Ministry of Defence
National Workshop cum Orientation Programme at DRDO-MZU North-East Science and Technology Center, Mizoram University, Aizwal
17 FEB 2021 7:30PM by PIB Delhi
A three-day national workshop cum orientation programme from 17-19 Feb 2021, at DRDO-MZU North East Science and Technology Center (NESTC), Mizoram University, Aizwal was inaugurated today by Secretary DD R&D and Chairman DRDO Dr. G Satheesh Reddy in virtual mode. NESTC has been jointly established by DRDO and Mizoram University in Feb, 2019 to facilitate basic and applied research by utilizing the knowledge base of faculty and researchers at Mizoram University besides engaging other research institutions of Northeast region.
The objective of the workshop is to orient the Researchers and Faculty members of the North East Region to understand the futuristic research and technology requirements of defence & security, to nurture the local talent for providing scientific solutions to local problems and to generate interest in areas relevant to Armed Forces with a vision to promote Atmanirbhar Bharat policy of GOI.
In his address, Chairman DRDO emphasized the requirement of research by utilising the local talents of various universities/institutes of northeast states. He encouraged the faculty/researchers to formulate and submit innovative ideas and join hands with DRDO in making the country self-reliant in defence and security. Emphasising the importance of long-term partnership between Academic Institutes & DRDO, he highlighted the need of collaboration of universities, researchers and industries with DRDO labs for contributing in main stream research for the country. He also stressed the possibility of exploring research opportunities in the areas of development of products and technologies for high altitude, extreme environmental conditions, cyber security and the like.
Spread over three days, this national workshop has three thrust areas namely, Management of Agro-Bio Resources, Environment and Waste Management, Engineering Technology and Material Science. In this workshop, 35 concept notes from 13 universities of eight north east states (Mizoram, Assam, Meghalaya, Manipur, Arunachal Pradesh, Tripura, Nagaland and Sikkim) will be presented and evaluated by a team of DRDO scientists and NESTC faculty. The workshop will be attended by more than 100 faculty members. During this orientation programme, discussion of faculty/researchers with DRDO scientists will enable in understanding key defence concepts in which research projects can be undertaken. The technological developments proposed through these concepts and research ideas will help in articulating newer technological products of defence interest.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
আইজোল, মিজোরাম য়ুনিভর্সিতিগী দি.আর.দি.ও.-এম.জেৎ.য়ু. নোর্ত-ইস্ত সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজি সেন্তরদা নেস্নেল ৱার্কশোপ কম ওরিএন্তেসন প্রোগ্রাম
17 FEB 2021 7:30PM by PIB Imphal
নুমিৎ হুম্নিগী ওইবা নেস্নেল ৱার্কশোপ কম ওরিএন্তেসন প্রোগ্রাম অমা ২০২১গী ফেব্রুৱারী ১৭-১৯ ফাওবা আইজোল, মিজোরাম য়ুনিভর্সিতিগী দি.আর.দি.ও.-এম.জেৎ.য়ু. নোর্ত-ইস্ত সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজি সেন্তর (এন.ই.এস.তি.সি.)দা ঙসি দি.দি.অমসুং আর.দি.গী সেক্রেতরী অমসুং দি.আর.দি.ও.গী চেয়রমেন দাঃ জি. সাথীশ রেদীনা ভর্চুএল ওইবা মওংদা হৌদোকখ্রে। এন.ই.এস.তি.সি. অসি দি.আর.দি.ও. অমসুং মিজোরাম য়ুনিভর্সিতিগা পুন্না বেসিক অমসুং এপ্লাইদ রিসর্স অসি মিজোরাম য়ুনিভর্সিতিদা লৈরিবা ফেকল্তি অমসু রিসর্সসরশিং অসিদা নত্তনা অতৈ অৱাং নোংপোক্তা লৈরিবা ইন্সতিত্যুৎশি অসিগী লৌশিং শিজিন্নবগীদমক ২০১৯গী ফেব্রুৱারীদা লিংখৎখিবনি।
ৱার্কশোপ অসিগী পান্দমদি অৱাং নোংপোক্কী মফমশিংদা লৈরিবা রিসর্সসরশিং অমসুং ফেকল্তিশিং অসিগী তুংগী ওইবা দিফেন্স অমসুং সেক্যুরিতিগী রিসর্স অমসুং তেক্নোলোজি অসি খঙনবা, লোকেলগী ওইবা হৈশিংবা অসি শিজিন্নদুনা লোকেলগী থেংনরিবা অৱাবা হিরম কয়া অমা থেংনবা অসিনি অমসু জি.ও.আই.গী আত্মানির্ভর ভারত পোলিসি গী মিয়েং অসি পুক্নিং থৌগৎপা অসিনি।
মহাক্না ৱা ঙাংবদা, দি.আর.দি.ও.গী চেয়রমেন্না অৱাং নোংপোক স্তেতশিং অসিদা লৈরিবা মখল কয়াগী য়ুনিভর্সিতি/ইন্সতিত্যুৎশিং অসিদা লোকেলদা লৈরিবা অসি শিজিন্নদুনা রিসর্সশিং অসিগী মরুওইবা অসি পীখি। মহাক্না ফেকল্তি/রিসর্সসরশিং অসি অনৌবা ৱাখল পুথোক্নবা অমসুং দি.আর.দি.ও.গা খুৎশম্নদুনা লৈবাক অসি মরোমদোম লেপচনবা পুক্নিং থৌগৎলি। একাদেমিক ইন্সতিত্যুসন অমসুং দি.আর.দি.ও.গা খুৎশম্নদুনা, য়ুনিভর্সিতিশিং, রিসর্সসরশিং অমসুং ইন্দস্ত্রীশিং অসিগা দি.আর.দি.ও.গা পুন্না তৌমিন্নদুনা লৈবাক অসিগী মরুওইবা রিসর্স স্ত্রীমদা লাক্নবা মতেং পীরি।
নুমিৎ হুম্নি শাংদোক্তুনা, মসিগী নেস্নেলগী ওইবা ৱার্কশোপ অসি থ্রস অহুমগী মফম লৈরি মিং ওইনা মেনেজমেন্ত ওফ এগ্রো-বাইও রিসোর্সেস, এনভাইরোন্মেন্ত অমসুং ৱেস্ত মেনেজমেন্ত, ইঞ্জিনিয়রিং তেক্নোলোজি অমসুং মেতরিএল সাইন্স অসিনি। ৱার্কশোপ অসিদা অৱাং নোংপোক স্তেত নিপালদ (মিজোরাম, আসাম, মেঘালায়া, মনিপুর, আরুনাচল প্রদেশ, ত্রিপুরা, নাগালেন্দ অমসুং সিক্কিম)গী য়ুনিভর্সিতি ১৩গী কনসেপ্ত নোৎ ৩৫ পীগনি অমসুং দি.আর.দি.ও.গী সাইন্তিস্ত তীম অমসুং এন.ই.এস.তি.অসিগা লোয়ননা হোৎকনি। ৱার্কশোপ অসি ফেকল্তি মেম্বর ১০০গী মথক্তা শরুক য়াগনি। ওরিএন্তেসন অসিগী থৌরম অসিগী মনুংদা দি.আর.দি.ও.গী সাইন্তিস্তকা ফেকল্তি/রিসর্সসরশিংগা ৱা খন্নগনি মসিনা দিফেন্সগী ৱাখল্লোন খঙদুনা রিসর্স প্রোজেক্ত লৌখৎপা য়াগনি।