Ministry of Jal Shakti
Gram Panchayats Under Atal Bhujal Yojana
04 FEB 2021 7:40PM by PIB Delhi
Atal Bhujal Yojana (Atal Jal) is being implemented in identified water stressed areas of seven States, viz. Gujarat, Haryana, Karnataka, Madhya Pradesh, Maharashtra, Rajasthan and Uttar Pradesh. State wise details of number of districts, blocks/taluks and gram panchayats are given in the table below:
S. No.
State
Districts
Blocks / Taluks
Gram Panchayats
1
Gujarat
7
34
2,201
2
Haryana
13
36
1,895
3
Karnataka
14
41
1,199
4
Madhya Pradesh
6
9
672
5
Maharashtra
13
38
1,339
6
Rajasthan
17
38
1,144
7
Uttar Pradesh
10
26
550
TOTAL
80
222
9000
Atal Jal has been launched in certain States as a pilot scheme based on the consultation, criticality of groundwater situation, willingness and degree of preparedness.
However, proposals of inclusion of more water stressed areas within the scheme may be considered in future depending upon the outcomes of the scheme and its implementation status.
This information was given by the Minister of State for Jal Shakti & Social Justice and Empowerment Shri Rattan Lal Kataria in Lok Sabha today.

জল শক্তি মন্ত্রালয়
অতল ভুজল য়োজনাগী মখাদা গ্রাম পঞ্চায়ৎশিং
04 FEB 2021 7:40PM by PIB Imphal
অতল ভুজল য়োজনা (অতল জল) অসি রাজ্য তরেৎ হায়বদি গুজরাত, হরিয়ানা, কর্নাতকা, মধ্য প্রদেশ, মহারাস্ত্র, রাজস্থান অমসুং উত্তর প্রদেশগী মশক খংদোক্লবা ঈশিং ৱাৎপা মফমশিংদা ইমপ্লিমেন্ত তৌরি। মখাদা পীরিবা তেবল অসিদা জিলাশিংগী, ব্লোকশিং/তালুকশিং অমসুং গ্রাম পঞ্চায়ৎশিংগী মশিংগী অকুপ্পা ৱারোল রাজ্যশিংগী ওইনা পীরি:
সেরিএল নম্বর
রাজ্য
জিলা
ব্লোকশিং/তালুকশিং
গ্রাম পঞ্চায়ৎশিং
১
গুজরাত
৭
৩৪
২,২০১
২
হরিয়ানা
১৩
৩৬
১,৮৯৫
৩
কর্নাতকা
১৪
৪১
১,১৯৯
৪
মধ্য প্রদেশ
৬
৯
৬৭২
৫
মহারাস্ত্র
১৩
৩৮
১,৩৩৯
৬
রাজস্থান
১৭
৩৮
১,১৪৪
৭
উত্তর প্রদেশ
১০
২৬
৫৫০
অপুনবা
৮০
২২২
৯০০০
অতল জল অসি কন্সলতেসন, গ্রাউন্দৱাতর সিচুএসনগী ক্রিতিকেলিতী, ৱিলিংনেস অমসুং প্রিপ্যর্দনেসকী দিগ্রীদা য়ুমফম ওইবা পাইলোৎ শ্কিম অমা ওইনা অকক্নবা রাজ্যশিংদা হৌদোকখি।
ইনফোর্মেসন অসি ঙসি লোক সভাদা জল শক্তি অমদি সোসিএল জস্তিজ অমসুং এম্পৱারমেন্তকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী রতন লাল কতারিয়ানা পীখিবনি।