Ministry of Tourism
A two-day conference of Tourism and Culture Ministers of North Eastern States begins today in Guwahati
Tourism can be a game changer that can bring socio-economic change in the nation especially in NE region: Shri G. Kishan Reddy
Rs 200 crore has been sanctioned under PRASHAD scheme for number of projects in the region: Shri G. Kishan Reddy
Infrastructural development in North East will enhance the tourism potential: Shri Arjun Ram Meghwal
Under Prime Minister Narendra Modi's leadership the country is seeing development in every sector: MoS, Tourism Sh Ajay Bhatt
13 SEP 2021 6:34PM by PIB Delhi
“Tourism can be a game changer that can bring socio-economic change in the nation especially in NE region” said Shri G. Kishan Reddy, Union Minister of Tourism, Culture and DoNER while addressing the inaugural session of a conference here today. The two-day conference of Tourism and Culture Ministers of North Eastern States has been organized under the Chairmanship of Minister of Tourism, Culture and DONER, to discuss development of tourism and issues related to connectivity in the North Eastern Region. Chief Minister of Assam Shri HimantaBiswaSarma, Union Minister of State for Culture and Parliamentary Affairs Shri Arjun Ram Meghwal andUnion Minister of State for Tourism and DefenceShri Ajay Bhatt also graced the inaugural session of conference.
While addressing the forum, Shri G. Kishan Reddy said that under the Swadesh Darshan Scheme, which focuses on integrated development of theme based tourist circuits, the Ministry has sanctioned 16 projects in the North Eastern region. He further added that his ministry is giving special emphasis on developing infrastructure, ground capacity and skills in Northeast region. He said that the tourism ministry is also providing branding and marketing assistance to the northeast region through its various schemes and flagship initiatives.
Shri Reddy informed that under the PRASHAD schemes the ministry has sanctioned number of projects in the region. Approximately Rs 200 crore has been sanctioned for these projects, he added.
Talking about the initiatives under DoNER ministry the minister informed that in the budget of 2021-22, the budget allocation to North eastern states is Rs 68,020 crore. He urged all the state governments in the region to submit viable proposals so that the full amount allocated across various ministries can be successfully utilized.
Chief Minister of Assam Shri HimantaBiswaSarma asserted that holistic approach is required for the development of tourism sector in NE zone. As a whole the North East as a brand has to be promoted and connectivity and infrastructure facilities need to be developed, he added.
Union Minister of State for Culture and Parliamentary Affairs Shri Arjun Ram Meghwalin his address said that tourism development is the core subject of this conference and North East has all the potential for it. The North Eastern States has made their own identity in various sectors and each State has unique talent and potential, he said. Asserting that the infrastructural development in North East will enhance the tourism development the minister said that the development in the tourism sector will automatically help the other allied sectors to develop and it will help the nation to grow. Talking about Prime Minister Shri Narendra Modi's vision he said that according to our Prime Minister without the development of North East India the overall development of the country is not possible.
Union Minister of State for Tourism and DefenceShri Ajay Bhatt said that under Prime Minister Narendra Modi's leadership the country is seeing development in every sector.
In today's event an MoU between Ministry of Tourism and IRCTC was signed for cooperation in promoting domestic tourism and development of new tourism products.
Senior officials from various Central Ministries, State Governments in the region as well as industry representatives participated in the conference. The conference aimed to apprise the participants about the several projects and initiatives being undertaken by the Central Government for the development of the northeast region.

তুরিজম মন্ত্রালয়
ঙসি গুৱাহতিদা অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংগী তুরিজম অমসুং কল্চর মন্ত্রীশিংগী ওইবা নুমিৎ নিনিগী কনফরেন্স অমা হৌখ্রে
তুরিজমনা লৈবাক অসিদা মরু ওইনা এন.ই. রিজনদা সোসিয়ো-ইকোনোমিক চেঞ্জ লাকহনবা ঙম্বা গেম চেঞ্জর অমা ওইরবা য়াই: শ্রী জি. কিসন রেদ্দী
প্রশাদ স্কিমগী মখাদা লমদম অসিদা প্রোজেক্ত কয়াগীদমক লুপা কোতি ২০০গী শেনফম কাইথখ্রে: শ্রী জি. কিসন রেদ্দী
অৱাং-নোংপোক্তা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎলকপনা তুরিজম পোতেন্সিয়েল হেনগৎহল্লগনি: শ্রী আর্জুন রাম মেঘৱাল
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা, লৈবাক অসিনা সেক্তর খুদিংদা চাওখৎলকপগী মমি উবা ফংলি: এম.ও.এস., তুরিজম শ্রী অজে ভাত
13 SEP 2021 6:34PM by PIB Imphal
ঙসি মফম অসিদা কনফরেন্স অমা হৌদোকপগী সেসনদা ৱা ঙাংলদুনা “তুরিজমনা লৈবাক অসিদা মরু ওইনা এন.ই. রিজনদা সোসিয়ো-ইকোনোমিক চেঞ্জ লাকহনবা ঙম্বা গেম চেঞ্জর অমা ওইরবা য়াই” হায়না তুরিজম, কল্চর অমসুং দোনরগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী জি. কিসন রেদ্দীনা ফোংদোকখি৷ তুরিজমগী চাওখৎ-থৌরাং অমসুং অৱাং-নোংপোক লমদমগী কন্নেক্তিবিতীগা মরী লৈনবা ইসুশিং খন্ন-নৈননবা তুরিজম, কল্চর অমসুং দোনর মন্ত্রীগী লুচিং মখাদা অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংগী তুরিজম অমসুং কল্চর মন্ত্রীশিংগী নুমিৎ নিনিগী ওইবা কনফরেন্স অমা শিনখ্রে৷ অসামগী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী হিমন্ত বিস্বা শর্ম, কল্চর অমসুং পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়র্সকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী আর্জুন রাম মেঘৱাল অমদি তুরিজম অমসুং দিফেন্সকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী অজে ভাতনা কনফরেন্স হৌদোকপগী সেসনদা শরুক য়াখি৷
ফোরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, থীম বেজ তুরিস্ত সর্ক্যুইতশিংগী ইন্তিগ্রেতেদ দিবেলপমেন্তদা মীৎয়েং থম্লিবা স্বাদেশ দর্শন স্কিমগী মখাদা, মন্ত্রালয়না অৱাং-নোংপোক লমদমদা প্রোজেক্ত ১৬ সেঙ্কসন তৌখ্রে হায়না শ্রী জি. কিসন রেদ্দীনা ফোংদোকখি৷ মহাক্কী মন্ত্রালয়না অৱাং-নোংপোক লমদমদা ইনফ্রাস্ত্রকচর, গ্রাউন্দ কেপাসিতী শেমগৎনবা অমসুং স্কিলশিং লৈহন্নবা অখন্নবা মীৎয়েং চংলি হায়না মহাক্না মখাতানা ফোংদোকখি৷ তুরিজম মন্ত্রালয়না মহাক্কী তোঙান তোঙানবা স্কিমশিং অমসুং ফ্লেগশিপ ইনিসিয়েতিবশিংগী খুৎথাংদা অৱাং-নোংপোক লমদমদা ব্রান্দিং অমসুং মার্কেতিংগী ওইবা মতেংসু পীরি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷
প্রশাদ স্কিমগী মখাদা মন্ত্রালয় অসিনা লমদম অদুদা প্রোজেক্ত কয়ামরোম সেঙ্কসন তৌখ্রে হায়না শ্রী রেদ্দীনা ফোদোকখি৷ হায়রিবা প্রোজেক্তশিং অদুগীদমক চাওরাক্না লুপা কোতি ২০০ কাইথখ্রে হায়না মহাক্না মখা তাখি৷
দোনর মন্ত্রালয়গী মখাদা পাইখৎলিবা ইনিসিয়েতিবশিং অদুগী মতাংদা পল্লদুনা, ২০২১-২২ বদজেৎতা, অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংদা থাদরিবা শেনফম অসি লুপা কোতি ৬৮,০২০নি হায়না মন্ত্রী অসিনা ফোদোরকখি৷ তোঙান তোঙানবা মন্ত্রালয়শিংদা কাইথখ্রবা শেনফম অদু মাই পাক্না শিজিন্নবা য়ানবগীদমক লমদম অসিদা লৈরিবা রাজ্য সরকার খুদিংমক্না বাইএবল প্রপোজেলশিং পিশিনলক্নবা মহাক্না তকশিনখি৷
এন.ই. জোনদা তুরিজম সেক্তর চাওখৎহন্নবগীদমক হোলিস্তিক এপ্রোচ দরকার ওই হায়না অসামগী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী হিমন্তা বিস্বা শর্মনা ফোংদোকখি৷ মপুং অমা ওইনা য়েংদুনা, অৱাং-নোংপোক অসি ব্রান্দ অমা ওইনা প্রমোত তৌগদবনি অমদি কন্নেক্তিবিতী অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর ফেসিলিতীশিং অসি শেমগৎপা দরকার ওইরি হায়না মহাক্না মখা তাখি৷
তুরিজম দিবেলপমেন্ত অসিনা কনফরেন্স অসিগী খ্বাইদগী মরু ওইবা হিরম্নি অমসুং মদুগী পোতেন্সিয়েল পুম্নমক অৱাং-নোংপোক্তা লৈ হায়না কল্চর অমসুং পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়র্সকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী আর্জুন রাম মেঘৱালনা মহাক্কী ৱারোলদা ফোংদোকখি৷ অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংনা তোঙান তোঙানবা সেক্তরশিংদা মশা-মশাগী ওইবা আইজেন্তিতী শেমখ্রে অমসুং রাজ্য খুদিংমক অখন্নবা তেলেন্ত অমসুং পোতেন্সিয়েল লৈ হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷ অৱাং-নোংপোক্তা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎলকপা অসিনা তুরিজমদা চাওখৎপা পুরক্লগনি হায়না পল্লদুনা, তুরিজম সেক্তরদা চাওখৎলকপা অসিনা অতোপ্পা এলাইদ সেক্তরশিং অমসুং লৈবাক অসি চাওখৎহনবতা মশা মতোম্ত মতেং পাংলগনি হায়না মন্ত্রী অসিনা ফোংদোকখি৷ প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মংলান অদু পল্লদুনা, ঐখোয়গী প্রধান মন্ত্রীগী মতুং ইন্নদি অৱাং-নোংপোক ভারত অসি চাওখৎহন্দনা লৈবাক অসি চাওখৎহনবা হায়বসি ওইথোক্লোই হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা, লৈবাক অসিনা সেক্তর খুদিংমক্তা চাওখৎলকপগী মমি তারক্লি হায়না তুরিজম অমসুং দিফেন্সকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী অজে ভাতনা ফোংদোকখি৷
ঙসিগী থৌরম অসিদা, দোমেস্তিক তুরিজম য়োকখৎপদা অমসুং অনৌবা তুরিজম প্রদক্তশিং শেমগৎপদা কোওপরেসন পীননবগীদমক তুরিজম মন্ত্রালয় অমসুং আই.আর.সি.তি.সি.গী মরক্তা য়ানা-ৱারোল অমা শহি পীনখি৷
তোঙান তোঙানবা কেন্দ্র মন্ত্রালয়শিং, লমদম অদুদা লৈরিবা রাজ্য সরকারশিংগী সেনিয়র ওফিসিয়েলশিং অমসুং ইন্দস্ত্রী মীহুৎশিংনা থৌরম অদুদা শরুক য়াখি৷ অৱাং-নোংপোক লমদম চাওখৎননবগীদমক কেন্দ্র সরকারনা পাইখৎলিবা প্রোজেক্ত কয়ামরোম অমসুং ইনিসিয়েতিবশিংগী মরমদা পার্তিসিপেন্তশিং অসিদা খঙহন্নবা কনফরেন্স অসিনা পান্দম থমখি৷