Ministry of Tribal Affairs
Funds Allocated to NGOs for Tribal Welfare
11 FEB 2021 5:31PM by PIB Delhi
The Government has adopted a multi-pronged strategy for overall development of tribal people across the country which includes support for education, health, sanitation, water supply, skill development, livelihood, etc. Major part of infrastructure development and provision of basic amenities in tribal areas / regions in the country is carried out through various schemes / programmes of concerned Central Ministries and State Governments concerned, while the Ministry of Tribal Affairs provides additive to these initiatives by way of plugging critical gaps. A list of schemes/ programmes being implemented by the Ministry of Tribal Affairs for the welfare of the tribal people in the country including in the State of Maharashtra is given below.
The Ministry of Tribal Affairs is implementing two schemes namely 'Grant-In-Aid to Voluntary Organisation Working for the Welfare of Scheduled Tribes' and 'Strengthening Education among Scheduled Tribe Girls in Low Literacy Districts’ through Non-Governmental Organisations (NGOs)/Voluntary Organisations (VOs).The details of the NGOs/VOs and funds released to them under these schemes during last two years and current year are placed given below.
The Government is providing the assistance directly to beneficiaries including Scheduled Tribes (STs) through Direct Benefit Transfer (DBT) under various schemes such as pension schemes- Atal Pension Yojna, Scholarship schemes, PAHAL-Direct Benefits Transfer for LPG(DBTL), PM Awas Yojna, Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi (PM-KISAN), Pradhan Mantri Matru Vandana Yojana (PMMVY) etc.
This information was given by Minister of State for Tribal Affairs Smt. Renuka Singh Saruta in Rajya Sabha today.
Click the link for details.

ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়
ত্রাইবেলগী য়াইফ-থৌরাংগীদমক এন.জি.ও.শিংদা ফন্দশিং এল্লোকেৎ তৌখ্রে
11 FEB 2021 5:31PM by PIB Imphal
এজুকেসন, হেল্থ, সেমিতেসন, ৱাতর সপ্লাই, স্কিল দিবেলপমেন্ত, লাইফলিহুদ অসিনচিংবদা মতেং পীবা য়াওনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা ত্রাইবেল মীয়ামগী অপুনবা চাউখৎ-থৌরাংগী মখল শুনা য়াওবা লালোং অমা সরকারনা পাইখৎখি। লৈবাক অসিগী ত্রাইবেলনা খুন্দারিবা মফমশিং/লমদমশিংদা ইনফ্রাস্ত্রচর দিবেলপমেন্তগী অয়াম্বা শরুক অমসুং তঙাই ফদবা খুদোংচাবশিংগী প্রোবিজন অসি মরী লৈনবা কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়শিং অমসুং মরী লৈনবা রাজ্য সরকারশিংগী তোঙান তোঙানবা স্কীমশিং/প্রোগ্রামশিংগী খুত্থাংদা পাইখৎখি অমরোমদা ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়না অৱাৎপশিং মেনশিনদুনা থৌরাংশিং অসিদা মতেং পাংলি। মহারাস্ত্রগী রাজ্য অসিন য়াওনা লৈবাক অসিগী ত্রাইবেল মীয়ামগীদমক ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়না ইমপ্লিমেন্ত তৌরিবা স্কীমশিং/প্রোগ্রামশিংগী লিস্ত অমা মখাদা পীরি।
ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়না নন-গভর্নমেন্তেল ওর্গনাইজেসনশিং (এন.জি.ও.শিং)/ভোল্যুন্তরী ওর্গনাইজেসনশিং (ভি.ও.শিং)গী খুত্থাংদা ‘সেদ্যুল্দ ত্রাইবশিংগী য়াইফ-থৌরাংগী থবক তৌরিবা ভোল্যুন্তরী ওর্গনাইজেসনদা গ্রান্ত-ই-এদ’ অমসুং ‘লো লিতরেসী ওইবা জিলাশিংদা লৈবা সেদ্যুল্দ ত্রাইব নুপীমচাশিংদা এজুকেসন ফংহনবা’ হায়রিবা স্কীম অনি অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌরি। হৌখিবা চহি অনি অমসুং চৎলিবা চহি অসিদা স্কীমশিং অসিগী মখাদা লৈরিবা এন.জি.ও.শিং/ভি.ও.শিং অমসুং মখোয়দা কাইথখিবা ফন্দশিংগী অকুপ্পা মরোল মখাদা পীরি।
সরকারনা তোঙান তোঙানবা স্কীমশিং মদুদি পেন্সন স্কীমশিং – অতল পেন্সন য়োজনা, স্কোলরশিপ স্কীমশিং, পি.এ.ঐচ.এ.এল.-দাইরেক্ত বেনিফিৎ ত্রান্সফর ফোর এল.পি.জি. (দি.বি.তি.এল.), পি.এম. আৱাস য়োজনা, প্রধান মন্ত্রী কিসান সম্মান নিধি (পি.এম.-কিসান), প্রধান মন্ত্রী মাত্রু ভন্দনা য়োজনা (পি.এম.এম.ভি.ৱাই) অসিনচিংবগী মখাদা দাইরেক্ত বেনিফিৎ ত্রান্সফর (দি.বি.তি.)গী খুত্থাংদা সেদ্যুল্দ ত্রাইবশিং (এস.তি.শিং) য়াওনা বেনিফিসরীশিংদা মতেং পাংহল্লি।
ই-পাউ অসি ত্রাইবেল এফিয়র্সকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রীমতি রেনুকা সিংহ সরুতানা ঙসি রাজ্য সভাদা থমখি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক লিঙ্ক অসিদা নম্বীয়ু।