Ministry of Development of North-East Region
Fishery Project at Lamhai Dunki Village Peren District Nagaland To Create Self Employment Under North East Rural Livelihood Project
06 DEC 2021 5:58PM by PIB Delhi
Fishery Project at Lamhai Dunki village, Peren District, Nagaland, implemented by Fisheries Department agency, Nagaland with the help of Ministry of Development of North Eastern Region. The project is located at Lamhai Dunki Village, Peren, Nagaland.
The project’s approved cost is Rs. 334.00 lakhs, and North Eastern Council’s share is Rs. 300.60 lakhs and state’s share is Rs. 33.40 lakhs.
The objective is to improve the socio-economic condition of the rural populace, to generate sustainable employment opportunities among the village communities and unemployed youths through fishery related activities. Basic aim is to promote modern scientific technologies for effective management and optimum utilization.
From this project the average fish production is near about 30753 kg, and the annual turnover is approx Rs. 430 lakhs. Manifold increase in the total fish production of the state, create self-employment among the local populace and reduce gap in demand and supply of fish.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
নোর্থ ইস্ত রুরেল লাইবলিহুৎ প্রোজেক্তকী মখাদা মশাগী মরোমদোম ওইবা থবক পীনবা নাগালেন্দগী পেরেন দিস্ত্রীক্তকী লম্হাই দুনকী খুঙ্গংদা ফীশরিগী প্রোজেক্ত
06 DEC 2021 5:58PM by PIB Imphal
নাগালেন্দগী ফীসরিজ দিপার্তমেন্ত এজেন্সীনা অৱাং নোংপোক লমদমগী দিবলপমেন্ত মন্ত্রালয়গী মতেংগা লোয়ননা নাগালেন্দগী, পেরেন দিস্ত্রীক্তকী, লম্হাই দুনকী খুঙ্গংদা ফীশরিগী প্রোজেক্ত হাপনবা থৌরাং তৌখ্রে। প্রোজেক্ত অসি নাগালেন্দগী, পেরেন, লম্হাই দুনকী খুঙ্গংদা ওইরি।
প্রোজেক্ত অসিগী অয়াবা পীখিবা শেনফম অসি লুপা লাখ ৩৩৪.০০নি অমসুং নোর্থ ইস্তর্নগী লুপা লাখ ৩০০.৬০ অমদি রাজ্যনা লুপা লাখ ৩৩.৪০ পুথোক্কদবনি।
থম্লিবা পান্দম অসি খুঙ্গংগী মীয়ামদা ফীশরিগী মরী লৈনবা থবকশিংগী মতেং লৌদুনা সোসিও-ইকোনোমীক ফগৎনবা, খুঙ্গংগী কম্ম্যুনিতী অমসুং থবক ফংদবা নহারোলশিংদা লেঙদবা থবক্কী খুদোংচাবা অমা পীনবনি। মরুওইবা পান্দমদি ইফেক্তিব মেনেজমেন্ত অমসুং ওপ্তিমম য়ুতিলাইজেনগীদমক মতমগা চুনরবা সাইন্তিফিক তেক্নোলোজীশিংদা পুক্নিং থৌগৎনবনি।
প্রোজেক্ত অসিদগী চাংচৎতা পুথোক্কদবা ঙা অসি চাওরাক্না কে.জি. ৩০৭৫৩ নি, অমসুং চহিগী ওইবা তর্নওভর অসি চাওরাক্না লুপা লাখ ৪৩০নি। রাজ্য অসিদা অপুনবা ঙা পুথোকপা হেনগৎহনবা, মফম অসিগী ওইবা মীওইশিংদা মশাগী মরোমদোম ওইবা থবক পীবা অমসুং ঙাগী দিমান্দ অমসুং সপ্লাইগী অৱাৎপা লৈরিবা অসি হন্থহনবা অসিনি।