Ministry of Railways
Solar Power Technology
10 FEB 2021 5:56PM by PIB Delhi
Indian Railways has introduced Solar Power Technology on passenger train running between Sarai Rohila (Delhi) to Farrukh Nagar (Haryana) in July 2017 for meeting the light and fan load requirement.
So far 60 passenger coaches have been equipped with solar panel for meeting its light and fan power requirements as per the details given below:
• 14 Nos. Diesel Electric Multiple Unit (DEMU) Trailer Coaches (TCs) based at Shakurbasti in Delhi.
• 10 Nos. passenger coaches in Swatchata Express at Delhi.
• 06 Nos. DEMU TC coaches based at Jamalpur, Bihar.
• 10 Nos. Non-AC passenger coaches based at Lucknow, Uttar Pradesh (Lucknow to Varanasi Intercity).
• 13 Nos. Non-AC passenger coaches under Corporate Social Responsibility (CSR) Funding of IRFC based at Sitapur, Uttar Pradesh (Sitapur-Delhi-Rewari Section).
• 7 Nos. Non-AC coaches in Train No. 12084-83 Janshatabdi Express, Tamil Nadu.
10 Non-AC coaches at Mathura, Uttar Pradesh to run in Mathura-Alwar Section and 30 Non-AC passenger coaches in Lucknow-Varanasi Section are to be equipped with solar power technology.
This information was given by the Minister of Railways, Commerce & Industry and Consumer Affairs, Food & Public Distribution, Shri Piyush Goyal in a written reply to a question in Lok Sabha today.

রেলৱে মন্ত্রালয়
সোলর পাৱর তেক্নোলোজী
10 FEB 2021 5:56PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন রেলৱেনা লাইত অমসুং ফেন লোদকী দরকার ওইবা অদু ফংনবগীদমক ২০১৭কী জুলাইদা সরাই রোহিলা (দিল্লী)দগী ফারুখ নগর (হরিয়ানা)গী মরক্তা চেনবা পেসেঞ্জর ত্রেনদা সোলর পাৱর তেক্নোলোজী ইন্ত্রোদ্যুস তৌখ্রে।
হৌজিক ফাওবদা পেসেঞ্জর কোচ্ছ ৬০দা লাইত অমসুং ফেন পাৱরগী দরকার ওইবা অদু ফংনবগীদমক সোলর পেনেল হাপখিবা অদুগী অকুপ্পা ৱারোল মখাদা লৈরে:
• দিল্লীগী শাকুরবস্তিদা বেজ তৌবা দিজল ইলেক্ত্রিক মস্তিপল য়ুনিৎ (দি.ই.এম.য়ু.) ত্রেলর কোচ (তি.সি.) মশিং ১৪
• দিল্লীদা স্বচ্ছতা এক্সপ্রেসতা পেসেঞ্জর কোচ মশিং ১০
• জমালপুর, বিহারদা বেজ তৌবা দি.ই.এম.য়ু. তি.সি. মশিং ৬
• লখনৌ, উত্তর প্রদেশ (লখনৌদগী বরানাসী ফাওবা ইন্তরসিতী)দা বেজ তৌবা নন-এ.সি. পেসেঞ্জর কোচ মশিং ১০
• সিতাপুর, উত্তর প্রদেশ (সিতাপুর-দিল্লী-রেৱারি সেক্সন)দা বেজ তৌবা আই.আর.এফ.সি.গী কোর্পোরেৎ সোসিএল রেস্পোন্সিবিলিতী (সি.এস.আর.) ফন্দিংগী মখাদা নন-এ.সি. পেসেঞ্জর কোচ মশিং ১৩
• ত্রেন নম্বর ১২০৮৪-৮৩ জনশতাবদি এক্সপ্রেস, তমিল নাদুদা নন-এ.সি. কোচ মশিং ৭
মথুরা – অলৱার সেক্সনদা চেন্নবা মথুরা, উত্তর প্রদেশতা নন-এ.সি. কোচ ১০ অমসুং লখনৌ-বরানাসী সেক্সন্দা নন-এ.সি. পেসেঞ্জর কোচ ৩০দা সোলর পাৱর তেক্নোলোজী হাপলগনি।
ইনফোর্মেসন অসি ঙসি লোক সভাদা হংলকপা ৱাহং অমদা রেলৱে, কমর্স অমদি ইন্দস্ত্রী অমসুং কঞ্জুমর্স এফিয়ার্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিসত্রিব্যুসনগী মন্ত্রী শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা অইবা পাউখুম অমদা পীখিবনি।