Ministry of Commerce & Industry
APEDA has organised Virtual Buyer Seller Meets with potential importing Countries for product promotion of Indian agri products
21 NOV 2020 6:55PM by PIB Delhi
The Agricultural and Processed Food Products Export Development Authority (APEDA) under the Ministry of Commerce and Industry facilitates export of its scheduled products through several export promotional activities, such as organizing International Buyer Seller Meets, participation of exporters in leading trade events in the potential importing countries, and product promotion programmes in specific markets. These initiatives have popularized the Indian agri products globally and facilitated exporters to reach the global market.
During the COVID 19 pandemic period, physical meetings and market promotion programmes were not possible. In its endeavour to promote export of Agri products, APEDA explored the virtual medium and continued its initiative of export market promotion by organizing several Virtual Buyer Seller Meets (VBSM), in collaboration with the Indian Missions abroad.
During April to October 2020, APEDA organised Virtual Buyer Seller Meets (VBSM) with potential importing Countries such as UAE, South Korea, Japan, Indonesia, Kuwait and Iran, for product promotion of all APEDA Products.
Besides, product specific Virtual Networking Meets were also organised with Countries such as Singapore, Russia, Belgium, Switzerland, Sweden & Latvia for fresh fruits and vegetables, with Canada for organic products and with USA and UAE for GI products.
These Virtual Meetings provided a platform for interaction between the India exporters and importers on the strength of India in export of agri products such as Basmati and Non Basmati Rice, Grapes, Mangoes, Banana, Pomegranates, Fresh vegetables, Organic products etc.
These events are expected to further strengthen the confidence of the Importers in Indian agri products to facilitate exports.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ন এগ্রি প্রদক্তশিংগী প্রদক্ত প্রোমোসনগীদমক এ.পি.ই.দি.এ.না পোতেন্সিয়েল ইমপোর্তিং লাইবাকশিংগা লোইননা ভর্চুয়েল বাইয়র সেল্লর মীতশিং পাংথোকখ্রে
21 NOV 2020 6:55PM by PIB Imphal
এগ্রিকল্চরেল অমসুং প্রোসেস ফুদ প্রদক্তস এক্সপোর্ত দিভেলপমেন্ত ওথোরিতী(এ.পি.ই.দি.এ.)না কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়গী মখাদা তোঙান তোঙানবা এক্সপোর্ত প্রোমোস্নেল এক্তিবিতীশিং খুদম ওইনা ইন্তরনেস্নেল বাইয়র সেল্লের মীফম পাংথোকপা, পোতেন্সিয়েল ইমপোর্তিং লৈবাকশিংদা মাংজিন থারিবা ত্রেদ ইভেন্তশিংদা এক্সপোর্তরশিং শরুক য়াহনবা অমসুং অখন্নবা মার্কেৎশিংদা প্রদক্ত প্রোমোসন প্রোগ্রামশিং পাংথোক্তুনা মখোয়গী প্রদক্তশিং অদু একপোর্ত তৌবদা লাইহল্লগনি৷ হায়রিবা ইনিসিয়েতিবশিং অসিনা ইন্দিয়ন এগ্রি প্রদক্তশিং অসি মালেম শিনবা থুংনা মমিং চৎহনখ্রে অমসুং প্রদক্তশিং অসি মালেমগী কৈথেল য়ৌহনবদা এক্সপোর্তরশিং অসিবু হেন্না লাইহনখ্রে৷
কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎ অসিগী মনুংদা হকথেংননা উন্নবা অমসুং মার্কেৎ প্রোমোত তৌবা অসি ওইথোক্লোই৷ মসিনা মরম ওইরগা এগ্রি প্রদক্তশিং অসি হেন্না হেন্না য়োকখৎনবা এ.পি.ই.দি.এ.না ভর্চুয়েল মেদিয়ম অমা পাংথোকখ্রে অমসুং ইন্দিয়ন মিসনশিংগা খুৎশম্নরগা তোঙান তোঙানবা ভর্চুয়েল বাইয়র সেল্লর মীতশিং(ভি.বি.এস.এম.) পাংথোক্তুনা এক্সপোর্ত মার্কেৎ প্রোমোসনগী মহাক্কী ইনিসিয়েতিব অদু মখা চৎথখ্রে৷
২০২০গী এপ্রীলদগী ওক্তোবর ফাওবগী মনুংদা এ.পি.ই.দি.এ.না এ.পি.ই.দি.এ. প্রদক্ত পুম্নমক হেন্না য়োকখৎন্ননবগীদমক তোঙান তোঙানবা পোতেন্সিয়েল ইমপোর্তিং লৈবাকশিং খুদম ওইনা য়ু.এ.ই., সাউথ কোরিয়া, জপান, ইন্দোনেসিয়া, কুৱেত অমসুং ইরানগা লোইননা ভর্চুয়েল বাইয়র সেল্লর মীতশিং(ভি.বি.এস.এম.) পাংথোকখ্রে৷
অসিগীসু মথক্তা অতেকপা উহৈশিং অমসুং মনা-মশিংশিং অসিগীদমক সিঙ্গপুর, রসিয়া, বেল্জিয়ম, স্বিজর্লেন্দ, স্বিদেন অমসুং লেতভিয়া লৈবাকশিংগা লোইননা অমসুং ওর্গনিক প্রদক্তশিংগীদমক কেনদা অমসুং জি.আই. প্রজদক্তশিংগীদমক য়ু.এস.এ. অমসুং য়ু.এ.ই.গা লোইননা প্রদক্ত স্পিসিফিক ভর্চুয়েল নেতৱর্কিং মীতশিং পাংথোকখ্রে৷
এগ্রি প্রদক্তশিং খুদম ওইনা বস্মতি অমসুং নন বস্মতি চেং, অঙ্গুর, হৈনৌ, লফোই, কফোই, অতেকপা মনা-মশিং, ওর্গনিক প্রদক্তশিং এক্সপোর্ত তৌবদা ইন্দিয়াগী স্ত্রেঙ্গ অদুগী মতাংদা ইন্দিয়া এক্সপোর্তরশিং অমসুং ইমপোর্তরশিং অসিগী মরক্তা তাথোক তাশিনা তৌন্নবগীদমক হায়রিবা ভর্চুয়েল মীতিংশিং অসিনা প্লেতফোর্ম অমা পীখ্রে৷
হায়রিবা ইভেন্তশিং অসিনা ইন্দিয়ন এগ্রি প্রদক্তশিং এক্সপোর্ত তৌবদা লাইহন্নবা ইমপোর্তরশিংগী কনফিদেন্স অদু মখাতানা লৈহল্লগনি হায়না থাজনরি৷