Ministry of Information & Broadcasting
Inter Media Publicity Coordination Committee (IMPCC) Monthly Meeting Convened at Central Agricultural University
29 MAY 2026 7:16PM by PIB Imphal
The monthly meeting of the Inter Media Publicity Coordination Committee (IMPCC), Manipur Chapter, was held on Friday at the conference hall of Central Agricultural University (CAU), Lamphel. The meeting was organised by the Press Information Bureau (PIB), Imphal, and hosted by Central Agricultural University (CAU), Lamphel, under the chairmanship of Dr. Engam Pame, IIS, Director, PIB Imphal.
The meeting witnessed active and enthusiastic participation from representatives of various government departments and media organisations, including PIB, the Central Bureau of Communication (CBC), Doordarshan Kendra (DDK), All India Radio (Akashvani), National Informatics Centre (NIC), National Institute of Electronics and Information Technology (NIELIT),Central Agricultural University Imphal (CAU), ICAR, Indian Oil Corporation Limited (IOCL), and the Institute of Bioresources and Sustainable Development (IBSD),DIPR Manipur, EPFO, Airport Authority of India among others. Their presence reflected a shared commitment towards strengthening coordinated communication efforts in the state.
At the outset, Dr. Engam Pame warmly welcomed all members and expressed his sincere appreciation for their continued participation and cooperation. He highlighted that while numerous impactful activities and initiatives are being undertaken by various departments, many of them do not reach the public effectively due to limited publicity. Stressing the crucial role of media and communication platforms, he urged all departments to actively share their achievements, programmes, and success stories through the IMPCC platform. He emphasised that the committee serves as a bridge between departments and the public, and called for collective efforts to ensure that information reaches citizens in a timely and accessible manner.
During the meeting, representatives from participating departments delivered detailed presentations outlining their key activities and achievements over the past month. These included ongoing projects, awareness campaigns, capacity-building initiatives, and public outreach programmes. Departments also shared their upcoming plans and strategies aimed at enhancing service delivery and public engagement. The presentations provided a comprehensive overview of the developmental efforts being undertaken across sectors.
The deliberations that followed underscored the importance of enhanced interdepartmental coordination and synergy in communication. Members discussed practical ways to improve the visibility of government initiatives through better planning, timely dissemination of information, and effective utilisation of both traditional and digital media platforms. There was a strong consensus on adopting a more integrated and proactive approach to public communication.
Special emphasis was placed on aligning communication strategies with national priorities and effectively conveying flagship programmes and schemes to the public. Members reiterated their shared commitment to contributing towards the vision of Viksit Bharat by ensuring that government initiatives are communicated clearly, accurately, and in a citizen-friendly manner.
The meeting concluded on a positive note with all members reaffirming their dedication to sustained collaboration, regular information sharing, and continuous improvement in communication practices. It was collectively agreed that strengthening the IMPCC platform would play a vital role in building a more transparent, responsive, and citizen-centric communication framework across Manipur.

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
সেন্ত্রেল এগ্রিকলচরেল য়ুনিভর্সিতিদা ইন্তর মেদিয়া পব্লিসিতি কোওর্দিনেসন কম্মিতি (আই এম পি সি সি) গী থাগী মীফম পাংথোকখ্রে
29 MAY 2026 7:16PM by PIB Imphal
ইন্তর মেদিয়া পব্লিসিতি কোওর্দিনেসন কম্মিতি (আই এম পি সি সি), মনিপুর চেপ্তরগী থাগী মীফম মে ২৯,২০২৬ দা ইম্ফাল ৱেষ্টকী ইরোইশেনবদা লৈবা সেন্ত্রেল এগ্রিকলচরেল য়ুনিভর্সিতি (সি এ য়ু) দা পাংথোকখ্রে। প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো (পি আই বী), ইম্ফালনা শীনবা অমসুং সেন্ত্রেল এগ্রিকলচরেল য়ুনিভর্সিতিনা য়ুম্বু ওইখিবা মীফম অদুদা প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো, ইম্ফালগী দিরেক্তর, দোক্তর ইঙম পামে, আই.আই.এসনা ময়াই তাংবল লৌখি।
মীফম অদুদা প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো, সেন্ত্রেল ব্যুরো ওফ কম্মুনিকেসন (সি বি সি), দুরদর্শন কেন্দ্র (দি দি কে), ওল ইন্দিয়া রেদিও (অকাসবানি), নেসনেল ইনফোর্মেতিক্স সেন্তর (এন আই সি), নেসনেল ইন্সতিতুৎ ওফ ইলেক্ত্রোনিক্স এন্দ ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজি (নৈলিত), সেন্ত্রেল এগ্রিকলচরে য়ুনিভর্সিতি (সি এ য়ু), ইন্দিয়ান কাউন্সিল ওফ এগ্রিকলচরেল রিছার্স (আই সি এ আর), ইন্দিয়ান ওইল কোর্পোরেসন লিমিতেদ (আই ও সি এল) অমসুং ইন্সিতিতুৎ ওফ বাইরিছোর্সেস এন্দ সষ্টেনেবল দিবলপমেন্ত (আই বি এস দি), দি.আই.পি.আর, মনিপুর সরকার, ই.পি.এফ.ও, এয়রপোর্ত ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়া য়াওনা তোঙান তোঙানবা সরকারগী বিভাগশিং অমসুং মেদিয়া ওর্গনাইজেনশিংগী মীহুৎশিং থৱায় য়াওনা শরুক য়াখি। রাজ্য অসিদা অপুনবা ওইনা মেদিয়াগী থবকশিং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা পুন্না পায়খৎলিবা থবকশিংগী মমি মখোয় শরুক য়াবা অসিদা তারে।
মীফম হৌরকপদা, দোক্তর ইঙম পামেনা শরুক য়াখিবশিং তরাম্না ওকখি অমসুং মখোয়না লেপ্তনা শরুক য়াবা অমসুং মতেং পাংবগীদমক মহাক্না থম্মোয় শেংনা থাগৎপা ফোঙদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি তোঙান তোঙানবা বিভাগশিংনা কান্নরবা থবক কয়া পায়খৎলে, অদুবু মীয়ামদা খঙহনবা ৱাৎপদগী থবক কয়া মীয়ামদা মপুংফানা য়ৌহনবা ঙমদে। মেদিয়া অমসুং ই-পাউ ফাওন্নবা প্লেতফোর্মশিংগী থৌদাং পল্লদুনা, মহাক্না হায়খি মদুদি ইন্তর মেদিয়া পব্লিসিতি কোওর্দিনেসন কম্মিতি প্লেতফোর্মগী খুৎথাংদা বিভাগশিংনা মখোয়গী মাইপাকপশিং, থৌরমশিং অমসুং মাইপাকপগী ৱারিশিং মপুংফানা শরুক য়াগদবনি। ইন্তর মেদিয়া পব্লিসিতি কোওর্দিনেসন কম্মিতিনা বিভাগশিং অমসুং মীয়ামগী মরক্ত থোঙ অমা ওইরি অমসুং মীয়াম মতম চানা অমসুং য়াম্না লাইনা ই-পাউ ফংহন্নবা অপুনবা ওইবনা থবকশিং পায়খৎকদবনি।
মীফম মনুংদা, বিভাগশিংগী মীহুৎশিংনা মখোয়গী মরুওইবা থবকশিং অমসুং হৌখিবা থাদা লৈখিবা মাইপাকপশিংগী মতাংদা মরীক চুম্না পাউদমখি। মখোয়গী মনুংদা হৌজিক পায়খৎলিবা প্রোজেকশিং, এৱারনেস কেম্পেনশিং, কেপাসিতি বিল্দিংগী থবকশিং অমসুং মীয়ামদা ই-পাউ য়ৌহন্নবা থৌরমশিং য়াওখি। সরকারগী খুদোংচাবশিং মীয়ামদা ফংহনবা হেনগৎহন্নবা অমসুং মীয়ামগা থবক তৌমিন্নবা হেনগৎহন্নবা পান্দমদা মখোয়গী তুংগী থৌরাংশিং অমসুং লাল্লোংশিংসু বিভাগশিংনা ফোঙদোকখি। পাউদমখিবা অদুদা তোঙান তোঙানবা হিরমশিংদা পায়খৎলিবা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং অপুনবা ওইনা হনগৎনা য়েংখি।
মীফম অদুদা বিভাগশিংগী মরক্ত পুন্না থবক তৌমিন্নবা অমসুং ই-পাউগী থবক পুন্না তৌমিন্নবা হেনগৎহনবগী মরুওইবা খন্নখি। মপুংফানা থৌরাং তৌদুনা, মতম চানা ই-পাউ য়ৌহন্দুনা অমসুং মমাংঙৈগী অমসুং দিজিতেল মেদিয়া প্লেতফোর্মশিং অনিমক মপুংফানা শীজিন্নদুনা সরকারগী থবকশিং মীয়াম খঙবা হেনগৎহন্নবা থবকশিং মীফমদা শরুক য়াখিবা মেম্বরশিংনা খন্নখি। মীয়ামদা ই-পাউ য়ৌহন্নবা অপুনবা অমসুং অফবা থৌরাং অমা শীজিন্নবগী মতাংদা অমতা ওইনা য়ানবা অমা পুরখি।
লৈবাক্কী মরুওইবশিং য়েংদুনা অমসুং মরুওইবা থৌরমশিং অমসুং স্কিমশিং মীয়ামদা মপুংফানা খঙহন্নবা ই-পাউগী লাল্লোংশিং শেম্নবা অকনবা মীৎয়েং থমখি। সরকারনা পায়খৎলিবা থবকশিং ময়েক শেংনা, চপ চানা অমসুং মীয়ামনা লাইনা খঙগদবা মওং অমদা খঙহন্দুনা বিকসিত ভারতকী পান্দমদা মতেং পাংনবা মেম্বরশিংনা অমুক হন্না মখোয়গী থাজবা পীখি।
লেপ্তনা পুন্না থবক তৌমিন্ননবা, চাংনাইনা ই-পাউ শরুক য়ামিন্ননবা অমসুং ই-পাউ ফংহনবগী থবকশিং মখা তানা ফগৎহন্নবা মখোয়না কৎথোকপগা লোয়ননা থবক তৌনবা মেম্বর খুদিংমক্না ৱারেপ অমা লৌদুনা মীফম অদু লোইশিনখি। মনিপুর শীনবা থুংনা হেন্না অরোন-অথুপ লৈতবা, থবক পাংথোকপা অমসুং মীয়ামগী য়াইফনবা খনবা ই-পাউ ফংহন্নবা ঙাক্লৌ অমা শেমগৎপদা ইন্তর মেদিয়া পব্লিসিতি কোওর্দিনেসন কম্মিতি প্লেতফোর্ম ফগৎহনবনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌগনি হায়না অপুনবা ওইনা য়ানখ্রে।