AYUSH
Shri Sarbananda Sonowal visits Central Ayurveda Research Institute and the Regional Research Institute for Homoeopathy in Guwahati
AYUSH Minister urges scientists to do research on more than 1,700 medicinal plant species found in Assam
20 SEP 2021 7:36PM by PIB Delhi
Union Minister of AYUSH, Ports, Shipping, & waterways Shri Sarbananda Sonowal visited the Central Ayurveda Research Institute and the Regional Research Institute for Homoeopathy, under the Ministry of Ayush in Guwahati. The Minister interacted with the researchers & staff and also took a tour of the medicinal plant garden at the campus.
Speaking about the role of the AYUSH Ministry in carrying forward the vision of PM Shri Narendra Modi, the Union Minister said, "The Ministry is taking all steps to popularize Indian traditional systems of medicine all over the world. I urge the scientists to further explore the rich resources of Assam & NE and strengthen our traditional systems of medicine."
During his visit, the Minister said that Assam has more than 1,700 species of medicinal plants. He called upon the scientists to engage with the people of the region to explore the potential of the rich resources of the North East and urged them to spread awareness about the field so that youths and the common people can make AYUSH a part of their lives.

আয়ুশ
শ্রী সর্বানন্দা সোনোৱালনা গুৱাহাতিদা সেন্ত্রেল আয়ুর্বেদা রিসর্স ইন্সতিত্যুৎ অমসুং হোমিওপেথীগী রিজনেল রিসর্স ইন্সতিত্যুৎতা চৎখ্রে
আয়ুশ মন্ত্রীনা আসমদা হিদাক-লাংথক্কী মনা-মশীং স্পেসিস ১,৭০০কী মথক্তা ফংলিবা অসিদা রিসর্স তৌনবা সাইন্তিস্তশিংদা তকশিনখ্রে
20 SEP 2021 7:36PM by PIB Imphal
আয়ুশ, পোর্তস, শিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী সর্বানন্দা সোনোৱালনা গুৱাহাতিদা লৈবা আয়ুশ মিনিস্ত্রীগী মখাদা সেন্ত্রেল আয়ুর্বেদা রিসর্স ইন্সতিত্যুৎ অমসুং হোমিওপেথীগী রিজনেল রিসর্স ইন্সতিত্যুৎতা চৎখ্রে। মন্ত্রীনা রিসর্সসর অমসুং স্তাফশিংগা উনখি অমসুং কেম্পস্তা লৈরিবা মেদিসিনেল প্লান্ত গার্দেন্দা কোইখি।
পি.এম. শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মিৎয়েং মাংলোমদা পুখৎনবা আয়ুশ মিনিস্ত্রীনা লৌরিবা থৌদাংশিংগী মরমদা ৱা ঙাংলদুনা, কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা হায়খি, “মিনিস্ত্রী অসিনা ভারতকী থায়নদগী চৎনরক্লবা হিদাক-লাংথক্কী সিস্তেম অসি মালেম পুম্বদা খঙহন্নবা লৌখৎপা য়াবা খোঙথাং পুম্বা লৌখৎলি। ঐহাক্না আসম অমসুং এন.ই.দা মরাং কাইনা ফংলিবা রিসোর্সশিং অসি মখা তানা থিদোক্নবা অমসুং ঐখোয়গী থায়নদগী চৎনরক্লবা হিদাক-লাংথক্কী সিস্তেম অসিদা হেন্না শক্তি পীনবা সাইন্তিস্তশিংদা তকশিল্লি”।
মহাক্কী খোঙচৎ অসিদা, মন্ত্রীনা হায় মদুদি আসমদা মেদিসিনেল পাম্বীগী স্পেসিস ১,৭০০ হেন্না ফংলি। মহাক্না সাইন্তিস্তশিংদা মফম অসিগী মীওইশিংগা হোৎনমিন্নদুনা অৱাং-নোংপোক্তা মরাং কাইনা ফংলিবা রিসোর্সশিংনা কান্নবা পীরিবশিং থিদোক্নবা তকশিনখি অমসুং নহা ওইরিবশিং অমসুং মীচম প্রজানা আয়ুশপু মখোয়গী পুন্সিগী শরুক অমা ওইহনবা লম অসিদা পাউজেল শন্দোক্নবা তকশিনখি।