Ministry of Finance
ADB, India sign $300 million loan to upgrade power distribution network in Uttar Pradesh
18 DEC 2020 9:35PM by PIB Delhi
The Asian Development Bank (ADB) and the Government of India today signed a $300 million loan to upgrade rural power distribution networks to provide reliable electricity supply to consumers in the state of Uttar Pradesh.
The signatories to the tranche 1 loan for Uttar Pradesh Power Distribution Network Rehabilitation Project were Dr. C. S. Mohapatra, Additional Secretary, Department of Economic Affairs in the Ministry of Finance who signed for the Government of India, and Mr. Takeo Konishi, Country Director of ADB’s India Resident Mission who signed for ADB.
After signing the loan agreement, Dr. Mohapatra stated that upgrading the distribution network will help improve the quality and reliability of electricity supply, reduce the aggregate technical and commercial (ATC) losses and restore the financial sustainability of the rural electricity supply in the state of Uttar Pradesh.
“The project will establish separate feeders for electricity supply to agriculture and residential consumers to promote better rationing and utilization of unmetered power; strengthen financial management of the state power distribution entity and improve bill collection in rural areas through community engagement involving the women’s self-help groups,” said Mr. Konishi.
Overall, the $430 million multi-tranche financing facility (MFF) approved for the project constituting two tranches, envisages conversion of 65,000 kilometers (km) of rural low-voltage distribution lines from bare conductors to aerial bundle conductors (ABC) to create a robust distribution network that will benefit an estimated 70 million people in 46,000 villages. The feeder separation network to be established over 17,000 km for agriculture and domestic consumers will facilitate the use of solar energy to meet the agriculture demand, increase in electricity supply duration to rural residential consumers, and energy and water conservation. In addition, the project will improve the gender inclusivity, corporate governance, and financial management capacity of Uttar Pradesh Power Corporation Limited (UPPCL).
To improve bill collection, the project will pilot test engaging rural women through women’s self-help groups as community collection agents which will also help increase their family income.
The MFF is proposed to be complemented by a $ 2 million technical assistance (TA) grant from ADB’s TA Special Fund and the Japan Fund for Poverty Reduction to strengthen the gender inclusivity and institutional capacity building of Uttar Pradesh power sector.
ADB is committed to achieving a prosperous, inclusive, resilient, and sustainable Asia and the Pacific, while sustaining its efforts to eradicate extreme poverty. Established in 1966, it is owned by 68 members—49 from the region.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
উত্তর প্রদেশতা পাৱর দিস্ত্রীব্যুসন নেতৱার্ক শেমগৎনবা মিল্লিয়ন দোল্লার ৩০০গী লোনগীদমক এ.দি.বি.গা, ইন্দিয়াগা সহি তৌনখ্রে
18 DEC 2020 9:35PM by PIB Imphal
এসিয়ান দিবলপমেন্ত বেঙ্ক (এ.দি.বি.) অমসুং ভারত সরকারনা ঙসি উত্তর প্রদেশ স্তেতকী কঞ্জুমরশিংদা মতিক চাবা ইলেক্ত্রিসিতি ফংহন্নবা পান্দমদা পাৱর দিস্ত্রীব্যুসন নেতৱার্ক শেমগৎনবা মিল্লিয়ন দোল্লার ৩০০গী লোনগীদমক সহি তৌনখ্রে।
উত্তর প্রদেশ পাৱর দিস্ত্রীব্যুসন নেতৱার্ক রিহাবিলিতেসন প্রোজেক্তকী ত্রানচ ১ লোনগী সহি তৌরিবশিং অদুদি ফাইনান্স মিনিস্ত্রীগী দিপার্তমেন্ত ওফ ইকোনোমিক এফিয়র্সকী এদিসনেল সেক্ত্রেতরি দাঃ সি. এস. মোহাপত্রানা ভারত সরকারগী ওইনা সহি তৌখি অমসুং এ.দি.সি.গী ইন্দিয়া রেসিদেন্ত মিসনগী কন্ত্রী দাইরেক্তর মিস্তর তাকিও কোনিশিনা এ.দি.সি.গী সহি তৌখি।
লোনগী য়ান্নচে অসি সহি তৌবা লোইবগা, দাঃ মোহাপত্রানা হায় মদুদি দিস্ত্রীব্যুসন নেতৱার্ক অসি শেমগৎপা অসিনা উত্তর প্রদেশ স্তেত অসিদা ইলেক্ত্রিসিতি ফংহন্নবা অসি ফগৎহনবা, এগ্রীগেৎ তেক্নিকেল অমসুং কম্মর্সিএল (এ.তি.সি.) মাংবা অসি হন্থহনবা অমসুং খুঙ্গংগী ইলেক্ত্রিসিতি সপ্লাই অসিগী শেল-থুমগী ওইবা অসি মফম চানা লৈহনবা অসিনি।
“প্রোজেক্ত অসিনা ইলেক্ত্রিসিতি সপ্লাই অসি লৌউ-শিংউবা অমসুং য়ুমগী ওইবাঞ্জুমরশিংদা তোঙানবা ফীদর অমা শেমগৎতুনা হেন্না ফবা মিতর পান্দবা পাৱর শিজিন্নবা, স্তেত পাৱর দিস্ত্রীব্যুসন অসিগী শেল-থুমগী ওইবা শিন্দোকপা অমসুং খুঙ্গংগী মফমশিংদা নুপীশিংগী সেলফ-হেলফ গ্রুপশিং য়াওহন্দুনা বিল খোম্বা ফগৎহনবা অসিনি” হায়না মিস্তর কোনিশিনা হায়খি।
পুম্নমক অসিগী মথক্তা, মল্তি-ত্রানচ ফাইনান্সিএল ফেসিলিতি (এম.এফ.এফ.) মিল্লিয়ন দোল্লার ৪৩০গী ত্রানচ অনি য়াওবা প্রোজেক্ত অনিগী অয়াবা পীখ্রে, হায়রিবা অসিনা খুঙ্গংগী লো-ভোল্তেজ দিস্ত্রুব্যুসন লাইন কিলোমিতর (কি.মি.)৬৫,০০০ শাংবা অসি এরিএল বন্দল কন্দক্তর (এ.বি.সি.) অসি য়াম্না কনবা দিস্ত্রুব্যুসন নেতৱার্ক অমা খুঙ্গং ৪৬,০০০কী প্রজা মিল্লিয়ন ৭০ কান্নবা পীনবগীদমক মিয়েং থম্লি। লৌউ-শিংউবা অমসুং দোমেস্তিক্কীদমক কিলোমিতর ১৭,০০০কী ফীদর নেতৱার্ক খাইদোকপা অসিনা সোলার শিজিন্নরিবশিং অসিবু লৌউ-শিংউবগী দিমান্দশিং হেন্না কান্নবা পীরগনি, খুঙ্গংগী রেসিদেন্সিএলঞ্জুমরশিংদা, ইনর্জি অমসুং ঈশিং য়োকপদা ইলেক্ত্রিসিতিগী য়েন্থোকপা অসি হেনগৎহল্লগনি। মখা তানা প্রোজেক্ত অসিনা উত্তর প্রদেশ পাৱর কোর্পোরেসন লিমিতেৎ (য়ু.পি.পি.সি.এল.)গী জেন্দরগী খেন্নবা লৈতবা, কোর্পোরেৎকী লৈঙাক অমসুং ফাইনান্সিএল মেনেজমেন্ত কেপাসিতি অসি হেনগৎলগনি।
বিল খোম্বা ফগৎনবা, প্রোজেক্ত অসি নুপীশিংগী সেলফ-হেলফ গ্রুপশিংগী খুত্থাংদা খুঙ্গংগী নুপীশিংবু কম্ম্যুনিতি কল্লেক্সন এজেন্ত ওইনা চাংয়েং তৌগনি হায়রিবা অসিনা মখোয়গী ইমুংগী ইনকমশু হেনগৎলগনি।
এম.এফ.এফ.না এ.দি.বি. তি.এ. অমসুং জাপান ফন্দদগী অখন্নবা ফন্দদগী তেক্নিকেল এসিস্তেন্স (তি.এ.) দোল্লার মিল্লিয়ন ২ গ্রান্ত ফংহন্নবা হায়জরি।
এ.দি.বি.না য়াম্না চাওখৎনিঙাই ওইবা, ইনক্লুসিব, য়াম্না চেৎপা অমসুং লেঙদবা এসিয়া অমা অমসুং পেসিফিক, হায়রিবা অসিনা য়াম্না শাথিনা লায়ররবা অসি মুথৎনবা কন্না হোৎনগনি। ১৯৬৬তা হৌদোকখিবা অসিনা মফম ৪৯দগী মশাগী মেম্বর ৬৮ লৈজরি।