Ministry of Development of North-East Region
PROJECTS SANCTIONED UNDER NEC
10 FEB 2022 4:24PM by PIB Delhi
During the last two financial years ( 2019-20 & 2020-21), a total of 26 projects costing Rs. 129.64 Crore were sanctioned by North Eastern Council (NEC) under “Schemes of NEC” and “North East Road Sector Development Scheme (NERSDS)” for the State of Assam.
As on 31.12.2021, under the various Schemes of Ministry that are administered through NEC, there are 93 ongoing projects in Assam, including projects implemented by Central/ other agencies with a total approved cost of Rs. 1278.05 crore. List is enclosed at Annexure-I.
No project proposals were received from the Government of Assam for Financial Year 2019-20. During Financial Year 2020-21, a total of 27 projects costing Rs. 347.62 crore were proposed under “Schemes of NEC” by the State Government of Assam. However, 24 projects costing Rs. 115.69 crore got sanctioned.
Annexure-I
Annexure referred to in Part (b) of Rajya Sabha Unstarred Question No. 974 by Shri Ajit Kumar Bhuyan for answering on 10.02.2022.
LIST OF ONGOING PROJECTS IN ASSAM AS ON 31.12.2021
Sl.No.
Name of Project
Approved Cost (Rs.in Crore)
1
2
3
1
Habitat Restoration and Conservation of Gangetic Dolphin(Platinisa Roxburgh, 1801) in North-East India
0.25
2
Upgradation of services of Makunda Christian Leprosy and General Hospital, Bazaricherra, Karimganj
4.60
3
Construction of New Class Rooms & Laboratory of the Department of Life Science, Dibrugarh University, Assam
4.36
4
Construction of Boys and Girls Hostel for Cotton University, Assam
11.85
5
Community Development Programme of Gorkha Community in Udalguri District, Assam
2.31
6
Community development programme of Rabha Community in Udalguri District
3.43
7
Cultural preservation and Dissemination of Intangible Cultural Heritage of Assam through visual digital convergence & design
2.00
8
Strenghtening of Hindi Section in the Library of Assam Science & Technology University, Jalukbari, Guwahati, Assam
0.10
9
Strenghtening of Hindi Section in the Library of Cotton University, Guwahati, Assam
0.10
10
Digitalization and Restoration of old Assamese and Regional Films
4.80
11
Development of Daranggiri Banana Market at Daranggiri, Goalpara, Assam
9.90
12
Establishment of Modern Hygienic fish market at Topatoli, Kamrup, Assam
4.35
13
Socehng Development Block, Jirikingding, West Karbi Anglong, Hamren(30% Central Sector Schemes of NEC)
3.04
14
Livelihood Generation for returned Migrant Workers due to pandemic outbreak COVID-19, in the state of Assam
4.79
15
Hahim Cluster Development Project under Boko Block, Kamrup, District, Assam
4.98
16
Aspirational District Barpeta, Assam
1.00
17
Aspirational District Udalguri, Assam
1.00
18
Aspirational District Darrang, Assam
1.00
19
Aspirational District Hailakandi, Assam
1.00
20
Aspirational District Dhubri, Assam
1.00
21
Aspirational District Baksa, Assam
1.00
22
Aspirational District Goalpara, Assam
1.00
23
Setting up of Brahmaputra Studies Centre at Gauhati University Campus, Jalukbari, Gauhati
27.99
24
Anti-Erosion measure to protect villages of Uma Nagar upstream and its Adjoining area from the erosion of river Gangia Kokrajhar , Assam
4.50
25
Anti Erosion measures to protect BB of river Darranga at different reaches, Baksa Dist. Assam
4.96
26
Construction of 2X5Mva, 33/11Kv Substation at Garmur, Majuli in Jorhat, Assam
6.81
27
Construction of Composite Regional Centre (North East) for Disability Study and Action in Assam by Shishu Sarothi
5.44
28
Construction of bulding for the department of Geology in Cotton College, Guwahati, Assam
5.80
29
Audio Visual Hub of Jyoti, Chitraban Film Studio, Kamrup, Assam
10.00
30
Agri-business centre with modern facilities including modest accommodation at Assam Agricultural University, Khanapara Campus, Assam
14.50
31
The Construction of wayside amenities as a part of Prime Minister Swachh Bharat Abhiyan (Clean India Mission), on approved Tourist Circuit falling under NERCORMP Project Area in Karbi Anglong district of Assam
3.81
32
Conversion of bridges on road Orang-Mazbat Rupa
8.42
33
Majuli Bongaon (Dakhinpar Satra) Road in Majuli District
14.91
34
Construction/ Remodelling of RCC building including Development of Library, Vocational Centre etc. of Madhav Dev Higher Secondary School at Tulsimukh, Nagaon
3.19
35
Infrastructure Development of Omeo Kumar Das Institute of Social Change and Development, Guwahati
11.33
36
Development of Fruits and Vegetable wholesale Market at Pamohi (Garchuk) Kamrup, Phase-III, Assam
14.01
37
Augmentation of Rubber Plantation and Production for Economic Development of Educated Unemployed Indigenous Tribal Communities in BTAD area, Chirang District (BTC), Assam
0.97
38
Establishment of modern boar semen production centre and creation of extension facilities for capacity building of piggery stakeholders.
4.31
39
Improving livelihood benchmark of poor and ultra poor through Fishery Centric Growth and Employment Intervention in Nalbari district, Assam
13.70
40
The Buddhist Destination Centre at Sivasagar Buddha Vihar, Sivasagar District, Assam
3.40
41
Setting up of a Common Facility Centre for Gold and Assamese Traditional Jewellery, Assam
5.93
42
Pakke-Seijosa- Itakhola Road, Arunachal Pradesh
13.76
43
Construction of hangar, associated apron and link taxiway works at Dibrugarh Airport
20.85
44
Construction of Chandranath Sarmah Higher Secondary School at Bihaguri Sonitpur District, Assam.
3.18
45
Pig Farming through promotion of Farmer Producer Organization (FPO) Tamulpur Subdivision, Baska (BTAD) district, Assam.
5.65
46
Anti-Erosion Measures at different reaches on both bank of river Pomra (Assam), Baska dist.
2.28
47
Promotion of an Environmentally sound approach for sustainable water management optimizing usage Rain water Harvesting for Roof tops in institutions, Health centres & community centres in Assam in 4 dist.
12.48
48
Upgradation of Sericulture training institute at Titabor, Assam
12.82
49
Construction of Saviour Orphan Children Home at Gossaigaon, Kokrajhar, Assam.
2.94
50
Construction of Mini Stadium at Bihaguri, Sonitpur District.
4.32
51
Construction of Regional Multi-Utility and Town Hall and Cultural Centre, Tinsukia, Assam.
7.98
52
Tai Educational and Cultural Centre, Dibrugarh, Assam.
3.33
53
Development of the Socio-Economic status of Rural Tribal Women at Sidli Development Block of Kajal Gaon sub Division, Chirang District, Assam
4.67
54
Construction of Market shed at Salbari Bazar at Mushalpur, Assam
1.88
55
Tea Museum at Dibrugarh, Assam
3.14
56
Bhawanipur NH-31 to Manas National Park via Saudarvitha Ananda Bazar Road
57.77
57
Extention of Runway to 7500 feet and construction of Isolation bay and Taxi way at Dibrugarh Airport
56.34
58
A Study on Hydro carbon pollution in Lentic Eco systems in and around oilfield areas and effect of hydrocarbon contamination of flora and fauna, (IASST) Guwahati, Institute of Advanced Study in Science & Technology (IASST)
0.26
59
Construction of RCC two (G+2) building for seminar hall, computer centre and facilities for car parking at Darrang College, Tezpur, Assam
2.30
60
Construction of Titlagarh (Sonari) Sports Complex, Titlagarh, Assam
2.72
61
Establishment of Deori Tribal Cultural Complex, Narayanpur, Lakhimpur District, Upper Assam.
4.97
62
Setting up of the Handloom Trade Centre at Dibrugarh, Assam by the Directorate of Handloom and Textile, Government of Assam
9.92
63
Upgradation/Replacement of Machineries of the Spinning Unit at Tulsibari, Assam
4.57
64
Jowai-Nartiang-Khanduli-Baithalangso Road, Meghalaya
71.00
65
Modernization & extension of Langparpan MIS , Karbianglong dist.
2.13
66
Strengthening on Geo-Informatic Application for Rural Development (C-GARD) laboratory (NIRD), National Institute of Rural Development (NIRD&PR), Guwahati
2.07
67
Silchar-Kalain Road
59.25
68
Rehabilitation of Silchar-Kalain road
4.93
69
Na Ali road
52.80
70
Preparation of Project Profiles for Tourism Infrastructure in the Bodoland Territorial Council Areas, Assam
2.00
71
Digboi-Pengiri-Bordumsa road
42.89
72
Conversion of existing bridges No. 3/2 on Darrangiri-Kharkutta road
1.29
73
Conversion of SPT Br. No. 5/1 to RCC bridge near faculty High School on Amingaon North Guwahati Doulgobinda road
1.73
74
Conversion of SPT bridge No. 2/5 & 4/3 on Rongsai-Bajengdoba road
4.38
75
Conversion of timber bridges on Krishnai-Mendipathar road (Br. 3/4,4/4,8/3,8/4,11/1)
9.04
76
Conversion of timber bridge in Dhupdara-Adokgiri road (Br. 1/1,1/2,5/1,5/2,10/1) (Ph-I) & (Br. No. 10.2) (Ph-II)
6.81
77
Silchar-Dwarband-Gaglacherra road
85.82
78
Bridge over river Barak at Fulertal
19.27
79
Bhanga-Anipur-Kanaibazar
86.5
80
Modernization of Technology of Sri Sankardeva Nethralaya for precision eye care and ophthalmic education by SSN, Guwahati
1.30
81
Construction of Marketing Complex Building of NERAMAC at Six Miles at Guwahati, Assam
13.15
82
Pilot Project on Farmer Producer Companies (FPCs) for Agricultural Reforms in NER (Arunachal Pradesh & Assam State under SFAC)
1.50
83
Agri-business centre with modern facilities including modest accommodation at Assam Agricultural University, Khanapara Campus, Assam
14.50
84
Construction of way side amenities as part of Prime Minister Swachh Bharat Abhiyan (Clean India Mission) on approved Tourist Circuit falling under NERCORMP Project areas in Dima Hasao, Assam; West Khasi Hills, South West Khasi Hills, North Garo Hills, West Garo Hills districts in Meghalaya, Churchandpur district in Manipur and Tirap district in Arunachal Pradesh
12.20
85
The Construction of wayside amenities as a part of Prime Minister Swachh Bharat Abhiyan (Clean India Mission), on approved Tourist Circuit falling under NERCORMP Project Area in Karbi Anglong district of Assam
3.81
86
Expansion of Plastics Waste Management Centre (PWMC) – CIPET, Borgaon, Guwahati, Kamrup District, Assam
7.47
87
Setting up of an Artisans and Weavers Facilitation Centre at the Craft Promotion Centre, NEHHDC, Pub-Boragaon, Guwahati by Constructing Bamboo Huts
1.03
88
Strengthening on Geo-Informatic Application for Rural Development (C-GARD) laboratory (NIRD), National Institute of Rural Development (NIRD&PR), Guwahati
2.07
89
Generation Mapping ‎& ‎Web Publishing of Geodatabase on shifting cultivation by rotation cycle using ‎Geo‎-‎spatial Technologies‎. ‎A Study of Seven Districts of NE‎, ‎India‎, ‎Assam‎ (National Institute of Rural Development & Panchayati Raj (NIRD&PR)
1.31
90
Jagun-Namchik-Miao Road
24.89
91
Boko-Hahim-Mawsynrut Road
25.93
92
Protection of Majuli Island from Flood and Erosion of River Brahmaputra
207.00
93
Establishment of STINER-Common Facility Centre (CFC) at CSIR-NEIST, Jorhat for Science and Technology Intervention in North East India (STINER) for FY 2018-19 CSIR-NEIST, Jorhat
40.00
Total
1278.05
This information was given by The Minister for the Ministry of Development of North Eastern Region, Shri G. Kishan Reddy in a written reply in the Rajya Sabha today.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
এন.ই.সি.গী মখাদা সেঙ্কসন তৌখিবা প্রোজেক্তশিং
10 FEB 2022 4:24PM by PIB Imphal
হৌখিবা শেনবা চহি (২০১৯-২০ অমসুং ২০২০-২১)গী মনুংদা, নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিল (এন.ই.সি.)না অসাম রাজ্যগীদমক “স্কিমস ওফ এন.ই.সি.” অমসুং “নোর্থ ইস্ত রোদ সেক্তর দিবেলপমেন্ত স্কিম (এন.ই.আর.এস.দি.এস.)”গী মখাদা লুপা করোর ১২৯.৬৪গী মমল ওইবা অপুনবা প্রোজেক্ত ২৬ সেঙ্কসন তৌখি।
৩১.১২.২০২১দা, এন.ই.সি.গী খুত্থাংদা মিনিস্ত্রীগী তোঙান তোঙানবা স্কিমশিং পায়খৎখি, অসামদা হৌজিক থবক চত্থরিবা প্রোজেক্ত ৯৩ লৈরি, মসিদা লুপা করোর ১২৭৮.০৫গী মমল ওইবা অপুনবা এপ্রুব তৌখিবা অমগা লোয়ননা কেন্দ্র/অতোপ্পা এজেন্সীশিংনা ইমপ্লিমেন্ত তৌবা প্রোজেক্তশিং য়াওরি। লিস্ত অদু এনেক্সর-Iদা য়াওরি।
শেনবা চহি ২০১৯-২০গী ওইনা অসাম সরকারদগী প্রোজেক্ত প্রপোজেলশিং ফংদ্রি। শেনবা চহি ২০২০-২১গী মনুংদা, অসামগী রাজ্য সরকারনা “স্কিমস ওফ এন.ই.সি.”গী মখাদা লুপা করোর ৩৪৭.৬২গী মমল ওইবা অপুনবা প্রোজেক্ত ২৭ প্রপোজ তৌখি। অদুম ওইনমক, লুপা করোর ১১৫.৬৯গী মমল ওইবা প্রোজেক্ত ২৪ সেঙ্কসন তৌখ্রে।
এনেক্সর-I
এনেক্সর অসি ১০.০২.২০২২দা পাউখুম পীনবগীদমক শ্রী অজিৎ কুমার ভুয়াননা হংলকপা রাজ্য সভাগী ৱাহং নম্বর ৯৭৪গী পার্ত (বি)দা রিফর তৌরি।
৩১.১২.২০২১দা অসামদা থবক চত্থরিবা প্রোজেক্তশিংগী পরিং
সেরিএল নম্বর
প্রোজেক্তকী মমিং
এপ্রুব তৌখিবা মমল (লুপা করোরদা)
অৱাং নোংপোক ভারত্তা গঙ্গেতিক দোলফিন (প্লাতিনিসিয়া রোক্সবর্গ, ১৮০১)গী হেবিতেত রেস্তোরেসন অমসুং কঞ্জারবেসন
০.২৫
মাকুন্দা খৃস্তান লেপ্রোসী অমসুং জেনরেল হোস্পিতাল, বাজারিচেরা, করিমগঞ্জকী সর্বিসশিং অপগ্রেদ তৌবা
৪.৬০
দিব্রুগর য়ুনিবর্সিতী, অসামগী দিপার্তমেন্ত ওফ লাইফ সাইন্সকী অনৌবা ক্লাস রুমশিং অমসুং লেবোরেতরী শেমগৎ শাগৎপা
৪.৩৬
কোত্তন য়ুনিবর্সিতী অসামগীদমক বোইজ অমসুং গর্লস হোস্তেল শেমগৎ শাগৎপা
১১.৮৫
অসামগী উদলগুরি জিলাদা গোর্খা কম্ম্যুনিতীগী কম্ম্যুনিতী দিবলপমেন্ত প্রোগ্রাম
২.৩১
উদলগুরি জিলাদা রাভা কম্ম্যুনিতীগী কম্ম্যুনিতী দিবলপমেন্ত প্রোগ্রাম
৩.৪৩
ভিজুএল দিজিতেল কনভর্জেন্স অমসুং দিজাইনগী থোংদা অসামগী ইন্তেঞ্জিবল কলচরেল হেরিতেজগী কলচরেল প্রিজার্বেসন অমসুং দিসেমিনেসন
২.০০
অসাম সাইন্স & তেক্নোলোজী য়ুনিবর্সিতী, জালুকবারি, গুৱাহাতি, অসামগী লাইব্রেরীদা হিন্দি সেক্সন হেঙ্গৎহনবা
০.১০
কোতন য়ুনিবর্সিতী, গুৱাহাতি, অসামগী লাইব্রেরীদা হিন্দি সেক্সন হেঙ্গৎহনবা
০.১০
১০
অরিবা অসামিজ অমসুং রিজনেল ফিল্মশিংগী দিজিতেলাইজেসন অমসুং রেস্তোরেসন
৪.৮০
১১
দারংগীরি, গোলপারা, অসামদা দারংগীরি বানানা মার্কেৎ দিবেলপ তৌবা
৯.৯০
১২
তোপাতোলি, কামরুপ, অসামদা মোর্দন হায়জেনিক ফিস মার্কেৎ লিংখৎপা
৪.৩৫
১৩
সোচেং দিবেলপমেন্ত ব্লোক, জিরিকিংদিং, ৱেস্ত কার্বি আংলোং, হেমরেন (এন.ই.সি.গী ৩০% সেন্ত্রেল সেক্তর স্কিমশিং)
৩.০৪
১৪
অসাম রাজ্যদা কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইদুনা হলকপা মাইগ্রে ৱার্করশিংগীদমক লাইবলিহুদ জেনরেসন
৪.৭৯
১৫
বোকো ব্লোক, কামরুপ জিলা, অসামগী মখাদা হাহিম ক্লস্তর দিবেলপমেন্ত প্রজেক্ত
৪.৯৮
১৬
এস্পিরেস্নেল জিলা বার্পেতা, অসাম
১.০০
১৭
এস্পিরেস্নেল জিলা উদালগুরি, অসাম
১.০০
১৮
এস্পিরেস্নেল জিলা দরাং, অসাম
১.০০
১৯
এস্পিরেস্নেল জিলা হায়লাকান্দি, অসাম
১.০০
২০
এস্পিরেস্নেল জিলা ধুব্রি, অসাম
১.০০
২১
এস্পিরেস্নেল জিলা বাকসা, অসাম
১.০০
২২
এস্পিরেস্নেল জিলা গোলপরা, অসাম
১.০০
২৩
গুৱাহাতি য়ুনিবর্সিতী কেম্পস, জালুকবারি, গুৱাহাতিদা ব্রমহপুত্র স্তদীজ সেন্তর শেমগৎপা
২৭.৯৯
২৪
কোক্রাঝার অসামগী গনগিয়া তুরেল তোর্বান নিংখায়বদগী উমা নগর অপস্ত্রীম অমসুং মসিগা নক্নবা মফমগী খুঙ্গংশিং ঙাকথোক্নবা এন্তি-ইরোজন খোংথাং
৪.৫০
২৫
অসামগী বাকসা জিলাদা লৈরিবা তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা তুরেল দারনগাগী বি.বি. ঙাকথোক্নবা এন্তি ইরোজন খোংথাং
৪.৯৬
২৬
অসামগী জোরহাত্তা গারমুর, মাজুলিদা ২X৫Mva, ৩৩/১১Kv সবস্তেসন শাগৎপা
৬.৮১
২৭
শিশু সারোথিনা অসামদা দিসএবিলিতী স্তদী অমসুং এক্সনগীদমক কম্পোজিৎ রিজনেল সেন্তর (নোর্থ ইস্ত) শাগৎপা
৫.৪৪
২৮
কোতন কোলেজ, গুৱাহাতি, অসামদা জিওলোজী বিভাগকীদমক বিলদিং শাগৎপা
৫.৮০
২৯
জ্যোতি চিত্রাবন ফিল্ম স্তদিও, কামরুপ, অসামগী ওদিও ভিজুএল হব
১০.০০
৩০
অসাম এগ্রীকলচরেল য়ুনিবর্সিতী, খানাপরা কেম্পস, অসামদা মোদেস্ত একোমোদেসন য়াওনা মোদর্ন ফেসিলিতীশিংগী এগ্রী-বিজিনেস সেন্তর
১৪.৫০
৩১
অসামগী কার্বি আংলোং জিলাদা এন.ই.আর.সি.ও.আর.এম.পি. প্রোজেক্ত এরিয়াগী মখাদা তারিবা এপ্রুব তৌরবা তুরিস্ত সর্ক্যুইত্তা প্রাইম মিনিস্তর স্বচ্ছ ভারত অভিয়ান (ক্লিন ইন্দিয়া মিসন)গী শরুক অমা ওইনা ৱেসাইদ এমেনিতীশিং শেমগৎ শাগৎপা
৩.৮১
৩২
ওরং-মজবাত রুপা লম্বীদা থোং শাবা
৮.৪২
৩৩
মাজুলি জিলাদা মাজুলি বোনগাও (দাখিনপার সাত্রা) লম্বী
১৪.৯১
৩৪
তুলসিমুখ, নগাওনদা মাধব দেব হায়র সেকেন্দরী স্কুলগী লাইব্রেরী, ভোকেস্নেল সেন্তর অসিনচিংবা দিবেলপ তৌবা য়াওনা আর.সি.সি. বিলদিং শাগৎপা/নৌনা শেমগৎপা
৩.১৯
৩৫
ওমিও কুমার দাস ইন্সতিত্যুৎ ওফ সোসিএল চেঞ্জ অমসুং দিবেলপমেন্ত, গুৱাহাতিগী ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্ত
১১.৩৩
৩৬
পামোহি (গারচুক) কামরুপ, ফেজ-III, অসামদা উহৈ অমসুং মনা-মশিংগী হোলসেল মার্কেৎ দিবেলপ তৌবা
১৪.০১
৩৭
অসামগী চিরাং জিলাগী বি.তি.এ.দি. এরিয়াদা ইকোনোমিক দিবেলপমেন্ত ওফ এজুকেতেদ অনএমপ্লোইমেন্ত ইন্দিজিনস ত্রাইবেল কম্ম্যুনিতীজগীদমক রবর প্লান্তেসন অমসুং প্রদক্সন হেনগৎহনবা
০.৯৭
৩৮
পিগ্গরী স্তেকহোল্দরশিংগী কেপাসিতী বিলদিংগীদমক মোদর্ন বোর সিমেন প্রদক্সন সেন্তর লিংখৎপা অমদি এক্সতেন্সন ফেসিলিতীশিং শেমগৎপা
৪.৩১
৩৯
অসামগী নালবারী জিলাদা ফিসরী সেন্ত্রিক গ্রোথ অমসুং এমপ্লোইমেন্ত ইন্তরবেন্সনগী থোংদা লাইরবা অমসুং হেন্না লাইররবশিংগী লাইবলিহুদ বেঞ্চমার্ক ফগৎহনবা
১৩.৭০
৪০
অসামগী সিবসাগর জিলাদা লৈরিবা সিবসাগর বুদ্ধা বিহারদা বুদ্ধিস্ত দেস্তিনেসন সেন্তর
৩.৪০
৪১
গোল্দ এন্দ অসামিজ ত্রেদিস্নেল জিৱেল্লরী, অসামগীদমক কমন ফেসিলিতী সেন্তর অমা শেমগৎপা
৫.৯৩
৪২
পাক্কে-সৈজোসা-ইতাখোলা রোদ, অরুনাচল প্রদেশ
১৩.৭৬
৪৩
দিব্রুগর এয়রপোর্ততা হানগার, এসোসিএতেদ এপ্রোন অমসুং লিঙ্ক তেক্সিৱে ৱার্কশিং শেমগৎপা
২০.৮৫
৪৪
অসামগী বিহাগুরি সোনিতপুর জিলাদা চন্দ্রনাথ সারমাহ হায়র সেকেন্দরী স্কুল শাগৎপা
৩.১৮
৪৫
বাস্কা জিলা অসামগী তামুলপুর সবদিভিজনদা ফার্মর প্রদুসর ওর্গনাইজেসনগী প্রমোসনগী থোংদা পিগ ফার্মিং
৫.৬৫
৪৬
বাস্কা জিলাগী পোমরা (অসাম) তুরেলগী তোর্বান অনিমক্তা এন্তি-ইরোজন খোংথাং
২.২৮
৪৭
অসামগী জিলা ৮দা ইন্সতিত্যুসনশিং, হেল্থ সেন্তরশিং অমসুং কম্ম্যুনিতী সেন্তরশিংদা রুফ তোপশিং শিজিন্নদুনা নোংগীইশিং য়োক্তুনা থম্নবা এনভাইরনমেন্তেলি সাউন্দ এপ্রোচ্ছ অমগী প্রমোসন
১২.৪৮
৪৮
তিতাবোর, অসামদা সেরিকলচর ত্রেনিং ইন্সতিত্যুৎ অপগ্রেদ তৌবা
১২.৮২
৪৯
গোসাইগাওন, কোক্রাঝার, অসামদা সেভিয়র ওর্ফান চিলদ্রেন হোম শাগৎপা
২.৯৪
৫০
বিহাগুরি, সোনিতপুর জিলাদা মিনি স্তেদিয়ম শাগৎপা
৪.৩২
৫১
তিনসুকিয়া, অসামদা রিজনেল মল্তি-য়ুতিলিতী অমসুং তাউন হোল অমদি কলচরেল সেন্তর শাগৎপা
৭.৯৮
৫২
তাই এজুকেস্নেল অমসুং কলচরেল সেন্তর, দিব্রুগর, অসাম
৩.৩৩
৫৩
কাজল গাওন সব দিভিজন, চিরাং জিলা, অসামগী সিদলি দিবেলপমেন্ত ব্লোক্তা রুরেল ত্রাইবেল ৱুমেনগী সোসিও-ইকোনোমিক স্তেতস দিবেলপ তৌবা
৪.৬৭
৫৪
মুশালপুর, অসামগী সালবারি বজারদা মার্কেৎ শেদ শাবা
১.৮৮
৫৫
দিব্রুগর,অসামদা তি ম্যুজিয়ম
৩.১৪
৫৬
সৌদারভিথা অনন্দা বজার ফাওরগা ভাৱানিপুর এন.ঐচ.-৩১দগী মানস নেস্নেল পার্ক রোদ
৫৭.৭৭
৫৭
দুব্রুগর এয়রপোর্ত্তা রনৱে ফিৎ ৭৫০০দা পাকথোক চাউথোকহনবা অমদি আইসোলেসন বে অমসুং তেক্সি ৱে শেমগৎপা
৫৬.৩৪
৫৮
ওইলফিল্দ এরিয়াশিং অমসুং অকোইবদা লৈরিবা লেন্তিক ইকো সিস্তেমশিংদা হায়দ্রো কার্বোন পোলুসনশিং অমদি ফ্লোরা অমসুং ফৌনাদা হায়দ্রোকার্বোন কন্তামিনেসনগী ইফেক্ততা স্তদী অমা, (আই.এ.এস.এস.তি.) গুৱাহাতি, ইন্সতিত্যুৎ ওফ এদভান্স স্তদী ইন সাইন্স & তেক্নোলোজী (আই.এ.এস.এস.তি.)
০.২৬
৫৯
দারাং কোলেজ, তেজপুর, অসামদা সেমিনার হোল, কমপ্যুতর সেন্তরগীদমক আর.সি.সি. অনি (জি+২) বিলদিং অমসুং কার পার্কিংগী ফেসিলিতীশিং শেমগৎপা
২.৩০
৬০
তিতলাগর, অসামদা তিতলাগর (সোনারি) স্পোর্তস কমপ্লেক্স শেমগৎপা
২.৭২
৬১
নরায়নপুর, লখিমপুর জিলা, অপ্পর অসামদা দিওরি ত্রাইবেল কলচরেল কমপ্লেক্স লিংখৎপা
৪.৯৭
৬২
হেন্দলুম অমসুং তেক্সতাইল বিভাগ, অসাম সরকারনাঅসামগী দিব্রুগরদা হেন্দলুম ত্রেদ সেন্তর লিংখৎপা
৯.৯২
৬৩
তুলসিবারি, অসামদা স্পাইনিং সুনিৎকী মেছিনরীশিং অপগ্রেদ তৌবা/মহুৎ শিন্দোকপা
৪.৫৭
৬৪
জোৱাই-নার্তিয়াং-খান্দুলি-বাইথালাংসো রোদ, মেঘালায়া
৭১.০০
৬৫
লাংপারপান এম.আই.এস., কার্বিআংলোং জিলাগী মোদর্নাইজেসন অমসুং এক্সতেন্সন
২.১৩
৬৬
জিও-ইনফোর্মেতিক এপ্লিকেসন ফোর রুরেল দিবেলপমেন্ত (সি-গার্দ) লেবোরেতরী (এন.আই.আর.দি.), নেস্নেল ইন্সতিত্যুৎ ওফ রুরেল দিবেলপমেন্ত (এন.আই.আর.দি.&পি.আর.), গুৱাহাতি মপাঙ্গল হেনগৎহনবা
২.০৭
৬৭
সিলচর-কালাইন রোদ
৫৯.২৫
৬৮
সিলচর-কালাইন রোদকী রিহেবিলিতেসন
৪.৯৩
৬৯
না অলি রোদ
৫২.৮০
৭০
বোরোলেন্দ তেরিতোরিএল কাউন্সিল এরিয়াস, অসামদা তুরিজম ইনফ্রাস্ত্রকচরগীদমক প্রোজেক্ত প্রোফাইলশিং শেম শাবা
২.০০
৭১
দিগবোই-পেনগিরী-বোরদুমসা রোদ
৪২.৮৯
৭২
দারংগিরী-খারকুত্তা রোদতা হৌজিক লৈরিবা থোং নম্বর ৩/২গী মওং হোংদোকপা
১.২৯
৭৩
অমিনগাওন নোর্থ গুৱাহাতি দৌলগোবিন্দা রোদতা ফেকলতী হায় স্কুল মনাক্তা লৈরিবা এস.পি.তি. থোং নম্বর ৫/১বু আর.সি.সি. থোং ওইনা মওং হোংদোকপা
১.৭৩
৭৪
রোংসাই-বাজেংদোবা রোদতা এস.পি.তি. থোং নম্বর ২/৫ & ৪/৩ মওং হোংদোকপা
৪.৩৮
৭৫
কৃষ্ণাই-মেন্দিপাথর রোদ (থোং ৩/৪,৪/৪,৮/৩,৮/৪,১১/১)দা তিম্বর ব্রিজশিং মওং হোংদোকপা
৯.০৪
৭৬
ধুপদারা-অদোকগিরী লম্বীদা তিম্বর ব্রিজ (থোং ১/১,১/২,৫/১,৫/২,১০/১) (Ph-I) & (থোং নম্বর ১০.২) (ফেজ-II) মওং হোংদোকপা
৬.৮১
৭৭
সিলচর-দ্বারবন্দ-গাগলাচেরা লম্বী
৮৫.৮২
৭৮
ফুলেত্রেলদা বরাক তুরেল মথক্তা থোং
১৯.২৭
৭৯
ভানগা-অনিপুর-কানাইবজার
৮৬.৫
৮০
এস.এস.এন. গুৱাহাতিনা প্রিসিজন আই কেয়র অমসুং ওপ্থালমিক এজুকেসনগীদমক শ্রী সঙ্করদেব নেত্রলায়াগী তেক্নোলোজী মোর্দনাইজ তৌবা
১.৩০
৮১
সিক্স মাইল্স গুৱাহাতি অসামদা এন.ই.আর.এ.এম.এ.সি.গী মার্কেতিং কমপ্লেক্স বিলদিং শাগৎপা
১৩.১৫
৮২
এন.ই.আর. (এস.এফ.এ.সি.গী মখাদা অরুনাচল প্রদেশ অমসুং অসাম রাজ্য)দা এগ্রীকলচরেল রিফোর্মসগীদমক ফার্মর প্রোদ্যুসর কম্পেনীশিংদা পাইলোৎ প্রোজেক্ত
১.৫০
৮৩
অসাম এগ্রীকলচরেল য়ুনিবর্সিতী, খানাপরা কেম্পস, অসামদা মোদেস্ত একোমোদেসন য়াওনা মোদর্ন ফেসিলিতীশিং য়াওবা এগ্রী-বিজিনেস সেন্তর
১৪.৫০
৮৪
দিমা হাসাও, অসাম; মেঘালায়াদা ৱেস্ত খাসি হিল্স, সাউথ ৱেস্ত খাসি হিল্স, নোর্থ গারো হিল্স, ৱেস্ত গারো হিল্স জিলাশিং, মনিপুরদা চুরচান্দপুর জিলা, অরুনাচল প্রদেশতা তিরাপ জিলাদা এন.ই.আর. সি.ও.আর.এম.পি. প্রোজেক্ত এরিয়াশিংগী মখাদা তারিবা এপ্রুব তৌরবা তুরিস্ত সর্ক্যুইত্তা প্রাইম মিনিস্তর স্বচ্ছ ভারত অভিয়ানগী শরুক ওইনা ৱে সাইদ এমেনিতীশিং শাগৎপা
১২.২০
৮৫
অসামগী কার্বি আংলোং জিলাদা এন.ই.আর. সি.ও.আর.এম.পি. প্রোজেক্ত এরিয়াশিংগী মখাদা তারিবা এপ্রুব তৌরবা তুরিস্ত সর্ক্যুইত্তা প্রাইম মিনিস্তর স্বচ্ছ ভারত অভিয়ানগী শরুক ওইনা ৱে সাইদ এমেনিতীশিং শাগৎপা
৩.৮১
৮৬
প্লাস্তিক্স ৱেস্ত মেনেজমেন্ত সেন্তর (পি.দবল্যু.এম.সি.) – সিপেত, বোরগাওন, গুৱাহাতি, কামরুপ জিলা, অসাম পাকথোক চাউথোকহনবা
৭.৪৭
৮৭
ক্রাফ প্রমোসন সেন্তর, এন.ই.ঐচ.ঐচ.দি.সি., পব-বোরাগাওন, গুৱাহাতিনা বেম্বু হতশিং শাদুনা আর্তিয়ান অমসুং ৱেভর্স ফেসিলিতেসন অমা লিংখৎপা
১.০৩
৮৮
রুরেল দিবেলপমেন্ত (সি-গার্দ) লেবোরেতরী (এন.আই.আর.দি.), নেস্নেল ইন্সতিত্যুৎ ওফ রুরেল দিবলপমেন্ত (এন.আই.আর.দি.&পি.আর.), গুৱাহাতিগীদমক জিও-ইনফোর্মেতিক এপ্লিকেসন হেনগৎহনবা
২.০৭
৮৯
জিও-স্পাতিএল তেক্নোলোজীশিং শিজিন্নদুনা রোতেসন সাইকলনা শিফতিং কল্তিভেসন্দা জিওদাতাবেজকী জেনরেসন মেপ্পিং অমসুং ৱেব পব্লিশিং। অৱাং নোংপোক ভারতকী রাজ্য তরেৎকী স্তদী অমা, অসাম (নেস্নেল ইন্সতিত্যুৎ ওফ রুরেল দিবলপমেন্ত & পঞ্চায়তি রাজ (এন.আই.আর.দি.&পি.আর.)
১.৩১
৯০
জাগুন-নামচিক-মিয়াও রোদ
২৪.৮৯
৯১
বোকো-হাহিম-মোসিনরুত রোদ
২৫.৯৩
৯২
ব্রমহপুত্র তুরেলগী ইচাও অমসুং ইরোজনদগী মাজুলি ইথৎ প্রোতেক্ত তৌবা
২০৭.০০
৯৩
শেনবা চহি ২০১৮-১৯গীদমক সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী ইন্তরভেন্সন ইন নোর্থ ইস্ত ইন্দিয়া (এস.তি.আই.এন.ই.আর.)গীদমক সি.এস.আই.আর.-এন.ই.আই.এস.তি, জোরহাত্তা এস.তি.আই.এন.ই.আর.-কমন ফেসিলিতী সেন্তর (সি.এফ.সি.) লিংখৎপা
৪০.০০
অপুনবা
১২৭৮.০৫
ইনফোর্মেশন অসি ঙসি রাজ্য সভাদা দোনর মন্ত্রী শ্রী জি. কিশন রেদ্দীনা অইবা পাউখুম অমদা পীখিবনি।