গৃহ মন্ত্ৰালয়
স্থল বন্দৰ পৰিচালনা ব্যৱস্থা (বিনিময়)
21 JUL 2026 4:06PM by PIB Guwahati
স্থল বন্দৰ পৰিচালনা ব্যৱস্থাত (বিনিময়) ১০টা সংহত চেক পোষ্ট (আই চি পি) কাৰ্যকৰী কৰা হৈছে। ৰাজ্য অনুসৰি সবিশেষ তলত দিয়া ধৰণৰঃ -
ক্ৰমিক নম্বৰ
আই চি পি-ৰ স্থান
ৰাজ্য
১.
আগৰতলা
ত্ৰিপুৰা
২.
শ্ৰীমন্তপুৰ
ত্ৰিপুৰা
৩.
দৰং
অসম
৪.
ৰুপাইদিহা
উত্তৰ প্ৰদেশ
৫.
ৰাক্সৌল
বিহাৰ
৬.
পেট্ৰাপোল
পশ্চিমবংগ
৭.
যোগবানী
বিহাৰ
৮.
ডাউকী
মেঘালয়
৯.
সুতাৰকান্দি
অসম
১০.
আট্টাৰী
পঞ্জাব
স্থল বন্দৰ পৰিচালনা ব্যৱস্থা (এল পি এম এছ)ক ইউনিফাইড লজিষ্টিক প্লেটফৰ্ম (ইউ এল আই পি), আই চি ই জি এ টি ই, পথ পৰিবহণ আৰু ঘাইপথ মন্ত্ৰালয় (এম অ’ আৰ টি এইচ), আৰু সামগ্ৰী আৰু সেৱা কৰ (জি এছ টি) ব্যৱস্থাৰ সৈতে একত্ৰিত কৰা হৈছে। সকলো বৰ্তমানৰ আৰু ভৱিষ্যতৰ আই চি পিত কাম-কাজৰ পৰিচালনাৰ বাবে স্থল বন্দৰ পৰিচালনা ব্যৱস্থাক এক ডিজিটেল মঞ্চ হিচাপে বিকশিত কৰা হৈছে।
লোকসভাত এক প্ৰশ্নৰ লিখিত উত্তৰত গৃহ মন্ত্ৰালয়ৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী শ্ৰী নিত্যানন্দ ৰায়ে এই কথা প্ৰকাশ কৰে।

Ministry of Home Affairs
LAND PORT MANAGEMENT SYSTEM (VINIMAY)
21 JUL 2026 4:06PM by PIB Delhi
The Land Port Management System (VINIMAY) has been operationalized at 10 Integrated Check Posts (ICPs). State-wise details are as under:-
Sl. No.
Location of ICPs
State
1
Agartala
Tripura
2
Srimantapur
Tripura
3
Darranga
Assam
4
Rupaidiha
Uttar Pradesh
5
Raxaul
Bihar
6
Petrapole
West Bengal
7
Jogbani
Bihar
8
Dawki
Meghalaya
9
Sutarkandi
Assam
10
Attari
Punjab
The Land Port Management System (LPMS) has been integrated with the Unified Logistics Platform (ULIP), ICEGATE, the Ministry of Road Transport and Highways (MoRTH), and the Goods and Services Tax (GST) system. Land Ports Management System has been developed as a digital platform for management of operations at all existing and future ICPs.
This was stated by the Minister of State in the Ministry of Home Affairs Shri Nityanand Rai in a written reply to a question in the Lok Sabha.