Ministry of Civil Aviation
Arunachal Pradesh to get a Greenfield Airport in Hollongi
Airport will have a capacity to handle 200 passengers during peak hours
Hollongi airport is to be operational on 15th August 2022
03 MAR 2022 7:32PM by PIB Delhi
Considering the importance of air connectivity to the capital city of Arunachal Pradesh, AAI has undertaken the work of constructing a Greenfield Airport in Hollongi, 15 Kms from Itanagar. With an estimated cost of Rs.645 crore, the project includes the development work i.e. construction of airport pavements, air side work, terminal Building and city side works.
The proposed airport is designed for operations of A-320 category of air craft and future extension of Runway by 500m length to cater A-321 type of aircraft .With an area of 4100 sqm, the terminal building of the airport will be able to handle 200 passengers during peak hours. Equipped with eight check-in counters, the terminal building will have all modern passenger facilities.
Development Work is in full swing and almost 80% of airside works is completed. Progress of Construction of New Interim Terminal building is 30%. The airport is planned for operationalization on 15thAugust 2022.
The terminal will be an energy efficient building provisioned with Rain Water Harvesting system and sustainable landscape. The development work also includes construction of ATC Tower cum Technical Block, Fire station, Medical Centre and other ancillary works.
The building’s envelope is influenced by the surrounding landscapes. Moving away from the strict geometry of straight lines and angles, the roof form is organic and establishes instant connection with the viewer. The building interior is designed to emanate a sense of calm to the passengers. This is achieved by providing free-flowing spaces, hidden service core and a glass façade that links the eye to the panoramic scenic beauty of the Himalayan Foothills.
Hon’ble PM has laid emphasis on transforming Arunachal Pradesh into a major gateway to SouthEast Asia by developing modern infrastructure across the state. An airport to connect the capital city is a much-needed aspiration of local community which will also accelerate economic activity in the region.
Medical Centre Work in Progress
Electric Sub-Station Work in Progress
Runway Work is in Progress
Work Site
Perspective Design - Façade of the Terminal Building
Perspective Design City Side

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
অরুনাচল প্রদেশতা হোলোঙ্গিদা গ্রীনফীল্দ এয়রপোর্ত অমা থম্লগনি
এয়রপোর্ত অসিনা পীক অৱর মতমদা পেসেঞ্জর ২০০ হেন্দল তৌবা ঙমগনি
হোলোঙ্গি এয়রপোর্ত অসি ২০২২গী ওগস্ত ১৫দগী মথৌ তৌবা হৌরগনি
03 MAR 2022 7:32PM by PIB Imphal
অরুনচাচল প্রেদেশকী কেপিতল সিতীদা ঐয়র কনেক্তিবিতীগী মরু ওইবা অদু য়েংলগা, এ.এ.আই.না ইতানাগরদগী কি.মি. ১৫ চৎলগা লৈবা গ্রীনফীল্দ এয়রপোর্ত অমা শানবগী থবক পাইখৎখ্রে। চাউরাক্না লুপা করোর ৬৪৫ চংবা প্রোজেক্ত অসিদা দেবেলপমেন্ত ৱার্কশিং হায়বদি এয়রপোর্ত পেবমেন্তশিং শেম্বা, এয়রসাইদকী থবক, তর্মিনেল বিলদিং অমসুং সিতী সাইদকী থবক য়াওরি।
প্রোপোস তৌখিবা প্রোজেক্ত অসি এ.-৩২০ কাংলুপকী এয়র ক্রাফ পাইবা য়ানবা অমসুং তুংদা এ.-৩২১ মখলগী এয়রক্রাফ শিজিন্নবা য়ানবা রুনৱে অদু মিতর ৫০০ শাংদোকপা য়ানবা মওংদা দিজাইন তৌখি। স্ক্ব্যারমিতর ৪১০০গী এরিয়াগী এয়রপোর্তকী তর্মিনেল বিল্দিং অসিনা পীক অৱর মতমদা পেসেঞ্জর ২০০ হেন্দল তৌবা ঙমগনি। চেক-ইন কাউন্তর নিপাল লৈবগা লোইননা, তর্মিনেল বিল্দিং অসিদা পুম্নমক মতম অসিগী ওইবা পসেঞ্জর দেসিলিতীশিং লৈগনি।
দেবেলপমেন্তকী থবক অসি য়াম্না কন্না পাংথোক্লি অমসুং এয়রসাইদকী থবক্কী ৮০%দি লোইশিনখ্রে। অনৌবা ইন্তেরিম তর্মিনেল বিল্দিং শাবগী থবক অদু ৩০% লোইশিনখ্রে। এয়রপোর্ত অসি ২০২২গী ওগস্ত ১৫দগী মথৌ তৌবা হৌনবা থৌরাং তৌরি।
তর্মিনেল অসি ইনর্জী এফিসিয়েন্ত ওইবা বিল্দিং অমা ওইবগা লোইননা রেন ৱাতর হার্ভেস্তিং সীস্তেম অমসুং সস্তেন্নেবল লেন্দস্কেপ অমা ওইগনি। দেবেলপমেন্তকী থবক অসিদা এ.তি.সি. তাৱর কম তেক্নিকেল ব্লোক, ফায়র স্তেশন, মেদিকেল সেন্তর অমসুং অতোপ্পা তোঙান-তোঙানবা থবকশিংসু য়াওরি।
বিল্দিং অসিগী এনভেলপ অসি অকোইবাদা লৈরিবা লেন্দস্কেপ অদুনা ইনফ্লুএন্স তৌখি। অচুম্বা লৈই অমসুং এঙ্গলশিংগী ওইবা জিয়োমিত্রীগী অচেৎপা নিয়মদগী থৈদোক্তুনা, য়ুমথক্কী মওং অদু ওর্গানিক ওই অমসুং ভ্যুৱরশিংবু য়াম্না থুনা শুমহৎপা ঙম্মি। বিল্দিং অসিগী ইন্তেরিয়র অসিনা পেসেঞ্জরশিংদা ইং-চিকপগী ৱাখল ফাওহন্নবা দিজাইন তৌখি। হায়রিবা অসি ফ্রী-ফ্লোৱিং স্পেস, হিদন সার্বিস কোর থমদুনা অমসুং হিমালায়াগী চিংখোংগী পেনোরামিক সিনিক ব্যুতী অদুবু মিৎয়েং চিংশিল্লবা মমাং থংবা শরুক্কী মমাই অদু গ্লাসকী ওইহন্দুনা মাইপাক্না ফংবা ঙম্লিবনি।
ইকাইখুম্নবদা মতিক চারবা পি.এম.না রাজ্য অসি শিনবা থুংনা মতম অসিগী অনৌবা ইনফ্রস্ত্রকচর শেমগৎ-শাগত্তুনা সাউথইস্ত এসিয়াগী মরু ওইবা গেতৱে অমা ওইনা অরুনাচল প্রদেশপু ওন্থোক্নবগী মতাংদা মরু ওইবা থমখি। কেপিতল সিতী অসিবু কনেক্ত তৌনবা এয়রপোর্ত অমা হায়বসি লোকেল কম্যুনিতীগী য়াম্না তঙাইফদবা এসপিরেশন অমনি, মসিনা রিজন অসিদা ইকোনোমিক এক্তিবিতীসু হেনগৎহল্লগনি।
মেদিকেল সেন্তরগী ৱার্ক ইন প্রোগ্রেস
ইলেক্ত্রিক সব-স্তেশনগী ৱার্ক ইন প্রোগ্রেস
রনৱেগী থবক খুমাং চাউশিল্লি
থবক মফম
উগদবা দিজাইন – তর্মিনেল বিল্দিংগী ওইগদবা মমাং থংবা শরুক
সিতী সাইদকী ওইগদবা দিজাইন