ୍ୟରୁ ୧୫,୪୯,୮୫,୨୩୧ ଡୋଜ୍ ଟିକା ଦିଆଯିବା ପାଇଁ ବଳକା ଅଛି । ୧,୮ଠ,୧୪,୬ଠ,୨ଠଠ ଡୋଜ ଟିକା ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳକୁ ଯୋଗାଇ ଦିଆଗଲାଣି । ଏସବୁକୁ ରାଜ୍ୟର ସଂଗ୍ରହ ବାବଦରେ ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଇଛି । କେନ୍ଦ୍ର ସରକାରଙ୍କ ନିକଟରେ ଦିଆଯାଇ ପାରି ନ ଥିବା ୧୫,୪୯,୮୫,୨୩୧ ଡୋଜ ଟିକା ବର୍ତ୍ତମାନ ରହିଛି ଏବଂ ଏହା ପର୍ଯ୍ୟାୟକ୍ରମେ ଦିଆଯିବ ।