Ministry of Health and Family Welfare
Update on COVID-19 Vaccination & National Polio Immunization Drive
More than 41 lakh Healthcare Workers Vaccinated across the country against Covid-19
11.04 crore children vaccinated for Polio till today
02 FEB 2021 8:32PM by PIB Delhi
COVID-19 Vaccination Drive:
The countrywide COVID-19 vaccination program was conducted successfully on the eighteenth today. The Prime Minister launched the countrywide COVID 19 Vaccination drive on 16th Jan 2021.
The cumulative number of healthcare workers vaccinated against COVID19 has crossed 41 lakhs today. A total of 41,20,741beneficiaries (till 7 pm today) vaccinated through 76,516 sessions, as per the provisional report. 3,785 sessions were held till 7 pm today.
Two states, Gujarat and West Bengal, initiated vaccination of frontline workers today. 19,902 frontline workers have been vaccinated till 7 pm today, as per the provisional report.
Overall, 1,70,585 beneficiaries were vaccinated till 7 pm today. Final reports would be completed for the day by late tonight.
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1
A & N Islands
2727
2
Andhra Pradesh
1,87,252
3
Arunachal Pradesh
9,791
4
Assam
42,435
5
Bihar
2,21,354
6
Chandigarh
4019
7
Chhattisgarh
79,676
8
Dadra & Nagar Haveli
867
9
Daman & Diu
469
10
Delhi
74,068
11
Goa
4509
12
Gujarat
2,83,817
13
Haryana
1,27,893
14
Himachal Pradesh
39,570
15
Jammu & Kashmir
26,634
16
Jharkhand
55,446
17
Karnataka
3,16,368
18
Kerala
2,19,871
19
Ladakh
1234
20
Lakshadweep
807
21
Madhya Pradesh
2,98,376
22
Maharashtra
3,18,735
23
Manipur
4739
24
Meghalaya
4694
25
Mizoram
9932
26
Nagaland
4,093
27
Odisha
2,08,205
28
Puducherry
3077
29
Punjab
61,332
30
Rajasthan
3,38,960
31
Sikkim
2609
32
Tamil Nadu
1,20,745
33
Telangana
1,68,771
34
Tripura
32,196
35
Uttar Pradesh
4,63,793
36
Uttarakhand
43,430
37
West Bengal
2,84,228
38
Miscellaneous
54,019
All India
41,20,741
106 AEFIs have been reported till 7 pm on the eighteenth day of the vaccination drive.
National Polio Immunization Drive:
The countrywide National Polio Immunization Drive was conducted successfully on the third day today.
As per provisional report, total of 11.04 crore children under five years across the country have been given polio drops till today.
President of India Shri Ram Nath Kovind had launched the National Polio Immunisation Day for 2021 by administering polio drops to children less than five years old at Rashtrapati Bhawan on 30th January 2021.
The NID Pulse Polio Campaign began on 31st January 2021 (popularly called Polio Ravivar) across all States/UTs of the country. The booth activity is followed by house-to-house surveillance (mop-up rounds) over the next two to five days to identify and vaccinate children who missed getting vaccinated at the booths.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসন অমসুং নেস্নেল পোলিয়ো ইম্ম্যুনাইজেসন দ্রাইভকী অপদেৎ
লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা হেল্থকিয়র ৱার্কর লাখ ৪১ হেন্না বেক্সিন কাপখ্রে
ঙসি ফাওবদা অঙাং করোর ১১.০৪ পোলিয়ো পীথকখ্রে
02 FEB 2021 8:32PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসন দ্রাইভ:
লৈবাক শিনবা থুংনা পাঙথোকপা কোবিদ-১৯গী বেক্সিনেসন প্রোগ্রামগী তরা-নিপানশুবা নুমিৎ মাই পাক্না পাঙথোকখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক শিনবা থুংনা জনুৱারী ১৬, ২০২১দা কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসন দ্রাইভ হৌদোকখিবনি।
কোবিদ১৯গী মায়োক্তা বেক্সিন কাপখিবা হেল্থকিয়র ৱার্করশিংগী অপুনবা মশিং ঙসি লাখ ৪১ হেনখ্রে। প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না সেসন ৭৬,৫১৬কী খুত্থাংদা বেক্সিন কাপখিবা বেনিফিসরীশিংগী অপুনবা মশিং ৪১,২০,৭৪১ (ঙসি নুমিদাং পুং ৭ ফাওবদা) শুখ্রে। ঙসিগী নুমিদাং পুং ৭ ফাওবা পাঙথোকখিবা সেসন ৩,৭৮৪ শুখ্রে।
রাজ্য অনি, গুজরাত অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলদা ঙসি ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিং বেক্সিন কাপ্পা হৌখ্রে। প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ঙসি নুমিদাং পুং ৭ ফাওবদা ফ্রন্তলাইন ৱার্কর ১৯,৯০২ বেক্সিন কাপখ্রে।
অপুনবগী ওইনা ঙসিগী নুমিদাং পুং ৭ ফাওবদা বেনিফিসরী ১,৭০,৫৮৫ বেক্সিন কাপখ্রে। অরোইবা রিপোর্ত ঙসি নুমিদাং অথেংবদা মপুং ফংগনি।
সিরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি.
বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিং
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
২৭২৭
২
অন্ধ্র প্রদেশ
১,৮৭,২৫২
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৯,৭৯১
৪
অসাম
৪২,৪৩৫
৫
বিহার
২,২১,৩৫৪
৬
চান্দিগর
৪০১৯
৭
ছত্তিসগর
৭৯,৬৭৬
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
৮৬৭
৯
দামন অমসুং দীয়ু
৪৬৯
১০
দিল্লী
৭৪,০৬৮
১১
গোৱা
৪৫০৯
১২
গুজরাত
২,৮৩,৮১৭
১৩
হরিয়ানা
১,২৭,৮৯৩
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৩৯,৫৭০
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
২৬,৬৩৪
১৬
ঝার্খন্দ
৫৫,৪৪৬
১৭
কর্নাতকা
৩,১৬,৩৬৮
১৮
কেরেলা
২,১৯,৮৭১
১৯
লদাখ
১২৩৪
২০
লক্ষদীপ
৮০৭
২১
মধ্য প্রদেশ
২,৯৮,৩৭৬
২২
মহারাস্ত্র
৩,১৮,৭৩৫
২৩
মনিপুর
৪৭৩৯
২৪
মেঘালয়
৪৬৯৪
২৫
মিজোরাম
৯৯৩২
২৬
নাগালেন্দ
৪,০৯৩
২৭
ওরিশা
২,০৮,২০৫
২৮
পুদুচেরী
৩০৭৭
২৯
পঞ্জাব
৬১,৩৩২
৩০
রাজস্থান
৩,৩৮,৯৬০
৩১
সিক্কিম
২৬০৯
৩২
তামিল নাদু
১,২০,৭৪৫
৩৩
তেলঙ্গনা
১,৬৮,৭৭১
৩৪
ত্রিপুরা
৩২,১৯৬
৩৫
উত্তর প্রদেশ
৪,৬৩,৭৯৩
৩৬
উত্তরাখন্দ
৪৩,৪৩০
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
২,৮৪,২২৮
৩৮
অরোপ্পশিং
৫৪,০১৯
ভারত পুম্বগী
৪১,২০,৭৪১
বেক্সিনেসন দ্রাইভকী নুমিৎ-১৮শুবগী নুমিদাং পুং ৭ ফাওবদা এ.ই.এফ.আই. ১০৬ রিপোর্ত তৌরকখ্রে।
নেস্নেল পোলিয়ো ইম্ম্যুনাইজেসন দ্রাইভ:
লৈবাক শিনবা থুংনা পাঙথোকপা নেস্নেল পোলিয়ো ইম্ম্যুনাইজেসন দ্রাইভগী হুমনিশুবা নুমিৎ মাই পাক্না পাঙথোকখ্রে।
প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ঙসি ফাওবদা লৈবাক অসিদা লৈবা চহি মঙাগী মখাগী অঙাং পুন্না করোর ১১.০৪দা পোলিয়ো দ্রোপশিং পীথকখ্রে।
ভারতকী রাস্ত্রপতি শ্রী রাম নাথ কোবিন্দনা জনুৱারী ৩০, ২০২১দা রাস্ত্রপতি ভৱনদা চহি মঙাগী মখাদা লৈবা অঙাংশিংদা পোলিয়ো দ্রোপশিং পীথক্তুনা ২০২১গী নেস্নেল পোলিয়ো ইম্ম্যুনাইজেসন দে হৌদোকখি।
এন.আই.দি. প্লস পোলিয়ো কেম্পেন লৈবাক অসিগী রাজ্য/য়ু.তি. পুম্নমক্তা জনুৱারী ৩১, ২০২১দা হৌখি (পোলিয়ো রবিবার হায়না খঙনবা)। বুথকী থবক থৌরম অসি বুথশিংদা হিদাক থকহৌদবা অঙাংশিং খঙদোক্নবা মথংগী নুমিৎ নিনিদগী মঙানি ফাওবা হাউস-তু-হাউস সর্ভিলেন্স (মোপ-অপ রাউন্দ) চত্থখিগনি।