Ministry of Statistics & Programme Implementation
QUICK ESTIMATES OF INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION AND USE-BASED INDEX FOR THE MONTH OF DECEMBER, 2020 (BASE 2011-12=100)
12 FEB 2021 5:30PM by PIB Delhi
The Quick Estimates of Index of Industrial Production (IIP) are released on 12th of every month (or previous working day if 12th is a holiday) with a six weeks lag and compiled with data received from source agencies, which in turn receive the data from the producing factories/ establishments.
2. For the month of December 2020, the Quick Estimates of Index of Industrial Production (IIP)with base 2011-12 stands at 135.9. The Indices of Industrial Production for the Mining, Manufacturing and Electricity sectors for the month of December 2020 stand at 115.1, 137.5 and 158.0 respectively. These Quick Estimates will undergo revision in subsequent releases as per the revision policy of IIP.
3. As per Use-based classification, the indices stand at 129.2 for Primary Goods, 94.3 for Capital Goods, 147.5 for Intermediate Goods and 147.7 for Infrastructure/ Construction Goods for the month of December 2020. Further, the indices for Consumer durables and Consumer non-durables stand at 123.0 and 161.2 respectively for the month of December 2020.
4. Details of Quick Estimates of the Index of Industrial Production for the month of December 2020 at Sectoral, 2-digit level of National Industrial Classification (NIC-2008) and byUse-based classification are given at Statements I, II and III respectively. Also, for users to appreciate the changes in the industrial sector, Statement IV provides month-wise indices since April 2020, by industry groups (as per 2-digit level of NIC-2008) and sectors.
5. Along with the Quick Estimates of IIP for the month of December 2020, the indices for November 2020 have undergone the first revision and those for September 2020 have undergone the final revision in the light of the updated data received from the source agencies. The Quick Estimates for December 2020, the first revision for November 2020 and the final revision for September 2020 have been compiled at weighted response rates of 89 percent, 92 percent and 95 percent respectively.
6. Release of the Index for January 2021 will be on Friday, 12thMarch 2021.
Note: -
1. This Press release information is also available at the Website of the Ministry - http://www.mospi.nic.in
2. Press release in Hindi follows and shall be available at: http://mospi.nic.in/hi
STATEMENT I: INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - SECTORAL
(Base : 2011-12=100)
Month
Mining
Manufacturing
Electricity
General
(14.372472)
(77.63321)
(7.994318)
(100)
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
Apr
107.8
78.8
126.2
42.1
162.9
125.6
126.5
54.0
May
110.1
87.6
135.8
84.4
176.9
150.6
135.4
90.2
Jun
106.5
85.7
129.0
107.1
173.6
156.2
129.3
107.9
Jul
100.2
87.5
133.7
118.5
170.5
166.3
131.8
117.9
Aug
92.0
84.0
128.4
118.7
165.7
162.7
126.2
117.2
Sep
86.4
87.6
126.0
126.5
158.7
166.4
122.9
124.1
Oct
99.5
98.2
126.3
131.5
145.8
162.2
124.0
129.2
Nov
112.7
105.2
130.6
128.0
139.9
144.8
128.8
126.1
Dec*
120.9
115.1
135.4
137.5
150.3
158.0
134.5
135.9
Jan
124.3
137.9
155.6
137.4
Feb
123.3
134.2
153.7
134.2
Mar
131.0
111.6
146.9
117.2
Average
Apr-Dec
104.0
92.2
130.2
110.5
160.5
154.8
128.8
111.4
Growth over the corresponding period of previous year
Dec*
5.7
-4.8
-0.3
1.6
-0.1
5.1
0.4
1.0
Apr-Dec
0.6
-11.3
0.3
-15.1
0.8
-3.6
0.3
-13.5
* Figures for Dec 2020 are Quick Estimates.
NOTE : Indices for the months of Sep'20 and Nov'20 incorporate updated production data.
STATEMENT II: INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - (2-DIGIT LEVEL)
(Base: 2011-12=100)
Industry
Description
Weight
Index
Cumulative Index
Percentage growth
code
Dec'19
Dec'20*
Apr-Dec*
Dec'20*
Apr-Dec*
2019-20
2020-21
2020-21
10
Manufacture of food products
5.3025
151.7
149.6
119.7
113.5
-1.4
-5.2
11
Manufacture of beverages
1.0354
97.6
88.6
108.6
71.4
-9.2
-34.3
12
Manufacture of tobacco products
0.7985
100.2
98.2
95.4
76.2
-2.0
-20.1
13
Manufacture of textiles
3.2913
123.5
114.6
116.5
82.5
-7.2
-29.2
14
Manufacture of wearing apparel
1.3225
170.8
136.7
156.9
98.3
-20.0
-37.3
15
Manufacture of leather and related products
0.5021
129.1
122.6
123.3
92.9
-5.0
-24.7
16
Manufacture of wood and products of wood and cork, except furniture; manufacture of articles of straw and plaiting materials
0.1930
132.1
125.2
117.6
82.7
-5.2
-29.7
17
Manufacture of paper and paper products
0.8724
94.1
77.7
93.3
65.2
-17.4
-30.1
18
Printing and reproduction of recorded media
0.6798
103.6
75.5
91.7
62.5
-27.1
-31.8
19
Manufacture of coke and refined petroleum products
11.7749
125.9
125.0
125.8
106.7
-0.7
-15.2
20
Manufacture of chemicals and chemical products
7.8730
123.0
131.8
119.3
112.6
7.2
-5.6
21
Manufacture of pharmaceuticals, medicinal chemical and botanical products
4.9810
224.8
240.0
217.8
218.7
6.8
0.4
22
Manufacture of rubber and plastics products
2.4222
103.6
110.1
101.8
91.6
6.3
-10.0
23
Manufacture of other non-metallic mineral products
4.0853
128.8
120.3
119.9
97.1
-6.6
-19.0
24
Manufacture of basic metals
12.8043
170.9
178.0
158.7
140.3
4.2
-11.6
25
Manufacture of fabricated metal products, except machinery and equipment
2.6549
95.8
97.6
91.6
72.2
1.9
-21.2
26
Manufacture of computer, electronic and optical products
1.5704
114.3
135.9
157.3
116.9
18.9
-25.7
27
Manufacture of electrical equipment
2.9983
120.3
130.1
108.3
86.6
8.1
-20.0
28
Manufacture of machinery and equipment n.e.c.
4.7653
108.1
112.8
108.2
82.8
4.3
-23.5
29
Manufacture of motor vehicles, trailers and semi-trailers
4.8573
96.6
101.8
103.2
71.4
5.4
-30.8
30
Manufacture of other transport equipment
1.7763
131.7
120.1
141.3
103.1
-8.8
-27.0
31
Manufacture of furniture
0.1311
204.6
182.3
199.4
134.3
-10.9
-32.6
32
Other manufacturing
0.9415
79.2
75.8
82.4
54.3
-4.3
-34.1
05
Mining
14.3725
120.9
115.1
104.0
92.2
-4.8
-11.3
10-32
Manufacturing
77.6332
135.4
137.5
130.2
110.5
1.6
-15.1
35
Electricity
7.9943
150.3
158.0
160.5
154.8
5.1
-3.6
General Index
100.00
134.5
135.9
128.8
111.4
1.0
-13.5
* Figures for Dec 2020 are Quick Estimates.
STATEMENT III: INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - USE-BASED
(Base :2011-12=100)
Primary goods
Capital goods
Intermediate goods
Infrastructure/ Construction goods
Consumer durables
Consumer non-durables
Month
(34.048612)
(8.223043)
(17.221487)
(12.338363)
(12.839296)
(15.329199)
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
Apr
125.8
92.4
96.2
7.0
123.7
44.6
135.0
20.3
127.1
5.5
140.0
72.7
May
131.9
106.0
103.9
35.4
138.8
83.7
145.0
88.4
133.8
39.7
149.8
135.3
Jun
127.8
109.3
101.9
63.8
136.5
108.2
140.6
114.9
120.0
78.2
138.0
147.5
Jul
128.1
114.3
91.8
70.9
140.4
125.4
140.1
128.6
130.3
99.4
146.6
149.3
Aug
121.9
108.8
88.7
75.9
135.9
129.4
130.7
130.7
122.0
109.5
144.4
140.0
Sep
113.8
112.1
91.4
90.3
134.1
133.6
127.6
132.7
122.5
129.0
144.0
147.4
Oct
121.7
117.8
88.5
91.6
136.4
139.2
129.9
142.8
113.3
133.7
138.6
148.5
Nov
124.5
121.6
91.1
84.4
140.9
137.3
134.5
136.8
116.7
112.7
150.2
148.2
Dec*
129.6
129.2
93.7
94.3
146.9
147.5
146.4
147.7
117.3
123.0
158.1
161.2
Jan
133.4
102.4
146.8
146.7
124.0
158.3
Feb
131.0
97.4
145.8
145.0
117.3
153.4
Mar
134.4
72.6
125.7
117.6
83.2
121.7
Average
Apr-Dec
125.0
112.4
94.1
68.2
137.1
116.5
136.6
115.9
122.6
92.3
145.5
138.9
Growth over the corresponding period of previous year
Dec*
2.4
-0.3
-18.3
0.6
13.1
0.4
0.2
0.9
-5.6
4.9
-3.2
2.0
Apr-Dec
0.3
-10.1
-12.5
-27.5
10.7
-15.0
-2.1
-15.2
-6.4
-24.7
2.6
-4.5
* Figures for Dec 2020 are Quick Estimates.
NOTE : Indices for the months of Sep'20 and Nov'20 incorporate updated production data.
STATEMENT IV: MONTHLY INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - (2-DIGIT LEVEL)
(Base: 2011-12=100)
Ind
Description
Weight
Apr'20
May'20
Jun'20
Jul'20
Aug'20
Sep'20
Oct'20
Nov'20
Dec'20
code
10
Manufacture of food products
5.3025
94.3
98.0
102.7
111.0
107.1
110.9
113.6
134.2
149.6
11
Manufacture of beverages
1.0354
7.2
54.9
83.9
78.9
76.8
84.6
82.4
85.7
88.6
12
Manufacture of tobacco products
0.7985
0.3
40.7
91.6
102.0
84.2
88.3
87.9
92.8
98.2
13
Manufacture of textiles
3.2913
11.0
40.2
63.1
93.9
96.6
105.4
109.3
108.8
114.6
14
Manufacture of wearing apparel
1.3225
9.7
62.6
105.9
112.5
113.8
121.4
119.9
102.5
136.7
15
Manufacture of leather and related products
0.5021
1.7
52.4
99.7
110.7
106.0
123.3
115.1
105.0
122.6
16
Manufacture of wood and products of wood and cork, except furniture; manufacture of articles of straw and plaiting materials
0.1930
4.7
39.6
74.0
83.0
85.5
116.8
110.7
104.8
125.2
17
Manufacture of paper and paper products
0.8724
21.7
50.3
82.9
67.0
79.0
64.2
72.4
71.8
77.7
18
Printing and reproduction of recorded media
0.6798
23.1
52.6
70.2
68.5
65.4
68.3
70.3
68.7
75.5
19
Manufacture of coke and refined petroleum products
11.7749
87.7
95.9
104.5
109.4
100.6
103.2
109.3
124.8
125.0
20
Manufacture of chemicals and chemical products
7.8730
53.0
95.9
117.3
122.2
118.9
125.5
128.1
120.4
131.8
21
Manufacture of pharmaceuticals, medicinal chemical and botanical products
4.9810
93.6
234.3
237.1
243.1
221.9
236.0
239.2
223.1
240.0
22
Manufacture of rubber and plastics products
2.4222
29.4
69.5
91.6
100.6
98.8
107.8
111.2
105.1
110.1
23
Manufacture of other non-metallic mineral products
4.0853
16.9
91.2
110.4
105.4
96.2
103.8
117.2
112.7
120.3
24
Manufacture of basic metals
12.8043
40.3
103.2
131.5
153.1
162.9
160.5
169.0
164.5
178.0
25
Manufacture of fabricated metal products, except machinery and equipment
2.6549
3.7
44.2
67.3
82.0
83.9
92.1
97.0
81.8
97.6
26
Manufacture of computer, electronic and optical products
1.5704
12.6
64.5
114.8
144.9
146.3
167.2
150.8
115.5
135.9
27
Manufacture of electrical equipment
2.9983
5.6
31.6
61.7
82.6
94.4
126.5
132.1
114.5
130.1
28
Manufacture of machinery and equipment n.e.c.
4.7653
9.1
44.6
80.2
85.6
92.6
108.9
109.6
102.1
112.8
29
Manufacture of motor vehicles, trailers and semi-trailers
4.8573
0.7
20.7
53.7
73.5
85.0
99.5
109.6
98.5
101.8
30
Manufacture of other transport equipment
1.7763
0.2
22.8
72.3
108.4
133.5
162.4
168.3
140.1
120.1
31
Manufacture of furniture
0.1311
1.4
60.5
144.8
157.0
181.1
168.3
167.4
146.1
182.3
32
Other manufacturing
0.9415
10.7
28.6
51.7
50.0
56.2
67.4
83.7
65.0
75.8
5
Mining
14.3725
78.8
87.6
85.7
87.5
84.0
87.6
98.2
105.2
115.1
10-32
Manufacturing
77.6332
42.1
84.4
107.1
118.5
118.7
126.5
131.5
128.0
137.5
35
Electricity
7.9943
125.6
150.6
156.2
166.3
162.7
166.4
162.2
144.8
158.0
General Index
100
54.0
90.2
107.9
117.9
117.2
124.1
129.2
126.1
135.9
Note:The figures for October’20, November'20 and December'20 are provisional

স্তেতিস্তিক্স অমসুং প্রোগ্রাম ইম্প্লিমেন্তেসন মন্ত্রালয়
২০২০গী দিসেম্বর থাগী ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন অমসুং য়ুজ-বেজ ইন্দেক্সকী চাউরাক্না হোৎতোকপশিং (বেজ ২০১১-১২=১০০)
12 FEB 2021 5:30PM by PIB Imphal
চয়োল তরুক্কী শোত্থহৌবগা লোয়ননা পুথোক্লিবা ফেক্তরীশিং/এস্তাব্লিশমেন্তশিংদগী দেতা লৌখৎলিবা সোর্স এজেন্সীশিংদগী লৌখৎপা দেতাগা পুনশিল্লগা ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন (আই.আই.পি.)কী চাউরাকপা অমা থা খুদিংগী ১২দা ফোঙলি (নত্রগা করিগুম্বা তাং ১২ অসি ছুতি ওইরবদি মমাংগী ৱার্কিং দেদা ফোঙই)।
২. ২০২০গী দিসেম্বর থাগী বেজ ২০১১-১২গী ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সনগী চাউরাকপা অসি ১৩৫.৯ ওইখি। ২০২০গী দিসেম্বর থাগী মাইনিং, মেন্যুফেকচরিং অমসুং ইলেক্ত্রিসিতী সেক্তরগী ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন অসি মথং শিৎনা ১১৫.১, ১৩৭.৫ অমসুং ১৫৮.০ ওইখি। আই.আই.পি.গী রিবিজন পোলিসীগী মতুং ইন্না মথংগী রিলিজশিংদা চাউরাকপা অমা হোৎলিবা অসি শেমদোক্কনি।
৩. য়ুজ-বেজকী খায়দোকপগী মতুং ইন্না, ২০২০গী দিসেম্বর থাগী ওইনা প্রাইমারী গুদসশিংগী ইন্দেক্স অসি ১২৯.২ ওই, কেপিতেল গুদসকীনা ৯৪.৩, ইন্তর্মিদীএৎ গুদসকীনা ১৪৭.৫, ইনফ্রাস্ত্রকচর/কন্সত্রক্সন গুদসকীনা ১৪৭.৭ ওইখি। মখা তানা ২০২০গী দিসেম্বর থাগী কঞ্জুমর দ্যুরেবলশিং অমসুং কঞ্জুমর নন-দ্যুরেবলশিং ইন্দেক্সশিং অসি মথং শিৎনা ১২৩.০ অমসুং ১৬১.২ ওইখি।
৪. ২০২০গী দিসেম্বর থাগী সেক্তরশিংগী ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সনশিংগী, নেস্নেল ইন্দস্ত্রিএল ক্লাসিফিকেসন (এন.আই.সি.-২০০৯)গী ২-দিজিৎ লেবেল অমসুং য়ুজ-বেজকী খায়দোক্লিবশিং অসিগী চাউরাক্না হোৎতোকপশিংগী অকুপ্পা মরোল অদু মথং শিৎনা স্তেৎমেন্ত I, II অমসুং IIIদা পীরি। ইন্দস্ত্রীগী ওইবা সেক্তরশিংদা লাক্লিবা অহোংবশিং অসি য়ুজরশিংনা খঙনবা ইন্দস্ত্রী গ্রুপশিং (নেস্নেল ইন্দস্ত্রিএল ক্লাসিফিকেসন-২০০৯গী ২-দিজিৎ লিবেলগী মতুং ইন্না) অমসুং সেক্তরশিংগী ওইনা ২০২০গী এপ্রিলগী থা-থাগী ইন্দেক্সশিং স্তেৎমেন্ত IVদা পীরি।
৫. সোর্স এজেন্সীশিংগী অপদেৎ তৌরবা দেতা লাকপগা লোয়ননা ২০২০গী দিসেম্বর থাগী চাউরকপনা হোৎপা আই.আই.পি.গা লোয়ননা নবেম্বর ২০২০গী ইন্দেক্সশিং অসি অহানবা রিবিজন তৌখ্রে অমসুং ২০২০গী সেপ্তেম্বরগী ওইনদি অরোইবা রিবিজন তৌখ্রে। ২০২০গী দিসেম্বরগী চাউরাক্না হোৎপা অসি নবেম্বর ২০২০গী অহানবা রিবিজন অমসুং সেপ্তেম্বর ২০২০গী অরোইবা রিবিজন অসি ৱেৎতেদ রেস্পোন্স রেৎ মথং শিৎনা চাদা ৮৯দা চাদা ৯২ অমসুং চাদা ৯৫দা কম্পাইল তৌখি।
৬. ২০২১গী জনুৱারীগী ইন্দেক্স অসি ইরাই মার্চ ১২, ২০২১দা ফোঙগনি।
খঙজিল্লু: -
১. মসিগী প্রেস রিলিজকী ই-পাউ অসি মন্ত্রালয়গী ৱেবসাইৎতসু ফংগনি - http://www.mospi.nic.in
২. প্রেস রিলিজ অসি হিন্দীদা মসিদা ফংগনি: http://mospi.nic.in/hi
স্তেৎমেন্ত I: ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন – সেক্তরগী ওইনা
(বেজ : ২০১১-১২=১০০)
থা
মাইনিং
মেন্যুফেকচরিং
ইলেক্ত্রিসিতী
জেনরেল
(১৪.৩৭২৪৭২)
(৭৭.৬৩৩২১)
(৭.৯৯৪৩১৮)
(১০০)
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
এপ্রিল
১০৭.৮
৭৮.৮
১২৬.২
৪২.১
১৬২.৯
১২৫.৬
১২৬.৫
৫৪.০
মে
১১০.১
৮৭.৬
১৩৫.৮
৮৪.৪
১৭৬.৯
১৫০.৬
১৩৫.৪
৯০.২
জুন
১০৬.৫
৮৫.৭
১২৯.০
১০৭.১
১৭৩.৬
১৫৬.২
১২৯.৩
১০৭.৯
জুলাই
১০০.২
৮৭.৫
১৩৩.৭
১১৮.৫
১৭০.৫
১৬৬.৩
১৩১.৮
১১৭.৯
ওগস্ত
৯২.০
৮৪.০
১২৮.৪
১১৮.৭
১৬৫.৭
১৬২.৭
১২৬.২
১১৭.২
সেপ্তেম্বর
৮৬.৪
৮৭.৬
১২৬.০
১২৬.৫
১৫৮.৭
১৬৬.৪
১২২.৯
১২৪.১
ওক্তোবর
৯৯.৫
৯৮.২
১২৬.৩
১৩১.৫
১৪৫.৮
১৬২.২
১২৪.০
১২৯.২
নবেম্বর*
১১২.৭
১০৫.২
১৩০.৬
১২৮.০
১৩৯.৯
১৪৪.৮
১২৮.৮
১২৬.১
দিসেম্বর
১২০.৯
১১৫.১
১৩৫.৪
১৩৭.৫
১৫০.৩
১৫৮.০
১৩৪.৫
১৩৫.৯
জনুৱারী
১২৪.৩
১৩৭.৯
১৫৫.৬
১৩৭.৪
ফেব্রুৱারী
১২৩.৩
১৩৪.২
১৫৩.৭
১৩৪.২
মার্চ
১৩১.০
১১১.৬
১৪৬.৯
১১৭.২
চাংচৎ
এপ্রিল-নবেম্বর
১০৪.০
৯২.২
১৩০.২
১১০.৫
১৬০.৫
১৫৪.৮
১২৮.৮
১১১.৪
মমাংগী চহিগী চপ মান্নবা মতমদগী হেনগৎলকপা গ্রোত্থ
দিসেম্বর*
৫.৭
-৪.৮
-০.৩
১.৬
-০.১
৫.১
০.৪
১.০
এপ্রিল-দিসেম্বর
০.৬
-১১.৩
০.৩
-১৫.১
০.৮
-৩.৬
০.৩
-১৩.৫
* দিসেম্বর ২০২০গী মশিং অসি চাউরাক্না হোৎপনি
খঙজিল্লু : সেপ্তম্বর’ ২০ অমসুং নবেম্বর’২০গী থাশিংগী ইন্দেক্সশিং হাপচিল্লবা অপদেৎ তৌরবা প্রদক্সন দেতা
স্তেৎমেন্ত II: ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন- (২-দিজিৎ লেবেল)
বেজ: ২০১১-১২=১০০)
ইন্দস্ত্রী
ইন্দস্ত্রী
ইন্দস্ত্রী
ইন্দস্ত্রী
ইন্দস্ত্রী
ইন্দস্ত্রী
কোদ
দিসেম্বর'১৯
দিসেম্বর'২০*
এপ্রিল-দিসেম্বর*
দিসেম্বর'২০*
এপ্রিল-দিসেম্বর*
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২০-২১
১০
চান্নবা চিঞ্জাক শাবা
৫.৩০২৫
১৫১.৭
১৪৯.৬
১১৯.৭
১১৩.৫
-১.৪
-৫.২
১১
থক্নবা মহি-মনাই শাবা
১.০৩৫৪
৯৭.৬
৮৮.৬
১০৮.৬
৭১.৪
-৯.২
-৩৪.৩
১২
হীদাক মনাগী পোৎলম শাবা
০.৭৯৮৫
১০০.২
৯৮.২
৯৫.৪
৭৬.২
-২.০
-২০.১
১৩
তেক্সতাইল্স শাবা
৩.২৯১৩
১২৩.৫
১১৪.৬
১১৬.৫
৮২.৫
-৭.২
-২৯.২
১৪
ফীরোল শাবা
১.৩২২৫
১৭০.৮
১৩৬.৭
১৫৬.৯
৯৮.৩
-২০.০
-৩৭.৩
১৫
শঊন অমদি মসিগা মরী লৈনবা পোৎলমশিং শাবা
০.৫০২১
১২৯.১
১২২.৬
১২৩.৩
৯২.৯
-৫.০
-২৪.৭
১৬
উপু-কাংথোল য়াওদনা উগী অমদি কোর্ককী ওইবা উগী পোৎলমশিং শাবা; চরু অমদি লোনবা খোৎপগী মচাকশিংগী পোৎলম শাবা
০.১৯৩০
১৩২.১
১২৫.২
১১৭.৬
৮২.৭
-৫.২
-২৯.৭
১৭
চে অমদি চেগী পোত্থোকশিং শাবা
০.৮৭২৪
৯৪.১
৭৭.৭
৯৩.৩
৬৫.২
-১৭.৪
-৩০.১
১৮
প্রিন্ত তৌবা অমসুং রেকোর্দ তৌরবা মীদিয়া অমুক হন্না পুথোকপা
০.৬৭৯৮
১০৩.৬
৭৫.৫
৯১.৭
৬২.৫
-২৭.১
-৩১.৮
১৯
কোক অমসুং রিফাইন তৌরবা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিং শাবা
১১.৭৭৪৯
১২৫.৯
১২৫.০
১২৫.৮
১০৬.৭
-০.৭
-১৫.২
২০
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোৎলমশিং শাবা
৭.৮৭৩০
১২৩.০
১৩১.৮
১১৯.৩
১১২.৬
৭.২
-৫.৬
২১
ফার্মাকোতিকেল্স, হীদাক্কী কেমিকেল অমসুং বোতানিকেলগী পোৎলমশিং শাবা
৪.৯৮১০
২২৪.৮
২৪০.০
২১৭.৮
২১৮.৭
৬.৮
০.৪
২২
রবর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোৎলমশিং শাবা
২.৪২২২
১০৩.৬
১১০.১
১০১.৮
৯১.৬
৬.৩
-১০.০
২৩
অতোপ্পা নন-মেতালিক মিনরেলগী পোৎলমশিং শাবা
৪.০৮৫৩
১২৮.৮
১২০.৩
১১৯.৯
৯৭.১
-৬.৬
-১৯.০
২৪
মরু ওইবা মেতলশিং শাবা
১২.৮০৪৩
১৭০.৯
১৭৮.০
১৫৮.৭
১৪০.৩
৪.২
-১১.৬
২৫
মেছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্তশিং য়াওদনা ফেব্রিকেতেদ মেতলগী পোত্থোকশিং শাবা
২.৬৫৪৯
৯৫.৮
৯৭.৬
৯১.৬
৭২.২
১.৯
-২১.২
২৬
কম্প্যুতর, ইলেক্ত্রোনিক অমসুং ওপ্তিকেলগী পোৎলমশিং শাবা
১.৫৭০৪
১১৪.৩
১৩৫.৯
১৫৭.৩
১১৬.৯
১৮.৯
-২৫.৭
২৭
ইলেক্ত্রিক্কী ইক্বিপমেন্তশিং শাবা
২.৯৯৮৩
১২০.৩
১৩০.১
১০৮.৩
৮৬.৬
৮.১
-২০.০
২৮
মেছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত এন.ই.সি. শাবা
৪.৭৬৫৩
১০৮.১
১১২.৮
১০৮.২
৮২.৮
৪.৩
-২৩.৫
২৯
মোতোর গারীশিং, ত্রেলরশিং অমসুং সেমি-ত্রেলরশিং শাবা
৪.৮৫৭৩
৯৬.৬
১০১.৮
১০৩.২
৭১.৪
৫.৪
-৩০.৮
৩০
অতোপ্পা ত্রান্সপোর্তকী ইক্বিপমেন্তশিং শাবা
১.৭৭৬৩
১৩১.৭
১২০.১
১৪১.৩
১০৩.১
-৮.৮
-২৭.০
৩১
উপু-কাংথোল শাবা
০.১৩১১
২০৪.৬
১৮২.৩
১৯৯.৪
১৩৪.৩
-১০.৯
-৩২.৬
৩২
অতোপ্পা মেন্যুফেকচরিং
০.৯৪১৫
৭৯.২
৭৫.৮
৮২.৪
৫৪.৩
-৪.৩
-৩৪.১
০৫
মাইনিং
১৪.৩৭২৫
১২০.৯
১১৫.১
১০৪.০
৯২.২
-৪.৮
-১১.৩
১০-৩২
মেন্যুফেকচরিং
৭৭.৬৩৩২
১৩৫.৪
১৩৭.৫
১৩০.২
১১০.৫
১.৬
-১৫.১
৩৫
ইলেক্ত্রিসিতী
৭.৯৯৪৩
১৫০.৩
১৫৮.০
১৬০.৫
১৫৪.৮
৫.১
-৩.৬
জেনরেল ইন্দেক্স
১০০.০০
১৩৪.৫
১৩৫.৯
১২৮.৮
১১১.৪
১.০
-১৩.৫
* দিসেম্বর ২০২০গী মশিং অসি চাউরাক্না হোৎপনি
স্তেৎমেন্ত III: ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন- য়ুজ-বেজ
(বেজ :২০১১-১২=১০০)
প্রাইমারী গুদস
কেপিতেল গুদস
ইন্তরমিদিএৎ গুদস
ইনফ্রাস্ত্রকচর/কন্সত্রক্সন গুদস
কঞ্জুমর দ্যুরেবলশিং
কঞ্জুমর নন-দ্যুরেবলশিং
থা
(৩৪.০৪৮৬১২)
(৮.২২৩০৪৩)
(১৭.২২১৪৮৭)
(১২.৩৩৮৩৬৩)
(১২.৮৩৯২৯৬)
(১৫.৩২৯১৯৯)
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
এপ্রিল
১২৫.৮
৯২.৪
৯৬.২
৭.০
১২৩.৭
৪৪.৬
১৩৫.০
২০.৩
১২৭.১
৫.৫
১৪০.০
৭২.৭
মে
১৩১.৯
১০৬.০
১০৩.৯
৩৫.৪
১৩৮.৮
৮৩.৭
১৪৫.০
৮৮.৪
১৩৩.৮
৩৯.৭
১৪৯.৮
১৩৫.৩
জুন
১২৭.৮
১০৯.৩
১০১.৯
৬৩.৮
১৩৬.৫
১০৮.২
১৪০.৬
১১৪.৯
১২০.০
৭৮.২
১৩৮.০
১৪৭.৫
জুলাই
১২৮.১
১১৪.৩
৯১.৮
৭০.৯
১৪০.৪
১২৫.৪
১৪০.১
১২৮.৬
১৩০.৩
৯৯.৪
১৪৬.৬
১৪৯.৩
ওগস্ত
১২১.৯
১০৮.৮
৮৮.৭
৭৫.৯
১৩৫.৯
১২৯.৪
১৩০.৭
১৩০.৭
১২২.০
১০৯.৫
১৪৪.৪
১৪০.০
সেপ্তেম্বর
১১৩.৮
১১২.১
৯১.৪
৯০.৩
১৩৪.১
১৩৩.৬
১২৭.৬
১৩২.৭
১২২.৫
১২৯.০
১৪৪.০
১৪৭.৪
ওক্তোবর
১২১.৭
১১৭.৮
৮৮.৫
৯১.৬
১৩৬.৪
১৩৯.২
১২৯.৯
১৪২.৮
১১৩.৩
১৩৩.৭
১৩৮.৬
১৪৮.৫
নবেম্বর*
১২৪.৫
১২১.৬
৯১.১
৮৪.৪
১৪০.৯
১৩৭.৩
১৩৪.৫
১৩৬.৮
১১৬.৭
১১২.৭
১৫০.২
১৪৮.২
দিসেম্বর
১২৯.৬
১২৯.২
৯৩.৭
৯৪.৩
১৪৬.৯
১৪৭.৫
১৪৬.৪
১৪৭.৭
১১৭.৩
১২৩.০
১৫৮.১
১৬১.২
জনুৱারী
১৩৩.৪
১০২.৪
১৪৬.৮
১৪৬.৭
১২৪.০
১৫৮.৩
ফেব্রুৱারী
১৩১.০
৯৭.৪
১৪৫.৮
১৪৫.০
১১৭.৩
১৫৩.৪
মার্চ
১৩৪.৪
৭২.৬
১২৫.৭
১১৭.৬
৮৩.২
১২১.৭
চাংচৎ
এপ্রিল-দিসেম্বর
১২৫.০
১১২.৪
৯৪.১
৬৮.২
১৩৭.১
১১৬.৫
১৩৬.৬
১১৫.৯
১২২.৬
৯২.৩
১৪৫.৫
১৩৮.৯
মমাংগী চহিগী চপ মান্নবা মতমদগী হেনগৎলকপা গ্রোত্থ
দিসেম্বর*
২.৪
-০.৩
-১৮.৩
০.৬
১৩.১
০.৪
০.২
০.৯
-৫.৬
৪.৯
-৩.২
২.০
এপ্রিল-দিসেম্বর
০.৩
-১০.১
-১২.৫
-২৭.৫
১০.৭
-১৫.০
-২.১
-১৫.২
-৬.৪
-২৪.৭
২.৬
-৪.৫
* দিসেম্বর ২০২০গী মশিং অসি চাউরাক্না হোৎপনি
খঙজিল্লু : সেপ্তেম্বর’২০ অমসুং নবেম্বর’২০গী থাশিংগী ইন্দেক্সশিং হাপচিল্লবা অপদেৎ তৌরবা প্রদক্সন দেতা
স্তেৎমেন্ত IV: থাগী ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন- (২-দিজিৎ লেবেল)
(বেজ: ২০১১-১২=১০০)
ইন্দেক্স
অকুপ্পা ৱারোল
ৱেৎ
এপ্রিল'২০#
মে'২০#
জুন'২০#
জুলাই'২০#
অগস্ত'২০#
সেপ্তেম্বর'২০#
ওক্তোবর'২০
নবেম্বর'২০
দিসেম্বর'২০
কোদ
১০
চান্নবা চিঞ্জাক শাবা
৫.৩০২৫
৯৪.৩
৯৮.০
১০২.৭
১১১.০
১০৭.১
১১০.৯
১১৩.৬
১৩৪.২
১৪৯.৬
১১
থক্নবা মহি-মনাই শাবা
১.০৩৫৪
৭.২
৫৪.৯
৮৩.৯
৭৮.৯
৭৬.৮
৮৪.৬
৮২.৪
৮৫.৭
৮৮.৬
১২
হীদাক মনাগী পোৎলম শাবা
০.৭৯৮৫
০.৩
৪০.৭
৯১.৬
১০২.০
৮৪.২
৮৮.৩
৮৭.৯
৯২.৮
৯৮.২
১৩
তেক্সতাইল্স শাবা
৩.২৯১৩
১১.০
৪০.২
৬৩.১
৯৩.৯
৯৬.৬
১০৫.৪
১০৯.৩
১০৮.৮
১১৪.৬
১৪
ফীরোল শাবা
১.৩২২৫
৯.৭
৬২.৬
১০৫.৯
১১২.৫
১১৩.৮
১২১.৪
১১৯.৯
১০২.৫
১৩৬.৭
১৫
শঊন অমদি মসিগা মরী লৈনবা পোৎলমশিং শাবা
০.৫০২১
১.৭
৫২.৪
৯৯.৭
১১০.৭
১০৬.০
১২৩.৩
১১৫.১
১০৫.০
১২২.৬
১৬
উপু-কাংথোল য়াওদনা উগী অমদি কোর্ককী ওইবা উগী পোৎলমশিং শাবা; চরু অমদি লোনবা খোৎপগী মচাকশিংগী পোৎলম শাবা
০.১৯৩০
৪.৭
৩৯.৬
৭৪.০
৮৩.০
৮৫.৫
১১৬.৮
১১০.৭
১০৪.৮
১২৫.২
১৭
চে অমদি চেগী পোত্থোকশিং শাবা
০.৮৭২৪
২১.৭
৫০.৩
৮২.৯
৬৭.০
৭৯.০
৬৪.২
৭২.৪
৭১.৮
৭৭.৭
১৮
প্রিন্ত তৌবা অমসুং রেকোর্দ তৌরবা মীদিয়া অমুক হন্না পুথোকপা
০.৬৭৯৮
২৩.১
৫২.৬
৭০.২
৬৮.৫
৬৫.৪
৬৮.৩
৭০.৩
৬৮.৭
৭৫.৫
১৯
কোক অমসুং রিফাইন তৌরবা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিং শাবা
১১.৭৭৪৯
৮৭.৭
৯৫.৯
১০৪.৫
১০৯.৪
১০০.৬
১০৩.২
১০৯.৩
১২৪.৮
১২৫.০
২০
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোৎলমশিং শাবা
৭.৮৭৩০
৫৩.০
৯৫.৯
১১৭.৩
১২২.২
১১৮.৯
১২৫.৫
১২৮.১
১২০.৪
১৩১.৮
২১
ফার্মাকোতিকেল্স, হীদাক্কী কেমিকেল অমসুং বোতানিকেলগী পোৎলমশিং শাবা
৪.৯৮১০
৯৩.৬
২৩৪.৩
২৩৭.১
২৪৩.১
২২১.৯
২৩৬.০
২৩৯.২
২২৩.১
২৪০.০
২২
রবর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোৎলমশিং শাবা
২.৪২২২
২৯.৪
৬৯.৫
৯১.৬
১০০.৬
৯৮.৮
১০৭.৮
১১১.২
১০৫.১
১১০.১
২৩
অতোপ্পা নন-মেতালিক মিনরেলগী পোৎলমশিং শাবা
৪.০৮৫৩
১৬.৯
৯১.২
১১০.৪
১০৫.৪
৯৬.২
১০৩.৮
১১৭.২
১১২.৭
১২০.৩
২৪
মরু ওইবা মেতলশিং শাবা
১২.৮০৪৩
৪০.৩
১০৩.২
১৩১.৫
১৫৩.১
১৬২.৯
১৬০.৫
১৬৯.০
১৬৪.৫
১৭৮.০
২৫
মেছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্তশিং য়াওদনা ফেব্রিকেতেদ মেতলগী পোত্থোকশিং শাবা
২.৬৫৪৯
৩.৭
৪৪.২
৬৭.৩
৮২.০
৮৩.৯
৯২.১
৯৭.০
৮১.৮
৯৭.৬
২৬
কম্প্যুতর, ইলেক্ত্রোনিক অমসুং ওপ্তিকেলগী পোৎলমশিং শাবা
১.৫৭০৪
১২.৬
৬৪.৫
১১৪.৮
১৪৪.৯
১৪৬.৩
১৬৭.২
১৫০.৮
১১৫.৫
১৩৫.৯
২৭
ইলেক্ত্রিক্কী ইক্বিপমেন্তশিং শাবা
২.৯৯৮৩
৫.৬
৩১.৬
৬১.৭
৮২.৬
৯৪.৪
১২৬.৫
১৩২.১
১১৪.৫
১৩০.১
২৮
মেছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত এন.ই.সি. শাবা
৪.৭৬৫৩
৯.১
৪৪.৬
৮০.২
৮৫.৬
৯২.৬
১০৮.৯
১০৯.৬
১০২.১
১১২.৮
২৯
মোতোর গারীশিং, ত্রেলরশিং অমসুং সেমি-ত্রেলরশিং শাবা
৪.৮৫৭৩
০.৭
২০.৭
৫৩.৭
৭৩.৫
৮৫.০
৯৯.৫
১০৯.৬
৯৮.৫
১০১.৮
৩০
অতোপ্পা ত্রান্সপোর্তকী ইক্বিপমেন্তশিং শাবা
১.৭৭৬৩
০.২
২২.৮
৭২.৩
১০৮.৪
১৩৩.৫
১৬২.৪
১৬৮.৩
১৪০.১
১২০.১
৩১
উপু-কাংথোল শাবা
০.১৩১১
১.৪
৬০.৫
১৪৪.৮
১৫৭.০
১৮১.১
১৬৮.৩
১৬৭.৪
১৪৬.১
১৮২.৩
৩২
অতোপ্পা মেন্যুফেকচরিং
০.৯৪১৫
১০.৭
২৮.৬
৫১.৭
৫০.০
৫৬.২
৬৭.৪
৮৩.৭
৬৫.০
৭৫.৮
৫
মাইনিং
১৪.৩৭২৫
৭৮.৮
৮৭.৬
৮৫.৭
৮৭.৫
৮৪.০
৮৭.৬
৯৮.২
১০৫.২
১১৫.১
১০-৩২
মেন্যুফেকচরিং
৭৭.৬৩৩২
৪২.১
৮৪.৪
১০৭.১
১১৮.৫
১১৮.৭
১২৬.৫
১৩১.৫
১২৮.০
১৩৭.৫
৩৫
ইলেক্ত্রিসিতী
৭.৯৯৪৩
১২৫.৬
১৫০.৬
১৫৬.২
১৬৬.৩
১৬২.৭
১৬৬.৪
১৬২.২
১৪৪.৮
১৫৮.০
জেনরেল ইন্দেক্স
১০০
৫৪.০
৯০.২
১০৭.৯
১১৭.৯
১১৭.২
১২৪.১
১২৯.২
১২৬.১
১৩৫.৯
খঙজিল্লু: ওক্তোবর’২০ ,নবেম্বর’২০ অমসুং দিসেম্বর’২০ গী মশিং অসি প্রোবিজনেলনি।